zmierzchnica Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 No właśnie, to trochę mnie martwi... Kupa się rozłoży i tyle, a te woreczki... Dziennie zużywam jeden-dwa, więc przez rok wychodzi całe mnóstwo. Nie zarabiam sama, więc za bardzo nie mogę kupić worków ekologicznych (rodzina by mnie wyrzuciła z domu:evil_lol:). Może są jakieś papierowe "śniadaniówki" w sklepach? Chociaż ja takich nie widziałam nigdy :shake: Quote
puchu Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 U nas w gminie kiedyś dawali papierowe torebki z kartonową łopatką. Nie było to najwygodniejsze rozwiązanie Quote
AngelsDream Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Takie: [url]http://www.agrojanas.com.pl/images/110.jpg?[/url] Quote
Justysia i Grześ Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Dokładnie – kupoworki de luxe :evil_lol: Już wysyłam PW ;) [B]zmierzchnica[/B] kurcze sytuację masz super jeśli chodzi o potrzebną ich ilość, (u nas tego idzie jednak więcej) – tylko te pieniądze... Rozumiemy doskonale :roll: Zakładając, że zużyjesz 1,5 woreczka dziennie, (to średnia oczywiście, bo dzielić ich raczej nie będziesz :diabloti:) to miesięcznie przy dostępie do tańszej opcji, (1000 sztuk) wyniosłoby Cię to jakieś 10 zł. To w sumie nie, aż tak wiele. Zawsze też znajdzie się jakaś kupka zrobiona w chaszczach, do których się człowiek nie wczołga przecież żeby posprzątać, (nie przesadzajmy – tam to nikomu nie będzie aż tak przeszkadzało). Faktycznie problemem jest wyłożenie naraz takiej sumy więc wymarzona sytuacja to ktoś kto się podzieli woreczkami. Co do papierowych to nie wydaje nam się to super wynalazkiem. Mamy w domu taką jedną i sobie leży – ta łopateczka to jak na kotka a i torebka nie największa. Rękom się przez to nie chwyci, nie zawiąże... i szczerze mówiąc już mam przed oczami wizję chodzenia przez miasto z przemakającym papierowym woreczkiem :look3: A poza tym wbrew pozorom papier też nie jest zbytnio ekologiczny więc chyba nie warto sobie tak życia utrudniać. Owszem rozkłada się super, ale sama produkcja już taka fajna nie jest – naczytałam się tego ogromne ilości i zdrowsza raczej nie jestem, ale przynajmniej znalazłam to czego szukałam :multi: Quote
pauli_lodz Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 justysia i grześ - ja również błaaaagam o linka do tych woreczków :) jak nie zbankrutuję na nich to zamówię sporo - u mnie od czasu do czasu powieszą te "psie", a tak to muszę kombinować sama.. i zbieram do zwykłych fioliowych niestety. pozdrawiam :) Quote
marmara_19 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 dostalam linka:) dziekuje:0 musze przyznac, ze ceny naprawde kosmiczne i w chwili obecnej nie jestem w stanie takiego cuda zakupic... a naprawde lepiej by bylo te 2stowki wylozyc na duuuza ilosc woreczkow... ja mam 2 pieski.. srednio lacznie robia ok 4 kup dziennie... ale to tez zalezy jaka karma, czy zcegos nie jadly.. teraz np mlody z powodow finansowych jest na bricie... i kupek jest 2 razy wiecej u niego..;/ Quote
pauli_lodz Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ja też dziękuję za linka :) ehh cena niestety spora, a jak już kupować to przecież 1000 sztuk, bo 100 to mało ;) u mnie są średnio 4 kupki dziennie więc nie ma sensu ;) ale pozbieram trochę gotówki i kiedyś się zaopatrzę, bo woreczki są idealne :) Quote
Cerber Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 a czy ja także mogę poprosić o link na opw do tych woreczków? byłabym bardzo wdzieczna... Quote
kaskaSz Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='puchu']U nas w gminie kiedyś dawali papierowe torebki z kartonową łopatką. Nie było to najwygodniejsze rozwiązanie[/quote] Ja takie dostałam, ale nawet nie używałam, bo nie wyobrażam sobie jak kawałkiem kartonika można zabrać kupę z nierównego terenu... [quote name='zmierzchnica']Może są jakieś papierowe "śniadaniówki" w sklepach? Chociaż ja takich nie widziałam nigdy :shake:[/quote] Są, jak u mnie w małych sklepach są to u Ciebie też na pewno są :) Ale to chyba nie będzie zbyt trwałe, bo mogą być mokre plamy, w końcu to papier, a kupa też sucha nie jest. Ja ostatnio kupiłam woreczki foliowe, ale jakieś małe i beznadziejne, że torebka cała się usmaruje w odchodach i brzydko to wygląda. A i czy ja mogłabym prosić link na pw do tych woreczków? Quote
