Noelle Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 albo zaopatrz się w długą linkę, w końcu co to za przyjemność dla psa, cały czas na smyczy :) Quote
lasoa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 A jest możliwość podjechać do Was w odwiedziny na jeden dzień ? Na razie pytam z czystej ciekawości, jeszcze nic nie planuje :) Quote
faith35 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Noelle napisał(a):albo zaopatrz się w długą linkę, w końcu co to za przyjemność dla psa, cały czas na smyczy :) Wiesz, ja bardzo często jestem u babci na wsi, idę za ogrody i tam ją na dużej łące puszczam ze smyczy i biega, tam nie czyhają na nią niebezpieczeństwa, jednak czasami krzyknę, bo kury chodzą jak chcą i gdzie chcą...:roll:, a zdarzy się, że Miśka lubi je pogonić, jednak zawsze serce mi drży i jestem taka zestresowana, boję się, że mi gdzieś pobiegnie... Jednak taka sytuacja się jeszcze nie zdarzyła, tfu, tfu. Będziemy ćwiczyć! :) Quote
Noelle Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 no to ćwiczcie :) pamiętaj, żeby zawsze nagradzać psa jak przyjdzie do Ciebie ;) i tak jak mówię, jeśli nie jesteś pewna to polecam zaopatrzyć się w długą linkę, naprawdę przydatne :) Quote
faith35 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Mam pytanie. Czy tylko tutaj jest info o zlocie czy jeszcze na jakiejś innej stronie? Przyznam, że rodzice są uprzedzeni do różnych forów, w szczególności, jeśli chodzi o dogomanię.. Dlatego pytam, bo tata chce stronę, gdzie jest wszystko o obozie napisane, a jak mu podam stronę dogomanii to o obozie mogę pomarzyć... Quote
anka11 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 A jest możliwość podjechać do Was w odwiedziny na jeden dzień ? Na razie pytam z czystej ciekawości, jeszcze nic nie planuje wydaje mi sie ze nie byloby zadnego problemu, tylko czy to Ci sie by oplacalo? ;) w sensie pierwszy dzien pobytu zawsze mimo wszystko jest troche taki zapoznawczy, a dopiero potem sie czlowiek rozkreca faith35, to nie jest oboz tylko zlot, wiec nie ma strony ;) Quote
dog193 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Lasoa, zapraszamy ;) Faith35, nie ma strony zlotu ;) To jest zlot dogomaniaków, więc i temat jest na dogomanii :evil_lol: I nie nie nie - to nie jest obóz :) To nie jest czas zorganizowany, "każdy sobe rzepkę skrobie" można by powiedzieć. Każdy robi co chce, je co chce, pije też co chce :diabloti: Wspólne spacery, ogniska itd leżą w gestii Pani Organizator :diabloti: Polka, cóż za odpowiedzialne zadanie :evil_lol: Quote
faith35 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 dog193 napisał(a):Lasoa, zapraszamy ;) Faith35, nie ma strony zlotu ;) To jest zlot dogomaniaków, więc i temat jest na dogomanii :evil_lol: I nie nie nie - to nie jest obóz :) To nie jest czas zorganizowany, "każdy sobe rzepkę skrobie" można by powiedzieć. Każdy robi co chce, je co chce, pije też co chce :diabloti: Wspólne spacery, ogniska itd leżą w gestii Pani Organizator :diabloti: Polka, cóż za odpowiedzialne zadanie :evil_lol: no okej, oj tam, obóz, zlot, jeden grzyb :diabloti: Wydrukowałam tacie informacje z pierwszego postu i tym się musi nacieszyć :evil_lol: Quote
lasoa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 anka11 napisał(a):wydaje mi sie ze nie byloby zadnego problemu, tylko czy to Ci sie by oplacalo? ;) w sensie pierwszy dzien pobytu zawsze mimo wszystko jest troche taki zapoznawczy, a dopiero potem sie czlowiek rozkreca faith35, to nie jest oboz tylko zlot, wiec nie ma strony ;) niestety nie mogę na dłużej, ponieważ mamy już plany na początek sierpnia :( Jeżeli tylko będziemy dysponować czasem i możemy to wpadniemy do Was :) Quote
polciuaa Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 [quote name='Culineo']Pola odpowiedzialna ?! :lol: [quote name='Talia']Udawać każdy może :) dzięki x2 :evil_lol: ja wbrew pozorom jestem bardzo odpowiedzialna :evil_lol: [quote name='faith35']Hahaha, dzięki za wsparcie :diabloti: Mama dzisiaj ok. 20 będzie dzwonić, trzymać kciuki! :kciuki: EDIT: Wszystko uzgodnione, Pola okazała się bardzo odpowiedzialną osobą :evil_lol: Jednak będę jechała bez os. towarzyszącej..:roll: a nie mówiłam! :diabloti: [quote name='zootechniczka']Ja níe mam takich problemow. Juz czuje sie jak rodzina. Heh. :-P Jak moj pies waszych nie zezre bedzie dobrze ;-) ja już Cię kocham. :loveu: :evil_lol: [quote name='Culineo']no dokładnie też w tamtym roku byłam pierwszy raz i totalny lajt wszyscy się mega polubili i jazdy były kosmiczne :) Culineo, ty mój grzybie atomowy :loveu: [quote name='dog193']Lasoa, zapraszamy ;) Faith35, nie ma strony zlotu ;) To jest zlot dogomaniaków, więc i temat jest na dogomanii :evil_lol: I nie nie nie - to nie jest obóz :) To nie jest czas zorganizowany, "każdy sobe rzepkę skrobie" można by powiedzieć. Każdy robi co chce, je co chce, pije też co chce :diabloti: Wspólne spacery, ogniska itd leżą w gestii Pani Organizator :diabloti: Polka, cóż za odpowiedzialne zadanie :evil_lol: spoko, dam radę, lubię rozkręcać imprezy więc ognicha itp bedą genialne. :evil_lol: [quote name='lasoa']niestety nie mogę na dłużej, ponieważ mamy już plany na początek sierpnia :( Jeżeli tylko będziemy dysponować czasem i możemy to wpadniemy do Was :) zapraszamy serdecznie. :D a na nockę jedną? czy tylko tak na cały dzień? ;) Quote
