Hakita Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Ucałowania dla słodkiej Czekoladki...:loveu: Domku kochany, gdzie jesteś??? :razz: Quote
Dobermania Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Ojeeeej :loveu: Jaki słodziaszek :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Dobermania Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 GoniaP napisał(a): Maleńki patyczek dla małego pieska :loveu: :loveu: :loveu: Zakochałam się! Coś Wam pokażę! :cool3: :cool3: :cool3: Quote
GoniaP Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Dziś nadeszły wyniki z laboratorium, które wykluczyły pasożyty skórne (na całe szczęście) ale wskazują na liczne grzyby :( Trzeba się uważnie przyjżeć leczeniu Ricza... Z tego co wiem, psiak odbył 3 tygodniową kurację antybiotykową Keflexem...Z tego co wiem, antybiotykm osłabia organizm i sprzyja rozwojowi grzybów. Oprócz kąpieli i maści, Ricz nie dostał żadnego środka doustnego na grzyba:shake: i być może dlatego leczenie tak długo trwa... Według mnie należy zrewidować leczenie i to szybko!!! Quote
Dobermania Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Ale Keflex jest na serce - Ricz ma chore serduszko? Quote
GoniaP Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Dobermania napisał(a):Keflexem??? Przecież to jest lek nasercowy!!! :crazyeye: Cefaleksyna... On to na grzyba dostawał? Nazwa handlowa leku: Keflex Nazwa międzynarodowa:CEFALEXINUM Postacie występowania leku:granulat do przygotowania zawiesiny, kapsułki Jak działa lek?Lek należy do antybiotyków z grupy cefalosporyn, których działanie bakteriobójcze jest podobne do działania penicylin. Kiedy lek ma zastosowanie?Lek stosowany jest w leczeniu zakażeń -- bakteriami wrażliwymi na lek -- różnych narządów np. układu moczowego, zakażenia skóry i warst podskórnych, zakażenia dróg oddechowych, zębów oraz tkanek okołozębnych. Quote
GoniaP Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Jaki jest najlepszy sposób na wyleczenie grzybicy u psa? Jeśli choroba została potwierdzona badaniami laboratoryjnymi, to proponuje stosować miejscowo acidum undecylenicum i ogólnie ketokonazol. Leczenie trwa około 6 tygodni. Uwaga w przypadku Microsporum Canis choroba jest niebezpieczna dla ludzi! Quote
GoniaP Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Ricz będzie jutro miał zrobioną morfologię i biochemię. Jeśli próby wątrobowe wyjdą pozytywnie, Ricz dostanie doustnie ketokonazol. Ja miałam w domu bardzo zagrzybione koty (trychophyton me. oraz microsporum canis) były na pół łyse, a leczenie innymi środkami i maściami nie przynosiło oczekiwanych rezultatów. Dopiero po podaniu ketokenozolu grzyb się wyniósł. Zaczynamy ostrą walkę! Potrzebne kciuki i dobre myśli. Jeśli ktoś może coś wpłacić na leczenie Ricza, będziemy wdzięczni!!! Quote
Hakita Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Oj, biedny Riczuniek...:-( Trzymamy za Ciebie Kochany kciuki!!! Zdrowiej Psiaku kochany... Quote
Rymonka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Podnoszę Czekoladowego i życzę dużo zdrówka i jeszcze raz zdrówka.. to dla niego teraz najważniejsze!!! Quote
GoniaP Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Znane są już wyniki morfologii... Morfologie to chłopak ma wzorcową :multi: Czekamy na wyniki biochemii :eviltong: Quote
Rymonka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Świetne wiadomości!!!! :multi: Czekamy na wyniki biochemii i trzmamy kciuki!! Quote
Vika_Bari Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Wyniki biochemii dzisiaj po 15. Ricz był kąpany znów w siarkowym szamponie (nie lubi się kąpać) i smarowany maścią. Dostał obroże Baera przeciwko pcheł i kleszczy tak że teraz można do lasu śmiało biegać. Czuje się świetnie. Jest wesoły i ciągle by się bawił. Jak zostawiam go na długo samego w przedpokoju to potem szczypie mnie za ręce. Ale nie bolesno. Pokazuje że było mu samotno. Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Olena, ale masz słodkiego czekoladowego pieknisia u siebie!!! Oby wyniki były rewelacyjne!!! Quote
Hakita Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Do góry słodka Czekoladko, do góry kochany!!! :multi: Quote
aisaK Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 No i jak wyniki Riczunia? Zdrowy? Oby wszystko było dobrze... Quote
Hakita Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 aisaK napisał(a):No i jak wyniki Riczunia? Zdrowy? Oby wszystko było dobrze... Ja również przyłączam się do powyższego pytania??? :razz: Co z Riczusiem??? Quote
GoniaP Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Dostałam wyniki od Oleny, i dziś je skonsultuję z lekarzem. Zobaczymy co powie. Quote
Vika_Bari Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 A Vika moja wczoraj urwała się przez drzwi i tak się bawili ze nie mogłam złapać a nie Viki a nie Ricza.:multi: Mam nadzieje ze ten grzyb nie zaraźliwy.:shake: Quote
Hakita Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Czekamy na wieści, co z Riczuniem...??? :razz: Quote
Recommended Posts