Jump to content
Dogomania

TOGO z Ligoty - już nie szuka domu - ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!

Recommended Posts

Posted

no i Zgredzior dzisiaj pojechał o 3 nad ranem z moim tz do Wrocka na kontrolę, a potem w cholerę...tzn. nad morze;)

No i...
Gardło jest cacy- zadnych niepokojacych zmian ni ma:loveu: , za to chrapanie odpowiedzialna jest...przerosnieta przegroda w kinolu! Bedzie charczał, parchał, chrapał - bo on już tak ma.:mad:

Natomiast co do guzków, łap i drapania sie - zostały pobrane znowu jakieś zeskrobiny, wycinki i co tam sie tylko dało - bo jak widzicie na zdjeciach jedna łapka jest slicznie wygojona (nawet siorstka porosła) - a druga jest znowu be:shake: Na dodatek ten mały rózowy guzek na łapce - to se go troszke nadżarł i se troszke krwawił!A - i jeszcze se zre tylna łapkę!:angryy: Oprócz tego się drapie - nie dużo, ale często, a robalów żadnych i gosci na skórze ni ma, więc??? - podejrzenie alergii na dodatek!:mad:

To tyle Zgredek.

A mój tz wziął jeszcze zdjecia tej nieszczęsnej łapiny mojej manki - zwyrodnienie,ze ho ho! Ale to wiedziałam - byłam madrzejsza nawet od moich wetów, którzy jakos nie zauwazyli zgrubienia w tym stawie:evil_lol:
No i wet zaproponował jakąs kuracje,ze ja się usypia i ten staw jakos czysci z mazi czy czegos i wstrzykuje sie steryd - miał cos ktoś doczynienia z czyms takim???? Bo to wystarcza średnio na pół roku, potem znowu i z czasem podobno nawet i co 3 miesiące trzeba to robic....

Posted

No jakoś sobie musimy radzić!;) Dobrze,że choć Frodowi na razie nic nie dolega(oprócz wypadających na okrągło kłaków:mad:) bo bym się:grab:

Zgredzio podobno był bardzo zadowolony jak zobaczył gdzie przyjechał!:lol:
Zaczął biegać jak szalony po terenie. No i dzisiaj oprócz tego,że nic nie dał mojemu tz zrobić bo: powywlekał konarki z MOJEGO skalniaczka, przynosił kamienie i darł japiszona coby mu rzucać i...cały czas jest głodny!!!! Ta karma mu jakoś nie służy - je chętnie ale chiba za mało - podobno ma zjeść 4 szklanki dziennie - coś mało sycąca widać ta karma dla alergików:evil_lol:

Posted

Beatko - ja nie wiem, bo to mój mąż dostał zalecenia co i w jakiej ilości dawać - a on jest nad morzem ze Zgredziem, a ja siedzę w Kielcach do przyszłego tygodnia. To mówisz,że można mu trochę dołożyć????

Posted

:cool3: hyhy jakie podstępne knucia!! niedojadek na pewno po szaleństwach taki głodomor. nie ma Pańci to można z jednago skalniaczka zrobić 4!! na pewno po takiej ciężkiej pracy w ogrodzie bardziej chce sie jeść:lol:

Posted

Dobrze,ze jeszcze nie kopie dolów jak moja mańka - tej tylko rzucić kamienia w miejsce gdzie by się chcialo posadzić kwiatuszka i niepotrzebna łopata!:evil_lol:
No pracowity Zgredek, pracowity - tylko co ja zastanę jak dojadę???? Chyba zacementuje te gałęzie:cool3:

Posted

Wiem, Daria, wiem - ale czy kurna muszą kopać mi na trawnikach, kiedy za domem mają jakies 2000 m piachu?????:mad: tam mogą do woli kopać, znosić sobie kamienie - nie, muszą mi rozbrajać skalniak!:mad::mad:

Posted

o - choc jedna ciotka sobie przypomniała o rudzielcu!:lol:

