polciuaa Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 (edited) W tym roku przypadł mi zaszczyt organizacji III Śląskiego (burżuazyjnego:diabloti:) Zlotu dogomaniaków i nie wiem czy cieszyć się czy płakać z tego powodu, ale cóż zrobić. :diabloti: OGÓLNIE: W tym roku planujemy wyruszyć znowu na podbój Siewierza, gdzie dwa lata temu odbywał się pierwszy śląski zlot. :multi: Chociaż mnie tam nie było większość ludzi zapewniała mnie, że jest tam super ośrodek, a ceny też nie są jakieś wygórowane. ;) Razem z Culineo, Anką, Anulą i Anitą szukałyśmy też innych ośrodków jednak praktycznie nigdzie nie było już terminów, a jak były to znowu ceny jak z kosmosu albo nie zgadzali się na psy, a w Siewierzu już nas znają i zgodzili się bez problemu. :) TERMIN I MIEJSCE: W zeszłym roku, po wielu przemyśleniach, doszliśmy do wniosku, że 7 dni to zdecydowanie za krótko więc tym razem zlot będzie trwał 10 dni od 5 do 15 sierpnia. strona ośrodka w Siewierzu: http://www.zajazdlesny.pl/ CENA: Koszt za cały zlot to tylko 193zł od osoby, jeśli do domków upchniemy po 7 osób. :D jeśli w domku będzie 6 osób to koszty będą wyższe, a mianowicie wyniesie nas to po 225zł od głowy :) Mamy zarezerwowane 3 domki, więc minimalnie musi pojechać 18 osób, max może nas być 21 osób, no chyba, że ktoś sobie przywiezie np materac dmuchany. :diabloti: W terminie nie określonym jeszcze należy wpłacić zaliczkę: 500zł za wszystkie trzy domki. Poza tym musimy wysłać też kaucję 500zł, negocjujemy żeby było to tylko 250 zł, zobaczymy co się uda zrobić. :evil_lol: Info dla każdego, kto zabiera psa: - właściciel musi w pełni panować nad swoim czworonogiem, mieć nad nim 100% kontrolę, - pies nie może być agresywny w stosunku do innych ludzi i psów (z tym że tutaj różnie może być, wiadomo, rzadko który pies bywał w tak licznej 'sforze', spięcia mogą się zdarzyć), - właściciel powinien posiadać kaganiec oraz zapasową obrożę i smycz dla swojego pupila - właściciel jest zobowiązany sprzątać nieczystości po swoim psie, - podsumowując: właściciel w pełni odpowiada za swojego czworonoga. Lista chętnych: 1. dogomanka_ + pies (biała kula sierści a'la pon :D) Olkusz 2. Tepes + dwa psy (golden Boncz i seter Ares? ) Ruda Śląska 3. Martyna (os. towarzysząca Tepes) Ruda Śląska 4. Noelle Kraków 5. Bewarka + suka (mała Miśka ) Miechów 6. Rumi + dwie sunie (sznaucerki mini) Kraków 7. Klaudusia Culineo + Shark morderca (pies, sznaucer olbrzym) Żagań 8. Zootechniczka + pies średni kundel (kastrat) Warszawa 9.ClaudiaAnna + suka ( labradorka Dejla ) Olkusz 10. Anka11 + suka (duża szczekająca bez powodu Wena) Wrocław 11. Ania (os. towarzysząca Noelle) + dwie małe suńki Kraków 12. dog 1 9 3 + pies (foks krótkowłosy) Bytom 13. Mariusz (os. towarzysząca ClaudiaAnna) Katowice 14. Bartiśkowa + dwa psy (toller i niuf) Jaworzno 15.Ulv + wataha psów. :razz: Wrocław 16. Komar + gitarra Wrocław 17.Talia + średnia suka (poczwarkowata Tina) Toruń 18. C&B Zambrów 19. Faith35 + suńka Zielona Góra 20. 21. Legenda: pogrubione- potwierdzone pogrubione- zapłacona zaliczka pogrubione- zapłacona całość Skład domków: I: 1. Anka11 2. Culineo 2. dogomanka_ 4. ClaudiaAnna 5. Mariusz (os. towarzysząca ClaudiaAnna) 6. Bartiśkowa 7. Komar II: 1. Ulv 2. Talia 2. Zootechniczka 4. Noelle 5. Faith35 6. Ania (os. towarzysząca Noelle) 7. Rumi. III: 1. Tepes 2. Martyna (os. towarzysząca Tepes) 3. Dog193 4. Bewarka 5. C&B 6. 