Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wspaniale,że Wituś ma dom,ale czekamy na więcej wiadomości.

Czy to jest dom z ogrodem,czy mieszkanie,z dziećmi czy bez

no i czy ma jakieś zwierzaki do towarzystwa,no i dużo,jak

najwięcej wieści,a może jakieś zdjęcie nawet.

Posted

zmartwię Was

Wituś wrócił do DT.
Ten nowy dom zaczął wymyślać, że Wituś jest chory na nerki, bo dużo pije wody. Najbardziej winna jest żona nowego opiekuna Witusia, bo to ona dzwoniła do Asi i wymyślała, że zdecydują się na 100% kiedy przyjdą wyniki badań psa, że nie wiedzą jeszcze czy go chcą itd. Asia kazała się decydować pani w ciągu dwóch dni, a jak nie to zabiera Witusia. To była druga sytuacja kiedy okazało się, że nie wiedzą czy chcą psa naprawdę. Nie było na co czekać, Asia zabrała Witka i znowu jest u Oli w DT.
Wyniki badań (krwi i wymaz z oka) będą w nast tyg. Obecnie Witek nie dostaje żadnych leków. Nie pomogły. Nadal nie widzi i widzieć już raczej nie będzie.

Posted

xmartix napisał(a):
zmartwię Was

Wituś wrócił do DT.
Ten nowy dom zaczął wymyślać, że Wituś jest chory na nerki, bo dużo pije wody. Najbardziej winna jest żona nowego opiekuna Witusia, bo to ona dzwoniła do Asi i wymyślała, że zdecydują się na 100% kiedy przyjdą wyniki badań psa, że nie wiedzą jeszcze czy go chcą itd. Asia kazała się decydować pani w ciągu dwóch dni, a jak nie to zabiera Witusia. To była druga sytuacja kiedy okazało się, że nie wiedzą czy chcą psa naprawdę. Nie było na co czekać, Asia zabrała Witka i znowu jest u Oli w DT.
Wyniki badań (krwi i wymaz z oka) będą w nast tyg. Obecnie Witek nie dostaje żadnych leków. Nie pomogły. Nadal nie widzi i widzieć już raczej nie będzie.

cieszylam sie kiedy poszedl do domku

ale to dobra decyzja,jezeli ludzie wydziwiaja to zabrac i juz.

Posted

dostałam pw od Tigry czyli poprzednich "opiekunów" Witusia - nie ma co się tłumaczyć i znowu kręcić, skoro fakty wyglądają inaczej

Wituś mógłby mieszkać z kotami, jeżeli te wiedzą co znaczy pies... :) Asia mówi, że jakby jakiś kot był nieostrożny to mógłby go Witek capnąć (ze względu na to że właśnie nie widzi).

Posted

Pies był u nas 2 tyg., a powody braku adopcji podane przez matrix nie są prawdziwe.
Przykre jest to, że wszystkich traktuje się jedną miarą i podaje się takie informacje.
Zapraszam na pw osoby zainteresowane adopcją. Przez 2 tygodnie poznaliśmy dobrze psa i potrafimy podać dużo informacji na jego temat, jego zwyczajów, zostawania w domu, kontaktów z innymi zwierzętami, zachowania w stosunku do dzieci, zachowania na spacerze, przyjmowania posiłków, radzeniem sobie ze słabym wzrokiem. Dodam, że Witek nie jest całkiem ślepy, a diagnozy końcowej jeszcze nie ma, nadal jest szukana.

Posted

piszę to co mi przekaże Asia, nie jest laikiem w sprawach adopcji, więc nie mam podstaw jej nie wierzyć, dodam właśnie, że ma nosa do takich spraw i właściwie nigdy nie zdarzyło jej się pomylić. Nie potrzebnie się pani tłumaczy. Wątek nie dotyczy Was, tylko psa i to jest najważniejsze.
A wyadoptowaniem Witka proszę się już nie zajmować i proszę to pozostawić osobom doświadczonym. Jeżeli Asia uznała, że Pani niezdecydowanie jest na szkodę psa, to tak zdecydowała. Jeżeli zdecydowała, że to nie Pani będzie pośrednikiem w adopcji czyli kolejnym dt Witka (co było sugerowane), to tak zdecydowała i nie ma co się nad tym rozczulać.
Proponuję skończyć ten temat.

Posted

Wszystkie informacje o Witusiu i jego zachowaniu przekazaliśmy wczoraj Pani Oli z dt ponieważ ona najwięcej o tym psie wie, a my uzupełniliśmy tę wiedzę o zmiany jakie zaszły z pieskiem podczas tych dwóch tygodni i mamy nadzieję, że pomogą w adopcji małego pieszczocha.
Pragnę podkreślić, że słaby wzrok pieska nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu i każdy kto widział go pierwszy raz nie poznawał, że Wituś tak słabo widzi, proszę się tego nie obawiać.

• 2 weeks later...
Posted

Nutusia napisał(a):
Fajnie - czekam z niecierpliwością :)

ale ja jestem zakręcona, przeciez niedawno je wstawiałam!
eh
dzisiaj będę wiedzieć co tam z tych jego badań wyszło

• 2 weeks later...