Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaszanka']Paulinka może napisz koło jakiej większej miejscowości jest ta Ruska wieś- może więcej dziewczyn się zgłosi , jak to będzie bliżej nich.[/QUOTE]
To niedaleko Ełku.
Czekam tylko kiedy dacie sygnał o akcji mejlowej powiadamiającej o tym rażącym zaniedbaniu i okrucieństwu.
Jak będzie akcja zbierania kasy na te psy,to chętnie dorzucę chociaż parę groszy.
A co będzie z resztą i nierasowcami?

Posted

[quote name='anica']makabra :-(
trzeba koniecznie coś zrobić!...jak widzę... takie okrucieństwo...wstydzę się ,że jestem człowiekiem!!!!!!!![/QUOTE]

Niestety nie tylko Ty :( Jak tu już Kasia napisała To jest niedaleko Ełku. Zaraz wpisze w tytule. Z tego co wiem ruszyć z mediami chcą w środę . Ale nie jestem pewna

Posted

Zalerzy dokad trzeba te psiaki zawiezc? Mam do Elku jakies 170 km w jedna strone. Musze jechac przez Bialystok.
Ale jesli bardzo potrzeba to za zwrot kosztow paliwa moge pomoc w przewiezieniu. Mam klatke i dwa psiaki moga sie zmiescic. Oprocz tego ze dwa na tyl i z jeden na przod. Wozilam po 5-6 psow jednoczesnie i to po zabiegach?
Niestety nie mam pieniedzy, wiec tylko tak moge pomoc.

Posted

[quote name='ceris']Kurcze, pracuję, nie mam jak tam pojechać. Nie wiem gdzie te psy mają trafić i ile ich jest do wywózki?[/QUOTE]
niestety nie jesteśmy w stanie się połapać co rusz ktoś pisze o nowym DT a aut brak :(
wiem żę chyba potrzebny transport z Ruskiej Wsi do Wawy dla haszczaka jutro . Proszę się kontaktować z panią Agnieszką
Agnieszka Pawlicka
[email][email protected][/email]
602159915

[quote name='Pipi']Zalerzy dokad trzeba te psiaki zawiezc? Mam do Elku jakies 170 km w jedna strone. Musze jechac przez Bialystok.
Ale jesli bardzo potrzeba to za zwrot kosztow paliwa moge pomoc w przewiezieniu. Mam klatke i dwa psiaki moga sie zmiescic. Oprocz tego ze dwa na tyl i z jeden na przod. Wozilam po 5-6 psow jednoczesnie i to po zabiegach?
Niestety nie mam pieniedzy, wiec tylko tak moge pomoc.[/QUOTE]

proszę skontaktuj się z Panią Agnieszką z Fundacji Rotka
Agnieszka Pawlicka
[email][email protected][/email]
602159915

[quote name='xxxx52']tym okrutnym miejscem powinny sie zaiteresowac odpowiednie placowki wlacznie z urzedem finansowym,gdzie i na co ida pieniadze przeznaczone na psy?[/QUOTE]
nie wiemy.. ale nie możemy tego tak zostawić :(

Posted

[quote name='from_wonderland']Te zdjęcia aż krzyczą... płakać się chce.
Jak dużo przebywa tam psów?[/QUOTE]

ok 250, zostanie około 235 .. o ile będzie czym zawiezc psiaki do DT bo narazie tylko trzy auta a psow sporo do zabrania jak na tyle samochodow na dodatek osobowych :(

Posted

Ja nie jadę niestety nie mam auta ale to wszystko moze sie zmienic :), ale psiaki zabieraja jutro. Spotykaja sie o 12 w Ełku. dlatego mega pilna potrzeba jak najwiecej Dt i ktos dodatkowy do jazdy aby pomoc w transporcie psiakow mamy propozycje busa nie wiadomo jak to bedzie ale jak nie wyjdzie to psiaki beda musialy sie upchac w trzech osobokach a watpie aby ich weszlo 15 a nawet tak jak Pipi zaproponowala transport potrzeba paliwa :( nie stac nas

Posted

przy takiej ilości psów może warto byłoby zaangażować jeszcze inne organizacje prozwierzęce do pomocy, żeby zapewnić miejsce chociaż dla tych najbardziej potrzebujących...

Posted

[quote name='Vicky62']Czyli zabieracie ok. 15 psiaków tych najbardziej potrzebujących, a pozostałe zostają tak?[/QUOTE]

No tak. Jeśli znajdzie się Dt pewniak dla jakiegoś psiaka ruszy kolejny samochod zeby go dowiezc ja czekam wlasnie na tego pewniaka bo nie wiem czy mamy wyruszac autem ..kto przygarnie biede >?

Posted

Paulina, czy mozna jakoś uporzadkowac listę tych psiaków do zabrania i gdzie idą?
podobno staruszeczek/ starowinka ma zostać bo potencjalny DT się jednak nie zdeklarował?
dzieki pomocy DONnki my zajmiemy się szczeniorkiem, wszystko na bieżąco przekażę, najpierw my zaczniemy od weta i karmy, damy wyprawkę i ew. zawieziemy do zaufanego DT lub hoteliku ale najpierw musze sama sprawdzić warunki.

Posted

[quote name='kaszanka']Paulinka może napisz koło jakiej większej miejscowości jest ta Ruska wieś- może więcej dziewczyn się zgłosi , jak to będzie bliżej nich.[/QUOTE]

Może ty im pomożesz w transporcie? Tam potrzebne każde auto.

Posted

Ja jestem bez prawka i auta ale naszczęście mój chłopak załatwił kierowcę i jedziemy jutro po psiaki zabieramy do Wawy huskiego Białą Damę i malamuta , mamy osobowke i nas ludzi bedzie 3 w aucie i psow tyle samo mam nadzieje ze sie nie zagryziemy:)

Dalej potrzebne pieniazki na benzynę. Ludzie każdy grosz na wage zlota. Jutro Aga jedzie na 3 auta i na paliwo wyda ok 900 zł..