Mazowszanka13 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='__Lara']Zaglądam do Lileczki i lecę na bazarek :) Mazowszanko, czy to ogłoszenie, o którym mi pisałaś na Pw jest nadal do zrobienia, czy się udało Tobie zrobić? Niestety, nie udało się. Gdybyś mogła zrobić :) :) :) [quote name='Igam']zapisuję i poczytam w wolnej chwili ;) Zapraszamy :) [quote name='Ewa Marta']Fajna z niej sunieczka Mazowszanko:-) Ciężko Ci będzie z nią się rozstać... Fajna, fajna. Ona zachowuje się tak jak moja Luka gdy do nas przyszła jako 8 miesięczna panienka. Dlatego napisałam w tekście do ogłoszeń, że ma ok. roku, bo tak się zachowuje szczeniakowato. A teraz zagadka. Co to za zwierz ?: AtaO, dziękuję bardzo za podpowiadkę jak wstawiać duże zdjęcia. Proste jak drut, ale trzeba wiedzieć. Quote
Mazowszanka13 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) Dzisiaj zaszaleję, bo mam i prąd i zasięg. Na zdjęciach Lilka wygląda na ogromnego psa, a to taka drobinka-chudzinka. Z koleżanką Luką rasy wilk niski vel gończy mazowiecki, z którą się zaprzyjażniła. Dyzio emeryt poszedł w odstawkę. Na tym zdjęciu widać jak długie ma nogi. Edited July 30, 2012 by Mazowszanka Quote
Mazowszanka13 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 AtaO dostaniesz dziś od TZ-a plakat do ogłoszeń Lilki z prośbą o wstawienie na wątek. Plakat jest " nieocenzurowany " to znaczy zrobił go syn, ale ja go jeszcze nie widziałam. Jeśli któraś z Was ma możliwość go sobie wydrukować i rozwiesić w swojej okolicy to bardzo proszę. Syn ma go porozwieszać u nas na psiej łączce. Quote
AtaO Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) [quote name='Mazowszanka']AtaO dostaniesz dziś od TZ-a plakat do ogłoszeń Lilki z prośbą o wstawienie na wątek. Plakat jest " nieocenzurowany " to znaczy zrobił go syn, ale ja go jeszcze nie widziałam. Jeśli któraś z Was ma możliwość go sobie wydrukować i rozwiesić w swojej okolicy to bardzo proszę. Syn ma go porozwieszać u nas na psiej łączce. Ok, no to czekam na plakat :), sprawdziłam maila na razie jeszcze nie doszedł. A ogonek Lileczki fajowy.... nie zdążył wejść albo się już nie zmieścił w domku;), bo Lila na tych zdjęciach wyjątkowo duża:crazyeye: Edited July 30, 2012 by AtaO Quote
Mazowszanka13 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 No duża, a to rozwarte pyszczydło ogromne. Ale naprawdę nadal jest drobna, ma mały pyszczek. I bez problemu mieści się w domku. Plakat jeszcze nie wysłany, bo TZ właśnie wraca do Warszawy. Quote
AtaO Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 A nóżki to nasza Lila ma rzeczywiście długie i zgrabne....też bym takie chciała mieć :) Skoro TZ dopiero wraca, czyli plakat będzie popołudniu lub wieczorkiem :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 AtaO napisał(a):A nóżki to nasza Lila ma rzeczywiście długie i zgrabne....też bym takie chciała mieć :) Skoro TZ dopiero wraca, czyli plakat będzie popołudniu lub wieczorkiem :) O.K. Dziękuję :) Quote
AtaO Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) Sorki, że tak późno dzisiaj zamieściłam:oops: A oto piękny plakat stworzony specjalnie dla Lilki przez Syna Mazowszanki :). Bardzo dziękujemy!!!:klacz::cool2:. Zamieściłam również na wydarzeniu Lilki na fb :). Edited July 30, 2012 by AtaO Quote
Mazowszanka13 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 O kurcze, postarał się młody. Jestem pod wrażeniem ! Dziękuję AtaO za wstawienie. Słuchajcie cioteczki, jeżeli któraś z Was ma możliwość wydrukować sobie ten plakat i rozwiesić w swojej okolicy to bardzo proszę. Ja rozdałam już kilka znajomym ( za pośrednictwem moich Panów). Quote
asiuniab Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 [quote name='Mazowszanka']O kurcze, postarał się młody. Jestem pod wrażeniem ! Dziękuję AtaO za wstawienie. Słuchajcie cioteczki, jeżeli któraś z Was ma możliwość wydrukować sobie ten plakat i rozwiesić w swojej okolicy to bardzo proszę. Ja rozdałam już kilka znajomym ( za pośrednictwem moich Panów). ja troszkę porozwieszam we Wrocławiu, tak przy okazji w jakichś miejscach, gdzie się przewija masa ludzi, tylko od razu uprzedzam, że dwa razy rozklejałam tak Masaja i Mańka i dokładnie z tego było "zero" telefonów, bardzo to przykre:( Quote
