anorektyczna.nerka Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 mogę zrobić ten plakat, wyślijcie mi na pw zdjęcia i ewentualny tekst i jeżeli macie życzenia odnośnie tego jak to ma wyglądać. Quote
ludwa Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 zdjęcia są w poscie 124 Na razie inne nie dotarły A tekst jakiś prosty: Frodo i Noa z wiejskiej stodoły, to 2 około trzymiesięczne szczeniaki poszukujące domów. Frodo- wesoły i początkowo nieśmiały chłopak o beżowo-szarym umaszczeniu Noa, to radosna, wszędobylska dziewczyna, która uwielbia szaleństwa i dokuczanie bratu:) Pieski poszukują odpowiedzialnych domów na wiele, wiele lat;) Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy. Kontakt w sprawie adopcji: [email protected], Ewa: 501 588 482 Chyba, że poczekamy co MArek napisze ale generalnie, to wesołe szczeniaki, więc nie ma wiele do pisania. Lepiej niech dzwonią, będę się mogła czepiać;) Quote
nika_85 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 mtf zalesie- napisałam na PW telefon i dane Jak będzie plakat to też poproszę na [email protected] też mam kilka miejsc gdzie spokojnie można by rozwiesić (chociażby ten zoologiczny u tej babeczki co nam pomogała) Quote
mtf zalesie Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 czy pytalas sie gdzie po odlowieniu trafilaby suka Quote
Ekiana Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Ewa, daj znać co ustalisz z tym opiekunem psiaków. Dla mnie idealnie byłoby wiedzieć kiedy on może z dniowym wyprzedzeniem, albo chociaż parogodzinnym. Zdjęcia to ważna rzecz, było by mi miło jednak mieć szansę sobie to zaplanować, ale jak trzeba to się dostosuję bo czas leci, a szczeniaki trzeba w końcu wyadoptować. Quote
Ekiana Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Zrobiłam szczeniakom grafikę adopcyjną - każdemu osobną. Jest na naszym profilu na facebooku: www.facebook.com/sos4DogS oraz na stronie z wydarzeniem na temat wiejskich piesków: www.facebook.com/events/283161438440165/ Zaraz postaram się wrzucić je także tutaj, oraz linka gdzie można ściągnąć wysokiej rozdzielczości zdjęcia do plakatów. Oczywiście nie musicie ich używać, po prostu udostępniam skoro już zrobiłam. Wiem, że wcześniej zgłosiła się anorektyczna.nerka . Quote
Ekiana Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Szczeniaki do adopcji zdjęcia plus dane kontaktowe. Przykro mi, z jakiś powodów nie mogę wstawić zdjęć, podaje linki. www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-dogo.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-dogo.jpg A tu linki do większych formatów: www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-duze.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-duze.jpg Quote
nika_85 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 jeżeli chodzi o sunie, nie ma jej :( dzwoniłam do Goszczyna, powiedziano mi że byli, ale niestety nie było nigdzie śladów psa dla potwierdzenia dzwoniłam do Wujka, prosiłam o zostawienie karmy jak będzie i sprawdzenie następnym razem czy zjedzona, karma jest... Wujo mówi, że widział takiego psa na podwórzy trzy domy dalej, nie ma pewności czy to ten, bo on jej tak nie widywał jak my,ale ma wrażenie że to ona... ciekawe? czy to dawny właściciel? bo nie wierzę, żeby ją złapał ,tak ktoś obcy i trzymał na podwórzy-nie dała by się złapać! szczeniaki rosną w zawrotnym tempie :) wioząc psiaki do adobcji, dwa tygodnie temu zmieściłam trzy w koszyk teraz nawet dwóch bym nie dała rady :) Sticz ma mało miejsca :) Quote
ludwa Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Chyba, ze to taki właściciel, co ma w nosie swojego psa. Kiedy tam bedziecie, żeby zerknąć? Te co są u nas, to żrą na potęgę i rosną proporcjonalnie do wchłanianych porcji. I proporcjonalnie również wydalają;) Quote
nika_85 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Właśnie to jest problem... bo mieliśmy jechać teraz 7-10 czerwiec, ale nie pojedziemy :( tak to my tam nie jeździmy :( dopiero ewentualnie wakacje w sierpniu :( postaram sie zmolestować Wuja żeby coś więcej się dowiedział... Quote
nika_85 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 [quote name='Ekiana']Szczeniaki do adopcji zdjęcia plus dane kontaktowe. Przykro mi, z jakiś powodów nie mogę wstawić zdjęć, podaje linki. www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-dogo.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-dogo.jpg A tu linki do większych formatów: www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-duze.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-duze.jpg Wydrukowałam żeby wywiesić, ale coś jest nie tak LUDWA zerknij ! czarny to suczka-NOA jaśniejszy to chłopaczek-FRODO jeżeli dobrze patrze jest na odwrót napisane Quote
