Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No przecie napisałam! Luśki ogłoszenia aktywowałam w piątek wieczorem, w sobotę zadzwonił telefon, po godzinie przyjechała Rodzina w komplecie i mamy Luśkę w domku jak z bajki (o dobrej Wiedźmie i jeszcze lepszej Czarownicy ;))

Posted

paniMysza napisał(a):
dobrze, ale to może jutro? jak bedzie u mnie i cos więcej będę mogła o niej powiedzieć. dziękuję!:)

Ok, slij jutro :)

Posted

paniMysza napisał(a):
dziewczyny, to dajcie znać o której która moze byc i poprosze o nr tel. umowie się wtedy konkretnie ze znajoma i podjedziemy jutro.

ponawiam, zeby nie zniknęło. do wieczora muszę znac konkrety i ustawić sie ze znajomą.

Posted

Nutusia napisał(a):
I co, i co?... "Organizacja" dopięta na ostatni guzik? ;)

no niestety jeszcze nic nie jest zapiete, nawet na pierwszy guzik.

bros jedzie teraz do schroniska i czekam na wiadomość od niej, czy schronisko zechce wydać mi mała na dt. sa teraz ponoc nowe przepisy, ze na dt wydawane są tylko psy najbardziej potrzebujace, a mała wg schroniska chyba taka nie jest - młoda, ładna, zdrowa.

ja jestem gotowa po nia jechać. znajoma czeka tylko na sygnał i w razie czego przyjedzie po nas do schroniska. ale wezme małą tylko na dt. jesli mam ja adoptować, niestety nie.

Posted

dostałam właśnie tel od bros. na malutka jest chetna pani, która wie, że mała była oddawana juz tyle razy i jest przygotowana na ewentualne problemy. po mimi ma podjechac jutro.

Posted

Poker napisał(a):
czyli nie wzięłąś jej?
A nie możesz wziąć jakby do DS ,a potem wyadoptować? Ja miałam dużo suniek na siebie.

nie widzę sensu, zeby tak robić. dając małej DT daję za darmo jedzenie, opiekę lekarska, akcesoria. dla mnie pobieranie ode mnie opłaty za psa to wyłudzenie. chciałam pomóc, ale wrocławskie schronisko nie potrzebuje pomocy domów tymczasowych.

poza tym mała jutro najprawdopodobniej bedzie zabrana do domu stałego. oby tym razem był naprawde stały.

Posted (edited)

[quote name='paniMysza']nie widzę sensu, zeby tak robić. dając małej DT daję za darmo jedzenie, opiekę lekarska, akcesoria. dla mnie pobieranie ode mnie opłaty za psa to wyłudzenie. chciałam pomóc, ale wrocławskie schronisko nie potrzebuje pomocy domów tymczasowych.
generalnie wiem, że chodzi o zasady, ale nie do końca się z tym twierdzeniem zgodzę - pies jest młody i adopcyjny - schronisku nie zależy jakoś bardzo na DT dla niej, na pewno znajdzie się DS i można od niego wymagać zwrotu tej opłaty schroniskowej, nie powinien to być problem

najnowsze fotki malutkiej (z Zoyą, moją tymczasowiczką):

Edited by terierfanka
Posted

[quote name='terierfanka']generalnie wiem, że chodzi o zasady, ale nie do końca się z tym twierdzeniem zgodzę - pies jest młody i adopcyjny - schronisku nie zależy jakoś bardzo na DT dla niej, na pewno znajdzie się DS i można od niego wymagać zwrotu tej opłaty schroniskowej, nie powinien to być problem

najnowsze fotki malutkiej (z Zoyą, moją tymczasowiczką):

w takim razie dlaczego prosiły dziewczyny o DT dla niej? nie rozumiem.

Posted

paniMysza napisał(a):
w takim razie dlaczego prosiły dziewczyny o DT dla niej? nie rozumiem.

ja nie mówię, że jej nie jest potrzebne DT, mówię tylko, że z punktu widzenia schronu nie jest to pies pilnie wymagający DT
mam nadzieję jednak, że dzisiaj poszła może do swojego DS

Posted

terierfanka napisał(a):
ja nie mówię, że jej nie jest potrzebne DT, mówię tylko, że z punktu widzenia schronu nie jest to pies pilnie wymagający DT
mam nadzieję jednak, że dzisiaj poszła może do swojego DS

ja też mam nadzieję ze zostanie już tam na stałe.