Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Wszelki Duch! Hope Kochana! Witaj :)

A wiesz, ostatnio wspominałam Zochnę, oglądałam Jej zdjęcia .....

Pozdrawiamy z Ovolinką bardzo serdecznie :)

nam bardzo jej brakuje. W tym roku pożegnaliśmy Blackiego i Księcia Bulbo...to nie sprawiedliwe, że tak szybko odchodzą.  Został jamnik i moja dwójka.  No i świnka morska przybyła...

Chwilowo pauzujemy z dt,  Tolo już srebrny cały...chodzi jak robot...Sebek co po schodach wnosi (mnie coś siły pozbawia)

Pozdrawiam serdecznie, Ovke cmokam w nosek i za uszkiem drapię :) 

Posted
16 godzin temu, Mattilu napisał:

Regularnie :) Dawno nie bylo zdjec szorpatej mordki :)

Dosłownie przed chwilą ponaglałam Filipa (ma na telefonie). Teraz szutruje obiad, po czym ma wysłać ;)

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Maciek777 napisał:

Jakby chciała wyjść z ekranu:)

Zdjęcia z piłką i słuchawkami świetne:) Ktoś ma talent do robienia zdjęć i ktoś do pozowania:)

Maćku, nie ogarniam już! tyle talentów pod jednym dachem wręcz mnie przytłacza ;) :D

Filip testował odkrytą jakąś funkcje w aparacie ;)

3 godziny temu, elik napisał:

Super szczęśliwy piesio :)

Mamy nadzieję, że tak jest :)

15 minut temu, Ellig napisał:

Jak dobrze jest zobaczyć Ovolinkę, jak zawsze rozbawioną i szczęśliwą, Filip ma wspanialą pomocnicę :)

Witaj Elu :)   F&O są dobrym tandemem ...:)

Posted
O 26.09.2016 o 00:42, Mattilu napisał:

Taka Cie znam, taka Cie lubie :)

O 1.10.2016 o 00:11, Maciek777 napisał:

I jeszcze w twarz się śmieje :)

9 godzin temu, inka33 napisał:

Ovcia, buziol w nochal! :)

Dziękuję :) 
Maćku, oni są naprawde śmiechu warci ;)

• Upvote 1
Posted

Jestem mega smutna, załamana :( jedyna forma w jakiej pomagam pomagać to bazarki - od ok. 4 lat z Siwym i Ovolinką czynimy je z radością, z potrzeby serca Niestety z roku na rok jest coraz ciężej. Każda ingerencja w funkcjonowanie portalu skutkuje odchodzeniem dogomaniaków, słabą frekwencją na wątkach ... Ogonków przybywa, nas ubywa! :( Nie tak miało być -  miejsce zostało stworzone ku pomocy! Zostajemy bez uprzedzenia pozbawiani możliwości korzystania z dogomanii, mamy związane ręce i zakneblowane usta :( Wchodzę na dogo i mam 1 - 3 nowe powiadomienia! masakra! na tyle obserwowanych wątków ?!? :( (nota bene nowych zaobserwować też już nie można/nie wolno(?) ....
Jeżeli dogo nie powróci do normalności nic tu po nas, to orka na ugorze :( 
Nie jestem w stanie pojąć komu i dlaczego aż tak bardzo nie zależy ....

• Upvote 2
Posted (edited)

Czytasz w moich myślach:( Tylko mi się wydaje, że to nie to, że komuś nie zależy, a właśnie zależy...by się nas pozbyć. Nie chcą z nami rozmawiać i z modernizacji na modernizację mamy coraz mniej funkcji, a więcej usterek:/ Z tym brakiem możliwości śledzenia wątków to już ostatni gwóźdź do trumny dogo bo tworzenie bazarku staje się niemal bezsensowne:( Nie znam intencji założycieli portalu, ale gdyby nawet celem było pomaganie to od dłuższego czasu na pewno o to nie chodzi. Nie chodzi nawet o kasę bo skutecznie pozbywają się nas i reklamodawców. Zatem o co chodzi? Czy konkurencja maczała w tym łapy? Kupiła dogo by je zamknąć? Czy na prawdę ktoś może sukcesywnie niszczyć ten serwis w nadziei, że go ulepsza???