ludwa Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Tak, napisałam w komentarzach na fb, że odwrotnie jest:) Jasny to Frodo- chłopak:) Quote
nika_85 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 A ja teraz wycinam te paski z Imionami i kontaktem do Ciebie i przyklejam na plakat :) żeby było poprawnie :) Quote
Ekiana Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Ale wtopa!! :) To przez niesforne chochliki, które tu się kręcą ;) Te same linki, ale pod nimi poprawione zdjęcia. Przepraszam, wszystko już naprawione: www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-dogo.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-dogo.jpg A tu linki do większych formatów: www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/frodo-duze.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-duze.jpg Quote
Wilejkaros Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Hahaha. Nie łudźcie się, że to nadal są takie maleństwa. Frodo ma już prawie stojące uszy, Noa trochę mniej. Są 2 razy większe niż na zdjęciu, grube, dobrze byłoby je wykąpać... Trochę boją się obcych, ale wołane nieśmiało podchodzą ;) No i bardzo szukają domków. Quote
ludwa Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Oj tam, czepiasz się, że są grube a mi wet powiedział, że w sam raz:) Tylko po prostu duże będą:) Quote
nika_85 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 a sticzowi oklapły uszy... Ekiana plakaty super już wydrukowane i rozwieszone (jeszcze kilka dzisiaj ma podrzucić szwagierka w kilka zaprzyjaźnionych miejsc) Ludwa mam nadzieje, że znienawidzisz swój sygnał dzwonka w tel.,bo będzie dzwonił i dzwonił... ;) Quote
Ekiana Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Dziękuję. Ja też życzę Ludwie dzwoniącego telefonu. Ktoś na facebooku jest zainteresowany Frodem i chce go zobaczyć... Quote
ludwa Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 nika_85 napisał(a):a sticzowi oklapły uszy... Ekiana plakaty super już wydrukowane i rozwieszone (jeszcze kilka dzisiaj ma podrzucić szwagierka w kilka zaprzyjaźnionych miejsc) Ludwa mam nadzieje, że znienawidzisz swój sygnał dzwonka w tel.,bo będzie dzwonił i dzwonił... ;) Ekiana napisał(a):Dziękuję. Ja też życzę Ludwie dzwoniącego telefonu. Ktoś na facebooku jest zainteresowany Frodem i chce go zobaczyć... na fb już odpowiedziałam. Czekam najpierw na kontakt telefoniczny. A Wy życzcie mi, zeby to były sensowne telefony, bo czasami to aż się gęby nie chce otwierać (bo moralizować i tłumaczyć to mi się od dawna już nie chce, no chyba, że ktoś tokuje pozytywnie na przyszłość;)) Quote
sleepingbyday Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 nika, wujka bardzo poproś! to, co tam straż raportuje, to nie jest miarodajne. pojechali raz na sekunde, nie było i koniec interwencji. a waidomo, ze często trzeba wiele godzin czekać na psa, bo np w konkretnych porach się zjawia, a oni byli w innej - nie ustalisz tego z nimi. potrzebny wujek bardzo. wujek ma komórkę,z eby ci fotkę psa z tego podwórka okolicznego przeslać? Quote
nika_85 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [FONT=Consolas]Sticz pewnie po Dniu Dziecka zostanie przechrzczony, nazwała go moja Weronika, ale jakoś to imię nie pasuje nam. Przez to imię cały czas mam wrażenie, że to chłopiec i zwracam się o niej "on"[/FONT] [FONT=Consolas]Kupiliśmy do prezentu Weronice książkę:[/FONT] [FONT=Consolas]"Biedna, mała Luna"-Bella, suczka Laury, wkrótce urodzi szczenięta. Laura nie może się tego doczekać, chociaż wie, że pieski trafią do nowych domów, gdy tylko wystarczająco podrosną. Gdy jednak szczenięta przychodzą na świat, jedno okazuje się bardzo maleńkie i rodzice nie mają pewności, czy przeżyje. Mała suczka, której Laura nadaje imię Luna, musi być całą dobę karmiona z butelki. To będzie ciężka praca, ale dziewczynka zrobi wszystko, co w jej mocy, by ratować Lunę...[/FONT] [FONT=Consolas] [/FONT] [FONT=Consolas]Więc podejrzewam że Weronika Sticzora przerobi na Lunę[/FONT] [FONT=Consolas] [/FONT] [FONT=Consolas]Podstęp taki mały ;)[/FONT] Quote
Recommended Posts