andzia69 Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 no i Zgredzior dzisiaj pojechał o 3 nad ranem z moim tz do Wrocka na kontrolę, a potem w cholerę...tzn. nad morze;) No i... Gardło jest cacy- zadnych niepokojacych zmian ni ma:loveu: , za to chrapanie odpowiedzialna jest...przerosnieta przegroda w kinolu! Bedzie charczał, parchał, chrapał - bo on już tak ma.:mad: Natomiast co do guzków, łap i drapania sie - zostały pobrane znowu jakieś zeskrobiny, wycinki i co tam sie tylko dało - bo jak widzicie na zdjeciach jedna łapka jest slicznie wygojona (nawet siorstka porosła) - a druga jest znowu be:shake: Na dodatek ten mały rózowy guzek na łapce - to se go troszke nadżarł i se troszke krwawił!A - i jeszcze se zre tylna łapkę!:angryy: Oprócz tego się drapie - nie dużo, ale często, a robalów żadnych i gosci na skórze ni ma, więc??? - podejrzenie alergii na dodatek!:mad: To tyle Zgredek. A mój tz wziął jeszcze zdjecia tej nieszczęsnej łapiny mojej manki - zwyrodnienie,ze ho ho! Ale to wiedziałam - byłam madrzejsza nawet od moich wetów, którzy jakos nie zauwazyli zgrubienia w tym stawie:evil_lol: No i wet zaproponował jakąs kuracje,ze ja się usypia i ten staw jakos czysci z mazi czy czegos i wstrzykuje sie steryd - miał cos ktoś doczynienia z czyms takim???? Bo to wystarcza średnio na pół roku, potem znowu i z czasem podobno nawet i co 3 miesiące trzeba to robic.... Quote
madziara1983 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 PosZło PW Adzia na temat sterydu dostawowo ..... Quote
dariaopole Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 ohhhh Andzia : nie mam nic pojęcia na ten temat, Ty to bidulo masz z tymi burkami !! Quote
andzia69 Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 No jakoś sobie musimy radzić!;) Dobrze,że choć Frodowi na razie nic nie dolega(oprócz wypadających na okrągło kłaków:mad:) bo bym się:grab: Zgredzio podobno był bardzo zadowolony jak zobaczył gdzie przyjechał!:lol: Zaczął biegać jak szalony po terenie. No i dzisiaj oprócz tego,że nic nie dał mojemu tz zrobić bo: powywlekał konarki z MOJEGO skalniaczka, przynosił kamienie i darł japiszona coby mu rzucać i...cały czas jest głodny!!!! Ta karma mu jakoś nie służy - je chętnie ale chiba za mało - podobno ma zjeść 4 szklanki dziennie - coś mało sycąca widać ta karma dla alergików:evil_lol: Quote
_beatka_ Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 a doliczylas 30% wiecej niz dawka na opakowaniu bo przeziez karma jest strawna tylko w 70%:razz: Quote
andzia69 Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 Beatko - ja nie wiem, bo to mój mąż dostał zalecenia co i w jakiej ilości dawać - a on jest nad morzem ze Zgredziem, a ja siedzę w Kielcach do przyszłego tygodnia. To mówisz,że można mu trochę dołożyć???? Quote
Od-Nowa Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 :cool3: hyhy jakie podstępne knucia!! niedojadek na pewno po szaleństwach taki głodomor. nie ma Pańci to można z jednago skalniaczka zrobić 4!! na pewno po takiej ciężkiej pracy w ogrodzie bardziej chce sie jeść:lol: Quote
andzia69 Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 Dobrze,ze jeszcze nie kopie dolów jak moja mańka - tej tylko rzucić kamienia w miejsce gdzie by się chcialo posadzić kwiatuszka i niepotrzebna łopata!:evil_lol: No pracowity Zgredek, pracowity - tylko co ja zastanę jak dojadę???? Chyba zacementuje te gałęzie:cool3: Quote
dariaopole Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Andzia : no niestety psy albo ogród , wybór należy do Ciebie !!:diabloti: Quote
andzia69 Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Wiem, Daria, wiem - ale czy kurna muszą kopać mi na trawnikach, kiedy za domem mają jakies 2000 m piachu?????:mad: tam mogą do woli kopać, znosić sobie kamienie - nie, muszą mi rozbrajać skalniak!:mad::mad: Quote
dariaopole Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 ale cała przyjemność w tym żeby coś zniszczyć i bawić się w niedozwolonym miejscu, za małolata tyż tak miałam :evil_lol: Quote
marta619 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 jak tam zgredek?? jak beda nowe fotki to prosimy, cioteczka teskni :) Quote
