wieso Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ciesze sie ze w domku.....przy dobrych opiekunach wyjdzie na prosta...trzymamy kciuki..... Quote
azalia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Wspaniale,że Wituś ma dom,ale czekamy na więcej wiadomości. Czy to jest dom z ogrodem,czy mieszkanie,z dziećmi czy bez no i czy ma jakieś zwierzaki do towarzystwa,no i dużo,jak najwięcej wieści,a może jakieś zdjęcie nawet. Quote
xmartix Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 bez dzieci to wiem czy dom z ogrodem chyba nie, ale się dopytam o zdjęcia też ja pisałam o tym ale wcięło posty na Dogo Quote
Krejzo Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 :multi: bardzo się cieszę, że Witunio ma już swój dom. Quote
xmartix Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 zmartwię Was Wituś wrócił do DT. Ten nowy dom zaczął wymyślać, że Wituś jest chory na nerki, bo dużo pije wody. Najbardziej winna jest żona nowego opiekuna Witusia, bo to ona dzwoniła do Asi i wymyślała, że zdecydują się na 100% kiedy przyjdą wyniki badań psa, że nie wiedzą jeszcze czy go chcą itd. Asia kazała się decydować pani w ciągu dwóch dni, a jak nie to zabiera Witusia. To była druga sytuacja kiedy okazało się, że nie wiedzą czy chcą psa naprawdę. Nie było na co czekać, Asia zabrała Witka i znowu jest u Oli w DT. Wyniki badań (krwi i wymaz z oka) będą w nast tyg. Obecnie Witek nie dostaje żadnych leków. Nie pomogły. Nadal nie widzi i widzieć już raczej nie będzie. Quote
brzośka Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 zajeb#$% :angryy: już po pierwszym razie mi się nie spodobali :angryy: Wituś jest kochany i zasługuje na najlepszy dom! i taki trzeba mu znaleźć Quote
marmosia Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Dokładnie o tym samym pomyślałam... Żal mi tych ludzi i wstyd za nich. A dla Witusia na pewno gdzieś domek jest. Tylko dla niego:) Quote
Iza i Avanti Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Byli chętni ludzie na Witusia, ale mają dwa koty. Jak on do mruczków? Dacie radę sprawdzić? Quote
Nutusia Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Dobrze, że tak szybko zrezygnowali - nie zdążyli za bardzo namieszać Witulinie w główce. Pił dużo wody ze stresu, gamonie!!!! Quote
giselle4 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 xmartix napisał(a):zmartwię Was Wituś wrócił do DT. Ten nowy dom zaczął wymyślać, że Wituś jest chory na nerki, bo dużo pije wody. Najbardziej winna jest żona nowego opiekuna Witusia, bo to ona dzwoniła do Asi i wymyślała, że zdecydują się na 100% kiedy przyjdą wyniki badań psa, że nie wiedzą jeszcze czy go chcą itd. Asia kazała się decydować pani w ciągu dwóch dni, a jak nie to zabiera Witusia. To była druga sytuacja kiedy okazało się, że nie wiedzą czy chcą psa naprawdę. Nie było na co czekać, Asia zabrała Witka i znowu jest u Oli w DT. Wyniki badań (krwi i wymaz z oka) będą w nast tyg. Obecnie Witek nie dostaje żadnych leków. Nie pomogły. Nadal nie widzi i widzieć już raczej nie będzie. cieszylam sie kiedy poszedl do domku ale to dobra decyzja,jezeli ludzie wydziwiaja to zabrac i juz. Quote
xmartix Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 dostałam pw od Tigry czyli poprzednich "opiekunów" Witusia - nie ma co się tłumaczyć i znowu kręcić, skoro fakty wyglądają inaczej Wituś mógłby mieszkać z kotami, jeżeli te wiedzą co znaczy pies... :) Asia mówi, że jakby jakiś kot był nieostrożny to mógłby go Witek capnąć (ze względu na to że właśnie nie widzi). Quote
tigra89 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Pies był u nas 2 tyg., a powody braku adopcji podane przez matrix nie są prawdziwe. Przykre jest to, że wszystkich traktuje się jedną miarą i podaje się takie informacje. Zapraszam na pw osoby zainteresowane adopcją. Przez 2 tygodnie poznaliśmy dobrze psa i potrafimy podać dużo informacji na jego temat, jego zwyczajów, zostawania w domu, kontaktów z innymi zwierzętami, zachowania w stosunku do dzieci, zachowania na spacerze, przyjmowania posiłków, radzeniem sobie ze słabym wzrokiem. Dodam, że Witek nie jest całkiem ślepy, a diagnozy końcowej jeszcze nie ma, nadal jest szukana. Quote
Krejzo Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Co by nie było to dla psa takie rozterki nie są niczym przyjemnym :/ Quote
xmartix Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 piszę to co mi przekaże Asia, nie jest laikiem w sprawach adopcji, więc nie mam podstaw jej nie wierzyć, dodam właśnie, że ma nosa do takich spraw i właściwie nigdy nie zdarzyło jej się pomylić. Nie potrzebnie się pani tłumaczy. Wątek nie dotyczy Was, tylko psa i to jest najważniejsze. A wyadoptowaniem Witka proszę się już nie zajmować i proszę to pozostawić osobom doświadczonym. Jeżeli Asia uznała, że Pani niezdecydowanie jest na szkodę psa, to tak zdecydowała. Jeżeli zdecydowała, że to nie Pani będzie pośrednikiem w adopcji czyli kolejnym dt Witka (co było sugerowane), to tak zdecydowała i nie ma co się nad tym rozczulać. Proponuję skończyć ten temat. Quote
tigra89 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Wszystkie informacje o Witusiu i jego zachowaniu przekazaliśmy wczoraj Pani Oli z dt ponieważ ona najwięcej o tym psie wie, a my uzupełniliśmy tę wiedzę o zmiany jakie zaszły z pieskiem podczas tych dwóch tygodni i mamy nadzieję, że pomogą w adopcji małego pieszczocha. Pragnę podkreślić, że słaby wzrok pieska nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu i każdy kto widział go pierwszy raz nie poznawał, że Wituś tak słabo widzi, proszę się tego nie obawiać. Quote
xmartix Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 wyników badań jeszcze nie znam najnowsze zdjęcia Witka, można powoli ogłaszać: Quote
Igiełka Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 a szkoda gadać w sumie to dobrze że wrócił do domu tymczasowego taki śliczny psiak zasługuje na kochający dom i oby szybko go znalazł Quote
bira Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Piękny psiaczek :-) Na pewno szybko znajdzie kogoś, kto na niego zasługuje :-) Quote
Nutusia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Bardzo przystojny brunet... wieczorową porą ;) Quote
xmartix Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Nutusia napisał(a):Fajnie - czekam z niecierpliwością :) ale ja jestem zakręcona, przeciez niedawno je wstawiałam! eh dzisiaj będę wiedzieć co tam z tych jego badań wyszło Quote
storozak Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Dawno nie zaglądałam do przystojniaka:( Co tam słychać?? Quote
Recommended Posts