Gabi79 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Wczoraj Nutka rozszczekała się na dobre, na...... jeża, więcej wieści jutro, bo ledwo żyję, dzięki Beatko, że zajrzałaś na Dobranoc:lol: Jutro uzupełnię rozliczenie Quote
ewu Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Gabi79']Wczoraj Nutka rozszczekała się na dobre, na...... jeża, więcej wieści jutro, bo ledwo żyję, dzięki Beatko, że zajrzałaś na Dobranoc:lol: Jutro uzupełnię rozliczenie[/QUOTE] Jeż to wróg:) Dobrze ,że maleńka poczuła się pewnie:) Quote
Nadziejka Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [FONT=comic sans ms]I z raneczka zagladamy sciskamy Gabryniu za twoje serce ogromne:buzi: ale cudna parka , az szczescie ogarnia:loveu:[/FONT] Quote
Aimez_moi Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Jez......to jest powazna sprawa..... Quote
Gabi79 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 U Nutki wszystko ok. Jutro na 17.20 idziemy do weta na ogólny przegląd, dowiem się też o cenę sterylki. W poniedziałek na wieczornym spacerze Nucia pociągnęła w stronę krzaków i szczekała na jeża. Nie chciała stamtąd odejść. Na spacerach osiedlowi psiarze zachwycają się Nutką, opowiadam ludziom jej historię. Zauważyłam, że niektórzy nie widzą w tym nic smutnego, że Nutka tyle lat przesiedziała w schronie. Chyba niektórym się wydaje, że schronisko to to samo co dom, bo jedna pani mnie zapytała, po co ją stamtąd brałam???????? I to w dodatku z tak daleka?????? Bez komentarza............. Po prostu ciemnogród i tyle:-x Acha, doszła w pn książeczka Nutki - Toyota dzięki. I mam w związku z tym pytanie, może Toyota będzie znała odpowiedź. Pierwszee wpisy na temat szczepień są z maja 2009r. czyli sprzed trzech lat, a Nutka podobno była w schronie 6? Czy przez pierwsze 3 lata nie była szczepiona, czy może w papierach w schronisku był jakiś błąd?????????? Quote
Beatkaa Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Takie mamy społeczeństwo:shake: Niewrażliwe,nieczułe... Quote
Nadziejka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Gabryniu pozdrawiamy , mamy sunie ... http://www.dogomania.pl/forum/threads/232503-Znaleziono-mala-szorstkowlosa-suczke-!-SOSNOWIEC takie cudenko mamy Quote
toyota Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 (edited) [quote name='Gabi79']U Nutki wszystko ok. Jutro na 17.20 idziemy do weta na ogólny przegląd, dowiem się też o cenę sterylki. W poniedziałek na wieczornym spacerze Nucia pociągnęła w stronę krzaków i szczekała na jeża. Nie chciała stamtąd odejść. Na spacerach osiedlowi psiarze zachwycają się Nutką, opowiadam ludziom jej historię. Zauważyłam, że niektórzy nie widzą w tym nic smutnego, że Nutka tyle lat przesiedziała w schronie. Chyba niektórym się wydaje, że schronisko to to samo co dom, bo jedna pani mnie zapytała, po co ją stamtąd brałam???????? I to w dodatku z tak daleka?????? Bez komentarza............. Po prostu ciemnogród i tyle:-x Acha, doszła w pn książeczka Nutki - Toyota dzięki. I mam w związku z tym pytanie, może Toyota będzie znała odpowiedź. Pierwszee wpisy na temat szczepień są z maja 2009r. czyli sprzed trzech lat, a Nutka podobno była w schronie 6? Czy przez pierwsze 3 lata nie była szczepiona, czy może w papierach w schronisku był jakiś błąd??????????[/QUOTE] Była adoptowana, wróciła i ktoś nie oddał książeczki. Można w schronie zwrócić psa w ciągu 7 dni. Kolejna kobietka też ma psa ze schronu bez książeczki, z tego samego powodu - poprzedni właściciel przekazała jej psa, a książeczki już nie miał. Edited September 20, 2012 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 zagladam do Nutki... ludzie, ktorzy nie interesuja sie tematem, nie znaja po prostu realiow schroniska, dzieki bogu, ze w tv zaczeli troche te sprawy poruszac... Quote
AgusiaP Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Gabi postaram się wtym tygodniu podwieśc Ci aparat;) Od wtorku się przeprowadzamy i nie wiem w co ręce włozyc:shake: Widzę, że idziecie dzisiaj do weta :lol: Gdyby to nie było w tym tygodniu podjechałabym z Tobą;) Do kogo idziecie? Quote
