Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wprowadziłam poprawkę.

Deklaracje na "porządki" w zębach Fortuny:

20zł - mimiś
10zł - moca35
30zł - MikAga
20zł - MALWA
30zł - Panna Marple
20zł - wujek & ciocia
50zł - maximiller
30zł - Bogusik
20zł - Aryste
70zł - ania shirley
100zł - Ghanima
100zł - ren
15zł - Bjuta
-----------------
515zł :multi:

Po odliczeniu kosztów zabiegu Fortuny (237zł) zostało 278zł.

Chyba się nie pomyliłam. ;)

Fortuna czuje się bardzo dobrze. Dziąsła ładnie się goją.

Posted

Dobrze,że wszystko przebiega bez jakiś zbędnych "niespodzianek" i dziąsełka ładnie się goją.A co do fotek...to Fortuna jest tak fotogeniczna,że może startować na miss psiego kalendarza!Jest na prawdę śliczna!:smile:

Posted

Zdjęcia jak zawsze ładne ;) zamówiłam jej nowe ogłoszenia.

Fortuna w mojej ocenie w ogóle jest bardzo ładna, jaśniutka, miękkie futerko, śliczne oczy.
Ludzie się nie znają skoro jest tak małe zainteresowanie jej adopcją.

Posted

Tymi zdjęciami to mysza 1 będzie zachwycona. :evil_lol: Mówiłam Fortunie, żeby zasłoniła braki językiem, ale nie chciała i odsłaniała zagojone dziąsła. ;)

Posted

Nie zauważyłam Twojego dolnego komentarza ;) i właśnie zaczynałam pisać, że zdjęcia bardzo mi się podobają :), zwłaszcza to drugie.

Ciekawe czy można było zdjąć jej kamień przy okazji wyrzucania popsutych zębów, szpeci kły ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ciekawe czy można było zdjąć jej kamień przy okazji wyrzucania popsutych zębów, szpeci kły ;)

Można było i to miało być zrobione. Przed zabiegiem przypominałam o czyszczeniu pozostałego uzębienia. Odbierając Fortunę skontrolowałam stan paszczy i kicha - niektóre zęby były przebarwione i z lekkim osadem (nie jest to jeszcze kamień, ale stadium początkowe). Na moje pytanie - Dlaczego nie wyczyszczono zębów? - nie padła konkretna odpowiedź. Przypuszczam, że wet skupił się na rwaniu i nie zdążył zrobić reszty. Tak, jak Cię informowałam, Fortuna nie chciała zasnąć po narkozie i dostała dodatkową "porcję". Wybudziła się podobno bardzo szybko. Zresztą jak po nią przyszłam była w super formie. Dopiero po powrocie do domu klapnęła. Szkoda, że nie wyczyszczono zębów. Zwłaszcza, że narkoza nie jest obojętna dla zdrowia, a w przypadku działań przy zębach podają mocniejszą.

Posted

hop! napisał(a):
Można było i to miało być zrobione. Przed zabiegiem przypominałam o czyszczeniu pozostałego uzębienia. Odbierając Fortunę skontrolowałam stan paszczy i kicha - niektóre zęby były przebarwione i z lekkim osadem (nie jest to jeszcze kamień, ale stadium początkowe). Na moje pytanie - Dlaczego nie wyczyszczono zębów? - nie padła konkretna odpowiedź. Przypuszczam, że wet skupił się na rwaniu i nie zdążył zrobić reszty. Tak, jak Cię informowałam, Fortuna nie chciała zasnąć po narkozie i dostała dodatkową "porcję". Wybudziła się podobno bardzo szybko. Zresztą jak po nią przyszłam była w super formie. Dopiero po powrocie do domu klapnęła. Szkoda, że nie wyczyszczono zębów. Zwłaszcza, że narkoza nie jest obojętna dla zdrowia, a w przypadku działań przy zębach podają mocniejszą.

Pewnie doktor zapomniał, zaczął rwać ;) a po rwaniu to już chyba nie można czyścić, żeby te brudy nie wpadły w dziury po zębach.
Nie wiedziałam, ze w przypadku zębów podają mocniejszą narkozę, chyba ze strachu ;) że pies ich złapie za rękę w czasie zabiegu ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Pewnie doktor zapomniał, zaczął rwać ;) a po rwaniu to już chyba nie można czyścić, żeby te brudy nie wpadły w dziury po zębach.
Nie wiedziałam, ze w przypadku zębów podają mocniejszą narkozę, chyba ze strachu ;) że pies ich złapie za rękę w czasie zabiegu ;)

Można. Wystarczy przysłonić miejsca po wyrwanych zębach. ;) U Fortuny było trochę rwania. Największy problem był z samymi korzeniami, które tkwiły w dziąśle.

Nie wiem, czy ze strachu, czy z innego powodu. ;)

Posted

Ja jestem ;), ale też skacze na bazarki, jeden był z moimi fantami, teraz kończe wysyłki.
A za chwilę mam urlop od pracy( po 20 latach :crazyeye:zafundowałam sobie wyjazd) , i tak od 5 do 12.08. będę wyjechana bez dostępu do kompa, o!

Posted

cisowianka napisał(a):
Ja jestem ;), ale też skacze na bazarki, jeden był z moimi fantami, teraz kończe wysyłki.
A za chwilę mam urlop od pracy( po 20 latach :crazyeye:zafundowałam sobie wyjazd) , i tak od 5 do 12.08. będę wyjechana bez dostępu do kompa, o!

No to pięknie, należało się ;)