Gruba Berta Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Kasiu tak bardzo mi przykro :( Dzieki Tobie Zoran odszedł bedac kochanym - nikt nie bylby w stanie Zoranowi poswiecic wiecej niz Ty Kasiu Quote
paula_t Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Oooo matko!! Myślałam, że wytrzyma, że da radę...:placz: Kasiu, jesteś cudowna, ściskam Cię z całych sił i jestem z Tobą. Zoranku, śpij spokojnie [*], przynajmniej na tych parę miesięcy zaznałeś miłości, na jaką zasługuje każdy psiak przez całe swoje życie...:placz: Quote
Telimena Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Kasiu, śledziłam wątek Zorana odkąd do mnie napisałaś. Nie pisałam nic, bo i pomóc nie miałam jak. Strasznie mi przykro z powodu jego śmierci. Dałaś mu na koniec miłość, ciepło, pełną miskę i cudowną opiekę. Dzięki Tobie choć przez krótką część swojego życia ktoś się o niego troszczył. Byłaś dla niego wszystkim. Dziękuję, że miałaś dość sił, by walczyć, dopóki można było i pozwolić mu odejść, gdy nadszedł czas. Jesteś dobrym człowiekiem, Zoran miał bardzo dużo szczęścia, że na Ciebie trafił... Żegnaj piesku [*]. :( Quote
Julia84 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Boże... :( Śpij kochany piesku :( Płaczę razem z Wami :( Quote
Beat2010 Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Zoranku :-(:-(:-( Kasiu, on Ciebie kochał , bo wołał Ciebie kiedy cierpiał Quote
dziuniek Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Ja też śledziłam ten wątek, wiedziałam od kilku dni, że koniec się zbliża. Biedny, biedny Zoranek. Tak trudno pogodzić się z myślą, że dopiero na sam koniec swojego życia zaznał trochę (tak dużo) dobrego. Że tyle lat musiał znosić być może poniewierkę, na pewno głód, ból i cierpienie, które zadał mu człowiek. Pies jest najlepszym przyjacielem człowieka, człowiek potrafi być jego najgorszym katem. Kasiu, Zoranek na pewno wiedział, że jesteś dla niego przyjacielem, nie miał może jak tego okazać. Ja też mam pieska, który żyje trochę w swoim świecie (staruszek z Palucha), ale codziennie wita mnie machaniem ogonka. I wtedy świat jest piękny. Zoranek nie mógł może, nie umiał okazać miłości, ale w najtrudniejszej chwili swojego życia wołał przecież Ciebie. Quote
Nadziejka Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 :-(:-(:-(........zal zal ogromny Zoranku ....zegnaj kochany i do zobaczonka ...... ale jedna piekna radosc w sercu na zawsze - ze mial najcudowniejsze zycie u Kasi:modla:o matenko ale ryczymy...... ..dziekujeac sercem za te dni , za te miesiace , ktore mial u Kasienki Quote
yunona Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Zoranku biegaj szczęśliwie za TM [*]. Kasiu bardzo mi przykro:-( , dałaś mu wszystko co można było, przynajmniej odchodził nie sam wsród złych ludzi, tylko w cieple Twoich rąk i serca.:-( Quote
Wisełka Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Wiem że panuje tu smutna atmosfera ... Kasia ma jeszcze inne psiaki w potrzebie :roll: Nie marzę o kokosach, ale żeby chociaż spłacić ten dług Ząbka w wysokości 62zł... Pomożecie?? A przy okazji w chwilach stresu się odstresujecie?? Ząbek u Kasi jest od 2 lat na DT... :roll: za pewne czuje się jak w domu, jednak nadal TEGO STAŁEGO DOMU POSZUKUJE! To niby tylko 62zł długu ale to NIE jedyny piesek u Kasi na DT! :-( http://www.dogomania.pl/forum/threads/227545-Piłeczki-antystresowe-dla-ludzia-albo-dla-zwierzaka-)-dla-Ząbka-do-3-06-godz-22-00 Quote