Justysia i Grześ Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 A nie ma za co dziękować – cieszymy się, że się przydaliśmy :lol: [B]Cerber, kaskaSz[/B] - zaraz wysyłam ;) Jak dla nas też idealne :multi: Cena spora w porównaniu ze zwykłymi foliowymi, ale jak tak patrzę teraz z ciekawości na zestawy papierowe to ceny są mniej więcej 0,36 szt. - biorąc pod uwagę to, że mamy taki wynalazek w domu i nas przeraził (raczej mało wygodny) to jednak nie jest to tak dużo. Nasze też robią średnio 4 dziennie – no, staruszek czasem nadrabia, - więc mniejsze paczki byłyby wyjątkowo nieopłacalne. Przy tysiącu wydatek jednorazowy jest ogromny, ale starcza na ponad 8 miesięcy więc później jest spokój. [B]marmara[/B], nasze stwory też są na Bricie, (u rodziców też) i my akurat jesteśmy zachwyceni – nie dość, że wszystkim służy, to tani i przede wszystkim Czechom ufamy jeśli chodzi o jedzonko :) Quote
marmara_19 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ahh chcialabym miec kase teraz zeby kupic ta wielka pake.. ale nie mam.. a to co mam msue trzymac na karme dla psow;/ ehhhh i tak zle i tak niedobrez.. pocieszam sie tym, ze na podworku robia i na polach.. a w parku rzadko;p no i u nas regularnie sprzataja park i alejki lacznie z trawnikami.... wiec tym samym przyznaje sie, ze odpuszczam sobie to sprzatanie w okolicy.. wlasnie ze wzgledu na te cho..rne foliowe zwykle woreczki..., ktore sie nie rozkladaja itp;/ a feee Quote
kaskaSz Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Te woreczki 1000szt. są po 190zł, a te 100szt. po 33zł, tak? Bo ja już nie wiem o co chodzi...:roll: I jeszcze głowa mnie boli. Quote
leepa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 też chcę linka....Czemu nie podacie go na forum? Quote
GameBoy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ja tez poprosze i najchetniej jakiegos linka do dobrej maszynki do zbierania duuuuzych kup Quote
zmierzchnica Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Hum, to ja też poproszę linka... Albo podajcie go na forum właśnie, skoro to ekologiczny produkt, to warto mu zrobić reklamę ;) Może kiedyś skapnie mi do kieszeni trochę kasy i w tajemnicy przed resztą rodziny zamówię ;) Jak na razie będę nadal zbierać tym co mam...:oops: Quote
requiem. Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Mój tata wymyślil takie ładne, brzydkie powiedzonko którego publicznie nie powiem :evil_lol: Ja raczej wolę swój sposób: Wiadro, lopata, rękawiczki, grabie, smakołyki (na wszelki wypadek jak by piesek sie do mnie przylepił :evil_lol: ) Quote
marmara_19 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 z wiadrem, lopata i grabiami chocisz na spacery z psem zeby po nim sprzatnac?:> Quote
marmara_19 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 z wiadrem, lopata i grabiami chocisz na spacery z psem zeby po nim sprzatnac?:> Quote
WŁADCZYNI Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='marmara_19']z wiadrem, lopata i grabiami chocisz na spacery z psem zeby po nim sprzatnac?:>[/QUOTE] to takie praktyczne:diabloti: Quote
Justysia i Grześ Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Na pewno tańsze :evil_lol: Regulamin ostatnio musi być ściśle przestrzegany, bo modzi czujni ;) A reklam wstawiać nie wolno, więc posłusznie stosuję się do zasad :lol: Quote
GameBoy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 dziekuje za link czy ktos zna jakies lopatki z woreczkiem - jednorazowe, takie zeby podstawic pod pupe psia jak koopa? Quote
Barbelka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 znalazlam sporo linikow po Angielsku tu, moze ktores nawet z wysylkom tajnsze albo maja producenta lub spredaz uwas? [URL]http://www.google.co.uk/search?hl=en&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=biodegradable+dog+poo+bags&spell=1[/URL] Quote
zmierzchnica Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dziękuję bardzo za linka, miejmy nadzieję, że kiedyś się przyda :loveu: [QUOTE] znalazlam sporo linikow po Angielsku tu, moze ktores nawet z wysylkom tajnsze albo maja producenta lub spredaz uwas?[/QUOTE] Nie bardzo wychodzi mi przeliczanie walut, ale ceny wydają się być porównywalne. Tylko właśnie, trzeba dodać wysyłkę... Quote
AngelsDream Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Nie wiem, gdzie ludzie mają resztki kultury, ale moje osiedle wygląda coraz gorzej. A są kosze i zwykłe i psie. Ale nie - kupa na kupie. Gówna leżą już nawet na chodnikach przy placu zabaw: ja tego nie rozumiem. Jeśli pies zrobi w domu, to też nie sprzątną, bo to obrzydliwe? Quote
Recommended Posts