Aldrumka Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Cassi_ napisał(a):ja mogłabym przekazać jakieś fanty na bazarek dla maluszka jeśli ktoś by robił Będę robiła bazarek za jakiś czas Wisełka zbiera fanty; czy przysłała byś zdjęcia ? Quote
Viris Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228874 Quote
Cassi_ Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Aldrumka napisał(a):Będę robiła bazarek za jakiś czas Wisełka zbiera fanty; czy przysłała byś zdjęcia ? pewnie :) a może być w poniedziałek? bo cały weekend pracuję więc nie dam rady. A rzeczy przesłać Wisełce? Quote
Wisełka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Cassi_ napisał(a):pewnie :) a może być w poniedziałek? bo cały weekend pracuję więc nie dam rady. A rzeczy przesłać Wisełce? Hahaha, nie :evil_lol: Ja daję fanty Aldrumka żeby to ONA zrobiła bazarek :razz: Zbierze wsio do kupy i wystawi - chyba ;) :evil_lol: No jak wolisz to możesz przesłać do mnie :diabloti: Quote
Aldrumka Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Cassi_ napisał(a):pewnie :) a może być w poniedziałek? bo cały weekend pracuję więc nie dam rady. A rzeczy przesłać Wisełce? każda z nas jest zajęta więc bazarek będzie jak damy radę - potrzeby i tak niestety wcześniej nie znikną Quote
Cassi_ Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Wisełka napisał(a):Hahaha, nie :evil_lol: Ja daję fanty Aldrumka żeby to ONA zrobiła bazarek :razz: Zbierze wsio do kupy i wystawi - chyba ;-) :evil_lol: No jak wolisz to możesz przesłać do mnie :diabloti: Aldrumka napisał(a):każda z nas jest zajęta więc bazarek będzie jak damy radę - potrzeby i tak niestety wcześniej nie znikną to jak wolicie dziewczyny :rolleyes: dajcie znać Quote
Aldrumka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Podaję adres na pw, adres mailowy można odczytać po kliknięciu nicku i wybraniu odpowiedniej opcji (przepraszam jeśli pisze oczywistość) Quote
WiosnaA Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Biedaczek malutki :-(....zdrowiej Zombiczku!!....trzymam za Ciebie kciuki maluszku!:kciuki: Quote
Macia Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 Zombie byl dzisiaj u weterynarzy. Wczoraj mu odpadlo to cos z oka co sterczalo. Oko mimo wszystko wyglada ladnie, na razie nie trzeba usuwac, ale to sie kazdego dnia zmienia. Trzymamy kciuki, by na razie operacja nie byla konieczna, a Zombis mogl odpoczac. Na drugim "oku" wszystko juz zagojone. Niestety konieczne bedzie w pozniejszym czasie usuniecie lapy. Widac, ze to go pobolewa, a ciezko okreslic jak ta lapa jest odgryziona i czy mu jakas krawedz kosci sie nie wbija w skore. Chlopak wyglada jak pileczka na cienkich nozkach. Uwielbia jesc i strasznie przy tym ciamka. Swietnie sie tego slucha. Zombie wazy juz 500 gram! Ladnie korzysta z kuwety. Robi sie z niego straszny lobuz, a Ania oczywiscie mu na to pozwala. Wczoraj jak sie bawil to ja ugryzl w nos ;). Quote
inga.mm Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 mój Vito z sierokocińca, gdy się rozmiział, też gryzał mnie w nos albo brew, albo policzek. Już wyrósł z tego, ale było parę bolesnych przejawów miłości Quote
Wisełka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 WiosnaA napisał(a):Biedaczek malutki :-(....zdrowiej Zombiczku!!....trzymam za Ciebie kciuki maluszku!:kciuki: Dzięki że wpadłaś :loveu: Zombiaczku kofany jesteś taaaaaaaki dzielny :loveu: Cioteczka jest z ciebie bardzooo dumna :p Quote
WiosnaA Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Taki okruszek i już niby łobuz mówicie:razz:...,jakoś nie wierzę ciotkom:cool3:....ale jeśli da radę to super, niech łobuzuje maluszek :smile: Proszę o info jak będzie bazarek dla Zombiczka;) Quote
Wisełka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 A będzie taki zbiorowy ;) ale jakoś około 10 lipca :loveu: Quote
