Jump to content
Dogomania

TOGO z Ligoty - już nie szuka domu - ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Taaaaa.... Ciotka - ja nic nie mówiłam... Sobie tylko tak ukradkiem zaglądałam :razz: . Że niby nic, ale jednak coś... :cool3: . I wiedziałam, że to się wszystko tak skończy :evil_lol: . Wprawdzie jest 3:1 (za co bardzo Cię podziwiam), ale to moje 1 - mówię o tym 1 z "mojego domku tymczasowego"- niestety nie zaakceptowałoby ani 2, ani 3 :shake: . Za to kocha za 4 :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Morgan:-) napisał(a):
Taaaaa.... Ciotka - ja nic nie mówiłam... Sobie tylko tak ukradkiem zaglądałam :razz: . Że niby nic, ale jednak coś... :cool3: . I wiedziałam, że to się wszystko tak skończy :evil_lol: . Wprawdzie jest 3:1 (za co bardzo Cię podziwiam), ale to moje 1 - mówię o tym 1 z "mojego domku tymczasowego"- niestety nie zaakceptowałoby ani 2, ani 3 :shake: . Za to kocha za 4 :loveu: :loveu: :loveu:

Morgan - ja myslę,ze zaakceptowałaby - tylko musiałaby się najpierw najeżyc, poobrażać, czasem i ustawic zębami...a potem by się polubiły!Tak było z moja Torą i Frodem, a teraz z Torą i Zgredkiem - choc nie ma między agresji i Tora się czuje już mniej obrażona to jeszcze minie trochę czasu do pełnej akceptacji "nowego" nabytku swojej pani!:cool3:

ja sie bardziej obawiam moich sąsiadów niz tego czy psy się w pełni zaakceptują! - bo to jest tak jak ty pisałaś o Aście - 1pies - zgoda, 2 - co ta baba ma w głowie, przedkłada psy nad ludzi, a oni chcą mieć spokój:mad: , a juś 3 psy??? - to tylko tak mogę zobrazować ich miny: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Andzia - Asta rzuca się na inne psy podczas spaceru jak opętana. Przestaje nad sobą panować, wyrywa się jak jakiś nawiedzony dzikus i nie daje się uspokoić. Nie spuszczam jej ze smyczy w ogóle, bo gdyby zobaczyła psa, to najpierw lecą zęby, potem dalej zęby, potem miga wielki irokez na karku i na końcu myknie ogon - to obraz mojej kochanej niuni po zobaczeniu innego psa. A niedaj Boże jakiś pies się do niej zbliży - wisi na smyczy ujadając tak, że jej ślina z pyska ścieka, ciągnie tak, że sama nie wiem skąd ten potwór ma tyle siły (kilkakrotnie mnie już wywróciła) i ma ochotę zjeść przeciwnika w momencie. Dalej widzisz innego psa koło tego diabła? :diabloti: :shake:

Posted

Dokładnie tak - tak mają mówić dzieci, tz i wszyscy, ktorych się moi sasiedzi zapytają:evil_lol:

a od wczoraj jesteśmy "szczęsliwymi?" posiadaczami kolejnych stworów do domowego zwierzyńca - 2 szczurzyczki z interwencji z W-wy do nas przyjechały! Zgredzio ich nie widział i chyba długo nie zobaczy - dobrze,ze one są małe i można klatkę wysoko postawić!

Posted

saga_86 napisał(a):
Śliczności:loveu: Niewyszło z tymi szczurkami z Lublina?

nie - bo napisała potem,ze nie ma juz samiczek - troche dziwne,ale nieważne...
Te są z interwencji - tej o którą mnie wtedy pytałas!

