obraczus87 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 (edited) PILNIE POSZUKUJEMY DT DLA TYSIA! Psiak ma awaryjny tymczas TYLKO do 09.04! Informacje z dnia 30.03.2012: W dniu dzisiejszym na podwarszawską stację PKP przybłąkał się pies w typie westie. Pies został zabrany przez moja teściową, niestety tam zostac nie mógł (brak zgody domowników plus suka z cieczką). Te noc pies spędzi ze mna u moich rodziców. Niestety tutaj zostac także nie może. Pies moich rodziców ma chore serce, poza tym nienawidzi innych psów. Już kilka razy miał ataki. Najbliższą noc spędzę z psem na klatce schodowej... W dniu jutrzejszym pies zostanie najprawdopodobniej odwieziony do schroniska. Ciężko mi było to napisac, ale nie będę owijac w bawełne. Nie mam możliwości zostawienia Go u siebie. U moich rodzicow zostac też nie może. Tysio to 2-letni psiak. Brak tatuażu, brak chipa, waży 9,5kg, pieknie chodzi na smyczy, ładnie jeździ autem, nie boi jeździc się windą. Generalnie uwielbia towarzystwo człowieka. Akceptuje inne psy (przynajmniej na razie). Jest brudny, dzisiaj nie zdążyłam Go wykąpac. Je sucha karmę, nie ma z tym problemów. Pies przebywa w Warszawie. tel. 663-805-384 Informacje z dnia 31.03.2012 - fotki KLIK Tysio trafił AWARYJNIE do DT w Warszawie, ale może tam pozostac tylko do 09.04.2012 ! ! ! (Ewa - bardzo dziekuję ! ! ! ) Tysio dzisiaj był u zaufanego weta. Został odpchlony, potraktowany fiprexem, dostał tez tabletke na odrobaczenie, którą dzisiaj Mu Dt poda. W uszach psiaka jest po prostu DRAMAT. Musiał miec kilkanaście - minimum kilkanaście razy poważne zapalenie uszu. Teraz uszy są w tragicznym stanie. wetka nie mogła dostac sie do środka, gdyż kanaliki zatykaja dostęp do środka (nie pamietam dokladnie specjalistycznej nazwy...wiec pisze tak jak zapamietalam). Zapalenie jest ogromne, masa ropy w środku - a tylko zostaly uszy wyczyszone na tyle, na ile był mozliwy dostęp. Tutaj ogromnie dziękuję Doktor Ewie! Za dzisiejsza pomoc! Doktor od razu powiedziala, ze jest to po prostu ogromne zaniedbanie psa... ból jaki Mu towarzyszy jest bardzo duży... Dzisiaj Tysio dostal antybiotyk w zastrzyku oraz zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbolowy. Oprócz tego dostał na tydzień antybiotyk w tabletkach oraz do uszu taki preparat (z miodem), aby troche odkazic i zlagodzic mega otarcia na małżowinie. Po tygodniu wizyta u weta i kontrola. Jesli bedzie trochę lepiej, to po tygodniu od ostatniej dawki antybiotyku, albo szczepienie, albo kastracja. Ale bardziej wskazana jest kastracja........ czyli potrzebny jest DT tak czy inaczej. Trzeba Mu to podleczyc i wykastrowac... A już w nowym domu Tysio musi przejśc zabieg - korektę uszu.... niestety, ale bez tego nie ma możliwości wyleczenia psa. zaniedbanie doprowadzilo do tego, że pies bedzie musiał byc operowany.... Za wszystkie leki zaplacilam 75zł. Bardzo prosze o pomoc!! - PILNIE DT - nie koniecznie musi byc w Warszawie czy okolicach, ale tez nie chce Go wywozic na drugi koniec Polski, bo finansowo nie dam rady - PILNIE wsparcie finansowe, sama nie dam rady tego udźwignąc, a jeszcze byc moze bedzie trzeba przedluzyc leczenie.. dojdzie kastracja, szczepienie. .. WYDATKI: - 75zł - antybiotyk, zastrzyki, odrobaczenie, odpchlenie, leki na tydzień leczenia SALDO: - 75 zł ---------------------------------------------------------- Dziekuję Bonsai za pomoc w znalezieniu awaryjnego DT, Ziutce za ogłoszenia... Edited April 13, 2012 by obraczus87 Quote
tripti Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 ja zapiszę........... tierefanka podrzuciła ten link na wątku: Napiszcie o nim tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/thread...-napisz/page30 Quote
obraczus87 Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Nie ma. Nie moge zalogowac sie na FB od rana. Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Kuźwa...pisze do ludzi i nic... Chciałam napisać do Andzike, ale widzę, że właśnie przegląda wątek Quote
azalia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ale on jest śliczny,ktoś go chyba ostrzygł,może komuś zaginął. Szkoda go do schronu,taki piękny młodzieniec szybko by znalazł dom. Quote
obraczus87 Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Ide zamienic swoja siostre na korytarzu. Gdy czlowiek jest obok, psiak sobie smacznie śpi. Przeraża mnie to wszystko. Nie mogę jednak narażac Tobiego na taki stres. W Jego przypadku może zakończyc sie to po prostu tragicznie :( Przejrzalam wszystkie możliwe strony... nikt nie szuka psiaka w typie westie, a jak szukaja - to suczek. Quote
