Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sleepingbyday- oczywiście zrobie wszystko żeby ustalić czy to ona
Nie wiem czy wujek ma telefon z aparatem, a jeżeli ma to czy umie go obsługiwać :/
ale jakoś to ustalimy, może wyśle męża któregoś razu żeby się z nim przejechał - on będzie wiedział czy to ona czy nie
mam nadzieje, że ona...
...że wróciła do starego domu, a może nawet znalazła nowy...
buda, wiejskie podwórko, wiem że to nie są extra warunki, ale myśle że lepsze niż szwędanie po polach i szukanie czegoś do zjedzenia...

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nic ciekawego. Byłam dzisiaj sprawdzić jeden chętny domek. Ale chcą szczeniora na zewnątrz. A te dwa brzdące bardzo chcą człowieka, więc szkoda je oddać. Genaralnie domek ok, więc przekazałam kontakt innym potrzebującym. A Frodo i Noa nadal szukają

Posted

[quote name='nika_85'][FONT=Consolas]Sticz pewnie po Dniu Dziecka zostanie przechrzczony, nazwała go moja Weronika, ale jakoś to imię nie pasuje nam. Przez to imię cały czas mam wrażenie, że to chłopiec i zwracam się o niej "on"[/FONT]
[FONT=Consolas]Kupiliśmy do prezentu Weronice książkę:[/FONT]
[FONT=Consolas]"Biedna, mała Luna"-Bella, suczka Laury, wkrótce urodzi szczenięta. Laura nie może się tego doczekać, chociaż wie, że pieski trafią do nowych domów, gdy tylko wystarczająco podrosną. Gdy jednak szczenięta przychodzą na świat, jedno okazuje się bardzo maleńkie i rodzice nie mają pewności, czy przeżyje. Mała suczka, której Laura nadaje imię Luna, musi być całą dobę karmiona z butelki. To będzie ciężka praca, ale dziewczynka zrobi wszystko, co w jej mocy, by ratować Lunę...[/FONT]

[FONT=Consolas]Więc podejrzewam że Weronika Sticzora przerobi na Lunę[/FONT]

[FONT=Consolas]Podstęp taki mały ;)[/FONT]

Ależ to sprytne! :)
Jestem ciekawa rozwoju sytuacji :)

Posted

Nikt nie dzwoni:(
Zajrzyjcie na bazarki... Właśnie fakturę dostałam za szczepienia i odrobaczanie 136 zlotych. Na karmę też już poszlo ze 150 złotych a jest tylko jedna wpłata 50 zlotych:(
Za to był tu l\lekarz opiekujący się maluchami. Ocenia,że spokojnie do 30 kg dobiją. Już ważą po 6. No i są zadziwiająco grzeczne. Słuchają się, chodzą przy nodze...Co oczywiście nie oznacza, że nie mają żadnych grzeszków na sumieniu;)

Posted

Czy widzieliście już zdjęcia z pierwszego spaceru, na który wybrały się ostatnie dwa szczeniaki, które nie znalazły jeszcze domów? Byłam u nich w sobotę, a fotorelacje opublikowałam na profilu 4DogS, na Facebooku w wydarzeniu dotyczącym tych wiejskich piesków.

http://www.facebook.com/events/283161438440165/

Zrobiłam dziś plakaty pieskom. Gotowe do wydrukowania w formatach a4 i a3, jak kto woli i może.
Jak klikniecie w linka to wejdzie strona, a tam już trzeba kliknąć w to co się chce pobrać:

http://www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/

Posted (edited)

piekne uszy :-)!

edit:

koleżanka mi wpadła w nałóg zbierania psów po wsiach (w sensie, ze co chwila jakies bidy znajduje) i ratuje.
znów coś znalazła, takie małe i mega przerażone, czyli Rysię. jak bardzo przerażone, widać tu:

http://www.youtube.com/watch?v=nNu531TnMY0

rysia ma bdt, ale jest kryzys związany z weekendem. POTRZEBUJEMY CHWILOWEGO TYMCZASU DLA RYSI - OD PIATKU PRZED POŁUDNIEM DO WTORKU RANO (opiekunka wraca w poniedziałek późnym wieczorem).

dziewczyna szuka już jakiś czas domu na kilka dni dla Rysi, ale nic nie znalazła i jest panika.

minus - Rysia ma cieczkę.

wydarzenie na fb:
https://www.facebook.com/events/338649419541808/permalink/340734725999944/?ref=notif&notif_t=like

pomożecie?

Edited by sleepingbyday
Posted

OKi, udostępniłam wydarzenie na 4DogS na Facebooku.
Zapraszam do wydarzenia ze szczeniakami na naszym profilu. Nowe zdjęcia. Dużo nowych zdjęć :)
Wstawiam tam bo szybciej i łatwiej, mam nadzieje, że nie macie mi tego za złe. Oto link:
http://www.facebook.com/events/283161438440165/

Porobiła, full fotek. Może i wstręciucha ze mnie, ale powstawiałam głównie te gdzie psiaki są razem. Widzę naokoło siebie tyle osób prowadzających się z kilkoma psami, może akurat znajdzie się ktoś kto przygarnie ta dwójkę razem. Tak mi żal je rozdzielać...

Posted

No i jeszcze Wam powiem, że one są naprawdę grzeczne. Mimo jakiś tam psikusów, że buty pogryzły - ale ząbki rosną, a zabawek nie miały za bardzo.
Kiedy ja się z tymczasu zrobiłam dom stały dla mojego gluta to wszyscy mi mówili, że to normalne, że nas on gryzie, normalne, że się złości, normalne, że nawiewa. No cóż, nie wiem czy normalne czy nie - ale u tych szczeniąt tego nie ma. Dla mnie to szok i fascynacja bo sama spotkałam się z czym totalnie odmiennym.
Mam wrażenie, że ta dwójka to mniejszy kłopot ka karku niż mój jedynak. Czasem tak bywa, że jedne świr, a drugi spokojny. Tu są dwa zrównoważone fajne psiaki. mam nadzieję, że szybko znajdą fajny dom, lub chociaż domki.