plina Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [h=6][FONT=times new roman]Małej trzeba kupić szelki, chodzenie na obroży podrażnia jej gardło. Generalnie sunia trzyma się świetnie, jutro idziemy na kontrolę do weta. Zna ktoś jakieś dobre karmy dla sercowców? Wet poleca royal canin, ale to strasznie droga karma. Może jest jakaś karma, tańsza, ale równie dobra?[/FONT][/h] Quote
kolejna kobietka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 (edited) [quote name='plina'][FONT=times new roman]Małej trzeba kupić szelki, chodzenie na obroży podrażnia jej gardło. Generalnie sunia trzyma się świetnie, jutro idziemy na kontrolę do weta. Zna ktoś jakieś dobre karmy dla sercowców? Wet poleca royal canin, ale to strasznie droga karma. Może jest jakaś karma, tańsza, ale równie dobra?[/FONT] niestety ja nie polece tanszej, bo faktycznie nawet na forach wymieniaja jako jedna z lepszych te: http://www.krakvet.pl/royal-canin-early-cardiac-14kg-p-862.html (czyli royal canin early cardiac) albo hill"s-a, sa na tej stronie, ktora podala Joanna na fb: http://www.krakvet.pl/chore-karmy-weterynaryjne-niewydolnosc-serca-c-23_201_202_204_259.html faktycznie drogie te karmy :sad: moze ktos jednak bedzie znal tansza? ps. po cenach widac, ze najlepiej kupic te 12/14 kg, ale wydatek spory egh Edited July 6, 2012 by kolejna kobietka Quote
Poker Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 A co ta karma ma albo nie ma w sobie ,że jest dla sercowców? Quote
kolejna kobietka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 przeczytalam na jednym forum cos odnosnie tego, ze nie ma soli, ale to tak na szybko... Quote
kolejna kobietka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 ooo mam, cytuje: "Zapytaj swojego lek. prowadzącego, jaką karmę on poleca. Zazwyczaj nie podaję nazw poszczególnych karm leczniczych dla zwierząt ze względu na to że jest to uprawianie kryptoreklamy. Jednakże tu w tym wątku specjalnie dla Ciebie i Twojego psa zrobię wyjątek i podpowiem, że możesz spróbować szukać karmy o nazwie ROyal Canine Early Cardiac albo Royal Canine Cardiac albo tez Hill`s h/d. Szczerze mówiac nie znam innych producentów karm dla psów "sercowców". Karmy te w przeciwienstwie do normalnych karm nie są konserwowane solą, tylko tokoferolem (czyli witaminą E) oraz kwasem cytrynowym." Quote
taks Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 [quote name='Poker']A co ta karma ma albo nie ma w sobie ,że jest dla sercowców? oczywiscie ,że to kolejny przykład zdzierstwa tej firmy 30 zł za kilo karmy zupełnie przeciętnej tyle ,że z dodatkiem tauryny. Znacznie lepszy i tańszy efekt mozna uzyskać kupując lekkostrawną karme nawet z górnej półki ( w cenie 15-20 zł) najlepiej bez zbożową i suplementy "na sercowe' choćby to: http://www.vetfood.pl/pl/oferta/dla_psa/CARDIOforce/ i jest wiele karm nie konserwowanych solą ( chocby wszystkie Acana) więc i to kolejna marketingowa bajka rc Quote
kolejna kobietka Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 (edited) [quote name='taks']oczywiscie ,że to kolejny przykład zdzierstwa tej firmy 30 zł za kilo karmy zupełnie przeciętnej tyle ,że z dodatkiem tauryny. Znacznie lepszy i tańszy efekt mozna uzyskać kupując lekkostrawną karme nawet z górnej półki ( w cenie 15-20 zł) najlepiej bez zbożową i suplementy "na sercowe' choćby to: http://www.vetfood.pl/pl/oferta/dla_psa/CARDIOforce/ i jest wiele karm nie konserwowanych solą ( chocby wszystkie Acana) więc i to kolejna marketingowa bajka rc super i Acana znacznie tansza :) i o tym: "Znacznie lepszy i tańszy efekt mozna uzyskać kupując lekkostrawną karme nawet z górnej półki ( w cenie 15-20 zł) najlepiej bez zbożową i suplementy "na sercowe'" - tez warto pomyslec :fadein: Edited July 6, 2012 by kolejna kobietka Quote
