Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to juz jutro....jestem przerazona.....na dodatek kicia jest glodna....a ja nie wiem jak jej wytlumaczyc, ze jutro musi byc na czczo.... :( teraz sie polozyla i spi ale bardzo mialczala - a ja non stop chodze po mieszkaniu i szkocham....nie umiem sie uspokoic.... :(

• Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu może weź coś ziołowego na uspokojenie? Ja wiem - trudno tłumaczyć zwierzaczkowi, że musi być na czczo, ale im mniej ty się będziesz denerwować tymbardziej Klara się uspokoi (zwierzęta wyczuwają nerwy właścicieli i same się też denerwują przez to)

Posted

własnie wróciłam od Kasi. Kasia nie ma czasu na nic. Musi pilnować Klary, bo ta cały czas chodzi. A jej nie wolno skakać, nie wolno wskakiwać.Guzki były tez już na innych sutkach takie maleńkie. będzie jednak dobrze,PRAWDA

Posted

kicia juz po operacji....to znaczy o 16 bylam w klinicie, dostala jeszcze kroplowke, potem ubralismy ja w ubranko (bardzo sie jej to nie podobalo) i pojechalismy do domku....teraz spi u mnie na kolankach i jest bardzo spokojna ale wczesniej chodzila caly czas....o ile mozna to nazwac chodzeniem....rana jest duza, a po ogoleniu brzuszka okazalo sie ze sa juz przezuty na inne sutki (zostalo to wszystko wyciete), w domku troszke wymiotowala, ale dzwonilam do p.wet i mowi ze tak bywa po narkozie

Jutro na 12 jedziemy na kroplowke...mam nadzieje ze noc minie spokojnie....

dziekuje za 3manie kciukow i prosz o jeszcze.....

Posted

Oczywiście, że będzie dobrze! Ma założony kubraczek pooperacyjny, prawda? Żeby tylko nie zechciała go ściągnąć w nocy i wylizać sobie szwy. Ja przy Teosiu (miał szyty brzuszek) mocowałam kubraczek dodatkowo szerokim plastrem.

Posted

to trzymam nadal kciuki - dobrze, że jest spokojniej
zwierzęta jak najbardziej mogą reagować na narkozę wymiotowaniem (u mnie tak było) co do szwów moje psiaki nie cierpiały tych kubraczków niestety, były jednak zaszyte podwójnie tzn w środku rozpuszczalne na zewnątrz kolejny szew zwykłymi niciami, aby się do rany nie dostały (dodatkowo niestety pilnowanie całą noc i smarowanie balsamem

Posted

Klarze kubraczek tez sie nie podoba, ale jeszcze nie probuje go zdjac. Noc minela w miare spokojnie, ale malo spalam. Kicia spala z nami w lozeczku - schowala sie pod kolderka i bylo jej super cieplutko :) wstawala kilka razy w nocy no i ja razem z nia. Byla raz zrobic kooop, drugim razem siku (nie trafila do kuwetki tylko obok wiec od razu sprzatalam), potem szla sie napic....no i tak zlecialo do 6 rano. Spala przy mnie jak dziecko, glowka na poduszce, reszta pod kolderka, wtulona we mnie.... :)

Teraz zaczyna chyba byc glodna bo chodzi do kuchni i zaglada w puste miski (tzn w miejsce, gdzie staly miski). A w tym momencie przyszla do mnie na kolanka :)

Posted

Klarcia je narazie gotowanego kurczaczka - nie chce jej dawac naraz za duzo, zeby jej nie zaszkodzic, ale widac, ze chce jesc :) co mnie cieszy :)

Teraz od godzinki wreszcie polozyla sie spac, a wczesniej chyba z godzinke sie myła !!! przy czym umyła sobie tez swoj kubraczek :D:D:D ....... moja kochana kiciucha :)

Posted

t_kasiek napisał(a):
Klarcia je narazie gotowanego kurczaczka - nie chce jej dawac naraz za duzo, zeby jej nie zaszkodzic, ale widac, ze chce jesc :) co mnie cieszy :)

Teraz od godzinki wreszcie polozyla sie spac, a wczesniej chyba z godzinke sie myła !!! przy czym umyła sobie tez swoj kubraczek :D:D:D ....... moja kochana kiciucha :)

Czyścioszka...:grins:

Posted

a no pewnie !!!

jutro prawdopodonie jedziemy ostatni raz na kroplowke a potem w Wigilie na zdjecie szwow !!! tylko zupelnie sobie tego nie wyobrazam bo ona jest "niebadalska" jak to okreslila pani wet. :D:D:D

Posted

byłam wczoraj u Adki i jak tylko wróce z biblioteki to beda foteczki !!!!!!!!!! ale jaka ona jest cudna !!!! mowie wam :D:D:D

PS. a moja kiciucha ma juz kubraczek w strzepach !!!!!