Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna, zupełnie nie ma co jej grzać oprócz miłości terierfanki.Ani sierści , ani tkanki podskórnej. Co ona dostaje jeść.Ja takim chudzinkom gotuję , daję żółtko, karmię 4 -5 razy dziennie.Niech się wzmocni przed sterylką.

Posted

o, żółtko! nie pomyślałam jeszcze o tym :) dzięki
dostaje rano i wieczorem suchą karmę (Royal dla jamników :) ma coś na stawy) polaną raz olejem lnianym, raz rosołkiem albo z łyżeczką jogurtu a w środku dnia gotowanego kurczaka/indyka z ryżem i marchewką, kupiłam też siemię lniane, żeby jej dodawać jakieś pół łyżeczki zmielonego do gotowanego żarełka
Czyli je 3 razy, zwiększyć jej częstotliwość posiłków? Chciałam jej kupić jakąś energetyczną karmę, ale wet w schronie mi odradził...

Posted

I dobrze Ci doradził , niestety długotrwałe zaniedbanie nie odpracuje sie w miesiac ale systematyczne dobre karmienie bedzie przynosic efekty , wezmy z a przyklad Romeo , niekiedy wydawało sie ze te łyse placki niegdy nie zarosna a teraz siersc jak u niedzwiedzia piekna i gesta .Ja mysle ze 3 posiłki wystarcza bo przeca nie ilosc a jakosc sie liczy .Biedny Emirek pewnie sline przełyka jak ty takie frykasy małej serwujesz

Posted

Ja jeszcze dodam od siebie, że odbudowa musi być powoli, nagłe zwiększenie masy ciała może być zabójcze dla serduszka. Parę dni temu umarł psiak, który był cudem uratowany, przybrał na wadze itd. znalazł DS i nagle serduszko przestało być wydolne i odszedł.

Posted (edited)

[quote name='Korenia']Ja jeszcze dodam od siebie, że odbudowa musi być powoli, nagłe zwiększenie masy ciała może być zabójcze dla serduszka. Parę dni temu umarł psiak, który był cudem uratowany, przybrał na wadze itd. znalazł DS i nagle serduszko przestało być wydolne i odszedł.[/QUOTE]
nie strasz! no to chyba dlatego energetyczna niewskazana...

Zoyka załatwia się najczęściej na dworze, ale dzisiaj było w domu koo - z robalem, odrobaczona była w piątek po przyjęciu do schronu, co myśleć o tym?

Edited by terierfanka
Posted

[quote name='terierfanka']nie strasz! no to chyba dlatego energetyczna niewskazana...

Zoyka załatwia się najczęściej na dworze, ale dzisiaj było w domu koo - z robalem, odrobaczona była w piątek po przyjęciu do schronu, co myśleć o tym?[/QUOTE]

Dlatego właśnie takie ważne jest powolne przybieranie na wadze. Trzeba będzie powtórzyć odrobacznie na pewno ;)

Posted

Mielismy pod opieką labradorkę,która ważyła 10.5 kg - niecałe 30% należnej wagi.
Wet kazał karmić najpierw ryżem z kurczakiem po pięć razy dziennie w maluteńkich porcjach, a jak po tygodniu przeszła na suche (dla szczeniaków) to też jadła najpierw rozmoczone.
A odrobaczenie na pewno drugi raz i ja bym dodatkowo zbadała kał jeszcze po drugim odrobaczeniu - na włosogłówkę i tęgoryjca - bo to się inaczej chyba odrobacza

Posted

Zoyka na razie chodzi na spacerki tylko do ogródka, i tak jej zimno mimo kombinezoniku - trzęsie się, podnosi łapki, ona ma te opuszki takie wrażliwe, niezahartowane, na spacery dłuższe chodzi tylko Emirek - dzisiaj będziemy w parku ok 12:00

Posted

Nikaragua mozesz spokojnie wpadac na spacerek .Zoyeczka morowa babeczka normalnie , matuchno ona ma szyjke jak zabiedzony kurczaczek ,terierfanko co dziwidz sie jej lapinkom jak nasze gady nawet cierpia ale najbardziej przez te ilosci soli wysypywane normalnie wiecej soli jak sniegu !

Posted

[quote name='Nikaragua']Dziś na spacerku widziałam westa w identycznym sweterku jaki ma Zoyka, niebieskim z orłem :)
Może to model dla westów :D[/QUOTE]

może ten wzór jest tej zimy na topie?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='terierfanka']ciocia ulvhedinn pożyczyła nam fajny kombinezonik :)
[IMG]http://img708.imageshack.us/img708/332/dscn7948l.jpg[/IMG][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/2261/dscn7944a.jpg[/IMG][/QUOTE]
Modelka maleńka :)
Niech no ciałka tylko nabierze, to całą swoją krase pokaże :)

Posted

[quote name='terierfanka']Zoya się rozkręca - dzisiaj posiadła umiejętność samodzielnego wskakiwania na kanapę :D[/QUOTE]
Zdolna dziewczynka, byle nie do wszystkiego ;)
Fajnie wyglada w moro.