Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proponuję nazwać skarpetę Ardi-Pikuś, wtedy już na bazarku trzeba prosić żeby wpłaty były tak tytułowane.

Każdą wpłatę będzie widać na wątku rozliczeniowym AFN. Ja podaję link do wątku po tym jak wpływa pierwsza wpłata, inaczej wiadomość ginie w natłoku innych.

Posted

dziewczyny....kochane jestescie....ardi naprawde jest w trudnej sytuacji....kto wezmie tak niepozornego starszego nieco pieska? bo ze lebek sie wygoi to wiemy na bank....slady znikna kiedys na pewno....to taki spokojny mily psiak....tylko taki....przecietniaczek-kundelek....niewieki nawet

Posted

wazne tez jest przelanie 1% dla Emira....to tez jakas forma pomocy....

sprobuje dzis przelac do Emira 50 zl na Ardusia z apaszek od sasiadki....tyle mozemy na razie dac biedakowi....po wyplacie bedzie ciut lepiej...

Posted

Mój 1% to jakieś śmieszne pieniądze będą w tym roku...
Zawsze przelewałam dla schroniska w Józefowie, ale teraz wyslę na Emir. TO rzeczywiście jakiś pomysł...

Posted

Niestety na ogół krótko... Ardi miał szczęście.
Jego matka została "zlikwidowana" zanim się tam przeprowadziłam, zaraz potem jak odchowała szczeniaki.

Była tam suczka Tolka -śliczna mini-ogarowata. Nie ma.
Jej synek wisi na 2-metrowym łańcuchu i jest kompletnie dziki.

Jest owczarkowata suka która rodzi co pół roku i co pół roku szczenięta znikają. W trakcie cieczki wywalaja ja na drogę i wszystkie wiejskie psy tam koczują. Dochodzi do walk i zagryzień.

Jest duży czarny pies na łańcuchu - na tyłach domu, pilnuje nie wiadomo czego.
Od kiedy mieszkam tutaj, z ich podwórka znikły:
wielki czarny Czaruś, bokserka Bina, owczarek długowłosy Wacuś, maleńka sunia Maja.

Posted

Ja już myślałam, ale DOKĄD ją zabrać?

Ona teraz na 100% jest w ciąży, bo jakiś miesiąc temu była wielka zadyma wokół ich domu, stada psów itp.

Nie wiem ile ona ma jeszcze czasu...

I NIE MOGĘ jej wziąć do siebie. Mam więcej psów niż mogę się przyznać.

Posted

[quote name='Neris']Proponuję nazwać skarpetę Ardi-Pikuś, wtedy już na bazarku trzeba prosić żeby wpłaty były tak tytułowane.

Każdą wpłatę będzie widać na wątku rozliczeniowym AFN. Ja podaję link do wątku po tym jak wpływa pierwsza wpłata, inaczej wiadomość ginie w natłoku innych.
Pamiętajcie, że były jakieś tarcia na linii Emir-AFN, chodziło właśnie o przekazywanie pieniędzy. Może więc lepiej od razu podawać nr konta Emira...
Chyba, że można będzie przelać pieniądze z konta AFN na SGGW, ale wtedy AFN będzie potrzebował faktury. A skoro pies jest na Emira, faktury pewnie też będą na Emira wystawiane.

Zwykle wszystkich zachęcam do wpłacania na AFN, ale tym razem chyba rozsądniej i prościej będzie wpłacać na Fundację Emir.

Mam wystawiony jeden bazarek bez określonego celu (Medulla, płyta Bjork, link jest w moim podpisie). Jeżeli - jedyna do tej pory - osoba licytująca się zgodzi, pieniądze mogą pójść na Ardiego.
Neris, to dla Ciebie ;)

Posted

Dziękuję Dąbrówko...

Tak bym chciała żeby ktoś go pokochał... 7,5 roku przychodził do mnie na obiady, stawal przed furtką i patrzył... wszyscy się go bali bo łapał za nogawki kiedy się go mijało na rowerze. Mnie nigdy nie złapał.

Wyrzucam sobie że nie chodziłam tam ponad tydzień... jakbym go zobaczyła wcześniej to nie musiałby leżeć w bólu.

I brakuje mi go bardzo, chociaż to nie mój pies.

Posted

Neris, sama wiesz, że te "śmieszne pieniądze" z 1% podatku, jak zostaną wpłacone przez chociaż 100 osób, to się już robią znaczne kwoty.

Zerknijcie w mój podpis, zebrałam to wszystko razem, żeby łatwiej nam wszystkim było szukać, popodbijajcie czasem. A może przykleić? Tylko do kogo z tym? Może coś pominęłam, to dopisujcie.

Posted

kochane Cipoteczki.....ehhhh....

ja musze jeszcze pantofle z mikrofibry wystawic....jakies 38 w numeracji....od m & spencer...klasyczne czolenka z mieciuchnego materialu

Posted

kochane dogomaniaczki wyzute z pamiatek i rzeczy zbednych ale milych - naprawde kochane jestescie.......ja tez wystawiam juz nie swoje - a cudze, dostane, rzeczy....ale ufam, ze razem pomozemy Emirowi 'splacic' Ardenka....

mam jeszcze pantofle z mikrofibry od m & spencer, nr chyba 38...musze sie za nie wziac...

Posted

YBOT, w ogóle nie udzielam się na tym wątku, przepraszam :oops: Wariacki świat! Ale tak, jak obiecałam przeszukam może mój księgozbiór i cos wynajdę dla bidula. Mogę to niestety zrobic dopiero koło weekendu :oops: