nika_85 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Ten chłopak-największy z całej ósemki, ważył chyba 2,800, między Sticzem-najmniejszym szczylkiem- co jest u mnie, a tym chłopaczkiem różnica 1 kg :) Quote
nika_85 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 "otóż to. więc odławiamy. nika, musisz zadzownić do tej strazy gminnej, bo znasz teren. najlepiej, żebys zadzwoniła w porozumieniu z endurką. żebyś wiedziała, co i jak mówic, zeby nie spuścili cię na drzewo (nie znam ich, może tak robia, może nie)." teraz doczytałam... endurka proszę napisz mi na priv gdzie mam dzwonić i co mówić tylko napisz mi wszystko tak jak byś dziecku tłumaczyła, bo ja to nic nie łapie :) ) Quote
ludwa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Chłopak większy ale dziewczynka odważniejsza:) A Sticz do adopcji? I jeśli tak, to jak wygląda? Quote
nika_85 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Tak jak rozmawiałyśmy przez telefon ;) decyzja jutro ;) napewno dam Wam znać :) Quote
Ty$ka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Jakie śliczne szczyle. Jak dobrze, że bezpieczne. Ciotki, dacie radę powklejać zdjęcia tych szczeniaków, które szukają DS? Bo rozumiem, że kilka już ma DS? Lub coś pomieszałam... Quote
ludwa Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Te dwa na górze szukają domków:) Jasny to chłopak, ciemna dziewczynka:) czy ktos może pomóc w ogłoszeniach? Quote
nika_85 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 (edited) chciałam Wam pokazać tego szczylka co jest u mnie, ale okazało się że niestety nie umiem wsawić fotki :roll: W każdym bądź razie szczylek znalazł dom...- zostaje u nas na stałe ;) Edited May 17, 2012 by nika_85 Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Tu Dominika. Wstawię. Fotki wyślij do mnie: [email protected] Będę w necie ok. 12, zawsze coś. Jak chcesz prędzej to może Ewa będzie mogła wcześniej. To jej adres: [email protected] Quote
ludwa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 No to pozostaje 2, która jest na tymczasie:) A coś w sprawie suki się dzieje? Quote
nika_85 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='nika_85']"otóż to. więc odławiamy. nika, musisz zadzownić do tej strazy gminnej, bo znasz teren. najlepiej, żebys zadzwoniła w porozumieniu z endurką. żebyś wiedziała, co i jak mówic, zeby nie spuścili cię na drzewo (nie znam ich, może tak robia, może nie)." teraz doczytałam... endurka proszę napisz mi na priv gdzie mam dzwonić i co mówić tylko napisz mi wszystko tak jak byś dziecku tłumaczyła, bo ja to nic nie łapie :) )[/QUOTE] endurka narazie milczy, ja sama nie wiem co mam gadać... Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Dzięki za zdjęcia. Nie mam jak ich niestety zmniejszyć, więc nie wstawiam na dogo,ale wstawiłam na facebooka. Zapraszam oglądajcie i komentujcie. Zdjęcia mega słodkie!!! Monika, rób więcej, masz talent do wyłapywania ujęć! Tylko jeszcze mi powiedz, on u Ciebie na stałe czy tymczasowo? (bo się zagubiłam) Quote
nika_85 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Była tymczasem, ale zabardzo się polubiłyśmy, żeby się rozstawać ;) zastaje Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 http://www.facebook.com/events/283161438440165/ oto link na facebook do naszej gromadki szczeniaków. Wchodźcie, komentujcie, udostępniajcie. To czyta dużo ludzi, może ktoś znajdzie się chętny na śliczne maleństwa Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='nika_85']Była tymczasem, ale zabardzo się polubiłyśmy, żeby się rozstawać ;) zastaje[/QUOTE] Rozumiem! Miałam identycznie :) Quote