No cóż - zdjęciufff nie mamy bo jeszcze nie dojechaliśmy, a mój tz nie ma czasu bo robiiii ! A Zgredek mu baardzo przeszkadza - a niedobry pan nie ma czasu się bawic z psem to pies sobie wynajduje sam zabawy - ostatnio usłyszałam przez telefon :ty s......pi pi bo synuś wykopał tatusiowi dziurkę na pół metra na trawniczku tak pieczołowicie zrobionym przez mojego tz:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Acha - bo nie wiecie, ze Zgredek ma ksywkę "synuś" - no cóż - mam 2 córki, Frodo to nie wiadomo co, Tora - tyż płeć żenska:eviltong:

A z ciekawostek medycznych - Zgredek żre karmę dla alergików i dalej się drapie (pewnie nie ma alergii - a przynajmniej nie pokarmową) no i wyszedł nowy typ "kolegi" Zgredzia - pan gronkowiec inny niż wtedy - oszaleć można - i kolejny antybiotyk (a brał teraz odkąd pojechał jakiś)ma brać przez 3 tygodnie!!!!. No po prostu mu żołąd i wątroba siądą:shake:

W sobotę się wynoszę nad morze - jak będę mieć internet to i moze jakieś zdjęcia tu wsadzę!;)

Posted

Andzia może przemywajcie go. Tz miejsca ,które drapie np manusanem, jest bakteriobójczy ,wirusobójczy itp i nie szkodzi ,a na pewno złagodzi tez swędzenia bo troche ściaga lub dobry u nas był szampon jodoforowy pomógł doraźnie na problemy skórne.

Posted

na Togusiow dolegliwości nic nie poradzę ale na kopanie dołków to moze przydałby sie sąsiadom do przekopywania pola:cool3: dzielna bestyja. może on zmyśla choroby. bo jakby był zdrowy całkiem to Andzia znalazłaby mu inny dom a tak , musiał wykombinować coś ,żeby zostać!;)
Oj Toguś do zdrówka wracaj szybko!!

Posted

na razie goscicnnie z netu - moze sie doczekam ale w lipcu - pogoda okropna, deszcz i wiatr, psy siedzą w domu i się nudzą!!! ja też i tęsknie za dogo:placz:

no to pa

• 2 weeks later...
Posted

Nie zapomnieli, tylko dalej nie mam internetu!!!!:-(:-(:-(
Pogoda w szkocką kratkę - raz leje deszcz - raz skwar,że po plecach się leje!!!! Zgredzio na razie wrócił z moim tz do domciu i "pracuje" - pojechał bo bylibyśmy za bardzo zapsieni - oprócz Tory i Froda jest suka mojej siostry, labcia i labcia wczasowiczów - więc wystarczy na razie, ale już chyba niedługo przyjedzie - jak mój tz będzie miał czas go przywieźć bo jak zwykle się zwaliło...

więc na razie tyle (internet z komórki:mad:) a jak może kiedys wreszcie założą to powstawiam troszkę zdjęć!!!!

Pozdrowienia dla wszytkich pamiętających!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Cieszę się,ze pamiętasz Daria o nas!!!!:loveu: Weszłam na chwilę na niebieskie forum i się załamałam - tyle biedaków nie znalazło domków (Nanusia, Viki, Bullet, Baster i wiele innych:-(:-(:-()

Zgredkowi drapanie nie przeszło - pomimo przeszło ponad miesięcznej diety antyalergicznej, 5 tygodniowego faszerowania antybiotykiem na gronkowca:shake: Chyba juz taka jego uroda albo coś nie tak jeszcze z psychiką:shake: No cóz - po za tym czuje się dobrze, ale ostatnio nie bardzo chce jeść suchy pokarm - no i brzuch go bolał po tych antybiotykach.... Za to chleb z pasztetem i inne ludzkie przysmaki są jak najbardziej zjadliwe:lol:

Co do zdjęć musicie się uzbroić w cierpliwość bo net z komórki nie przetrawi zdjęć;);)