andzia69 Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 o - choc jedna ciotka sobie przypomniała o rudzielcu!:lol: No cóż - zdjęciufff nie mamy bo jeszcze nie dojechaliśmy, a mój tz nie ma czasu bo robiiii ! A Zgredek mu baardzo przeszkadza - a niedobry pan nie ma czasu się bawic z psem to pies sobie wynajduje sam zabawy - ostatnio usłyszałam przez telefon :ty s......pi pi bo synuś wykopał tatusiowi dziurkę na pół metra na trawniczku tak pieczołowicie zrobionym przez mojego tz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Acha - bo nie wiecie, ze Zgredek ma ksywkę "synuś" - no cóż - mam 2 córki, Frodo to nie wiadomo co, Tora - tyż płeć żenska:eviltong: A z ciekawostek medycznych - Zgredek żre karmę dla alergików i dalej się drapie (pewnie nie ma alergii - a przynajmniej nie pokarmową) no i wyszedł nowy typ "kolegi" Zgredzia - pan gronkowiec inny niż wtedy - oszaleć można - i kolejny antybiotyk (a brał teraz odkąd pojechał jakiś)ma brać przez 3 tygodnie!!!!. No po prostu mu żołąd i wątroba siądą:shake: W sobotę się wynoszę nad morze - jak będę mieć internet to i moze jakieś zdjęcia tu wsadzę!;) Quote
madziara1983 Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Andzia może przemywajcie go. Tz miejsca ,które drapie np manusanem, jest bakteriobójczy ,wirusobójczy itp i nie szkodzi ,a na pewno złagodzi tez swędzenia bo troche ściaga lub dobry u nas był szampon jodoforowy pomógł doraźnie na problemy skórne. Quote
Od-Nowa Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 na Togusiow dolegliwości nic nie poradzę ale na kopanie dołków to moze przydałby sie sąsiadom do przekopywania pola:cool3: dzielna bestyja. może on zmyśla choroby. bo jakby był zdrowy całkiem to Andzia znalazłaby mu inny dom a tak , musiał wykombinować coś ,żeby zostać!;) Oj Toguś do zdrówka wracaj szybko!! Quote
andzia69 Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 na razie goscicnnie z netu - moze sie doczekam ale w lipcu - pogoda okropna, deszcz i wiatr, psy siedzą w domu i się nudzą!!! ja też i tęsknie za dogo:placz: no to pa Quote
_beatka_ Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 bawcie się dobrze, niedlugo ma być poprawa pogody i zdjęć na pewno narobicie calą mase:cool3: Quote
Od-Nowa Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 burza szaleje u nas o chyba macie piękna pogode!! jak tam płynie czas?? fajni gośćie??:cool3: Quote
andzia69 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Nie zapomnieli, tylko dalej nie mam internetu!!!!:-(:-(:-( Pogoda w szkocką kratkę - raz leje deszcz - raz skwar,że po plecach się leje!!!! Zgredzio na razie wrócił z moim tz do domciu i "pracuje" - pojechał bo bylibyśmy za bardzo zapsieni - oprócz Tory i Froda jest suka mojej siostry, labcia i labcia wczasowiczów - więc wystarczy na razie, ale już chyba niedługo przyjedzie - jak mój tz będzie miał czas go przywieźć bo jak zwykle się zwaliło... więc na razie tyle (internet z komórki:mad:) a jak może kiedys wreszcie założą to powstawiam troszkę zdjęć!!!! Pozdrowienia dla wszytkich pamiętających!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
dariaopole Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 cieszymy sie że Andzia w końcu cos napisała, pozdrawiam was wszystkich !!! w szczególności Zgredzia :cool3: Quote
andzia69 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Cieszę się,ze pamiętasz Daria o nas!!!!:loveu: Weszłam na chwilę na niebieskie forum i się załamałam - tyle biedaków nie znalazło domków (Nanusia, Viki, Bullet, Baster i wiele innych:-(:-(:-() Zgredkowi drapanie nie przeszło - pomimo przeszło ponad miesięcznej diety antyalergicznej, 5 tygodniowego faszerowania antybiotykiem na gronkowca:shake: Chyba juz taka jego uroda albo coś nie tak jeszcze z psychiką:shake: No cóz - po za tym czuje się dobrze, ale ostatnio nie bardzo chce jeść suchy pokarm - no i brzuch go bolał po tych antybiotykach.... Za to chleb z pasztetem i inne ludzkie przysmaki są jak najbardziej zjadliwe:lol: Co do zdjęć musicie się uzbroić w cierpliwość bo net z komórki nie przetrawi zdjęć;);) Quote
Recommended Posts