Posted

to są pazerne łobuzy chcą mieć towarzystwo Togusia tylko dla siebie :evil_lol:
takie łobuzy najlepsze z najlepszych. a sąsiadów pozdrawiamy serdecznie :diabloti:

Posted

dziś mam dzień pod psem:-( suni mojej siostry po sterylce w piątek wdała się martwica:shake: miała dzisiaj to wsztstko znowu czyszczone, założony dren. mają jej 3 razy dziennie wpuszczać tam rivanol, potem za 2 godz od rivanolu jakąś maść - a suka sobie nie da tego robić - nie wiem jak ona sobie da radę bo muszę jutro wyjechać:shake:

a na dodatek moja Tora dzisiaj ma problemy ze wstawaniem - chodzi na takich sztywnych łapach - no po prostu załamać się dzisiaj można:placz::placz:

w przyszłym tygodniu jedziemy do wrocka na kontrolę Zgredzia - jak będzie z moją manią źle to chyba pojedzie z nami:shake:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
:calus: :glaszcze: dla Ciebie światełko w tunelu :candle:
czyli,że się spotkamy?? :cool3:

mam nadzieję - chyba,ze coś się pokiełbasi i czasu zbraknie;)

a jak jutro z moją niunią będzie źle to muszę z rana gnać do weta i dopiero potem jadę

Posted

Boze co za fatum :crazyeye: Jak slysze slowo "martwica" to slabo mi sie robi, stracilam przez to mojego foksterierka 6 lat temu, mimo 5 operacji, martwica i tak wygrala... straszne po prostu, ale miejmy nadzieje, ze w tym przypadku bedzie dobrze, trzymam kciuki i pozdr.

Posted

no oczywiście że będzie dobrze , musi być !!!!! z moimi psiakami też ciągle cos nie tak, jak nie pupa to uszy , jak nie uszy to sraczka lub wymioty, ahhh sama chciałam trzy psy to mam :p

Posted

a więc na szybko bo dorwałam sie do kompa - pół nocy nie spałam i martwiłam się o moją manie, siostry psa..echh - Tora rano z trudem wstała, jak trochę się rozchodziła to było ciut lepiej = pojechałam z nią i Zgredziem do weta - Tora dostała zastrzyk i leki doustne - jakis Aspicam.Mam nadzieję,ze to tylko chwilowe jej załamanie - tzn tego cholernego stawu - a wygladało to tak jakby jej cały tył był niecałkiem władny:-(
Pisałam gdzieś,ze Zgredkowi na łapie urosła taka rózowa bulwka - średnicy ok. cm jedna, a na drugiej łapie wyzej na razie też różowe ale mniejsze - podejrzenie - "skorupiakowe":shake: idę się pochlastac:placz::placz::placz:

Za dużo na raz jak na mnie:placz:

A dziewczyny jeszcze mnie dobiły,ze znalazły pięknego doga niemieckiego ok. roku - 1,5 i jak się szybko nie znajdzie chętny to trafi do schronu:placz:

Posted

dog na pewno szybko znajdzie domek ;)
o takich weterynaryjnych sprawach nie mam za bardzo pojęcia więc nie wiem czy to co piszesz jest bardzo groźne. wiem tylko ,że jak bardzo się chce żyć to można chorobe zwalczyć. a im na pewn się chce ;)
przytulam mocno do serca

Posted

oby z sunią siostry się ulozylo wszystko, bo martwica brzmi nieciekawie...:shake:
a zgredziowi i torze na pewno nic nie bedzie, nie matrw się na zapas
czy tego doga dalyście już na strony adopcyjne rasowców?

Posted

tak zrobiłam mu wątek na dogach i joaa obiecąła wkleić go na stronkę adopcyjną dogów;)

Torzę życzę szybkiego powrotu do zdrowia, choć to co piszesz nie wygląda najlepiej:shake:

Posted

Andzia może u suńki to efekt zwyrodnienia ,jakaś zmiana pogody czy coś. U nas wet powiedział,że przy zmianie pogody może byc nawet bardzo mocna kulawizna...

co do zgredzia i tych obcych co wyrosły na łapkach to może tak jak u nas te jakies dziwne włukniaki u nas jeszcze nie zdiagnozowane do końca ale prawdopodobnie to to, co się dzieje z tymi psami.Wszyscy mają kłopoty moich znajomych tyle psów dostało jakis wysypek brodawek i takich rzeczy ,że w szoku jestem i u każdego z dnia na dzien sie porobiło u nas tez ta brodawka w uchy nie było i jest ehhhh normalnie klatwa

Posted

madziara ma rację, teraz tyle syfu dookoła że co chwile jakiemus psiakowi " coś" wyrasta. Moje psiaki np. mają bąble i to dosyć duże po ugryzieniach, czasem są to takie powierzchniowe zgrubienia , czasem prawie piłki pod skórą, po jakimś czasie to przechodzi.