Jump to content
Dogomania

TOGO z Ligoty - już nie szuka domu - ZOSTAJE NA STAŁE W DT!!!!!!

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
Cieszę się,ze pamiętasz Daria o nas!!!!:loveu: Weszłam na chwilę na niebieskie forum i się załamałam - tyle biedaków nie znalazło domków (Nanusia, Viki, Bullet, Baster i wiele innych:-(:-(:-()

Zgredkowi drapanie nie przeszło - pomimo przeszło ponad miesięcznej diety antyalergicznej, 5 tygodniowego faszerowania antybiotykiem na gronkowca:shake: Chyba juz taka jego uroda albo coś nie tak jeszcze z psychiką:shake: No cóz - po za tym czuje się dobrze, ale ostatnio nie bardzo chce jeść suchy pokarm - no i brzuch go bolał po tych antybiotykach.... Za to chleb z pasztetem i inne ludzkie przysmaki są jak najbardziej zjadliwe:lol:

Co do zdjęć musicie się uzbroić w cierpliwość bo net z komórki nie przetrawi zdjęć;);)

No właśnie Andzia takie uroki tabletek, antybiotyki wyniszczaja wszytsko. Zapytaj weta czy nie ma tego samego antybiotyku ale w zastrzykach o wiele bezpieczniejsze. Nie niszczy przewodu pokarmowego. Co do drapania to powiem wam ,ze teraz mój Gruby miał robiony zabieg w niemczech i duzo rozmawiałam z wetem na temat skóry, tło nerwowe to bardzo duzy procent chorób skóry ,czy wypadania włosa. Mój Gruby odpukać pierwszy raz od kąd go mam ma łapy tylko za rózowione lekko juz trwa to od kilku dni ,więc jestesmy zadowoleni ,że jest tak ładnie bo wczesniej półtora roku ciągłe zapalenia i zadne leki nie działały ehh

• 2 weeks later...
Posted

Witam po przerwie Zgredusia i rodzinke:loveu:

Od-Nowa napisał(a):
zawsze i wszędzi polecam okłady z rumianku. proste a czasem cuda dzieki niemu sie dzieją ;)

To chyba jakaż plaga! Moje psiaki też mają problemy ze skórą więc pewnie skorzystam z tej rady. :p

Posted

pomaga bardzo i okłady i przemywać i kąpiele jak lubi. testowane i na soie i na zwierzętach. a kiedyś miałam głowe jak dynia z bąblami od uczulenia jakiegoś. leki nie pomogły zadne. ale po 2 dniach ciągłego przemywania rumiankiem nie było śladu!! świetne też na podrażnienia sóry, pokąszenia po owadach itd.

no ale my tu gadu gadu... a Grzybobianie w borach siedzą ;) nie mogę się doczekać opoweści po powrocie:p

Posted

OJ!!! U nas leje i leje:shake: Psy nudzą się jak mopsy - w sumie nie wiem skąd to powiedzenie;). Całe podwórko - i trawa i piasek i cała reszta w wodzie- ziemia nie nadąża wchłaniać takiej ilości wody. A Zgredziu - on przecież nie usiedzi za długo w miejscu i ciągle się chce bawić:mad: Zgredek przestał się drapać!!! Jak był jeszcze w Kielcach to mój mąż zauważył pchłę!!!! No i go odpchlił, dodatkowo dostał taki spray do skóry - Sebostop- no i przestał!!! No i w sumie to zastanawiam się czy ten antybiotyk to w ogóle był potrzebny - w sumie 5 tyg. plus karma dla alergię, ech... No ale na razie jest dobrze, ale od czasu do czasu niestety sobie przypomni o łapkach i sobie je żre!:angryy: No to na razie tyle wieści znad morza! Pozdrawiamy wszystkie ciocie!:loveu:

Posted

Dzisiaj przestało lac - nie wiem na jak długo, ale na razie jest ok -swieci słońce, ale trochę piździ:evil_lol: Tak więc dzisiaj psy są WYBIEGANE!!!!:multi::multi::multi:

Posted

To super oby więcej takich dni:lol:
A włąsnei mówili na Polsacie w wiadomosciach,że w zastraszającym tempie przybywa w schronach amstafów, podobno na tym miesiącu w Łodzi przybyło 30:crazyeye: Ludzie kupili je sobie,bo były modne, a później był problem z wychowaniem:shake: Ile psiaków teraz cierpi przez taką bezmyślność....

