Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjęcia są w poscie 124
Na razie inne nie dotarły

A tekst jakiś prosty:

Frodo i Noa z wiejskiej stodoły, to 2 około trzymiesięczne szczeniaki poszukujące domów.
Frodo- wesoły i początkowo nieśmiały chłopak o beżowo-szarym umaszczeniu
Noa, to radosna, wszędobylska dziewczyna, która uwielbia szaleństwa i dokuczanie bratu:)

Pieski poszukują odpowiedzialnych domów na wiele, wiele lat;)

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy.
Kontakt w sprawie adopcji: [email protected], Ewa: 501 588 482

Chyba, że poczekamy co MArek napisze ale generalnie, to wesołe szczeniaki, więc nie ma wiele do pisania.
Lepiej niech dzwonią, będę się mogła czepiać;)

Posted

Ewa, daj znać co ustalisz z tym opiekunem psiaków. Dla mnie idealnie byłoby wiedzieć kiedy on może z dniowym wyprzedzeniem, albo chociaż parogodzinnym. Zdjęcia to ważna rzecz, było by mi miło jednak mieć szansę sobie to zaplanować, ale jak trzeba to się dostosuję bo czas leci, a szczeniaki trzeba w końcu wyadoptować.

Posted

Zrobiłam szczeniakom grafikę adopcyjną - każdemu osobną. Jest na naszym profilu na facebooku:
www.facebook.com/sos4DogS

oraz na stronie z wydarzeniem na temat wiejskich piesków:
www.facebook.com/events/283161438440165/

Zaraz postaram się wrzucić je także tutaj, oraz linka gdzie można ściągnąć wysokiej rozdzielczości zdjęcia do plakatów. Oczywiście nie musicie ich używać, po prostu udostępniam skoro już zrobiłam. Wiem, że wcześniej zgłosiła się anorektyczna.nerka .

Posted

jeżeli chodzi o sunie, nie ma jej :(
dzwoniłam do Goszczyna, powiedziano mi że byli, ale niestety nie było nigdzie śladów psa
dla potwierdzenia dzwoniłam do Wujka, prosiłam o zostawienie karmy jak będzie i sprawdzenie następnym razem czy zjedzona, karma jest...
Wujo mówi, że widział takiego psa na podwórzy trzy domy dalej, nie ma pewności czy to ten, bo on jej tak nie widywał jak my,ale ma wrażenie że to ona... ciekawe? czy to dawny właściciel? bo nie wierzę, żeby ją złapał ,tak ktoś obcy i trzymał na podwórzy-nie dała by się złapać!

szczeniaki rosną w zawrotnym tempie :) wioząc psiaki do adobcji, dwa tygodnie temu zmieściłam trzy w koszyk teraz nawet dwóch bym nie dała rady :) Sticz ma mało miejsca :)

Posted

Chyba, ze to taki właściciel, co ma w nosie swojego psa. Kiedy tam bedziecie, żeby zerknąć?
Te co są u nas, to żrą na potęgę i rosną proporcjonalnie do wchłanianych porcji. I proporcjonalnie również wydalają;)

Posted

Właśnie to jest problem... bo mieliśmy jechać teraz 7-10 czerwiec, ale nie pojedziemy :( tak to my tam nie jeździmy :( dopiero ewentualnie wakacje w sierpniu :(
postaram sie zmolestować Wuja żeby coś więcej się dowiedział...

Posted

[quote name='Ekiana']Szczeniaki do adopcji zdjęcia plus dane kontaktowe. Przykro mi, z jakiś powodów nie mogę wstawić zdjęć, podaje linki.

www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-dogo.jpg
www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-dogo.jpg

A tu linki do większych formatów:
www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-duze.jpg
www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-duze.jpg

Wydrukowałam żeby wywiesić, ale coś jest nie tak LUDWA zerknij !
czarny to suczka-NOA
jaśniejszy to chłopaczek-FRODO
jeżeli dobrze patrze jest na odwrót napisane

Posted

Hahaha.
Nie łudźcie się, że to nadal są takie maleństwa. Frodo ma już prawie stojące uszy, Noa trochę mniej. Są 2 razy większe niż na zdjęciu, grube, dobrze byłoby je wykąpać... Trochę boją się obcych, ale wołane nieśmiało podchodzą ;) No i bardzo szukają domków.

Posted

a sticzowi oklapły uszy...
Ekiana plakaty super już wydrukowane i rozwieszone (jeszcze kilka dzisiaj ma podrzucić szwagierka w kilka zaprzyjaźnionych miejsc) Ludwa mam nadzieje, że znienawidzisz swój sygnał dzwonka w tel.,bo będzie dzwonił i dzwonił... ;)

Posted

nika_85 napisał(a):
a sticzowi oklapły uszy...
Ekiana plakaty super już wydrukowane i rozwieszone (jeszcze kilka dzisiaj ma podrzucić szwagierka w kilka zaprzyjaźnionych miejsc) Ludwa mam nadzieje, że znienawidzisz swój sygnał dzwonka w tel.,bo będzie dzwonił i dzwonił... ;)

Ekiana napisał(a):
Dziękuję. Ja też życzę Ludwie dzwoniącego telefonu. Ktoś na facebooku jest zainteresowany Frodem i chce go zobaczyć...

na fb już odpowiedziałam. Czekam najpierw na kontakt telefoniczny. A Wy życzcie mi, zeby to były sensowne telefony, bo czasami to aż się gęby nie chce otwierać (bo moralizować i tłumaczyć to mi się od dawna już nie chce, no chyba, że ktoś tokuje pozytywnie na przyszłość;))

Posted

nika, wujka bardzo poproś! to, co tam straż raportuje, to nie jest miarodajne. pojechali raz na sekunde, nie było i koniec interwencji. a waidomo, ze często trzeba wiele godzin czekać na psa, bo np w konkretnych porach się zjawia, a oni byli w innej - nie ustalisz tego z nimi. potrzebny wujek bardzo. wujek ma komórkę,z eby ci fotkę psa z tego podwórka okolicznego przeslać?

Posted

[FONT=Consolas]Sticz pewnie po Dniu Dziecka zostanie przechrzczony, nazwała go moja Weronika, ale jakoś to imię nie pasuje nam. Przez to imię cały czas mam wrażenie, że to chłopiec i zwracam się o niej "on"[/FONT]
[FONT=Consolas]Kupiliśmy do prezentu Weronice książkę:[/FONT]
[FONT=Consolas]"Biedna, mała Luna"-Bella, suczka Laury, wkrótce urodzi szczenięta. Laura nie może się tego doczekać, chociaż wie, że pieski trafią do nowych domów, gdy tylko wystarczająco podrosną. Gdy jednak szczenięta przychodzą na świat, jedno okazuje się bardzo maleńkie i rodzice nie mają pewności, czy przeżyje. Mała suczka, której Laura nadaje imię Luna, musi być całą dobę karmiona z butelki. To będzie ciężka praca, ale dziewczynka zrobi wszystko, co w jej mocy, by ratować Lunę...[/FONT]
[FONT=Consolas] [/FONT]
[FONT=Consolas]Więc podejrzewam że Weronika Sticzora przerobi na Lunę[/FONT]
[FONT=Consolas] [/FONT]
[FONT=Consolas]Podstęp taki mały ;)[/FONT]