Nutusia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Koniecznie muszę zdobyć tę książkę! Pomijając jej niewątpliwą wartość wszelką, będzie ogromną skarbnicą myśli do wykorzystania w tekstach do ogłoszeń... Quote
Gusiaczek Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 [quote name='Nutusia']Koniecznie muszę zdobyć tę książkę! Pomijając jej niewątpliwą wartość wszelką, będzie ogromną skarbnicą myśli do wykorzystania w tekstach do ogłoszeń...[/QUOTE] Zamówiłam w naszej hurtowni, ale mała szansa, bo nakład na wyczerpaniu .... Quote
Gusiaczek Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 [quote name='anica']... piękne i głębokie!!!!... czemu ja od razu płaczę?:shake:!...[/QUOTE] bo masz oczy w mokrym miejscu Anico .... :buzi: Quote
Gusiaczek Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Grochola: [B][FONT=comic sans ms](...) Służę im, bo z pewnością to nie one mi służą. Tego właśnie nauczyli mnie Kuba, Supeł, teraz uczy Ałgan: służebnej roli wobec zwierząt.Kocham moje zwierzaki i wciąż uczę się odpowiedzialności za nie. Dzięki nim wiem też, czym jest bezgraniczne zaufanie. Na kanapie spoczywa żywe tego świadectwo. Widzi pan, jak leżu brzuchem do góry?(...)[/FONT][/B] Quote
Nutusia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Gdyby tak się udało 2 egz... A jak nie, to dasz pokserować choć fragmenty? ;) Póki co, kopiuję sobie te, które wklejasz... Quote
Ellig Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 [IMG]http://bi.gazeta.pl/im/6/3267/z3267326Q.jpg[/IMG] Jan Strzałka:) [I]„Mądra to książka. Jeśli ktoś spodziewa się ple, ple, ple o pupilach (zwanych niekiedy milusińskimi), to się rozczaruje. Rozczaruje się, bo wiele w tej książce o cierpieniu zwierząt, o naszej miłości do nich i ich oddaniu. Poruszające jest to, co mówi Olga Tokarczuk o śmierci zwierząt i ich psyche. Przejmująca jest rozmowa z ks. Twardowskim. A także to, co ma do powiedzenia Tym o swojej zwierzęcej miłości i poświęceniu (choć on sam tak tego nie definiuje).” [/I] Quote
Mattilu Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Dzieki za wskazanie madrej ksiazki. Choc jak zwykle to co wartosciowe - u nas na wyczerpaniu. A ksiegarnie zawalone makulatura. Quote
Gusiaczek Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 [quote name='Ellig'][IMG]http://bi.gazeta.pl/im/6/3267/z3267326Q.jpg[/IMG] Jan Strzałka:) [I]„Mądra to książka. Jeśli ktoś spodziewa się ple, ple, ple o pupilach (zwanych niekiedy milusińskimi), to się rozczaruje. Rozczaruje się, bo wiele w tej książce o cierpieniu zwierząt, o naszej miłości do nich i ich oddaniu. Poruszające jest to, co mówi Olga Tokarczuk o śmierci zwierząt i ich psyche. Przejmująca jest rozmowa z ks. Twardowskim. A także to, co ma do powiedzenia Tym o swojej zwierzęcej miłości i poświęceniu (choć on sam tak tego nie definiuje).” [/I][/QUOTE] Ellig, bardzo dziękuję za wpis - wiesz, że bardzo podbnie wyobrażałam sobie Autora, a nie przyszło mi do rudego łba wygooglować Go :) Tak, to bardzo mądra książka, bo z mądrymi Ludźmi stworzona .... Quote
Gusiaczek Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 [quote name='Nutusia']Gdyby tak się udało 2 egz... A jak nie, to dasz pokserować choć fragmenty? ;) Póki co, kopiuję sobie te, które wklejasz...[/QUOTE] Prawo autorskie stanowi "coś" a propos kopiowania, a ja bardzo praworządna jestem w tym temacie:) Jutro zamawiam, więc zapodam 2 ezg. niczego nie obiecując .... książka, jak u mnie, tania nie jest ;) Quote
Ziutka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 [quote name='Gusiaczek']Zamówiłam w naszej hurtowni, ale mała szansa, bo nakład na wyczerpaniu ....[/QUOTE] Na allegro są te książki, własnie pozamawiałam ;) Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 [quote name='Ziutka']Na allegro są te książki, własnie pozamawiałam ;)[/QUOTE] Wiem, że są, bo też szukałam ;) Quote
Nutusia Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 (edited) [QUOTE} Prawo autorskie stanowi "coś" a propos kopiowania, a ja bardzo praworządna jestem w tym temacie[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Jutro zamawiam, więc zapodam 2 ezg. niczego nie obiecując .... książka, jak u mnie, tania nie jest [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] [QUOTE} Nie miałam na myśli kopiowania w niecnych celach. Mogę pożyczyć i przepisać sobie fragmenty, które przydadzą się do ogłoszeń. A może napiszę do Autora? ;) Oczywiście najchętniej miałabym taką książkę dla siebie i zaglądała do niej przy pisaniu ogłoszeń, jak zaglądam do Jamnika Bolka Sumińskiej czy innych "pomocy naukowych" :) W każdym razie dzięki za uwzględnienie mnie w zamówieniu. Niedługo mam imieniny, więc zapodam "sponsorowi", że prezent już ewentualnie ma :) Edited July 12, 2013 by Nutusia Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 (edited) [quote name='Nutusia']Nie miałam na myśli kopiowania w niecnych celach. Tylko wtedy, gdyby nie można było kupić... Chciałabym wykorzystywać cytaty w celu szukania domów dla bezdomniaków. A może napiszę do Autora? ;)[/QUOTE] Weź przestań i nie kombinuj ;) Wiem, że szczytny cel Ci przyświeca - żartowałam :) Do Autora zawsze możesz napisać nawet nie tylko w celu cytaty - może warto Taką Osobę zaprzyjaźnić dla dobra Ogonków tu i teraz? Ps. Ciekawe po co Dżozefinie tyle książek jednego tytułu ? Edited July 12, 2013 by Gusiaczek Quote
Ellig Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [quote name='Ziutka']Na allegro są te książki, własnie pozamawiałam ;)[/QUOTE] [quote name='Gusiaczek']Wiem, że są, bo też szukałam ;)[/QUOTE] Ksiązki są w ksiegarniach, nowe :)Nie czytane w Empik-u, i w wieli innych. Quote
Ellig Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [quote name='Gusiaczek']Ellig, bardzo dziękuję za wpis - wiesz, że bardzo podbnie wyobrażałam sobie Autora, a nie przyszło mi do rudego łba wygooglować Go :) Tak, to bardzo mądra książka, bo z mądrymi Ludźmi stworzona ....[/QUOTE] Mialam to szczęscie,ze osobiscie poznalam kiku bohaterów tych "wywiadow" i dlatego czytalam te ksiązke z jeszcze wieksza przyjemnością:) Quote
anica Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 .... milutko od rana:) u nas w domciu, też lubimy listy życzeń... imienowe, urodzinowe, świąteczne... i bez okazji;) Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 [quote name='Ellig']Mialam to szczęscie,ze osobiscie poznalam kiku bohaterów tych "wywiadow" i dlatego czytalam te ksiązke z jeszcze wieksza przyjemnością:)[/QUOTE] Rozumiem o czym piszesz - ja Osiecką tak czytam, bo też miałam szczęście :) Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 [quote name='anica'].... milutko od rana:) u nas w domciu, też lubimy listy życzeń... imienowe, urodzinowe, świąteczne... i bez okazji;)[/QUOTE] Byłoby milej gdybym zaraz nie musiała szykować się na szychtę ... Buziaki:) Quote
inka33 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 A mi się wielkimi krokami urodziny zbliżają... :siara: Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Ks. Jan Twardowski: [B][FONT=comic sans ms]" Wierzę, iż zbawienie będzie powszechne i obejmie całe stworzenie, a zwierzęta zostaną zbawione od rozpaczy nieistnienia" [/FONT][/B] Quote
Isadora7 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [quote name='inka33']A mi się wielkimi krokami urodziny zbliżają... :siara:[/QUOTE] mnie też i to cholernie okrągłe Quote
Nutusia Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Mi też cholernie okrągłe, ale dopiero w grudniu ;) :) Quote
Mattilu Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 A co Wy tak sobie w metryki zaczelyscie zagladac? Najfajniejsze prezenty dostaje sie bez okazji! ;) Quote
inka33 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [quote name='Isadora7']mnie też i to cholernie okrągłe[/QUOTE] Sądząc po zdjęciu - 10 latek? ;) A mi półokrągłe... :grins: Quote
Recommended Posts