klaudiam Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Takie problemy jak my mamy to żadne problemy. Przedmioty rzecz nabyta. Zrobię dzisiaj zdjęcie dziury w stole to padniecie. Chyba za szybko pochwaliłam nasze psiaki, bo cały zeszły tydzień były grzeczne. Aż nie mogliśmy uwierzyć, że przez cały tydzien żadnych szkód. W przyszłym domu nie planujemy już żadnych drewnianych rzeczy:) Tobiś chodzi na szkolenie, ładnie się uczy, już się oswoił ze szkołą, z kolegami wariuje na całego. Jak się okazało najlepszą nagrodą dla niego jest bieganie. Jak się zamyka w sobie, to robimy małą przebieżkę na rozluźnienie i od razu ładnie wykonuje komendy. Ma troszkę więcej luzu, nie musi siadać po "do mnie" i robić "nogi" z lewej strony, wystarczy że przyjdzie. Potrzebowałby troszkę więcej czasu na to, a nie jest nam to zbyt potrzebne. W domu oczywiście wszystko ładnie, ale na zewnątrz boi się wszystkich odgłosów i nie może się skupić. Ujawnił sie wtórnie brak socjalizacji we wczesnym dzieciństwie. Tylko w domu czuje się bezpiecznie. Na spacerach skacze do psów, ale to tylko nadmierna ekscytacja, chciałby się po prostu zapoznać, krzywdy nie zrobi. Ale wszyscy myślą, że chce zjeść ich psa i sie boją nam podejść. Niektórzy już nas poznali i pozwalają się pieskom obwąchać. Wtedy już jest spokój. Quote
klaudiam Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Jakby ktos nie widział na wątku Rocka to wrzuce tez tutaj Tobisia w szkole:) Quote
juli88 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Kurde Tobiś to olbrzym :) Ja myślałam że on mały jest :) hihihi a ona z 20kg waży? Quote
klaudiam Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 juli88 napisał(a):Kurde Tobiś to olbrzym :) Ja myślałam że on mały jest :) hihihi a ona z 20kg waży? Jesienią ważył 18, ale ciągle jeszcze nabiera masy, więc napewno waży teraz więcej. Ma budowę typowo sprinterską, szczupły, mięśnie bardzo widoczne. Tłuszczu zero, chociaż je prawidłowo. Chcieliśmy małego psa, ale życie napisało własny scenariusz i mamy większego średniaka:) Tak na ręcę, to już ciężko go dźwignąć. Quote
Ty$ka Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Wooow, też myślałam że jest malutki i aż szczęka mi opadła, gdy zobaczyłam go obok ONa :) Niemniej jednak jest cudny :loveu: Quote
klaudiam Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Stół:) Na szczęście taki tani z Ikei [IMG]http://images36.fotosik.pl/429/4897933c246271fagen.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 :mdleje: Wy musicie mieć anielską cierpliwość... Quote
klaudiam Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [quote name='Ty$ka']Wooow, też myślałam że jest malutki i aż szczęka mi opadła, gdy zobaczyłam go obok ONa :) Niemniej jednak jest cudny :loveu:[/QUOTE] Noo, mały nie jest. Gdyby był nawet taki ja Roki, to by nie było problemu na spacerach, bo Roki nawet jak ciągnie, to można go opanować normalnie. Nawet z dwoma Rockami poradziłabym sobie na spacerze bez problemu, ale Tobi jest do tego naprawdę bardzo silny i jak pociągnie, to czasem nie można się zatrzymać :). Dlatego musimy się uczyć, jak chodzić spokojne :) Quote
klaudiam Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Tobi w szkole c.d :) nie gadam z babami:) Tobi i Kiler! Quote
Ty$ka Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Brakuje mi słów... bo chłopaki naprawdę mają z Wami raj :) Też Wam teraz linieją na lato? ;) Quote
klaudiam Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Ty$ka napisał(a):Brakuje mi słów... bo chłopaki naprawdę mają z Wami raj :) Też Wam teraz linieją na lato? ;) Rocky tak jeszcze nie, ma inną sierść. Ale Tobo to sie sypie strasznie. Zaopatrzyliśmy się juz dobrze w furminatory, zgrzebła itd. A dzisiaj kąpanie:) I mina Rocka pt. "już będę grzeczny", będzie leżał w kącie i udawał, że go nie ma. Najlepiej na niego działa tekst "idziemy sie kąpać" i od razu spokój. Tobis oczywiście będzie usilnie próbował brata obronić przed tą krzywdą:) Quote
Recommended Posts