Lacia Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Zombiś dwa ostatnie dni spędził w górach. Podróż zniósł bardzo dzielnie (jechaliśmy i wracaliśmy wieczorem żeby nie było tak gorąco). Zombiś jechał w kartoniku u mnie na kolanach. Podróż trwała 3,5 godziny w jedną stronę i przez ten czas mały spał może 20 minut, pozostały czas musiałam się z nim wciąż bawić. Albo było atakowanie misia albo mojej ręki Poza tym Zombiś zmienił się nie do poznania. Niesamowicie urósł i zrobił się bardzo ruchliwy. Już biega i tak podskakuje i pręży się z wyprostowanym ogonkiem i położonymi uszami (jak to maluchy przed atakiem). Miło się na niego patrzy bo mimo tylu przeciwności zachowuje się jak normalny kociak. Ciągle chce być w centrum zainteresowania i jest bardzo absorbujący. To w końcu dziecko. To że nie widzi zupełnie mu nie przeszkadza. Jeżeli chodzi o łapkę to zobaczymy jak to będzie. Narazie jak Zombiś chodzi powoli to się na niej opiera ale utyka przy tym. Łapka jest bardzo bolesna, często jak stoi w miejscu to trzyma ją w górze, majtając nią na prawo i lewo. Widać że nie wie ci z nią zrobić ale nie chce jej stawiać na ziemi. Często też jak np Zombiś gdzieś wchodzi i ma uzyć tej łapki to bardzo długo się wącha czy na niej stanąć czy nie. natomiast podczas zabawy łapeczka szczególnie przy ataku na misia jest bardzo aktywna. mały kopie nią tak samo jak ta drugą, czasem tez używa jej do podrapania się. Łapka to wielka niewiadoma. Oczko z kolei wygląda nie najgorzej ale z tym okiem jest jeden problem. Ono jest wciśnięte jakby w dół (nie w głąb) przez to zawija się do środka górna powieka (wraz z rzęsami). To z kolei powoduje mocne podrażnienie i oko bardzo ropieje. gałka jest cały czas podrażniana przez te rzęsy i powiekę. Kilka razy dziennie delikatnie pęsetą odchylam i prostuje powiekę ale po trzech minutach juz jest znów wywinięta. Jeżeli mały zachowa gałkę to pewnie trzeba będzie "przyciąć" powiekę lub jakoś ją podciągnąć w górę aby nie podrażniała oka. Quote
Wisełka Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Dobrze że chłopak cieszy się życiem mimo wszystko! :loveu: Ale ta łapka mnie niepokoi - bo nie dość że ślepotka to jeszcze na 3 łapkach ma być :-( Quote
cisowianka Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Jak czytałam opis co się dzieje z drugim okiem to same się łzy kręcą z bólu, a co dopiero on przeżywa Quote
WiosnaA Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Odwiedzam małego Bohatera:smile: ..... zdrowiej smyku!:kciuki: Quote
Karro Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 To straszne... Trafiłam tu przypadkiem. Biedny kociak... Quote
Selenga Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) [quote name='Agata69']On jest tak brzydki, ze az piekny. Zobaczycie jeszcze dostanie ds jak malowanie.[/QUOTE] Nie wiecie co piszecie, nie macie za grosz wyobraźni :) Jak mu się to wszystko wygoi, to będzie równie śliczny jak wszystkie inne domowe, zadbane koty :) Mam taką bidę w domu - bez oczka, bez łapki i bez ząbków. Jak jej się oczodół wygoił (2 razy zszywany, ale się szwy rozeszły i jest dziura), sierść zarosła wygolone obszary i oczodół, to jest taka sama puchata i śliczniutka jak druga kociczka, której nic nie brakuje. Braku łapki też nie zauważa, pierwsza włazi tam gdzie nawet do głowy by mi nie przyszło, że się może wdrapać... Edited July 4, 2012 by Selenga Quote
Lacia Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Wczoraj nagrałam Zombisia jak się bawi w klatce (3 filmiki). Maluch jest niesamowity i bardzo żywiołowy. W ogóle mu nie przeszkadza to, że nie widzi. Broi na całego, wciąż chce się bawić i ciągle mnie zaczepia. W klatce bawi się sam i całkiem nieżle mu to wychodzi A na biurku toczy zacięte boje z wszystkim na co natrafi. Nieważne czy to są słuchawki czy myszka albo jakieś papiery. Zombiś jest odważny i pokona wszystko. Do tego pięknie reaguje na głos i jak np. stukam palcami albo piszczę myszką to od razu wie gdzie biec i atakować Jest przy tym niesamowicie rozkoszny Łobuz z niego jak z mało którego kociaka. Filmiki z klatki: https://www.youtube.com/watch?v=4h-O5Jw ... ure=relmfu https://www.youtube.com/watch?v=Mmo_ZPv ... ure=relmfu https://www.youtube.com/watch?v=P9mFTW2 ... ure=relmfu Quote
Penny Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Kochany z niego słodziak :) Jutro przeleję 20zł, chciałam zrobić to już wcześniej, ale niestety nie miałam nic na koncie. Quote
Recommended Posts