Mazowszanka13 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 asiuniab napisał(a):ja troszkę porozwieszam we Wrocławiu, tak przy okazji w jakichś miejscach, gdzie się przewija masa ludzi, tylko od razu uprzedzam, że dwa razy rozklejałam tak Masaja i Mańka i dokładnie z tego było "zero" telefonów, bardzo to przykre:( Dziękujemy bardzo :) No niestety, z innych ogłoszeń też nie ma chętnych :-(, choć myślę o DOBRYM domku każdego dnia. Quote
__Lara Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Ok, zrobię to ogłoszenie ;) Piękna Lileczka :) i piękny plakacik :D Quote
paula_t Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Mazowszanka napisał(a):Dziękujemy bardzo :) No niestety, z innych ogłoszeń też nie ma chętnych :-(, choć myślę o DOBRYM domku każdego dnia. Taki okres niestety, ale nie ma co się poddawać, po wakacjach znowu ruszy więcej adopcji. Quote
Mazowszanka13 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 (edited) Nikt do Lilki nie zagląda. Ja też zajęta robieniem bazarku. Ale muszę zdjęć dorobić, ożywić trochę wątek. Lilka czuje się już u nas pewniej, na spacerach już nie trzyma się tak blisko nogi. Owszem, podąża za mna i biegnie na zawołanie, ale wtedy jak pozałatwia swoje sprawy czyli jak skończy podjadać krowi placek. To chyba musi być super przysmak, chyba drugie miejsce po ludzkiej ku.... w psim rankingu smaczności. Edited August 1, 2012 by Mazowszanka Quote
Izabela124. Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Jeśli Lilka je kupy znaczy, że brakuje jej witamin. To nie jest normalne zachowanie. Czym ona jest karmiona? Quote
malagos Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Moje dwie sunie jedzą ziemię, a kupy kocie czasem tez są na deser........... A mają przecież dobrą karmę i gotowane jedzenie. Quote
Izabela124. Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 malagos napisał(a):Moje dwie sunie jedzą ziemię, a kupy kocie czasem tez są na deser........... A mają przecież dobrą karmę i gotowane jedzenie.Spróbuj podawać im żwacze, ogólnie smierdziuchy wędzone Quote
Mazowszanka13 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Izabela124. napisał(a):Jeśli Lilka je kupy znaczy, że brakuje jej witamin. To nie jest normalne zachowanie. Czym ona jest karmiona? Je gotowane: kluski, ryż, kaszę naprzemiennie, z marchewką i mięskiem. Na spacerze suche jako nagroda. Moje psy w Warszawie jedzą suche dobrej jakości. Na wsi nie chcą, więc gotuję dla trzech i też lubią podjeść sobie placka krowiego a w stolicy :oops: i co innego jak czasami się trafi ( mieszkam pod lasem). Ale rzeczywiście zainteresuję się witaminami. Tylko poradz jakie. malagos napisał(a):Moje dwie sunie jedzą ziemię, a kupy kocie czasem tez są na deser........... A mają przecież dobrą karmę i gotowane jedzenie. Witaj malagos po wywczasach :). Zapraszam na bazarek i do mnie też :) Quote
Izabela124. Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Moje psy nie tykają kup, Bobik ma 11 lat i nigdy nie tknął. Karmie je suchą karmą, najczęściej Acaną, ale nie wiem czy to zależy od karmy. Podaję im Rumen Tabs, ale to nie są witaminy tylko mieszanka żwaczy, drożdży piwnych i wit.C. W opakowaniu jest 100tabletek, są bardzo tanie, ja kupuję na Allegro. Co do wit. to popatrzę i Ci napiszę jakie ewentualnie Quote
Mazowszanka13 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Z tymi kupami różnie bywa Moje nigdy nie tknęły psiej. A mam znajome na psiej łączce, których łagodne psy muszą chodzić w kagańcach, bo szamią każdą napotkaną psią kupę z wielkim apetytem. Psy zadbane, niegłodzone. Quote
__Lara Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 U mnie Megi zjada za to królicze bobki, bo jest strasznie o nie zazdrosna.... Quote
Mazowszanka13 Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 __Lara napisał(a):U mnie Megi zjada za to królicze bobki, bo jest strasznie o nie zazdrosna.... Jak u ludzi, różne gusta :) Quote
AtaO Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Obarczus87 Bardzo dziękuję za zwrot kosztów transportu - wpłynęło 110,00 :) Quote
Recommended Posts