zootechniczka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Macie jakieś sprawdzone obroże przeciw pchłom i kleszczom oczywiście w cenie tak do 50- 60 zł? Bo ja używam normalnie takich tanich Beaphar i nigdy nie miałam problemów z kleszczami ale jednak przebywanie w lesie przez 10 dni to co innego więc chciałabym go dobrze zabezpieczyć ;). Myślicie że Kiltix jest dobry? Quote
Avaloth Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 zootechniczka napisał(a):Macie jakieś sprawdzone obroże przeciw pchłom i kleszczom oczywiście w cenie tak do 50- 60 zł? Bo ja używam normalnie takich tanich Beaphar i nigdy nie miałam problemów z kleszczami ale jednak przebywanie w lesie przez 10 dni to co innego więc chciałabym go dobrze zabezpieczyć ;). Myślicie że Kiltix jest dobry? Różne obroże na różne psy różnie działają :D Ja miałam i Kiltixa, i Preventica, teraz mam Foresto- w każdej mój pies kleszcze łapie (w tej ostatniej chyba najmniej, ale nie wiem czy to kwestia obroży czy ilości kleszczy w okolicach). Jedni chwalą Preventica i narzekają na Kiltixa, inni kompletnie na odwrót. O Foresto też słyszałam i dobre i złe opinie. Każda z tych obroży jest dobra, ale nie na każdego psa działa. Nie wiem jak i kiedy, ale na 2 dni MUSZĘ przyjechać, bo nie przeżyje bez zlotu :-( Quote
dog193 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 My odkąd mamy Preventica, to ani jednego kleszcze na Jupiku nie widziałam ;) Quote
polciuaa Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 U mnie już drugie wakacje sprawdza się Kilitix. ;) Quote
Tepes Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Ja sobie chwalę Preventica, w chwili obecnej mamy Sabulon i też działa, za to jak miał Kiltixa to właziły mu kleszcze jakby obroży nie miał wcale Quote
komar Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 a ja przez ostatnie 6 lat na sobie widziałem jakieś 3 kleszcze:D i to bez obroży:D Quote
zootechniczka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Zapytam się jeszcze weta. Chociaż moi cudowni weterynarze polecając mi przeważnie to co maja na magazynie i to co jest najdroższe. Hm ciekawe czemu :razz:. Kiltixa miałam rok temu i wynik zero kleszczy tyle ze do tej pory każda obroża działa 100%. widocznie kleszcze się Kostka nie trzymają i dobrze :lol:. Ale wiadomo co innego w mieście a co innego w lesie. A mam jeszcze pytanie czy krople na psie który ciągle się w czymś tarza i czasem bierze kąpiele rzeczne będą działać ? Quote
anka11 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 zootechniczka napisał(a): A mam jeszcze pytanie czy krople na psie który ciągle się w czymś tarza i czasem bierze kąpiele rzeczne będą działać ? moja suka bardzo czesto sie zanuza w wodzie + tarza w piachu i wszystko dziala cacy ,ale to tez zalezy pewnie :) my zawsze uzywamy advantixa, tylko raz inny wet dal nam cos innego i Wenia przyniosla po tym do domu dwa wbite kleszcze. Quote
Culineo Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 my też advantix i jest spokój, a Shark ciągle pływa :) Quote
Karilka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 zootechniczka napisał(a):Macie jakieś sprawdzone obroże przeciw pchłom i kleszczom oczywiście w cenie tak do 50- 60 zł? Bo ja używam normalnie takich tanich Beaphar i nigdy nie miałam problemów z kleszczami ale jednak przebywanie w lesie przez 10 dni to co innego więc chciałabym go dobrze zabezpieczyć ;). Myślicie że Kiltix jest dobry? Preventic lub Foresto (nowe - moge polecić). Przepraszam - zapłacę całość 12 - 15 Lipca. Przejdzie jakoś? Co do os tow: namawiam którąś z trzech. Każda sympatyczna i pro - psia. Quote
faith35 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Ja niestety na temat obroży się nie wypowiem, ale.. Karilka, czy Twój pies przypadkiem nie zagryzie mi mojej pinczerki? :diabloti: Oczywiście żartuję :evil_lol: Quote
dog193 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 faith35 napisał(a):Ja niestety na temat obroży się nie wypowiem, ale.. Karilka, czy Twój pies przypadkiem nie zagryzie mi mojej pinczerki? :diabloti: Oczywiście żartuję :evil_lol: Zostaną tylko kostki :) Quote
faith35 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 dog193 napisał(a):Zostaną tylko kostki :) Straszne :evil_lol: Jakoś zbytnio się tym nie przejęłam...:razz: Trudno :diabloti: Quote
Karilka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 dog193 napisał(a):Zostaną tylko kostki :) I zrobimy z nich paciorki, które następnie sprzedamy na Bazarku ;) Quote
dog193 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Ty lepiej powiedz, co z naszymi poprzednimi planami bazarkowymi :diabloti: Quote
Recommended Posts