Kasia77 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 Dziękuje za wszystkie słowa... .....niewiele pomaga mi świdomość,nigdy nie pomagała, że miska przez krótki ostatni czas była pełna, że nie brakowało wody, ze ktos pogłaskał i starał się żeby jak najmniej bolało... Męczy mnie jego cierpienie,przed oczmi mam tylko wrak psa, którego zabierałam z ulicy, ledwo trzymający sie na zupełnie ugiętych łapach, przewieszony przez krawężnik, przy głównej , przeklętej wioskowej ulicy , worki foliowe, którymi się próbował ratować od głodowej śmierci i śmierć. Miałam sunieczkę, podobną do Zorana, dwa lata w schronisku zniszczyły ją strasznie, przyjechała w ogromnej depresji,bez kontaktu, ale przed schroniskiem całe zycie miała dobre, miała dom i ludzi, którzy o nią dbali zanim nie dopadła jej starość...., dlatego czas pozwolił jej się otworzyc, nie do końca, ale jednak czasem zamachała ogonem i umiała być radosna a Zoran ogromnie musiał byc skrzywdzony jeśli nie drgnęło w nim psychicznie nic. Kiedy Zoranek żył i ogromne były nadzieje, ze to sie nie zmieni, z masy solnej powstały figurki - przygotowywane były secjalnie na bazarek dla Zorana, na te już zakupione i kolejne zastrzyki. Nie zmieniam ich pierwotnego przeznaczenia , bazarek miał być i jest stworzony na rzecz Zoranka, Nie wiem czy mógłby być smutniejszy i bardziej przykry cel bazarku, ale winna jestem za ostatnią wizyte weterynarza 250zł , dlatego jeśli ktoś chcialby zajrzeć, to prosze Quote
Kasia77 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 [quote name='Wisełka'] Ząbek u Kasi jest od 2 lat na DT... http://www.dogomania.pl/forum/threads/227545-Piłeczki-antystresowe-dla-ludzia-albo-dla-zwierzaka-)-dla-Ząbka-do-3-06-godz-22-00 W sierpniu miną 3 , Ząbek z pięciolatka stał się ośmiolatkiem Dziękuje Wisełko. Quote
paula_t Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Kasiu i Ty zrezygnowałaś z podziału pieniążków z mojego bazarku? Nie ma opcji. To nie dużo, bo 40 zł, ale jutro będę robiła kolejny i uzbieramy, żeby te pieniążki chociaż nad Tobą nie wisiały. Wysyłaj numer konta! :calus: Quote
Kasia77 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 (edited) [quote name='paula_t']Kasiu i Ty zrezygnowałaś z podziału pieniążków z mojego bazarku? Nie ma opcji. To nie dużo, bo 40 zł, ale jutro będę robiła kolejny i uzbieramy, żeby te pieniążki chociaż nad Tobą nie wisiały. Wysyłaj numer konta! :calus: Paula , moje PW jest jak świętość... To co wydane, to już wydane, Zoranka nie ma, Mańkowi pieniądze bardziej potrzebne.... Ja połatam dziury pomału a te 80zł ma dostać wyłącznie Maniek Pieniądze zbierane były na leczenie,ale juz nie będzie leczenia.... za to leczenie Mańka dopiero sie zacznie. Edited May 29, 2012 by Kasia77 Quote
paula_t Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 (edited) Kasia77 napisał(a):Paula , moje PW jest jak świętość... To co wydane, to już wydane, Zoranka nie ma:(, Mańkowi pieniądze bardziej potrzebne.... Ja połatam dziury pomału a te 80zł ma dostać wyłącznie Maniek Chciałam Cię tylko jednak mimo wszystko spróbować przekonać, ale rozumiem. Dziękujemy w takim razie. Edited May 29, 2012 by paula_t Quote
Kasia77 Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 Dziękuje Danusiu za pamięć... Zoranek,nasz dziadzio, smuteczek:(:( Quote
Recommended Posts