Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam jeden dziecięcy polarowy i sporo niepotrzebnych ręczników- jeżeli się przydadzą... Niestety- jutro na cały dzień wyjeżdżam do Chełma i będę dopiero wieczorem, później już jestem wolna codziennie po 14-15-stej. ;)

Zadzwonię pod podany nr.

Posted

Kochani, dziękujemy za błyskawiczny odzew.
Dzisiaj odbieram kocyki i pakę od naszej koleżanki Ewy - tu pragnę jej podziękować też za bycie szoferem dla Kornela gdy miał USG, bo zapomniałam.
Do weekendu robimy zbiórkę w Warszawie i zobaczymy po zbiórce czy nam wystarczy. Myślę jednak, że będziemy "zabezpieczeni" bo odzew na apel jest spory od ludków, co mają od nas psiaki adoptowane :)

Posted

W razie gdyby wam kocyków nie starczyło i trzeba było dokupić, to najtaniej chyba pojechać do Ikei po duże, niebieskie polarowe kocyki za 5zł/szt :)

Posted

Zastanawiam się w jakim celu to babsko wzięło pieski.....Co za potwór....
Spała, jadła, oglądała tv a psiak cierpiał na jej oczach:( Jakaś sadystka pieprzona:angryy:

Posted

ewu napisał(a):
Zastanawiam się w jakim celu to babsko wzięło pieski.....Co za potwór....
Spała, jadła, oglądała tv a psiak cierpiał na jej oczach:( Jakaś sadystka pieprzona:angryy:

myślę że ona tylko piła więc po co pies miał jeść.

Posted

Mamy kolejne wieści, właśnie dzwoniła do nas pani doktor z lecznicy, która zrobiła właśnie Kornelkowi kontrolne badanie krwi. Iiiiiiii..... urósł poziom czerwonych krwinek 1mln! Po przetoczeniu krwi nasz szkielecik miał 4,4 erytroryctów, teraz ma 5,3mln. Hematokryt też się podniósł o kolejne 6%.
A tłumacząc dla laików, wzrost o 1mln krwinek oznacza teraz, że organizm Kornela po przetoczeniu krwi sam wyprodukował 1mln krwinek :)
Patrząc na to, że startowaliśmy z pozycji 2,5mln erytrocytów, mamy duży sukces.

OBY TAK DALEJ KORNELKU!!!!!!!

Posted

Piszcie w każdym razie jakby były potrzebne jakieś dary rzeczowe. Ja mogę zamówić w necie i wysłać bo i Ikea i Wilanów to dla mnie 2-gi koniec miasta - więcej bym wydała na bilety jak na wysyłkę. :)

Posted (edited)

doddy napisał(a):
Mamy kolejne wieści, właśnie dzwoniła do nas pani doktor z lecznicy, która zrobiła właśnie Kornelkowi kontrolne badanie krwi. Iiiiiiii..... urósł poziom czerwonych krwinek 1mln! Po przetoczeniu krwi nasz szkielecik miał 4,4 erytroryctów, teraz ma 5,3mln. Hematokryt też się podniósł o kolejne 6%.
A tłumacząc dla laików, wzrost o 1mln krwinek oznacza teraz, że organizm Kornela po przetoczeniu krwi sam wyprodukował 1mln krwinek :)
Patrząc na to, że startowaliśmy z pozycji 2,5mln erytrocytów, mamy duży sukces.

OBY TAK DALEJ KORNELKU!!!!!!!

Nieustająco trzymamy kciuki, Kornelku walcz ile sił w chudziutkim ciele. :)

Edited by edyseja
Posted

Selena, Myszka i Czarny... (niedługo będą fotki :)) czują się dobrze.
Początek wizyty w pomieszczeniu gdzie przebywają Myszka i Czarny, jest trudny, ale na spacerze odzyskują radość :) Jak są ze sobą są radosne, ale pełnego zaufania do nas jeszcze nie ma - pracujemy nad tym :)
Jeśli chodzi o stan fizyczny, to dwa psiaki są po porostu chude, Selena wizualnie mocno się nie zmieniła, ale nadal jest radosna i żywiołowa :)

Posted

Czas na małe podziękowania :)

Dziękujemy:
- pani Agnieczce J. za kocyki dla Kornelka
- naszej koleżance Ewie za kocyki i ręczniki dla Kornelka
- hodowli amstaffów SENTINEL czyli Ani, za przekazanie kołder, pampersów i super drybedów dla Kornelka.

KOCHANE JESTEŚCIE!!!!!!!!!!!!!

Posted

Byliśmy właśnie w odwiedzinach u naszego szkraba Kornelka. I cały czas uśmiech z twarzy nam nie schodzi :)
Bardzo przepraszamy z góry, bo zapomnieliśmy cyfówki. Ale na pocieszenie nagraliśmy filmik telefonem (wstawimy go za godzinkę, dwie).

Kornelik przywitał nas dzisiaj merdającym ogonkiem. Sam wstał, żeby go wynieść na spacer. A na spacerze! Łał! Chodził długo, merdał sobie ogonkiem do ludzi i wręcz nie chciał wracać! Śmiejemy się, że jak tak dalej pójdzie to za tydzień będziemy musieli go na smyczy wyprowadzać. :))

Nie widzieliśmy Kornela dotąd w tak dobrej formie. Teraz mamy 2 razy więcej wiary, że chłopak da radę!

Posted

I czas na kolejne podziękowania :) Kornelek dostał od dobrej duszy całą zgrzewkę puszeczek Royal Canin Convalescence.
Przepraszamy, że nie wiemy od kogo, ale dostaliśmy te dobre wieści od lecznicy i zapomnieliśmy dopytać. DZIĘKUJEMY! A za swoją sklerozę przepraszamy :)