Jump to content
Dogomania

BARDZO pilne (mały piesek do adopcji - juz w DS) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted (edited)

Piesek znalazł dom stały!!! :multi:

Sprawa bardzo pilna!!!!!!!!!

Ten malutki, starszy piesek jest niewidomy. Nieradzi sobie w schroniskowym boksie, gdyż przez swoją ułomność wpada na inne psy, na ściany, na drzwi, zachowuje się inaczej niż reszta psów, a to wzbudza agresję i jest atakowany. :-(

Potrzebuje bardzo pilnie DT lub DS na emeryturę. Czy są jeszcze ludzie dobrego serca na tym świecie, którzy się ulitują? :cool3:

Mam 2 starsze, niewidome psy i z własnego doświadczenia wiem, że życie z takim psem nie jest problemem. Ślepaczki uczyą się rozkładu mieszkania, są spokojne i mniej kłopotliwe, a do tego takie wdzięczne za każdy okazany dobry gest!

Kontakt do opiekunki w schronisku, ktora szuka domu dla psiaczka: KASIA tel. 507 237 447

Na FB ludzie każą go uśpić, bo stary i ślepy :angryy: ( http://www.facebook.com/media/set/?set=a.416160281732170.115827.361238580557674&type=3 ) Ciekawe, czy tak samo zaordyowaliby śmierć samym sobie, gdyby byli starsi i niewidomi :hmmmm:

Edited by Gosiapk
  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem Gosiu.
Tak bardzo mi go żal.
Stary,ślepy, samotny....
A taki śliczny miś.
Będę zaglądać( do Jedyneczki też zaglądam ,ale nie piszę) i wesprę jakimś groszem.
A możesz napisać gdzie przebywa?

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Jestem Gosiu.
Tak bardzo mi go żal.
Stary,ślepy, samotny....
A taki śliczny miś.
Będę zaglądać( do Jedyneczki też zaglądam ,ale nie piszę) i wesprę jakimś groszem.
A możesz napisać gdzie przebywa?

Witaj Rudziu,
Dziękuję za odwiedziny u starszaczka :) I za zaglądanie do Jedyneczki!

Tak, przebywa w schronisku w Radomiu.

Na dogomani tylko ciocia Sylka i ciocia Wisiela przygarniają staruszki chyba :hmmmm:, ale obie teraz zapsione po dach.

Posted (edited)

Martika@Aischa napisał(a):
Jestem i ja :( aż serce boli :( porozsyłam troszeczkę wątek ......

Dziękuję :)

Mysza2 napisał(a):
Melduję się na zaproszenie Martiki

ciocia Martika już działa :loveu:

abra64 napisał(a):
a na jakiś hotelik nie można go dać , dołożę chętnie grosz , straszna bidula :-(

Dziękuję, to bardzo miłe, że o tym pomyślałaś. Najlepszy byłby DT z ewentualnym zwrotem za karmę i leczenie - tylko gdzie taki znaleźć? :hmmmm:

pikola napisał(a):
Tez sie melduje.U Ihabe pytalyscie?

Czemu ma pyszczek we krwi:-(?

Pysio we krwi, bo inne psy go atakują :( Dlatego trzeba szybko go wyciągnąć, albo pewnego pięknego dnia zginie. Czy Ihabe prowadzi Dt, hotelik?

Edited by Gosiapk
rozszerzenie
Posted

sleepingbyday napisał(a):
o rety. on jest podobny do takiego jednego...
duże to to?
a w jakim wieku? ok 10 czy ok 15?

Nieduże. Spójrz na zdjęcie z ręką, porównaj długośc pyszka do dłoni. Najlepiej na ostatnim zdjęciu to widać. A wiek... kto wie, można tylko zgadywać niestety to schroniaczek.

Posted

Widziałam staruszka już wczoraj na FB.Do 5 kg chyba będzie ważył, ale może ciut mniej, bo ma długie kudełki, a one maskują chudość.Biedny śleputek...