sylwija Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 jak to moja decyzja, ja ją tylko spotkałam i myślę, jak tu jej pomóc jeśli uważacie, że to lepsze rozwiązanie, to tak zróbmy Tylko ja jutro rano do pracy jadę do Wwy, więc w przeciwnym kierunku niż Radom całkiem I trzeba by na FB założyć wydarzenie i szukać na spokojnie DT/DS, jak u Ewy trochę pobędzie, to może się okazać super sunieczką, na starą mi też nie wygląda Quote
mestudio Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 To ja zapytam TZ jak jutro wraca bo o świcie jedzie do Radomia i może potem dalej do Wa-wy i wraca do Kozienic na koniec. Jutro w godzinach przedpołudniowych się rozwiąże jak to będzie bo nie wiem ile tam ma do zrobienia w Radomiu- ile czasu mu to zajmie. Fundusz jest na sterylkę:-). Quote
paros Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Trzymam kciuki za sunię aby wszystko dobrze poszło Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Sylwija była u suni, ale jej nie ma, pracownicy mówią, że widzieli ją o 7 rano, czyli gdzieś odeszła. Dalsze poszukiwania będą około 15 - sylwija będzie wracała tą drogą i zamierza suni szukać do skutku. Quote
Ellig Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 No to teraz tylko,zeby sunia wrocila, moze schowala sie przed deszczem.Mam nadzieje,ze jeszcze nie urodzila.... Quote
Igiełka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 także trzymam kciuki za znalezienie suni żeby jeszcze zdążyć przed porodem Quote
paros Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 mestudio napisał(a):Sylwija była u suni, ale jej nie ma, pracownicy mówią, że widzieli ją o 7 rano, czyli gdzieś odeszła. Dalsze poszukiwania będą około 15 - sylwija będzie wracała tą drogą i zamierza suni szukać do skutku. ojej może sunia pojawia się wtedy kiedy robotnicy. O 7 idą do pracy a o 15 wracają i sunia wtedy pojawia się. Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Sunia będzie szukana, to pusty teren, jest tam tylko ta jedna firma i dalej osiedle uchodźców i las z tego co mi mówiła sylwija. Będą szukali i mamy nadzieję, że nie poszła już urodzić bo podobno kopała sobie jakąś norę. Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Sunia jedzie prosto do kliniki na sterylizację. Sylwija zdecydowała, że ją zawiezie bezpośrednio żeby już jej nie ciągać. Boi się, że sunia prawie rodzi. Zabieg umówiłam na 16:30, potem będę się dowiadywała czy wszystko ok. Oby tylko zabieg się udał i nie było żadnych powikłań. Quote
Lili8522 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Jestem u sunieczki i mocno zaciskam kciuki bo tylko tyle mogę :-( Quote
tripti Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 mestudio napisał(a):Sunia jedzie prosto do kliniki na sterylizację. Sylwija zdecydowała, że ją zawiezie bezpośrednio żeby już jej nie ciągać. Boi się, że sunia prawie rodzi. Zabieg umówiłam na 16:30, potem będę się dowiadywała czy wszystko ok. Oby tylko zabieg się udał i nie było żadnych powikłań. ale już znaleziona??? Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Tak, znaleźli ją. Jest już na stole. Weterynarz powiedział, że nie ma jeszcze laktacji więc nie powinno być większych problemów, ale nic o niej nie wiadomo i oczywiście jest ryzyko, sunia jest młodziutka, jest bardzo grzeczna i bardzo wystraszona. Jak tylko zadzwonią z kliniki to napiszę. Quote
tripti Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 to dobrze, teraz trzymać kciuki, aby wszystko się udało, schronienie na kilka dni u Was jak zrozumiałam i jakiś dt dla bieduli. Quote
[email protected] Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 zapisuję sobie i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było Quote
Igiełka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 o rany siedzę jak na szpilkach, żeby tylko wszystko było dobrze- malutka dasz radę Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Wszystko poszło bdb. Sunia jest już wybudzona, TZ po nią pojechał. Bardzo się cieszę,że kolejna sunieczka uratowana i nie będzie większej ilości bezdomniaków. Quote
Igiełka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 mestudio napisał(a):Wszystko poszło bdb. Sunia jest już wybudzona, TZ po nią pojechał. Bardzo się cieszę,że kolejna sunieczka uratowana i nie będzie większej ilości bezdomniaków. uff oby więcej takich super wiadomości :) Quote
sylwija Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 udało się, operacja bez komplikacji, można odetchnąć. Wielkie dzięki dla mestudio za awaryjny DT i teraz trzeba będzie szukać jej DT na spokojnie i zaplanować - nie wiem, kiedy od sterylki, pewnie za 2 tygodnie odrobaczanie, szczepienia. Zapomniałam zapytać, czy masz dla niej jedzonko, mestudio? Nadia wydaje się być spokojną sunią - nie protestowała, jak ją pakowaliśmy do samochodu, mimo, że była bardzo przestraszona nie pokazała zębów kilka zdjęć z kliniki: przed samym zabiegiem - brzucho ogromne.. i pani doktor powiedziała, że młoda jest sądząc po ząbkach Quote
Recommended Posts