karolina&sasza Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Jestem u Tysiulka. Jeśli byłaby potrzeba mogę pomóc w ogłoszeniach a jek na razie trzymam kciuki za Tysia. Quote
3 x Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 obraczus87 napisał(a):Tysio jest już u Ewy. TYMCZAS JEST TYLKO NA TYDZIEŃ. Później trzeba psa zabrac... właściciela to nawet nie chce mi sie szukac po tym co zobaczyłam u weta. Ale plakaty powieszę... Marta może być tak, że właściciele nie byli świadomi wiem, ze dla nas to nielogiczne ale niestety czesto panumje przekoanie że u psa to się wszystko samo, że nei trzeba do weta , że nawet szczepienia nie sa potrzebne, że uszy drapie, no cóż pies to się drapie itd pazury się same zetra i to że się podwijają to i tak się same zetrą itd niestety wielu ludzi nie jest jeszcze wielu rzeczy świadomych może wystarczy właściciela po prostu uświadomić (tja, łatwo mi gadać, a Zorki nieuświadomionym "własicicielom" oddać nie chciałam ;)) Quote
terierfanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 straszne - piesek modnej rasy, fryzurka zrobiona i można szpanować, a to że w uszach dramat to nieważny szczegół :shake: Quote
azalia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Jak go chcecie strzyć,on jest ostrzyżony jak widać na fotkach.Chyba że wykąpać i rozczesać,chyba mu łapek nie ogolicie i główki. Śliczny jest,mam nadzieję,że ktoś go przygarnie. ZApytam męża,może by się zgodził na tymczas,nie wiem,ale do mnie tak daleko. Quote
Ziutka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Dostałam właśnie maila o Tyska, pani dzisiaj oddała swojego westa bo gryzł, to może ten nie gryzie :cool3: poczytajcie sobie. Martusia, jak chcesz odpisać kobiecie na maila to Ci wyślę, albo chętnej do korespondencji :eviltong: Witam,jeżeli ten piesek jest łagodny,lubi się bawić,to chętnie dam mu dom.Wychowuję niepełnosprawne dzieci w wieku 6 i 9 lat.w styczniu wzięłam takiego Westa ze schroniska,ale kilkukrotnie pogryzł i dzieci na sam dźwięk dziecięcego głosu warczał.Dziś go oddałam do nowego domu bez dzieci i mam nadzieję,że będzie szczęśliwy.W schronisku za nim do nas trafił kilku krotnie mówiłam,że ten piesek jest do dzieci,że mi zależy by się z nimi bawił ,przytulał itd.A on wcale się nie bawił.Jeżeli Ktoś zechce przyjechać i sprawdzić warunki zapraszam. Quote
azalia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 To jest jakaś szansa,może akurat dobry domek dla Tysia się okaże,oby tak było. Quote
terierfanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 taa, a jak się nie będzie bawił to won. Quote
Ziutka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 terierfanka napisał(a):taa, a jak się nie będzie bawił to won. Dokładnie...dokładnie, w zupełności się z Tobą zgadzam Quote
motyleqq Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 wiecie, kobieta ma niepełnosprawne dzieci, może by tak trochę zrozumienia z Waszej strony? nie dałabym jej psa, ale nie wiem po co to ironizowanie. Quote
jaanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Myślę że wybór teriera nie jest trafny . To psy energiczne i z charakterem . Według mnie średnio się nadają do kontaktów z niepełnosprawnymi dziećmi . Potrzebują dużo ruchu i uwagi a przy chorych dzieciach rodzice mają i tak dużo zajęć . Obawiam się że chodzi o urodę bo poprzedni też w tym typie . Quote
malvaaa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 nie znamy tej pani, więc myślę też że takie komentarze są zbędne, nic nie napisała złego żeby wysnuć takie wnioski... warto porozmawiać telefonicznie bo przez email nie każdy potrafi się wypowiedzieć i nie zawsze tak to brzmi jak powinno... szczerze to myślę że będzie duży odzew z ogłoszeń ale trzeba domek prześwietlić na wszystkie sposoby :) obraczus odpoczywaj, zrobiłaś kawał dobrej roboty :loveu: Quote
jaanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Też sądzę że będzie dużo ofert . A z panią można porozmawiać , może chce psa bo jest ładny a niekoniecznie musi wiedzieć o predyspozycjach . Jeżeli to dobry dom to warto wykorzystać szansę choćby dla innego zwierzaka . Może laradorowata sunia albo po prostu przytulasta kundliczka . Jakoś do przytulania bardziej bym suczkę poleciła . Łatwiej na spacerach . Quote
Bonsai Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 jaanka napisał(a):Też sądzę że będzie dużo ofert . A z panią można porozmawiać , może chce psa bo jest ładny a niekoniecznie musi wiedzieć o predyspozycjach . Jeżeli to dobry dom to warto wykorzystać szansę choćby dla innego zwierzaka . Może laradorowata sunia albo po prostu przytulasta kundliczka . Jakoś do przytulania bardziej bym suczkę poleciła . Łatwiej na spacerach . Jeżeli pies ma być do pracy z niepełnosprawnymi dziećmi, to po pierwsze powinien być to rasowy, wyselekcjonowany pod tym względem szczeniak, wyszkolony potem specjalnie w tym celu. Po drugie - na pewno nie west, te psy absolutnie nie nadają się do takich zadań. To psy uparte, trudne, z zawsze własnym zdaniem. Pies to nie zabawka, nie można wybrać sobie pieska i pozwolić zamęczyć go dzieciom. Przykre, ale ta Pani widać niewiele wie na ten temat. Quote
jaanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Zamęczania i traktowania jako zabawki to kompletnie nie biorę pod uwagę . Jeżeli tak miało by być to rasowy i wyszkolony pies też kwalifikowałby się do odebrania . Ale to wątek Tysia i dziewczyny mają inny problem na razie . Quote
Ziutka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Tysiek nie nadaje się do dzieci...tak mi się wydaje... Martusia mi dzisiaj mówiła, że jak wczoraj szarpała się z nim smyczą to bardzo warczał kiedy przestawała, chciał pokazać, ze on rządzi i ma się z nim bawić, nie daj Boże dziecko coś nieświadomie zrobi i będzie kiepsko. I proszę nie interpretować moich postów, że naśmiewam się z tej pani, bo tak nie jest. Quote
jaanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Właśnie to miałam na myśli . To psy które potrzebują uwagi i czasu żeby odpowiednio ukierunkować ich temperament . Quote
obraczus87 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Temat dzieci to... temat rzeka. Zalezy jakie dziecko, zalezy jakie podejście maja rodzice, zalezy w jakim wieku jest dziecko, bo dziecko 3 letnie nie może równac sie dziecku 12 letniemu itd... natomiast Tysio ma swój charakter, typowy dla tej rasy. I moim zdaniem nie nadaje sie do domu z dziecmi niepełnosprawnymi.. Tym bardziej, że dzieci mogły robic różne rzeczy temu psiakowi, a ten sie bronił i gryzł. ale to nie temat na ten wątek. Potrzebuje mądrych właścicieli, którzy popracuja nad Nim, bo w tej chwili jest tak rozpieszczony, że szok... ale poza tym to bardzo miły, wesoły i bardzo kontaktowy psiak. Gdy ubierałam się i brałam smycz do reki, stawał na dwóch łapach i podskakiwał, merdał ta swoja antenka na prawo i lewo. Jest bardzo pocieszny. Quote
azalia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Mam nadzieję,ze znajdzie się odpowiedzialny i kochający dom dla Tysia,bo to wspaniały piesio. Quote
Evelynkaa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Ziutka napisał(a):Dostałam właśnie maila o Tyska, pani dzisiaj oddała swojego westa bo gryzł, to może ten nie gryzie :cool3: poczytajcie sobie. Martusia, jak chcesz odpisać kobiecie na maila to Ci wyślę, albo chętnej do korespondencji :eviltong: Witam,jeżeli ten piesek jest łagodny,lubi się bawić,to chętnie dam mu dom.Wychowuję niepełnosprawne dzieci w wieku 6 i 9 lat.w styczniu wzięłam takiego Westa ze schroniska,ale kilkukrotnie pogryzł i dzieci na sam dźwięk dziecięcego głosu warczał.Dziś go oddałam do nowego domu bez dzieci i mam nadzieję,że będzie szczęśliwy.W schronisku za nim do nas trafił kilku krotnie mówiłam,że ten piesek jest do dzieci,że mi zależy by się z nimi bawił ,przytulał itd.A on wcale się nie bawił.Jeżeli Ktoś zechce przyjechać i sprawdzić warunki zapraszam. Ziutka absolutnie nie tam!!!! ta Pani do mnie dzwoniła i mówiła że chce wymienić psiaka na łagodnego dla dzieci....wybacz ale to nie dom dla psa Najpierw oddała labka teraz tego....ale ten fajny bo się nie leni...ech Quote
Ziutka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Evelynkaa napisał(a):Ziutka absolutnie nie tam!!!! ta Pani do mnie dzwoniła i mówiła że chce wymienić psiaka na łagodnego dla dzieci....wybacz ale to nie dom dla psa No coś Ty, Evelynka, nie przeszło mi nawet przez myśl, że tam!!! Dlatego sama nie odpisałam do babki, bo nie ja decyduje ale mamy takie samo zdanie z Marta ;) Martusia, wysłałam maila z kolejnym zapytaniem o Tysia a raczej z treścią " jestem zainteresowany prosze o kontakt tel..... itd " Quote
3 x Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Evelynkaa napisał(a):Ziutka absolutnie nie tam!!!! ta Pani do mnie dzwoniła i mówiła że chce wymienić psiaka na łagodnego dla dzieci....wybacz ale to nie dom dla psa Najpierw oddała labka teraz tego....ale ten fajny bo się nie leni...ech tja nie wiem dlaczego oddała labka, przecież labki to urodzeni dogoterapeuci którzy nie musza się wybiegać, nie są energiczna tylko leżą jak cielaki i pozwalają zrobić ze sobą wszystko to jeszcze pani jork do wyboru został bo to przeciez takie urocze pieski ech nawet nie chce pisać co mi opadło ;) Quote
Ziutka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 3 x napisał(a): nawet nie chce pisać co mi opadło ;) Cycki ? :evil_lol: :diabloti: Mi często opadają :eviltong: jak czytam dogo... Quote
jaanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Evelynkaa napisał(a):Ziutka absolutnie nie tam!!!! ta Pani do mnie dzwoniła i mówiła że chce wymienić psiaka na łagodnego dla dzieci....wybacz ale to nie dom dla psa Najpierw oddała labka teraz tego....ale ten fajny bo się nie leni...ech No jeżeli pani wymienia psy jak książki w bibliotece to nie ma sobie czym głowy zawracać . Quote
mmd Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Ziutka napisał(a):Cycki ? :evil_lol: :diabloti: Mi często opadają :eviltong: jak czytam dogo... Dobrze, że nasze chłopy dogo nie czytają, byłoby z nich zero pożytku :evil_lol: Quote
jaanka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 mmd napisał(a):Dobrze, że nasze chłopy dogo nie czytają, byłoby z nich zero pożytku :evil_lol: Tej pewności nie ma bo to forum ogólnodostępne . Ale cenne informacje idą w świat i być może odezwą się do nas chirurdzy plastyczni z ofertą :evil_lol: Quote
Recommended Posts