Nutusia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Gdyby mi było żal zostawiać psy na 8 godzin... ech... To zdecydowanie nie był TEN DOM. Quote
xmartix Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Wituś nadal szuka domku, Asia nie chce go wyadoptować dalej niż w okolice Wrocławia bo boi się że wróci prędzej czy później i nie będzie jak go odebrać/znaleźć itd Wituś szuka domku bez innych zwierząt, bo się ich boi i atakuje, nie nadaje się też do dzieci (tych mniejszych). Najlepiej jakby miał dom nie za blisko centrum miasta. pomożecie szukać? Quote
tigra89 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 a skąd ta informacja, że nie nadaje się do małych dzieci? wcześniej nie było o tym mowy... Quote
xmartix Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 a stąd że rzuca się na szybko zbliżające się do niego obiekty (czyli zwierzęta i ludzi, tym bardziej dzieci) bo nie widzi i się ich boi Quote
mestudio Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 tigra89 napisał(a):a skąd ta informacja, że nie nadaje się do małych dzieci? wcześniej nie było o tym mowy... Zapewne pies jest obserwowany i w trakcie pobytu w dt powolutku dowiadują się jaki jest pies. Quote
xmartix Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 no chłopak się naprawdę boi i rzuca się z zębami, biedak nie widzi i nie wie co go czeka, nigdy nie miał kontaktu z tyloma osobami i zwierzętami co teraz niedowidzący/niewidzący pies inaczej się zachowuje niż ten widzący który potrafi ocenić sytuację czy ktoś jest dla niego zagrożeniem czy nie Quote
tigra89 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 xmartix napisał(a):no chłopak się naprawdę boi i rzuca się z zębami, biedak nie widzi i nie wie co go czeka, nigdy nie miał kontaktu z tyloma osobami i zwierzętami co teraz niedowidzący/niewidzący pies inaczej się zachowuje niż ten widzący który potrafi ocenić sytuację czy ktoś jest dla niego zagrożeniem czy nie a on jest w Ciebie w DT czy znasz ten DT co w nim jest i stąd wiesz jak się chłopak zachowuje? Quote
xmartix Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 ja jestem przekaźnikiem :) on jest w dt u pewnej Oli, nie ma jej na Dogo a info mam od Demi która ogarnia nasze wszystkie tymczasy, jestem z nią w stałym kontakcie, w ciągu dnia rozmawiamy ze 20 razy na temat różnych psów które odbieramy, żebym mogła wpisać np na Dogo najświeższe info chcesz to dzwoń do Demi i sie pytaj o psa: 726905566, wszystko Ci powie, albo jedź do dt na spotkanie. Quote
Nutusia Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Rzuca się, bo na razie czuje się zagrożony. Gdy pozna domowników - i tych ludzkich i tych zwierzątkowych - uspokoi się i zaufa. Tak przynajmniej było z naszym ślepaczkiem Krecikiem. Po kilku dniach tak szalał w zabawie z naszą jamnisią Kreśką, że trudno było za nimi wzrokiem nadążyć! ;) Quote
xmartix Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 tu nie będzie tak łatwo, był kilka dni w dt z psem i to rzucanie się nie skończyło się, dlatego został przeniesiony do innego dt bez psów, ale przy każdym kontakcie na dworze z psem rzuca się na niego Quote
Igiełka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 xmartix napisał(a):no więc Państwo się nie zdecydowali:( stwierdzili że szkoda im zostawiać Witka samego na 8-9 godzin i dobrze bo Wituś szuka najlepszego domku a co do rzucania się na inne psiaki- Witek nie widzi i rzuca się bo pokazuje w ten sposób swoją niepewność on nie wie czego może się spodziewać ze strony drugiego psa więc nie czeka tylko pierwszy podchodzi do ataku Quote
demi Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Ale też nie można powiedzieć, że fajnie bawi sie z psami, które na spokojnie pozna nosek w nosek, są mniejsze niz on i są to sunie. Wtedy czasem nawet potrafią poszaleć. Ale zazwyczaj kończy się spotkanie Witka z psiakiem strzelaniem ząbkami. Do dzieci poniżej 7-8 roku życia go nie oddamy, jesteśmy świadomi, że mógłby ze strachu zrobić sierotek krzywdę, a psa na tułaczkę nie chcemy skazywać, dlatego jak zawsze staramy dobrać się dom do psa i na odwrót:) Quote
tigra89 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 są jakieś wieści ? znalazł się dom dla Witka? Quote
mestudio Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Pewnie chłopaczek czeka na dom i nic się nie dzieje, ale też jestem ciekawa co tam u pieseczka. Może troszkę złagodniał i przestał się bać. Quote
brzośka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ja też często myślę co tam u naszego Witusia... czy mógłby ktoś znów podlinkować jego banerek? po awarii dogo banery nie działają, a ja nie umiem tego zrobić :shake: Quote
Iza i Avanti Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Mam fajny domek z Obornik Śląskich- państwo pożegnali swoją sznaucerkę, a Wituś ich urzekł. Do kogo mam wysłać numer? Obiecałam Pani, że dam znać jej co i jak dziś lub jutro. Aha, pani pracuje we Wrocławiu, mają dwa koty. Jak Wituś na kotki? Quote
brzośka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 zadzwoń do Marty - [FONT=Verdana]KONTAKT: 726714598, [email protected] [/FONT]cos mi się kołacze, że koty nie bardzo, ale może mi się z innym psiakiem pomyliło :roll: Quote
xmartix Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Witus ma dom! już chyba od tygodnia. Wsystko dobrze. Państwo zachwyceni. To ci sami co pisałam że martwili się że pies będzie czuł się źle gdy zostanie 8 godz sam. Przemyśleli, Demi twierdzi że są warci, więc Wituś już u nich :) Quote
brzośka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 xmartix napisał(a):Witus ma dom! już chyba od tygodnia. Wsystko dobrze. Państwo zachwyceni. To ci sami co pisałam że martwili się że pies będzie czuł się źle gdy zostanie 8 godz sam. Przemyśleli, Demi twierdzi że są warci, więc Wituś już u nich :) i Ty dopiero teraz o tym piszesz??? nie dobra ciotka! :mad: :eviltong: cieszę sie, że chłopak ma dom :) koniecznie napisz coś więcej i żądamy fotek!!! Quote
bira Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Super wieści :-) A ja przyszłam z zaproszeniem na cegiełkowy bazarek żwirkowy :-) Dla Zduńskowolskich kotów :-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/225916-Za-3-zeta-uraduj-kota-i-żwirku-mu-pod-tyłek-dodaj-Na-koty-do-28-04-12-godz-20?p=18969147#post18969147 Quote
Igiełka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 to wspaniała wiadomość -powodzenia piesku :) Quote
Recommended Posts