7. Chęć uczestnictwa proszę zgłaszać w taki oto przykładowy sposób: dogomanka_ + pies (mix PON) itp, wtedy łatwiej będzie potem podobierać składy domków itp. ;) 1.Bardzo proszę do 10 maja o potwierdzenie swojego udziału w zlocie, ponieważ do końca maja musimy zebrać zaliczkę (100zł od osoby). 2. Proszę, aby każdy uczestnik zlotu w dzień przyjazdu miał przygotowane 50zł, które musimy dać na zaliczkę, pod koniec zlotu kasa ta zostanie zwrócona, oczywiście jeśli nic nie rozwalimy. ;) ZAPRASZAMY! Edited August 1, 2012 by dogomanka_ Quote
Sweet Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 To mnie też dopisz, ale nie wiem jeszcze jak to wszystko wyjdzie... ;) ale chętna jestem ^^ Quote
Iza. Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ooooo tu mi termin dużo bardziej pasuje :razz: Zaraz obadam czy mam czym dojechać :cool3: Quote
polciuaa Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Sweet napisał(a):To mnie też dopisz, ale nie wiem jeszcze jak to wszystko wyjdzie... ;) ale chętna jestem ^^ jeee! już zapisuję. :D a z psem? ;> Iza. napisał(a):Ooooo tu mi termin dużo bardziej pasuje :razz: Zaraz obadam czy mam czym dojechać :cool3: sprawdzaj sprawdzaj, ale na pewno jakiś dojazd dobry jest :) Quote
paoiii Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Zapisuje i się pozastanawiam czy uda się zorganizować wolne od pracy :D Quote
polciuaa Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 paoiii napisał(a):Zapisuje i się pozastanawiam czy uda się zorganizować wolne od pracy :D a z psem? :) Musze dopisać w pierwszym poście żeby zgłaszać swoją chęć uczestnictwa w jakimś schemacie chyba. :evil_lol: żebym nie musiała się każdego pytać czy z psem czy jak :D Quote
Iza. Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Kto się orientuje jakie jest najbliższe miasto od Siewierza do którego dojeżdża pociąg ? Quote
Sweet Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 dogomanka_ napisał(a):jeee! już zapisuję. :D a z psem? ;> coś ty ;P Ja bez psa zawsze :diabloti::eviltong::eviltong: Quote
paoiii Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 dogomanka_ napisał(a):a z psem? :) Musze dopisać w pierwszym poście żeby zgłaszać swoją chęć uczestnictwa w jakimś schemacie chyba. :evil_lol: żebym nie musiała się każdego pytać czy z psem czy jak :D Jeśli już to tak z Wiki paskudą małą suką z bannerka :D Ale to tak bardzo wstępnie bo nie wiem jak z terminami.. Quote
polciuaa Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Iza. napisał(a):Kto się orientuje jakie jest najbliższe miasto od Siewierza do którego dojeżdża pociąg ? ja niestety nie mam pojęcia jak to wygląda, chyba do Katowic tylko da się dojechać pociągiem, a dalej chyba pksem, ale to niech się już wypowiedzą może dziewczyny, które były tam dwa lata temu. :) greatmadwomen napisał(a):zapisuję i będę negocjować z rodzicami :D okej okej. :D tak jak mówiłam ja mogę podpisać pisemną zgodę, że biorę za Ciebie pełną odpowiedzialność. :evil_lol: Quote
polciuaa Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 paoiii napisał(a):Jeśli już to tak z Wiki paskudą małą suką z bannerka :D Ale to tak bardzo wstępnie bo nie wiem jak z terminami.. nie ma sprawy, zaraz zapiszę w pierwszym poście :) Sweet, mogłabyś tego szczura kiedyś ze sobą wziąć. :evil_lol: chętnie go bym poznała. :D Quote
