Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wituś nadal szuka domku, Asia nie chce go wyadoptować dalej niż w okolice Wrocławia bo boi się że wróci prędzej czy później i nie będzie jak go odebrać/znaleźć itd
Wituś szuka domku bez innych zwierząt, bo się ich boi i atakuje, nie nadaje się też do dzieci (tych mniejszych). Najlepiej jakby miał dom nie za blisko centrum miasta.
pomożecie szukać?

Posted

tigra89 napisał(a):
a skąd ta informacja, że nie nadaje się do małych dzieci? wcześniej nie było o tym mowy...

Zapewne pies jest obserwowany i w trakcie pobytu w dt powolutku dowiadują się jaki jest pies.

Posted

no chłopak się naprawdę boi i rzuca się z zębami, biedak nie widzi i nie wie co go czeka, nigdy nie miał kontaktu z tyloma osobami i zwierzętami co teraz
niedowidzący/niewidzący pies inaczej się zachowuje niż ten widzący który potrafi ocenić sytuację czy ktoś jest dla niego zagrożeniem czy nie

Posted

xmartix napisał(a):
no chłopak się naprawdę boi i rzuca się z zębami, biedak nie widzi i nie wie co go czeka, nigdy nie miał kontaktu z tyloma osobami i zwierzętami co teraz
niedowidzący/niewidzący pies inaczej się zachowuje niż ten widzący który potrafi ocenić sytuację czy ktoś jest dla niego zagrożeniem czy nie

a on jest w Ciebie w DT czy znasz ten DT co w nim jest i stąd wiesz jak się chłopak zachowuje?

Posted

ja jestem przekaźnikiem :) on jest w dt u pewnej Oli, nie ma jej na Dogo a info mam od Demi która ogarnia nasze wszystkie tymczasy, jestem z nią w stałym kontakcie, w ciągu dnia rozmawiamy ze 20 razy na temat różnych psów które odbieramy, żebym mogła wpisać np na Dogo najświeższe info
chcesz to dzwoń do Demi i sie pytaj o psa: 726905566, wszystko Ci powie, albo jedź do dt na spotkanie.

Posted

Rzuca się, bo na razie czuje się zagrożony. Gdy pozna domowników - i tych ludzkich i tych zwierzątkowych - uspokoi się i zaufa. Tak przynajmniej było z naszym ślepaczkiem Krecikiem. Po kilku dniach tak szalał w zabawie z naszą jamnisią Kreśką, że trudno było za nimi wzrokiem nadążyć! ;)

Posted

tu nie będzie tak łatwo, był kilka dni w dt z psem i to rzucanie się nie skończyło się, dlatego został przeniesiony do innego dt bez psów, ale przy każdym kontakcie na dworze z psem rzuca się na niego

Posted

xmartix napisał(a):
no więc Państwo się nie zdecydowali:( stwierdzili że szkoda im zostawiać Witka samego na 8-9 godzin

i dobrze bo Wituś szuka najlepszego domku

a co do rzucania się na inne psiaki- Witek nie widzi i rzuca się bo pokazuje w ten sposób swoją niepewność on nie wie czego może się spodziewać ze strony drugiego psa więc nie czeka tylko pierwszy podchodzi do ataku

Posted

Ale też nie można powiedzieć, że fajnie bawi sie z psami, które na spokojnie pozna nosek w nosek, są mniejsze niz on i są to sunie. Wtedy czasem nawet potrafią poszaleć. Ale zazwyczaj kończy się spotkanie Witka z psiakiem strzelaniem ząbkami.
Do dzieci poniżej 7-8 roku życia go nie oddamy, jesteśmy świadomi, że mógłby ze strachu zrobić sierotek krzywdę, a psa na tułaczkę nie chcemy skazywać, dlatego jak zawsze staramy dobrać się dom do psa i na odwrót:)

• 3 weeks later...
Posted

ja też często myślę co tam u naszego Witusia...

czy mógłby ktoś znów podlinkować jego banerek? po awarii dogo banery nie działają, a ja nie umiem tego zrobić :shake:

Posted

Mam fajny domek z Obornik Śląskich- państwo pożegnali swoją sznaucerkę, a Wituś ich urzekł. Do kogo mam wysłać numer? Obiecałam Pani, że dam znać jej co i jak dziś lub jutro.

Aha,
pani pracuje we Wrocławiu, mają dwa koty. Jak Wituś na kotki?

Posted

Witus ma dom! już chyba od tygodnia. Wsystko dobrze. Państwo zachwyceni. To ci sami co pisałam że martwili się że pies będzie czuł się źle gdy zostanie 8 godz sam. Przemyśleli, Demi twierdzi że są warci, więc Wituś już u nich :)

Posted

xmartix napisał(a):
Witus ma dom! już chyba od tygodnia. Wsystko dobrze. Państwo zachwyceni. To ci sami co pisałam że martwili się że pies będzie czuł się źle gdy zostanie 8 godz sam. Przemyśleli, Demi twierdzi że są warci, więc Wituś już u nich :)

i Ty dopiero teraz o tym piszesz???
nie dobra ciotka! :mad: :eviltong:

cieszę sie, że chłopak ma dom :)
koniecznie napisz coś więcej i żądamy fotek!!!