ludwa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Znaczy się: nie nadajesz się na dom tymczasowy:) Nie tylko Ty;) Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Niekoniecznie, jak się teraz przeprowadziliśmy to jest jeszcze więcej miejsc do wyprowadzania psa, a gdyby był posłuszny to super żeby luźno pobiegał. Niestety Misiek taki nie jest. Tylko jakieś 10 minutówki mu robię żeby ćwiczyć przywołanie. Gdyby Misiek był bardziej okiełznany wzięłabym psiaka na dom tymczasowy, już nawet rozmawiałam z Łukaszem. Ale fizycznie nie dałabym rady prowadzić swojego diabła i jeszcze drugiego psa. Podziwiam osoby (kt. tu często widuję) z dwoma, czterema psami. Bez kitu! Ostatnio widziałam starszą kobiecinę z czterema psami! A Ty Ewa też wzięłaś na stałe jednego ze szczeniąt, czy mi się coś przywidziało? Quote
mtf zalesie Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 ja chodze z 2 psami na smyczy trzeci luzem i nie jest to problemem jak sie chce Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Zależy jakie psy. Z moją poprzednią Stasią też nie byłoby problemu. A Misiek jest taki, że raz zobaczył motylka i miałam rękę w gipsie dwa miesiące. Ostatnio chciałam go przytrzymać żeby nie skakał po koleżance i coś mi strzeliło w stopie - nadal leczę siniaka. Dobry chłopak z niego tylko ma taki emocjonalny temperament i samodecyzyjny jest :) Quote
ludwa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Ekiana']Niekoniecznie, jak się teraz przeprowadziliśmy to jest jeszcze więcej miejsc do wyprowadzania psa, a gdyby był posłuszny to super żeby luźno pobiegał. Niestety Misiek taki nie jest. Tylko jakieś 10 minutówki mu robię żeby ćwiczyć przywołanie. Gdyby Misiek był bardziej okiełznany wzięłabym psiaka na dom tymczasowy, już nawet rozmawiałam z Łukaszem. Ale fizycznie nie dałabym rady prowadzić swojego diabła i jeszcze drugiego psa. Podziwiam osoby (kt. tu często widuję) z dwoma, czterema psami. Bez kitu! Ostatnio widziałam starszą kobiecinę z czterema psami! A Ty Ewa też wzięłaś na stałe jednego ze szczeniąt, czy mi się coś przywidziało?[/QUOTE] Przywidziało:) Ja wzięłam na dt ponad 6 lat temu.... Brzydki jak noc i nikt go nie chciał a ja raczej nie polecałam;) I wcale nie żałuję, chociaż awantur przez to przeszłam nie wiem ile:) No i mam ABSOLUTNY zakaz przyjmowania jakiegokolwiek psa na dt.... [quote name='mtf zalesie']ja chodze z 2 psami na smyczy trzeci luzem i nie jest to problemem jak sie chce[/QUOTE] Nie w każdym przypadku niestety. Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Mnie to się strasznie Koko podoba. Powiem szczerze, że gdybym mogła to bym ją wzięła. Jest śliczna. A Łukasz to chętnie, mogłybyśmy się w tym temacie na mężów zamienić :) U nas to ja jestem stroną zdroworozsądkową - z przymusu niestety. Quote
ludwa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Nie kuś z tą zamianą....;) Bo mi nerwy puszczają często:) Podwórko, kojec w którym siedzi moje dziecko a ja mam tylko 2 psy. Chociaż z drugiej strony dobrze, bo 20 bym nie utrzmała. No i ja wychowawcza nie jestem:(, szczególnie wobec psów. Bo dziecko tresuję nieco;) Quote
Ekiana Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Moim zdaniem jesteś bardzo wychowawcza, tylko zdroworozsądkowo. Nie przesadzasz po prostu. Quote
ludwa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Pewnie z powodu dobrego wychowania są takie nieokiełznane:) My tu gadu-gadu a psiaki domków szukają. Dla obcych nieśmiałe nadal. Potrzeba czasu. Jedzą głównie w nocy. No i pożerają słuchawki do telefonu. A poza tym mają paskudny zwyczaj rozpoczynania szaleństw około 4 rano ( u mnie by długo nie zabawiły;)) Czy jest ktoś chętny do pomocy w ogłaszaniu? Wolałabym pieniądze z bazarków przeznaczyć na psy i ich utrzymanie niż wykupowanie ogłoszeń. Quote
sleepingbyday Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 nika, przywiązujesz sie do każdego tymczasowicza. yaki lajf ;-). ja sobie na początku tymczasowania powiedziałam, że moge się poryczeć i w ogóle i tęsknic,ale robie miejsce dla kolejnego potrzebującego, oddając tymczasowicza dfo adopcji. i od razu inaczej ;-) Quote
Recommended Posts