dog193 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Cóż za konkurencja :D I tak nie będzie tak fajnie, bo nie poznacie mojego zajebistego foksa :evil_lol: Iza. napisał(a):Kto się orientuje jakie jest najbliższe miasto od Siewierza do którego dojeżdża pociąg ? Katowice? Głowy nie dam ;) Quote
Bewarka Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 to ja się wstępnie zapisuję + pies :eviltong: Quote
polciuaa Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 [quote name='dog193']Cóż za konkurencja :D I tak nie będzie tak fajnie, bo nie poznacie mojego zajebistego foksa :evil_lol: Katowice? Głowy nie dam ;) ha ha ha! Twój foks wcale nie jest zajebisty! mam na to niezbity dowód! :evil_lol: Ada też twierdzi, że Katowice chyba, a dalej pks. :D Dżasta, a Miśka nie jest czasem suką? :evil_lol: no chyba, że do zlotu sobie coś innego skołujesz. :evil_lol: Quote
dog193 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 A to ci się kiedyś obiło o uszy? Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym... Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. :diabloti: Poza tym, tam jest 'zajebisty pies', a nie foks, a to różnica :evil_lol: Quote
Rumi. Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Wpisz mnie bardzo wstępnie jak się uda z dwoma psami ^^ Quote
Bewarka Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ale sie czepiacie, no na prawdę :diabloti: do zlotu może i skołuje drugiego psa, ale znów będzie to suka, bo taki jest wymóg u mnie w domu, także...:eviltong: Quote
Culineo Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 ja ja ja ! :D zapisz mnie :) ej Pola ile max osób może być :) dobra pacze i wpisałaś ;) Quote
zootechniczka Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 No to teraz mam dylemat który zlot wybrać. A tu cena konkurencyjna ale ośrodek mniej atrakcyjny. Ale przynajmniej jakieś konkrety już są. A czy ten ośrodek jest ogrodzony? Wstępnie mnie wpiszcie + pies średni kundel (kastrat). Quote
Tepes Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 jest ogrodzony cały, i nie całego nie wynajmujemy bo jest tam koło 40 domków więc inni będą Polesławie napisz mi 2 psy i pytajnik bo Bonczu na pewno jedzie;) Quote
Culineo Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 zootechniczka napisał(a):No to teraz mam dylemat który zlot wybrać. A tu cena konkurencyjna ale ośrodek mniej atrakcyjny. Ale przynajmniej jakieś konkrety już są. A czy ten ośrodek jest ogrodzony? Wstępnie mnie wpiszcie + pies średni kundel (kastrat). czemu ośrodek mniej atrakcyjny ? :) mi dlatego , że nie nad morzem :evil_lol: Quote
Bewarka Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ale bez obaw, bo te domki nie są jeden na drugim :) i psa przywiązać też jest miejsce :diabloti: Quote
ClaudiaAnna Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ja oczywiście się piszę ! :D Razem z osobą towarzyszącą Mariuszem no i oczywiście Dejla :D Quote
dog193 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ośrodek jest całkiem zacny i domki też ok, ja jednak wybieram morze (zachody słońca :loveu:), bo dawno tam nie byłam, a takie laski, łąki i jeziorka, co w Siewierzu to mam na co dzień ;) Ale jeśli zlot by nie wypalił, to się wbijemy do was, a co :diabloti: Quote
Recommended Posts