Edited by Maciek777
Mała poprawka
  • Upvote 1
  • 2 months later...
Posted

Znalezione obrazy dla zapytania polar bear

Ten kraj szczęśliwy ... gdzie - po psie płaczą szczerze i dłużej ...(Adam Mickiewicz)

Świadectwem mądrości człowieka są muzea, biblioteki [sic!] i wiedza osób wykształconych. Psy mają swą mądrość we krwi (Donald McCaig)

Aby właściwie nacieszyć się psem, nie wystarczy po prostu nauczyć go być prawie człowiekiem. Chodzi o to, by otworzyć się na możliwość stania się po części psem - (Edward Hoagland)

Człowiek jest jedynym zwierzęciem, który robi interesy. Czy widział kto, by pies wymieniał kości z drugim psem? (A Smith)

Jeśli najlepszym przyjacielem człowieka jest pies, to ten pies ma niejaki problem. (Edward Abbey)

Tu spoczywa pies, który posiadał urodę bez próżności, siłę bez zarozumiałości, odwagę bez okrucieństwa i wszystkie cechy człowieka bez jego przywar. Lord Byron – dla swojego psa

Wierności psa nie sposób wyśmiać, by się samemu śmiesznością nie okryć.  (W. Łysiak)

Pies powinien mieć więcej praw niż człowiek jest bowiem jednostką zdecydowanie szlachetniejszą. (J. Chmielewska)

Znalezione obrazy dla zapytania polar bear

• Upvote 2
Posted
10 godzin temu, elik napisał:

Gusiaczkuc o za wspaniałe sentencje zebrałaś. Szkoda, że człowiek tak blado w nich wychodzi :(

Zrobiłam sobie wczoraj wycieczkę w przeszłość, wróciłam do początków bycia Ovo z nami, w styczniu skończy pięć lat, w maju przypada piąta rocznica naszego spotkania ... i chyba to mnie nastroiło. Potrafimy pięknie mówić, pisać o Braciach Mniejszych, ale do ilu serc i dusz dotrze prawda, że okrucieństwo, bezduszność wobec Nich summa summarum niszczy nas, pozbawia poczucia dumy z przynależności do gatunku ludzkiego? zostawia w człekokształtnym opakowaniu jeno zarozumiałość, butę i zło w najohydniejszym tego słowa rozumieniu?

• Upvote 2
Posted
3 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Zrobiłam sobie wczoraj wycieczkę w przeszłość, wróciłam do początków bycia Ovo z nami, w styczniu skończy pięć lat, w maju przypada piąta rocznica naszego spotkania ... i chyba to mnie nastroiło. Potrafimy pięknie mówić, pisać o Braciach Mniejszych, ale do ilu serc i dusz dotrze prawda, że okrucieństwo, bezduszność wobec Nich summa summarum niszczy nas, pozbawia poczucia dumy z przynależności do gatunku ludzkiego? zostawia w człekokształtnym opakowaniu jeno zarozumiałość, butę i zło w najohydniejszym tego słowa rozumieniu?

To prawda, ale niestety smutna prawda, którą rozumieją, która dociera tylko do tych, którzy maja sumienie, współczucie i serce. Moim marzeniem jest, aby było ich coraz więcej.

Posted

Wspaniałe sentencje, w pełni się z nimi zgadzam. Niestety człowiek nie jest najlepszym zwierzęciem na tej ziemi bo tylko człowiek wymyślił sadyzm, tortury, zabijanie i znęcanie się dla przyjemności, żadne nawet najdziksze zwierzę nie potrafi być tak okrutne. Czasami przykro się przyznawać, że należymy do tego samego gatunku, na szczęście są jeszcze ludzie mający sumienie i serce.