Jump to content
Dogomania

TOGO z Ligoty - już nie szuka domu - ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!

Recommended Posts

Posted

jakie sępuchy!!!!!:cool3: nie moge!! hyhy to się nazywa nocleg z wyrzywieniem.. a goście i tak muszą oddać psiakom jedzenie :diabloti: no chyba ,ze ma ktoś śmiałość odmówić....:evil_lol:

Posted

andzia - ty juz mnie nie denerwuj tymi fotkami z plaży :mad: bo pęknę z tej zazdrości, u mnie wkoło jedyna woda to Odra :placz:
chcemy fotki łóżkowe bo łóżek u nas pod dostatkiem :p

Posted

Daria - ino,ze z tymi łóżkowymi to mam problem...bo te wszystkie zdjęcia są z komórki! A ona nie za bardzo łapie ostrość w domu...

Pooglądaj sobie ogródkowe zdjęcia - mosz ogródek to ci żal nie bedzie!:eviltong:

Posted

andzia69 napisał(a):
Daria - ino,ze z tymi łóżkowymi to mam problem...bo te wszystkie zdjęcia są z komórki! A ona nie za bardzo łapie ostrość w domu...

Pooglądaj sobie ogródkowe zdjęcia - mosz ogródek to ci żal nie bedzie!:eviltong:

no dobra.....te z plaży będę oglądać jednym okiem i udawać , że w to fotki z lasu lub znad jakiegoś jeziorka :evil_lol:

Posted

dariaopole napisał(a):
no dobra.....te z plaży będę oglądać jednym okiem i udawać , że w to fotki z lasu lub znad jakiegoś jeziorka :evil_lol:

sila wyobrazni moze zdzialac cuda :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: szkoda tylko ze ja tez mam tak daleko nad morze :-(

Posted

WOW :loveu: te fotki specjalnie dla mnie ??:cool3: :oops: mam nadzieję, że psy nie musiały też specjalnie pozować a po fotkach zostały wygonione na dwór :evil_lol:

dzięki Andzia, psiurki boskie, bardzo (oczywiście nie bardziej niż Zgredzio) podoba mi się Mania - cud dziewczyna :loveu:

Posted

[quote name='dariaopole']WOW :loveu: te fotki specjalnie dla mnie ??:cool3: :oops: mam nadzieję, że psy nie musiały też specjalnie pozować a po fotkach zostały wygonione na dwór :evil_lol:

dzięki Andzia, psiurki boskie, bardzo (oczywiście nie bardziej niż Zgredzio) podoba mi się Mania - cud dziewczyna :loveu:

Tak Daria - łóżkowe dla ciebie;)

Porzucałam trochę kamieniorami, pokosiłam i dzisiaj tak mnie znowu bark napieprza,że muszę drugą ręką podpierać tą bolącą, w nocy normalnie spać nie mogłam - szlag by to:angryy:

A co do Mani...opowiem wam jej historię.

Koleżanka kupila taką pręguskę w czasach gdy miałam taki poglad na tą rasę jak większość ludzi - psy mordercy:angryy: Pukałam się w czoło mówiąc,że jest nienormalna - taki pies i dzieci! Minął rok - jej mąż stwierdził,że suka mu...śmierdzi! I z domowych pieleszy trafiła do kojca w ich firmie.Chcieli zarobić na małych - pierwszy miot i..skradziono wszytkie!!!! Potem drugi miot - suka nie odrobaczona, zimno, deszcze - urodziła 15 szczeniąt - moja była ostatnia... 3 nieprzeżyły, wśród reszty były 3 sunie - moja - nie stawała na przednie łapki!!! 2 się ledwo ruszały - nie mogłam na to patrzeć! Miałam 2 swoje suki (już nieżyjące) i nie pytając nikogo zabrałam te bidoki do domu.Zrobiłam im posłanie w kochni, nakarmiłam i....po prostu się poryczłam - po zjedzeniu rozjechały się im łapy - nie były w stanie ustać!!! Kupa - składała się w 99% z robali. Brzuszki jak u dzieci z Etiopii... Co 2 godziny w nocy wstawałam się z nimi bawić, żeby nikogo nie pobudziły piskami. Jedna - ta najmniejsza i najbrzydsza - nazywalismy ją pokraka - nie usnęła nigdy inaczej jak nie wgramoliła się na moje kolana....
Rosły - 2 zrobiły się bardzo ładne kluski, duże, a pokraka cały czas była malutka i brzydka....Dałam ogłoszenie - 2 znalazłam w miarę dobre domy - w miarę, bo jedna po 2 miesiacach zachorowała na parwo i nie przeżyła, drugą po paru miesiącach wydano znowu - całe szczęście,ze niedaleko mnie i ją widywałam. Na pokrakę nikt nie chciał spojrzec - mała i brzydka - na dodatek raz jedno, raz drugie ucho jej stało jak u nietoperza.... W koncu zadzwoniła pani, ktora straciła ze starości boksie - i już się umówiłam znią,ze zabierze pokrakę - miała wtedy 3 miesiące - a u mnie była od 5 tyg. swojego życia. Mój tz wrócił wtedy z roboty a ja ryczę - pyta czemu placzę - a ja,że umówiłam sie z panią,ze przyjedzie po pokrakę. Na to on,że skoro nie chce jej oddawać to po co się z tą babą umówiłam i...zadzwoniłam do tej pani,że suka zostaje !!! I zostala jako 3 suka - wszyscy mi mówili,że jak podrośnie to pozagryza moje suki i nas na dokładkę!!! No i tak Mania- Tora jest u nas 6 lat - 4 sierpnia skonczyła 6 rok. Ot i cała historia - Tory - Manki.

Posted

fox_india napisał(a):
psiaki z Ligoty to fajne pycholki som :p

Ligociaki są najlepsze!!!:loveu:

Zaraz powstawiam kolejną porcję fotek!!! Dzisiaj Zgredek dostał paczuszkę od cioci Kasi z Wrocławia - a w niej same skarby!!!!:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy!!!!

Posted

dariaopole napisał(a):
a no właśnie !!! chcemy posłuchać historii Froda !!!:p

No dobra, dobra....

Jadę zakorkowaną ulicą, patrzę a tu na przystanku facet głaszcze młodziutkiego wilczka, no dobra, myśle - pewnie jego. Ale gościu wsiadł do autobusu i tyle go widzieli. A pies - został i kręci się przy tej ulicy. No to ja oczywista auto zaparkowałam najbliżej jak się dało i w te pędy zobaczyc czyj to pies. No i..patrzę nikogo nie ma, nikt go nie woła. Ja go zawołałam i obserwuję czy go ktoś będzie wołać - pies miał kolczatkę, ale tak dziwnie chodził - jakby na siedząco!. Ponieważ go nikt nie wołał złapałam buraka za fraki i zapakowałam do samochodu, no i do pracy - a potem do weta - stwierdził,że te tylne łapy i ogolny stan świadczy o długim błąkaniu, bo w tym wieku każdy dzień braku odpowiedniej karmy odbija się na psie. No i pies wylądował u mnie - jako,że przed pół rokiem uspilam swoje 2 sunie chore na raczyska (czerniak i przerzuty na płuca u drugiej) mialam w domu tylko Mańkę. Szukałam w ogłoszeniach czy nikt go nie szuka, w radio - nikt go nie szukał... No i Frodo vel Henryk Pierdoła zostal u nas. Miał wtedy jakieś 5-6 miesięcy. The End.

Więc juz znacie historie wszystkich moich burków;)