andzia69 Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 haloo cioteczki - wróciliśmy, ale padam na pysk.. Jutro relacje i jak mi się uda to parę fotek powstawiam!:lol: Quote
madziara1983 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 andzia69 napisał(a):haloo cioteczki - wróciliśmy, ale padam na pysk.. Jutro relacje i jak mi się uda to parę fotek powstawiam!:lol: No to czekamy na foteczki i świeże info.Zgredziu już pewnie zintegrowany z reszta stadka na 100% :loveu: Quote
_beatka_ Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 andziu to ladnie zabalowaliście na wczasach:cool3:;) Quote
andzia69 Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 nie wiem od czego zacząć - ale chyba od zdjęć - nie wszystkich - bo tych jest z parę mega:lol: Zacznę od domowych: oczko: wspólne jedzenie: czy wasze psy umieją tak siadać????:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a teraz zdjęcia plenerowe: moja mania i była sobie pilka: Quote
andzia69 Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 cd - ale strasznie mi się muli internet i wolnoooo się ciągnie;) duecik - widać lekkiego jeża na Tory grzbiecie bo zbliża się ten trzeci!!!! a teraz zmiana: syskie tsy!: a tak "odpoczywaliśmy": a teraz troszkę morskich fotek na biega: gdzie jest Zgredek???? albo - Frodo z antenką! rzut: morsy: Tora morska: a po calym dniu szalenstw - łóżko - to jest to miejsce, gdzie super niewychowane burki śpią! na to zdjęcie bardzo polowałam - bo niestety moja suka jest supoer obrażona i śpi jak najdalej od Zgredzia - niestety! czy w różu jest mi do twarzy????;) no dobra - na dzisiaj starczy - jurto kolejna porcja!!!!:lol: Quote
basiagk Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Nie no, rewelka!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Zgredek jest piękny i taki szczęśliwy!!!!:loveu::loveu::loveu:......hm, to juz chyba nie jest pies do adopcji:razz:? Quote
mag.da Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ależ tu się rodzinnie zrobiło :cool3: :loveu: Super! andzia69 napisał(a): czy wasze psy umieją tak siadać????:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A na to pytanie mam taką odpowiedź: :evil_lol: Quote
dariaopole Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dziękujemy za foteczki !! Pieski są cudowne :loveu: a Zgredek juz taki ładniusi :loveu: i zazdroszczę Wam tego spaceru nad morzem !!! :diabloti: Quote
doddy Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Chyba czas zmienić tytuł na Zgredek w nowym domu :grins: :grins: :grins: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: Quote
Od-Nowa Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 to jest boskie jak jak placki ziemniaczane :loveu: a co to za nowa forma odpoczynku z łopatą?? archeologia na urlopie jakaś... chyba że tam gdzieś Togo zakopał kosteczke:cool3: Quote
_beatka_ Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 ależ extra zdjęcia:multi::multi: tylko co wy tam z tą lopatą kombinowaliście?:mad:;) Quote
dariaopole Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja też chcę jechać nad morze !!!!:placz::placz::placz::placz: Quote
EwelinaJ Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Togo piękniejszy jeszcze bardziej, widać radość w jego oczach Quote
madziara1983 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 No to psiny wypoczete ,zrelaxowane............. :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Tengusia Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 doddy napisał(a):Chyba czas zmienić tytuł na Zgredek w nowym domu :grins: :grins: :grins: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: Popieram w 100 % :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: :shiny: Quote
Od-Nowa Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 eee to nie prawda! nie JUŻ... on od początku był w swoim domu tylko nikt o tym nie wiedział poza nim :evil_lol: cffana bestia:diabloti: Quote
saga_86 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 a ja dziś słyszałam przez telefon namolne szczekanie Zgredzia:eviltong: Tak ładnie pancię prosił o spacerek,a pancia bała się drobnego deszczyku:evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Saguś , bo moze nadmorskie,złote pantofelki miała na nogach :lol: to troche "nie teges" mieć błotko między paluchami:cool3: (Saga - mogę mówić do Ciebie Saguś?? :razz: ) Quote
saga_86 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja uwielbiam takie zdrobnienia:lol: Olu, Oluś, Saguś;) Nie wiem czy się uda, ale może przywiozę Zgredziowi małe szczurki z Lublina do towarzystwa:lol: Quote
andzia69 Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Saga - a skontaktowała się ta dziewczyna w koncu???? Ja nie wiem jak Zgredek zareaguje na szczurki - już mu moje króliki nie bardzo pasują i drze japę na nie - a ja chcę,żeby nawet sąsiedzi nie wiedzieli,że mam 3 psa - a ten się drze!:mad: Tz kazałam mowić w razie co,że jest u nas na przechowaniu - a co!:evil_lol: Co do tytułu - hmmm, tytuł mogę w sumie zmienić, bo w końcu jeśli jednak u mnie nie zostanie to i tak chyba ma gdzie iść - no nie????? Uprzedzam pytanie - a dlaczego miałby nie zostać - a więc tak - po 1 primo - w domu u mnie tak naprawdę jest od niedzieli wieczór - czyli dzisiaj 2 noc przed nami...zobaczymy - a łóżko mam duuużo mniejsze od tego nad morzem i obawiam się scysji między Torą - która cały czas jest obrażona. Frodowi jest wszystko jedno więc jego nie pytam o zdanie, ale Torci mi szkoda....no ale moze.. a po 2 secundo - jednego mi szkoda - że nie pomogę innemu psu bo go po prostu nigdzie już nie wcisnę:shake: - no chyba,że wezmę kredyt i w przyszłym roku kupię dom - no ale - najpierw mi muszą dać ten kredyt - a już mam jeden i to wieeelki - właśnie ten cholerny dom nad morzem - marzenie mojego tz:cool3: a po 3 - cały czas się zastanawiam - czy Zgredziowi jest u mnie szczęśliwy dzieląc się niestety mną między 2 innymi psami czy jednak lepiej by mu było solo - mając tylko i wyłącznie pancię do kochania.... no to takie moje dylematy wstrzymające mnie jeszcze do zmiany tytułu:shake: A wracając do morza...zacznę od początku: droga była okropna - choć ze względu na liczbę zwierząt i dzieci itd kupiliśmy vana to nawet wyjmując 2 fotele z tyłu i wsadzając tam 3 burki to miejsca do zgrania się ich 3 było za mało - a to najpierw Zgredek krótkim szczekiem dawał i musiałam się zamienić z córką i wziąść cholerę na kolana:mad: potem (pomimo zmęczenia badylami na postoju mialam nadzieję,że w końcu wszystkie 3 pójdą spać) Zgredek dalej od czasu do czasu dawal i moja Tora tak się znerwowala,że przelazła - nie wiem jakim cudem - na kolana córki pomiędzy fotelem a szybą! no i tak na zmianę z psami na kolanach przejechaliśmy 600 km w ciągu 10 godzin;) Nad morzem "część mieszkalna" jest duużo większa niż moje mieszkanie - więc w sumie miały się gdzie obchodzić i w sumie oprócz chyba 2 razy nie było większych scysji - moja Tora pokazała mu,że jej się szacuneczek należy i zostawila mu pamiątkę w postaci następnej blizny na jego czole. A potem i Frodo oberwał - chyba punkt kulminacyjny to był i skoro nie mogła Zgredka to sięgnęła po pierdołę. Co do łóżka - ja byłam przeciwna - w koncu Tora tam śpi i bałam się spięć - no ale łóżko jest duże 2 x 2 więc mój tz stwierdził,że się oba zmieszczą - Frodo za to legł w legowisku Zgredziowym co mu kupiłam - zresztą Torze w ciągu dnia też to legowisko przypasowało - ale obawiam się,że z racji tego,że Zgredek rozwalał cielsko na kanapach. A Zgredek z moim tz uwielbiał robić łopatologię - szczególnie gdy pod nogami lub na ziemi pojawiał się kamień:evil_lol: Zresztą wszystkie 3 psy nic w sumie innego nie robiły jak nosiły kamienie - a Zgredek to już do znudzenia biegał, biegał, biegał, biegał....i schudł - może na zdjęciach nie widac - ale linię chlopak załapał,że ho! nawet żebra mu widać - chyba go glodzę:lol: No to tak się ma sprawa w skrócie - w drodze powrotnej wracaliśmy 2 samochodami i psy zostały rozdzielone - ja wracałam z Torą i Frodem, Zgred z moim tz. Zdjęć mam całą kopę, ale po powrocie mam tyle roboty w robocie,że nie wiem w co ręce wsadzić - ale z drugiej strony jak powiem,ze będą jeszcze zdjęcia to może więcej ciotek tu zajrzy???? Quote
andzia69 Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 no i ...nie jest dobrze:shake: nie w stosunku do psów...ale moje króliki są zagrożone!!!!:placz: Do tej pory jak go do nas przyprowadzałam to podchodził , patrzył, poszczekał i dało się go szybko odciagnać - do wczoraj!!!! Tak gdzies około 22,30 (zawsze na noc rozdzielamy królisie bo nasza samiczka to straszna cholera i spac nie daje i się tłucze w klatce, a jak siedzi sama to siedzi cicho) - jak Zgredek zobaczył ją w kuchni, w klatce to dostał szału:mad: Na nic były krzyki, nawet grożenie kijem od szczotki, w końcy strzał gazetą - na nic !!!! Tak się zacietrzewił,ze to wszystko spływało po nim jak po maśle - a wiecie - godz. prawie 23, cholerni sąsiedzi:angryy: a on japę drze!!! Zamknęliśmy królisię w łazience, a córka zabarykadowała drzwi do pokoju, gdzie był drugi królik - też na nic - chodził, piszczał, szczekał pod drzwiami. Uwiązałam go do kaloryfera - jeszcze gorzej. No ręce nam opadły:placz: :placz: Mąż to juz chciał jechać do roboty spać ze Zgredem. Pogasiliśmy wszystko, bo mysleliśmy,że się wyciszy - no moze juz nie darł japiszona, ale nie położył się - chodził i chodził od drzwi do drzwi.. Rano - ok. 7 juz był zwarty i gotowy do szukania królików - ale ponieważ jeszcze nie nauczył się otwierać drzwi (a mamy takie składane na pół - moje burki umieją je otworzyc) więc tylko siedział pod drzwiami, popiskiwał i cały drżał.......... Nie wiem co mam zrobic, ale jak tak się będzie zachowywał to nie będzie mógł zostać pomimo najszczerszych naszych chęci - bo na dodatek króliki moja Tora traktuje jako cos do bronienia i boję się,że będzie to punkt zapalny pomiędzy nimi:-( Quote
Cisex Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Co do szczurów to w Ligocie pełno lata i gryzie psy. Więc się raczej nie polubią. Quote
Recommended Posts