Gabi79 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='toyota']Była adoptowana, wróciła i ktoś nie oddał książeczki. Można w schronie zwrócić psa w ciągu 7 dni. Kolejna kobietka też ma psa ze schronu bez książeczki, z tego samego powodu - poprzedni właściciel przekazała jej psa, a książeczki już nie miał.[/QUOTE] To znaczy, że kiedy była adoptowana i po jakim czasie zwrócona, skoro jest na to 7 dni, a tu jest różnica trzech lat????? A może ktoś jakiś czas po adopcji ją wywalił i została zgarnięta z ulicy???????????? Przepraszam, że się tak dopytuję i drążę, ale po prostu jestem ciekawa. Zabiła bym tego, kto ją oddał do schroniska i to bez względu na powód. Nutka to Anioł i ideał. Ciekawe na ile lat wet ją określi Kurcze poszłam dzisiaj do pracy zanieść l4 i wróciłam po 4 godzinach. Psiaki zostały same i gdy wróciłam były całe i zdrowe, a ich radość z mojego powrotu bezgaraniczna Quote
Gabi79 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 (edited) Kochane cioteczki!!!!!!!!!!! Jesteśmy po wizycie u weta. Nutka dzielnie jechała autobusem w ramionach Tz-a W lecznicy wcale się nie bała, tylko podchodziła do wszystkich piesków i ludzi, żeby się przywitać. Jedna pani powiedziała, że bardzo chętnie by ją przygarnęła, ale ma kotka z jakąś bakterią, z którą walczą już od roku i każdy inny psiak czy kot mógłby się zarazić. W gabinecie Nutka tuliła się do pana doktora, wcale się nie bała i była bardzo grzeczna:lol: Pan doktor stwierdził następujące rzeczy na temat Nutki: - wiek ok. 6,5 - 7 lat - ogólna kondycja bardzo dobra, a nawet rewelacyjna - serce jak dzwon - skóra i oczka bardzo ładne - uszy czyste - zęby do czyszczenia:-( Oprócz ogólnego przeglądu miała robioną toaletę gruczołów okołoodbytowych Dostała tabletkę na odrobaczenie Koszt wizyty 22 zł Zakupiłam preparat przeciwko pchłom i kleszczom (21 zł), bo mimo kąpieli Nucia się drapie i iska Za tydzień idę z Nutką na badanie krwi, bo trzeba sprawdzić, czy nie ma przeciwwskazań do narkozy. Jeśli będzie wszystko ok. będzie sterylizowana i czyszczone ząbki Badania pewnie wyniosą kilkadziesiąt zł. sterylka- 200 - pan doktor tyle policzy, bo Nucia jest pieskiem w potrzebie:iloveyou: Nie wiem ile będzie kosztowało czyszczenie ząbków. Tak czy inaczej Nucia potrzebuje wsparcia finansowego. Edited September 20, 2012 by Gabi79 Quote
kolejna kobietka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 dobre nowinki! :) a ja niestety moge tylko podniesc, o rany ale mi przykro :sad: Quote
Gabi79 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='kolejna kobietka']dobre nowinki! :) a ja niestety moge tylko podniesc, o rany ale mi przykro :sad:[/QUOTE] Kochana niech Ci nie będzie przykro, jesteś na wątku Nutki i bardzo za to dziękuję, właśnie uzupełniam rozliczenie, 170 zł, które mi zostały po Toluni nieco uratowało sytuację, ale nie na długo Quote
Gabi79 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='kolejna kobietka']:) :calus:[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: Tak sobie myślę, iż takiego mega grzecznego pieska jak Nutka jeszcze nie znałam, po takiego Anioła powinni w kolejce się ustawiać, a potem jeszcze przejść kilka etapów rozmów, żeby Nutunia trafiła do najlepszego domku na świecie Quote
Gabi79 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 (edited) [quote name='kolejna kobietka']ale milo! :loveu:[/QUOTE] Na wątku jest miło, Nutka okazała się w 100% ideałem i tylko idealnego ds jej brakuje. Jak AgusiaP będzie miała chwilę czasu i przyjedzie do mnie z aparatem zrobimy Nuci sesję zdjęciową, potem sterylka i można TO CUDO ogłaszać:lol: Jutro porozsyłam wątek, może jakieś cioteczki "przyjdą" do Nutki, bo niewiele tu nas. Nutka po przeżyciach dzisiejszego dnia śpi na fotelu, jeszcze ją czeka wieczorny spacerek:lol: Edited December 4, 2012 by Gabi79 Quote
kolejna kobietka Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 super! jak beda nowe zdjatka, dodam na fb, caly czas prowadze watek niuni... taki pozny spacerek to rano pewnie pospi do 10.00 hihi, no nic uciekam, troche sie zasiedzialam dzisiaj, oczy musza odpoczac :) Quote
Gabi79 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='kolejna kobietka']super! jak beda nowe zdjatka, dodam na fb, caly czas prowadze watek niuni... taki pozny spacerek to rano pewnie pospi do 10.00 hihi, no nic uciekam, troche sie zasiedzialam dzisiaj, oczy musza odpoczac :)[/QUOTE] Wręcz przeciwnie, Nutka rano pierwsza jest gotowa na spacer. Jak tylko widzi, że Tz się ubiera już tańczy z radości. A Kajtusia trzeba prosić, bo jak jest chłodno to on woli rano spać pod kołderką niż wychodzić na dwór Nigdy nie zrozumiem, czemu ludzie wolą szczeniaki zamiast takich ideałów jak np. Nutka:niewiem::niewiem::niewiem: Quote
Recommended Posts