Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

rents napisał(a):
Tylko - Klaudus i Avilia - wytłumaczcie ten skrót, żeby nie stać w korku w Pszczynie !

Ojej jak dobrze że jest pomoc. A jesteście Państwo w kontakcie telefonicznym , bo Klaudia często nie ma dostępu do internetu?
Napisałam do dziewczyn smsa, na wszelki wypadek. Tylle mają na głowie...

Edited by ewu
Posted

Czy możecie napisac o nim coś więcej? Ile ma lat? Czy jest szczekliwy? Gdzie przebywa teraz? Jesli na jakim DT, to jakie są z nim doświadczenia, np czy można go spuszczac ze smyczy czy nie, bo zwiewa? Czy jest wykastrowany? Czy jest odpchlony, odrobaczony, zaszczepiony?
To są wszystko dość istotne rzeczy...

Posted

Mąż - rents i syn - Pawel11 są teraz w Pszczynie ( odbierają i przewożą Sarunie do Nysy ), z pewnością ustalą szczegóły dotyczące
jutrzejszego transportu Richarda. Będzie dobrze :)

Posted

Więc tak po pierwsze potrzebuję kontakt do Aguchy.
Po drugie pies nie został i nie zostanie sprawdzony na koty,bo nie mamy takiej możliwości,a Agucha o to pytała.

AtaO-totalnie się nie opłaca,żebyście z Katowic jechali tutaj,żeby potem do Rybnika się wracać.My go zawieziemy,jeżeli Agucha go na 100% przyjmie.Potrzebujemy tylko niewielkiego wsparcia na paliwo,ale to już może z bazarkiem rozliczę.

Potrzebujemy 40zł na wykup Richarda.

Ktoś pytał czy Richardo jest szczekliwy-nie jest.
Ma ok.3 lat-tp tak na oko.
Niekastrowany.

Nie zawsze mogę wejść na dogo,bo praktycznie non stop jestem w trasie.Jak coś ważnego to proszę dzwonić lub pisać sms.Nr tel w 1szym poście.

Posted

Tak jak pisałam - awaryjnie może trafić do mnie. Zawsze to dla niego szansa i jakiś czas na znalezienie mu domu czy innego dt.
Kwota za wykup małego kundelka - powala... tym bardziej, że pies nie ma kompletnie niczego jak mniemam?

Mój tel. 500-596-485

Posted

Agucha napisał(a):
Tak jak pisałam - awaryjnie może trafić do mnie. Zawsze to dla niego szansa i jakiś czas na znalezienie mu domu czy innego dt.
Kwota za wykup małego kundelka - powala... tym bardziej, że pies nie ma kompletnie niczego jak mniemam?

Mój tel. 500-596-485

Każdego psiaka trzeba wykupić, a jest ich sporo...

Posted

Słuchajcie, jak Biszkopcik do mnie trafi - automatycznie staje się podopiecznym Mikropsów, tj. jest wydawany do adopcji na Umowę Fundacyjną.
Zrobię mu pakiet 100 ogłoszeń i zobaczy się co dalej.

Czy wiadomo już coś odnośnie transportu??

Posted

[quote name='Agucha']Słuchajcie, jak Biszkopcik do mnie trafi - automatycznie staje się podopiecznym Mikropsów, tj. jest wydawany do adopcji na Umowę Fundacyjną.
Zrobię mu pakiet 100 ogłoszeń i zobaczy się co dalej.

Czy wiadomo już coś odnośnie transportu??

Nie ma problemu jeżeli chodzi o umowę.My chciałybyśmy podpisać jedynie umowę z DT.Musimy mieć jakiś papierek.
Jutro ja go zawiozę.Niestety nie jestem w stanie teraz powiedzieć o której to będzie.Na pewno nie z samego rana.Raczej popołudniu,a nawet e okolicach wieczora.Ale to będę się z Tobą kontaktować.

Posted

Avilia napisał(a):
Nie ma problemu jeżeli chodzi o umowę.My chciałybyśmy podpisać jedynie umowę z DT.Musimy mieć jakiś papierek.
Jutro ja go zawiozę.Niestety nie jestem w stanie teraz powiedzieć o której to będzie.Na pewno nie z samego rana.Raczej popołudniu,a nawet e okolicach wieczora.Ale to będę się z Tobą kontaktować.

Podpisać mogę co nie znaczy, że nie będę osobą decyzyjną jeżeli chodzi o adopcję ;) Tak więc - bardzo proszę o wcześniejsze przesłanie mi umowy o dt na maila ([email protected]) - chciałabym ją przeczytać. Umowa umowie nie równa. Nie chcę, żeby później ktoś miał do mnie o cokolwiek pretensje.
Skoro psiak ma iść na Umowę Fundacyjną - przyjmujemy, że przechodzi on pod jej skrzydła.

Posted (edited)

Poker napisał(a):
Czy mam rozumieć ,że kasa nie jest potrzebna?

Potrzebna,przepraszam przeoczyłam.Zaraz podeślę konto.
Dzięki wielkie!

Agucha umowę będziemy miały ze sobą to sobie przeczytasz.Nam chodzi tylko o to,żeby "coś" mieć.Musimy mieć co przedstawić w miejscu gdzie Richard się obecnie znajduje jakby nas o to poprosili.

Edited by Avilia
Posted

[quote name='Agucha']Awaryjnie mogę go wziąć na tymczas, ale potrzebny transport i sprawdzenie na koty. Na weta i karmę trzeba będzie się zrzucić... mówię uczciwie... Co dalej - okaże się.

Agucha, pisząc na wątku mikrusów, miałam cichą nadzieję, że może uda się jakoś psiakowi pomóc, ale w życiu nie przypuszczałam, że pomoc z Twojej strony będzie taka szybka i taka konkretna... Pięknie Tobie dziękuję...