Poker Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 sama nieobecność soli w karmie to trochę mało by uznać ją ,że jest dla sercowców. W końcu można gotować jedzenie bez dodatku soli. w chorobach nerek też nie można dodawać soli , nie mówiąc o tym ,że psom ogólnie nie dodaje się soli. Quote
plina Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Weterynarz wypowiedział się pozytywnie o leczeniu suni :) Osłuchał, przebadał, zrobił wywiad rozpoznawczy - małej poprawiło się po lekach! :) Kupiłam Kii szelki za 12 zł rachunek ponieważ w obroży ciężko się jej chodziło. Szeleczki są widoczne na zdjęciach. Prawda, że dodają jej uroku? :) Mam wrażenie że kamieniowe szaleństwo nigdy jej nie minie. Staramy się ograniczyć jej ruch w bardziej gorące dni, bo bawiłaby się nawet w 34 stopniowym upale! Największa miłość ;) Szybsza niż migawka w aparacie ;) Quote
yucca Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Pannica pewnie nawet nie marzyła o spaniu w pościelach :D Quote
taks Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 A czemu szelki sa tak dziwnie założone? Z tego co widzę to normalne guardy. Czyli łączniki powinny byc na górze i między przednimi łapami a nie po bokach jak na zdjęciach o tak: Quote
__Lara Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Cioteczki, ja wiem, że sunia lubi biegać, ale uczulam na zbyt dużą ilość ruchu przy słabym serduchu.... Jeszcze w te upały.... Quote
kolejna kobietka Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 och Kia wyglada slicznie w tych szeleczkach! :) a na lozeczku jak sobie spi, ale jej dobrze! ♥ Quote
shiina Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Ciesze sie , ze Kia ma sie lepiej :) Co do zabawy kamieniami, to wydaje mi sie, ze dobrze by bylo zamienic je na pilke. mam smutne doswiadczenie - moj pies tez tak sie bawil kamieniami i niestety pewnego dnia kamien niechcacy polknal. Musial byc operowany, kamien musial byc wyjety mu z zoladka! Pozatym, te kamienie niezbyt dobre dla zebow. Pozdrawiam :) Quote
kolejna kobietka Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Nie wiem, czy Anna jest na tym forum, wiec pozwole sobie zacytowac jej wypowiedz z fb (mam nadzieje, ze nie bedzie mi miala tego za zle): Pobyt Kii u Anny Bulik z Klubu Ochrony Zwierząt Daj Głos (https://www.facebook.com/pages/Klub-Ochrony-Zwierząt-Daj-Głos/226531504077515) i relacja: "Sunia spędziła u mnie czwartek i piątek - powiem wam , że 6 psiaków w jednym domku nawet na 2 dni to lekkie wyzwanie, ale, że KIA jest bardzo ugodowym psiakiem to daliśmy wszyscy radę. Po spędzonych z nią tych 2 dniach marzę tylko o tym, żeby sunia znalazła domek własny, prywatny, stały z właścicielem na wyłączność - jest tak bardzo wdzięcznym, posłusznym i uroczym zwierzakiem, tak patrzy w oczy, że chciałoby się ją tylko przytulać i głaskać no i to aportowanie kamyków, kamyków i kamieni bo rozmiar znaczenia nie ma - przytargała mi pod próg domu głaz nawet, bo nic mniejszego znaleźć nie mogła, słabe to jej serduszko jest a zarazem tak silne i chcące żyć, kochać i bawić się. Kto pokocha sunię Kiję tak jak my, ludziska to cudowny psiak nie koniecznie dla emeryta , swoją energią pobiła moje zdrowsze i młodsze psy na głowę." Quote
martasekret Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 ten wzrok wypatrujący ukochanego kamienia....:loveu: prze-urocza sunia! :loveu: mam nadzieję, że przed nią jeszcze wiele lat życia u boku dobrego człowieka, który pokocha ją całym sercem. Quote
kolejna kobietka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 tak, z opisow widac, ze sunia jest niesamowicie cudowna! :loveu: Quote
kolejna kobietka Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='__Lara']Głaz pod dom :D[/QUOTE] szalona dziewczyna! :lol: a raczej babulinka :eviltong: Quote
ewu Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='kolejna kobietka']szalona dziewczyna! :lol: a raczej babulinka :eviltong:[/QUOTE] Cudna jest:) Quote
Recommended Posts