Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W tym roku przypadł mi zaszczyt organizacji III Śląskiego (burżuazyjnego:diabloti:) Zlotu dogomaniaków i nie wiem czy cieszyć się czy płakać z tego powodu, ale cóż zrobić. :diabloti:

OGÓLNIE:
W tym roku planujemy wyruszyć znowu na podbój Siewierza, gdzie dwa lata temu odbywał się pierwszy śląski zlot. :multi: Chociaż mnie tam nie było większość ludzi zapewniała mnie, że jest tam super ośrodek, a ceny też nie są jakieś wygórowane. ;) Razem z Culineo, Anką, Anulą i Anitą szukałyśmy też innych ośrodków jednak praktycznie nigdzie nie było już terminów, a jak były to znowu ceny jak z kosmosu albo nie zgadzali się na psy, a w Siewierzu już nas znają i zgodzili się bez problemu. :)

TERMIN I MIEJSCE:
W zeszłym roku, po wielu przemyśleniach, doszliśmy do wniosku, że 7 dni to zdecydowanie za krótko więc tym razem zlot będzie trwał 10 dni od 5 do 15 sierpnia.
strona ośrodka w Siewierzu: http://www.zajazdlesny.pl/

CENA:

Koszt za cały zlot to tylko 193zł od osoby, jeśli do domków upchniemy po 7 osób. :D jeśli w domku będzie 6 osób to koszty będą wyższe, a mianowicie wyniesie nas to po 225zł od głowy :) Mamy zarezerwowane 3 domki, więc minimalnie musi pojechać 18 osób, max może nas być 21 osób, no chyba, że ktoś sobie przywiezie np materac dmuchany. :diabloti:
W terminie nie określonym jeszcze należy wpłacić zaliczkę: 500zł za wszystkie trzy domki. Poza tym musimy wysłać też kaucję 500zł, negocjujemy żeby było to tylko 250 zł, zobaczymy co się uda zrobić. :evil_lol:

Info dla każdego, kto zabiera psa:

- właściciel musi w pełni panować nad swoim czworonogiem, mieć nad nim 100% kontrolę,
- pies nie może być agresywny w stosunku do innych ludzi i psów (z tym że tutaj różnie może być, wiadomo, rzadko który pies bywał w tak licznej 'sforze', spięcia mogą się zdarzyć),
- właściciel powinien posiadać kaganiec oraz zapasową obrożę i smycz dla swojego pupila
- właściciel jest zobowiązany sprzątać nieczystości po swoim psie,
- podsumowując: właściciel w pełni odpowiada za swojego czworonoga.

Lista chętnych:
1. dogomanka_ + pies (biała kula sierści a'la pon :D) Olkusz
2. Tepes + dwa psy (golden Boncz i seter Ares? ) Ruda Śląska
3. Martyna (os. towarzysząca Tepes) Ruda Śląska
4. Noelle Kraków
5. Bewarka + suka (mała Miśka ) Miechów
6. Rumi + dwie sunie (sznaucerki mini) Kraków
7. Klaudusia Culineo + Shark morderca (pies, sznaucer olbrzym) Żagań
8. Zootechniczka + pies średni kundel (kastrat) Warszawa
9.ClaudiaAnna + suka ( labradorka Dejla ) Olkusz
10. Anka11 + suka (duża szczekająca bez powodu Wena) Wrocław
11. Ania (os. towarzysząca Noelle) + dwie małe suńki Kraków
12. dog 1 9 3 + pies (foks krótkowłosy) Bytom
13. Mariusz (os. towarzysząca ClaudiaAnna) Katowice
14. Bartiśkowa + dwa psy (toller i niuf) Jaworzno
15.Ulv + wataha psów. :razz: Wrocław
16. Komar + gitarra Wrocław
17.Talia + średnia suka (poczwarkowata Tina) Toruń
18. C&B Zambrów
19. Faith35 + suńka Zielona Góra
20.
21.

Legenda:
pogrubione- potwierdzone
pogrubione- zapłacona zaliczka
pogrubione- zapłacona całość

Skład domków:
I:
1. Anka11
2. Culineo
2. dogomanka_
4. ClaudiaAnna
5. Mariusz (os. towarzysząca ClaudiaAnna)
6. Bartiśkowa
7. Komar

II:
1. Ulv
2. Talia
2. Zootechniczka
4. Noelle
5. Faith35
6. Ania (os. towarzysząca Noelle)
7. Rumi.

III:
1. Tepes
2. Martyna (os. towarzysząca Tepes)
3. Dog193
4. Bewarka
5. C&B
6.
7.

Chęć uczestnictwa proszę zgłaszać w taki oto przykładowy sposób: dogomanka_ + pies (mix PON) itp, wtedy łatwiej będzie potem podobierać składy domków itp. ;)

1.Bardzo proszę do 10 maja o potwierdzenie swojego udziału w zlocie, ponieważ do końca maja musimy zebrać zaliczkę (100zł od osoby).
2. Proszę, aby każdy uczestnik zlotu w dzień przyjazdu miał przygotowane 50zł, które musimy dać na zaliczkę, pod koniec zlotu kasa ta zostanie zwrócona, oczywiście jeśli nic nie rozwalimy. ;)

ZAPRASZAMY!

