ChiqDeeWikiXenia Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Moja sunia po zwykłym zastrzyku ma guzki i to dość długo, może wrażliwy jest. To trzymam kciuki za szczepienie;) Quote
Dżdżowniś Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 No i słabo widzę dzisiejsze szczepienie z powodu kuposzczaka.Nie wiem czy wetka przy takiej luźnej formie zdecyduje się na szczepienie go.eh Ja oczywiście już mam paranoje chorobową że mu coś wyskoczy(: Muszę iść na terapię po tej traumie z nim((: hehehe Quote
Dżdżowniś Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 JEST SZCZEPIONY!! Kurde nie zasnę dziś.Wetka powiedziała " trudno że kupa nie najlepsza, ale trzeba go już zaszczepić żeby nie było innych niespodzianek.Jeden guzek jej się nie podoba i jeszcze raz będzie go z p.chirurg konsultować.Ogólnie dobrze, szaleje, bryka, poszczekuje (: Poza tym koń mi rośnie w domu i musi zacząć się uczyć załatwiać na zewnątrz.Teraz normalnie będę go obserwować przez kilka dni i to tak konkretnie.Zresztą już się ze mnie śmieje mój facet że Tytus tylko piśnie przez sen ,to ja już lunatykuje: )) ale kurczaczki pieczone, dziwne nie jest jak się ze szczeniorem po 2x dziennie u weta siedziało na kroplowaniu w niepewności czy przeżyje. Muszę zaktualizować pierwszą.Tytek jest na ujemnej eh Quote
lula2010 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 czyli znow i jak zwykle odwalilas kawal dobrej roboty:-) Quote
Dżdżowniś Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 lula2010 ale mi słodzisz (: Pierwsza aktualna.Tytek na -17 z groszami, ale mam jeszcze jedną receptę do wykupienia i jeszcze jedno papu zamówione,bo suche które dostał niestety mu nie podchodzi.Możliwe że po nim kupa źle wygląda.Idę jutro do sklepu z karmami może wysępię jakiś próbek dla niego.Wezmę też kilka karm po 20dag na próbę.No i za 3tyg jeszcze jedno szczepienie.Może będzie już w nowym domku? Quote
Asiaczek Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 A konkretnie jaka karmę powinien jeść...? Rozumiem, że jakąś specjalistyczną, tak? Czy coś innego wetka wymysliła? pzdr. Quote
M&S Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Witanko sobotnie:) Pewnie specjalistyczną, tylko trzeba trafić na taką, którą będzie chciał jeść.... A są jakieś domki na widoku? Quote
Dżdżowniś Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 (edited) Właśnie wetka kazała kupić normalną nie za dobrą karmę, a nie jakąś specjalistyczną.Jest młody i jelita powinny się szybciej regenerować i normalnie pracować.Przy karmach leczniczych można byłoby doprowadzić do rozleniwienia jelit, a nam przecież nie o to chodzi.Zjadł worek intestinala i wystarczy. Dlaczego wetka kazała kupić "nie za dobrą" karmę ? Bo te lepsze mają więcej białka i glutenu i czegoś tam jeszcze, a przy podrażnionych i regenerujących się jelitach nie powinien jeść takich karm. Może być kurczak z ryżem albo ,jagnięcina.W składzie ma mieć probiotyk i na pewno glukozaminę itp.Dostał suchej puriny ale jakoś coś nieteges z nią.Lepiej przytolerował britta którego zjada miss sprę.Ciągle jej z michy kradnie.Zjadł też Bombatowej josery i nic mu nie było.Faktem, że to są karmy dla dorosłych i zawierają mniej białka itp.i może stąd lepsze przyswajanie. I właśnie wetka o tym mówiła.Ogólnie przyznam i to mnie cieszy że jest wszystkożerny. Dostaje warzywa z rosołu ,tak jak Bombi i zjada.Lubi chlebek i ogólnie resztki obiadowe.Pokombinuję i mu coś dobiorę.Może zamówię Britta dla szczeniorów.Na teraz dostaje Kartoniki Bozity i to wpierdziela jak dziki.Sucha karma byłaby fajnym uzupełnieniem i nie musiałabym już ryżu gotować eh problemy. Jest chętna na niego ale jeszcze czekamy aż zacznie wychodzić, a to za ok10dni tak na wszelki wypadek. Edited March 3, 2012 by Dżdżowniś Quote
Asiaczek Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Chleba to nie dawaj, jeżeli juz pieczywo to białe:) Chleb jest nazakwasie a to nie jest zbyt dobre dla psiaków:) To może wybrac coś z Josery? Zerknij na ich strone i poczytaj. Fajnie, że jest Ktoś,kto ma Tytuska na oku:) Poznali się już? Pzdr. Quote
lula2010 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 nie slodze ,po prostu podziwiam wytrwalosc i upor i rezultaty po tych 2 pierwszych :-) wymiziaj psiaki :-)nie moge sie odnalezc na tym "nowym"dogo...:( Quote
Dżdżowniś Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Tak. mnie też teraz na dogo coś ciągle zamula albo mnie wywala. Kurde oszaleje z tą jego przemianą materii.Kupa słaba.Robi po kilka razy w odstępach.Zupełna papka mimo podawania suchej.Przy intestinalu było tak samo, a przecież ta karma ma zagęszczacze i poniekąd działa jak smecta.Eh Ale teraz po szczepieniu zupełny luzik.Szaleje (: Je i ogólnie widać że mu nic nie dolega/oprócz problemów z jelitami.Zmasakrowała mu brzuszek ta choroba i naprawdę długo będzie dochodził do siebie. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Trzymam kciuki za zdrówko, oby wreszcie było coraz lepiej:) I podnoszę do góry:) Quote
Dżdżowniś Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Ale mamy super pogodę (: Eh spacerki, spacerki, spacerki Quote
M&S Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Cześć Tytus:) Widzę, że już lepiej się czuje, fajnie!!! Dogo świruje..... Przelałam 50PLN, Quote
Dżdżowniś Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Kurde dzięki (: M&S Kupa dziś naprawdę ładna aż się zdziwiłam. Ale kurcze coś piszczy jak się załatwia tak jak by go coś bolało.Wetka każe czekać.Hmm Jeśli do końca tygodnia coś się nie zmieni to jednak jadę albo na prześwietlenie albo na USG.Trzeba mu będzie brzuch obejrzeć.Wolę być pewna że tam nic się nie dzieje złego. Quote
pumcia02 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 A jaką karmę maluch dostaje? Może trzeba dietę zmienić? Quote
Dżdżowniś Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Już o tym pisałam.Karma będzie zmieniona, ale on miał naprawdę poważny stan i jest możliwe że jelita są gdzieś uszkodzone.Napinało go i nic z niego nie leciało tak że cud że wgłobienie mu się nie zrobiło.Natomiast mogło się zrobić rozwarstwienie na jelicie albo coś innego.Dobra nie prorokuje.Czekamy. Quote
M&S Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Po USG będzie wiadomo, co w brzuszku się dzieje... Głaski dla maluszka:) Quote
Asiaczek Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Tak, koniecznie USG; sama jestem ciekawa wyniku badania... Pzdr. Quote
lula2010 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 trzymam kciuki za Maluszka!bedzie dobrze,bo musi byc!:-)jedna zmoich bulw(ta po przejsciach)tez wychodzi "obronna lapa " z opresji... Quote
Recommended Posts