obraczus87 Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 zostałam postawiona w bardzo trudnej sytuacji. Tak naprawde sama nie mogę zapewnic temu psu DT. Moi rodzice też nie mogą. Zreszta nie będę się rozpisywac nt. mojej sytuacji, bo nie czas, nie miejsce. Jest mi cholernie przykro... do tej pory wyciagałam psy ze schronisk :placz: a teraz? sama nie wierzę w to co piszę. :placz: Życie każdego psa jest tak samo ważne... ale.. no własnie ale.... Quote
motyleqq Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 trafiłam tu... ale nie mam żadnego pomysłu :shake: do nas się nie zmieści, no nie ma szansy. udostępniam FB, może akurat... Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Napisałam do Kasi z Kociego Świata, jest w tej chwili na dogo, czekam na jakąś odpowiedź... Quote
Bonsai Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 https://www.facebook.com/events/245735458856681/ Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Kasia nie zdążyłam odczytać mojego PW, jutro rano będę do niej dzwonić... Quote
Bonsai Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Frank PsiaPiękność jak nic nie znajdziecie jestem jutro od 10 ej na Garbińskiego 10 to podrzuccie mi go ale błagam szukajcie intensywnie domku ponieważ nie chcę pozostać sama sobie z pieskiem,a miałam już taka sytuację. Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Bonsai napisał(a):A jak ten west reaguje na inne psy? Akceptuje inne psiaki... Sprawa jest poważna, on naprawdę trafi jutro do schroniska :( Znam Martusie i pisałam z nią na PW, pies naprawde nie może tam zostać...proszę w jej i swoim imieniu o pomoc. Mam nadzieje, że dodzwonie sie do Kasi z KŚ - oby tylko nie było za późno :( Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Bonsai napisał(a):Frank PsiaPiękność jak nic nie znajdziecie jestem jutro od 10 ej na Garbińskiego 10 to podrzuccie mi go ale błagam szukajcie intensywnie domku ponieważ nie chcę pozostać sama sobie z pieskiem,a miałam już taka sytuację. Jesoooo poważnie ???? Bonsai, wiesz, że go ogłoszę i sama napewno nie zostaniesz!!! Dziękuje Ci bardzo! Quote
Bonsai Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ziutka napisał(a):Jesoooo poważnie ???? Bonsai, wiesz, że go ogłoszę i sama napewno nie zostaniesz!!! Dziękuje Ci bardzo! Jasne, że nie zostawimy psiaka samego. :) Myślę, że szybciutko coś się znajdzie. Napisałam już smsa Marcie o propozycji tego DT. Frank PsiaPiękność adoptowała Sati z kaliskiego schroniska, jestem pewna, że psiak pod jej opieką jest bezpieczny. To dobre ręce. Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Bonsai napisał(a):Jasne, że nie zostawimy psiaka samego. :) Myślę, że szybciutko coś się znajdzie. Napisałam już smsa Marcie o propozycji tego DT. Frank PsiaPiękność adoptowała Sati z kaliskiego schroniska, jestem pewna, że psiak pod jej opieką jest bezpieczny. To dobre ręce. Ja też napisałam sms'a Marcie ;) Dziękujemy pięknie Frank PsiaPięknośc za dt :loveu: Quote
Ziutka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 tripti napisał(a):a jednak cud.... :) Dokładnie :) Kamień mi z serca spadł :multi: Tripti - napisz mi na PW jak z sunią i szczeniakami! Quote
mmd Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 tripti napisał(a):a jednak cud.... :) Żaden cud, po prostu na dogo jest jeszcze garstka normalnych :) Też pomogę, nie zostawię, coś Ty - my tu jesteśmy walczące o to, żeby balonów nie było ;) Znaczy tych zrobionych w balona. Quote
Bonsai Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Frank PsiaPiękność: Olu jak nie znajdziecie nic przywieżcie spokojnie i do 09 kwietnia moze być z nami.Potem nie mogę bo przeprowadzam się i będzie zamieszanie.A ja mam swoich pięć sierści (3 psy i dwa koty).Wiem,że najlepiej jakby znalazł od razu domek stały ale ja nie mogę.Więc jeśli taka pomoc się przyda to tyle mogę.Pozdrawiam Ewa Quote
mmd Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Do 9 kwietnia to albo właściel się znajdzie, albo już kolejeczka będzie stała. Mi się trafił york wcale niemłody, ogłoszeń mu nie zdążyłam porobić, bo na FB chyba 4 domki były i jeden się trochę obraził ;) Będzie dobrze. Quote
Recommended Posts