Edited by dogomanka_
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sweet napisał(a):
To mnie też dopisz, ale nie wiem jeszcze jak to wszystko wyjdzie... ;)
ale chętna jestem ^^

jeee! już zapisuję. :D a z psem? ;>

Iza. napisał(a):
Ooooo tu mi termin dużo bardziej pasuje :razz:
Zaraz obadam czy mam czym dojechać :cool3:

sprawdzaj sprawdzaj, ale na pewno jakiś dojazd dobry jest :)

Posted

paoiii napisał(a):
Zapisuje i się pozastanawiam czy uda się zorganizować wolne od pracy :D

a z psem? :)

Musze dopisać w pierwszym poście żeby zgłaszać swoją chęć uczestnictwa w jakimś schemacie chyba. :evil_lol: żebym nie musiała się każdego pytać czy z psem czy jak :D

Posted

dogomanka_ napisał(a):
a z psem? :)

Musze dopisać w pierwszym poście żeby zgłaszać swoją chęć uczestnictwa w jakimś schemacie chyba. :evil_lol: żebym nie musiała się każdego pytać czy z psem czy jak :D

Jeśli już to tak z Wiki paskudą małą suką z bannerka :D

Ale to tak bardzo wstępnie bo nie wiem jak z terminami..

Posted

Iza. napisał(a):
Kto się orientuje jakie jest najbliższe miasto od Siewierza do którego dojeżdża pociąg ?

ja niestety nie mam pojęcia jak to wygląda, chyba do Katowic tylko da się dojechać pociągiem, a dalej chyba pksem, ale to niech się już wypowiedzą może dziewczyny, które były tam dwa lata temu. :)

greatmadwomen napisał(a):
zapisuję i będę negocjować z rodzicami :D

okej okej. :D tak jak mówiłam ja mogę podpisać pisemną zgodę, że biorę za Ciebie pełną odpowiedzialność. :evil_lol:

Posted

paoiii napisał(a):
Jeśli już to tak z Wiki paskudą małą suką z bannerka :D

Ale to tak bardzo wstępnie bo nie wiem jak z terminami..

nie ma sprawy, zaraz zapiszę w pierwszym poście :)

Sweet, mogłabyś tego szczura kiedyś ze sobą wziąć. :evil_lol: chętnie go bym poznała. :D

Posted

Cóż za konkurencja :D I tak nie będzie tak fajnie, bo nie poznacie mojego zajebistego foksa :evil_lol:

Iza. napisał(a):
Kto się orientuje jakie jest najbliższe miasto od Siewierza do którego dojeżdża pociąg ?

Katowice? Głowy nie dam ;)

Posted

[quote name='dog193']Cóż za konkurencja :D I tak nie będzie tak fajnie, bo nie poznacie mojego zajebistego foksa :evil_lol:

Katowice? Głowy nie dam ;)

ha ha ha! Twój foks wcale nie jest zajebisty! mam na to niezbity dowód! :evil_lol:
Ada też twierdzi, że Katowice chyba, a dalej pks. :D

Dżasta, a Miśka nie jest czasem suką? :evil_lol: no chyba, że do zlotu sobie coś innego skołujesz. :evil_lol:

Posted

A to ci się kiedyś obiło o uszy?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym... Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

:diabloti:

Poza tym, tam jest 'zajebisty pies', a nie foks, a to różnica :evil_lol:

Posted

Ale sie czepiacie, no na prawdę :diabloti: do zlotu może i skołuje drugiego psa, ale znów będzie to suka, bo taki jest wymóg u mnie w domu, także...:eviltong:

Posted

No to teraz mam dylemat który zlot wybrać. A tu cena konkurencyjna ale ośrodek mniej atrakcyjny. Ale przynajmniej jakieś konkrety już są. A czy ten ośrodek jest ogrodzony? Wstępnie mnie wpiszcie + pies średni kundel (kastrat).

Posted

jest ogrodzony cały, i nie całego nie wynajmujemy bo jest tam koło 40 domków więc inni będą

Polesławie napisz mi 2 psy i pytajnik bo Bonczu na pewno jedzie;)

Posted

zootechniczka napisał(a):
No to teraz mam dylemat który zlot wybrać. A tu cena konkurencyjna ale ośrodek mniej atrakcyjny. Ale przynajmniej jakieś konkrety już są. A czy ten ośrodek jest ogrodzony? Wstępnie mnie wpiszcie + pies średni kundel (kastrat).

czemu ośrodek mniej atrakcyjny ? :) mi dlatego , że nie nad morzem :evil_lol:

Posted

Ośrodek jest całkiem zacny i domki też ok, ja jednak wybieram morze (zachody słońca :loveu:), bo dawno tam nie byłam, a takie laski, łąki i jeziorka, co w Siewierzu to mam na co dzień ;)
Ale jeśli zlot by nie wypalił, to się wbijemy do was, a co :diabloti: