Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Tobi to ok. 4 miesięczny piesek o brązowych, pełnych radości oczkach i jasnobrązowym umaszczeniu. Jest jeszcze psim dzieckiem, bardzo ciekawskim, radosnym, otwartym na świat i żywiołowym. Bardzo szybko nawiązuje nowe relacje, jest przyjacielsko nastawiony wobec ludzi i psów, uwielbia przebywać blisko człowieka oraz naśladować pobratymców. Tobi to pojętny szczeniaczek, bardzo szybko się uczy, a ze wględu na wiek można go wszystkiego nauczyć i do wszystkiego przyzwyczaić. Piesek jest jeszcze szczeniakiem, dlatego też zachowuje się infantylnie, wszędzie musi wejść, wszystko musi zobaczyć, dotknąć, obwąchać, jest nieco niesforny i nieokrzesany. W domu zachowuje się cicho i spokojnie, potrafi zachować czystość, choć zdarzają się czasami mu jeszcze wpadki. Tobi powinien zamieszkać w domu, który go wychowa na zrównoważonego przedstawiciela gatunku, nauczy zasad i nie pozwoli mu wejść sobie na głowę. Przy odrobinie chęci, miłości i cierpliwości, Tobi wyrośnie na cudownego przyjaciela. Może właśnie Tobie odda serce?

tel. 664500434
mail: [email protected]

edit:

Sunieczka umarła ;( (*)

ostatni piesek przeżył i szuka domudostałam informację, że postanowiono odebrać wszystkie pieski od tej kobiety, bo ona nie potrafi się nimi zajmować. Jest psychicznie chora i ma też chorego syna. Jednego zabiła deską, bo miał złamaną łapkę i płakał...Mama szczeniaków nadal u niej przebywa, ale trzymajmy kciuki za to, żeby Magdzie udało się ją wydostać.

Bardzo potrzebne domy tymczasowe dla 2 szczeniaków!!!!!!!!

5 skrajnie zaniedbanych szczeniaków kundelków zostało odebranych od psychicznie chorej kobiety, za wsi Wielacza k/ Zamościa. Która kompletnie o nie nie dbała. Odebrała je osoba, która na własną rękę ratuje psiaki w pobliskich wsiach. Musimy Jej pomóc!!

Szczeniaki były makabrycznie zarobaczone, zapchlone!! Do tego stopnia, że robaki same z nich wyłaziły!! Niestety 3 psiaczki były w stanie agonalnym i weterynarz zdecydował się na uśpienie, żeby biedactw nie umierały w męczarniach. Zostały dwa- chłopczyk i dziewczynka.Mają ok. 2 miesięcy.

Dziewczynka jest bardzo chora, umierająca. Krystyna, u której przebywają szczeniaki na płatnym DT, boi się, że mała nie przeżyje kolejnego dnia...

Szczeniaczki przebywają w płatnym domu tymczasowym, użyczyła go Krystyna, ale tylko chwilowo, bo sama ma swoje stado, a portfel świeci pustką.

Dlatego zwracamy się do Was z ogromną prośbą o wsparcie finansowe na pokrycie kosztów DT oraz leczenia szczeniaczków. Chętnie przyjmiemy też karmę dla juniorów.

Ale najbardziej potrzebne są domy tymczasowe lub stałe. One nie mogą długo zostać u Krystyny.

Bardzo prosimy o pomoc!!!!!!!

kontakt do DORA1020:
[email protected]
tel 664 500 434

Edited by diana79
  • Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

rozliczena:
Na koncie szczeniaczka:
Taks-200zl
monigad-60zl
z bazarku-23zl
z bazarku-43.50zl
Wydatki:
wet-58zl
transport do weta-20zl
karma -52zl

Edited by diana79
Posted

kaszanka napisał(a):
ale co z matką szczeniaków? bo jak zostałau kobiety - za pół roku będzie powtórka z historii :(

no właśnie nie wiem :(
DORA1020 pisała że u niej są 2 suczki i 1 pies...
sunie musiały by zostać wysterylizowane przynajmniej

Posted

diana79 napisał(a):
no właśnie nie wiem :(
DORA1020 pisała że u niej są 2 suczki i 1 pies...
sunie musiały by zostać wysterylizowane przynajmniej

już napisałam do Magdy co z ich Mamą. Jak tylko dostanę odpowiedź, to Wam przekażę.

Posted

Sunieczka umarła ;( (*)

dostałam informację, że postanowiono odebrać wszystkie pieski od tej kobiety, bo ona nie potrafi się nimi zajmować. Jest psychicznie chora i ma też chorego syna. Jednego zabiła deską, bo miał złamaną łapkę i płakał...Mama szczeniaków nadal u niej przebywa, ale trzymajmy kciuki za to, żeby Magdzie udało się ją wydostać.

Posted

ilmina napisał(a):
Sunieczka umarła ;( (*)

dostałam informację, że postanowiono odebrać wszystkie pieski od tej kobiety, bo ona nie potrafi się nimi zajmować. Jest psychicznie chora i ma też chorego syna. Jednego zabiła deską, bo miał złamaną łapkę i płakał...Mama szczeniaków nadal u niej przebywa, ale trzymajmy kciuki za to, żeby Magdzie udało się ją wydostać.

o BOGOWIE
zabila deska
trzepnac ja w ten pusty sagan:(

Posted

powinna dostać zakaz trzymania zwierząt! policja powinna zabrać wszystkie psy i powinno się to zgłosić do prokuratury za znęcanie się nad zwierzętami! bo za chwile kolejne sobie psy załatwi...

Posted

diana79 napisał(a):
powinna dostać zakaz trzymania zwierząt! policja powinna zabrać wszystkie psy i powinno się to zgłosić do prokuratury za znęcanie się nad zwierzętami! bo za chwile kolejne sobie psy załatwi...

jak jest chora psychicznie - nie zostanie ukarana :(

mam trochę Puriny dla szczeniąt, mogę wysłać

Posted

Wychodzi na to, że został tylko jeden chłopczyk. No i jego mama i jeszcze jedna sunia (chyba dorosła) które są u tej kobiety w piwnicy. Będą potrzeba DT dla nich.

Posted

ilmina napisał(a):
Sunieczka umarła ;( (*)

Wybaczcie ale co tu ma się udawać? Zwierzęta umierają z chorób i są zabijane przez "opiekunkę" więc nikt łaski nie robi tylko można odebrać je na podstawie ustawy.
Nie wiem kto odpowiada za akcję ale w razie co służę pomocą niestety merytoryczną bo mam nadplanowe psy pod opieką.

Posted

MaDi napisał(a):
Wybaczcie ale co tu ma się udawać? Zwierzęta umierają z chorób i są zabijane przez "opiekunkę" więc nikt łaski nie robi tylko można odebrać je na podstawie ustawy.
Nie wiem kto odpowiada za akcję ale w razie co służę pomocą niestety merytoryczną bo mam nadplanowe psy pod opieką.

Udać ma się SZYBKIE odebranie psów od tej kobiety.

Posted

Mala sunieczka uspiona:-(:-(
a byla taka wesola,bawila sie,a pozniej dostala biegunki i rano Krystyna zawiozla do weta,ktory zdecydowal eutanazje:-(
ta kobieta nie zabila deska tego szczeniaka,ona tak tlumaczyla,dlaczego on nie zyje
ze spadla na niego deska,ta kobieta mimo choroby plakala,ze tak sie stalo i obwiniala sie,ze to jej wina.Ale ta kobieta jest chora.
Zostaly tam 2 psy,z poprzedniego miotu i ich mama suczka
Napewno w zlym stanie,nie wiemy w jakim,ta kobieta nie pokazala ich
na razie Krystyna chce to zalatwic polubownie z nia,bez policji....
jak sie nie uda,to dopiero interweniuje policja...tylko gdzie te psiaki zostana zabrane?
To kolejny problem.....

Posted

Tak czy tak, kobieta jest chora, nie potrafi zajmować się psami, więc trzeba jej je zabrać. Zaraz popytam na facebooku czy ktoś nie może na DT wziąć. Musimy znaleźć jakieś domy.