Posted

no to cieszę się Andzia że Twoje psiaki miały w końcu okazję sie wybiegać, u mnie jak pada to tylko Happy w deszczu biega a dwie sieroty stoją pod płotem i piszczą , a potem jak je zostawie i wróce za kilka godzin to mam w domu niespodzianki :evil_lol:

Posted

o Andzia na świetowanie setnej stony ma internet!!:multi: :multi:
Toguś jak zwykle z kamolem.. może by tak go nauczyć w boole grać :evil_lol:
chociaż groziłoby dyskwaliikacją za zjadanie sprzętu :diabloti:
fajnie,ze jesteście!! jak goście?? jak konie??

Posted

no to na rozpoczęcie tej 100 strony opowieści Zgredkowych klejam troszkę zdjeciuff!!!!

Henryk vel Pierdoła - pies wyglądający jak z ...Ligoty!

teraz wszystkie 3 - tzn. bez Zgredzia za to z suką mojej siostry (saga wie o którą chodzi;) - nawiasem mówiac podsumowałabym ją jako Henryk2:evil_lol: - spadła nam sierota z...daszku!!!! Zgredzio tyż by spadł, ale stanął na daszku i stał i mój tz pospieszył mu z pomocą, a Frida spadła wprost w ramiona mojej siostry, która grabiła trawnik!)

a teraz Frida w moim oczku!!!

i z koleżanką - psica gości (no i moja Maryska jej nie zjadła - ale trzymane były albo Tora za ogrodzeniem i Kaja z Fridą szalały w ogródku, albo odwrotnie - Tora w ogródku a tamte na zewnątrz)

no dobra - potem wkleję jeszcze trochę, a teraz idę wyganiac jednych bo drudzy mają przyjechać!:lol:

Posted

:lol::lol::lol:zdjecie w oczku rewelacja... zwłaszcza w kontraście ze zdejęciem plażowym.... co wolno wojewodzie......:evil_lol:
no a opowieści jakieś będą??

Posted

wieści parę - zwichnęłam sobie od rzucania bark - jak mam rzucać lewą ręką kamyrdole?????

dzisiaj było ciepełko, więc psy padły po prawie całodziennym bieganiu - wreszcie!!!!

Posted

hyhy Ciotka ma halny we włosach :lol: ale wyjazd bardzo cioteczce słuzy jak widać.. i tem gagatkowi też :evil_lol:
a ta lampka tam na zdjęciu , ta srebrna to solarna??

Posted

Ta lampa to taka zwykla, pradowa:lol: Dzisiaj u nas wieje przeokrutnie, niebo zachmurzone. No i internetu na razie mi nie założą:angryy: Przyjechało 2 fachowców i stwierdzili,że niestety sygnał za słaby i przesłonięty:mad: Więc została mi tylko komórka:placz:

Więc zdjęć dużo wklejać nie będę bo wyczerpałam limit 50 mb z komórki i teraz bulę jak za woły!

Tu Zgredek odpoczywał w cieniu po wczorajszych zmaganiach z kamieniami:

Posted

setna strona minęła ;)
piękne zdjecia zgredziwe i Andziowe, cokolwiek napiszesz zgryżliwego... ze to zgred,że zre kamyrdole,ze maszfryzure straszną, zęby i oczy wielkie ..... to ja widze cud miód słodziaczkowo zakochane ssaki dwa :loveu: :evil_lol: i fajniuchowo, fajowo,fajniutko (!!) ze znalazł u ciebie dom Ciotko niedobra :diabloti: