jotpeg Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Jasza napisał(a):Fajne macie tereny spacerowe... A Norek - przesilenie wiosenne? Czy brak kondycji tak ogólnie? chyba i przesilenie (jest bardzo cieplo) i brak kondycji (dluga zima, pancia chorowala - krotkie spacery) a bulwary nad Wisla maja ten mankament, ze duzo ludzi... chodzimy sciezka wydeptana przez psiarzy na trawniku - aby uniknac kolizji z rowerami, rolkami, staruszkami, dziecmi, wozkami, zakochanymi itp. do tego glowa mi sie obraca jak slonecznik, czy nie biegnie jakis nieznany pies albo nie nadjezdża inny wróg, czyli straz miejska. :diabloti: ale jakby nie było w pobliżu bulwarów, to byłoby całkiem nie do życia. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Zdjęcia pana Norka :multi:. Przesilenie minie :lol:. Chyba wszyscy je mamy po tej wiosennej zimie czy zimowej wiośnie :shake:. Macie piękne te tereny spacerowe nad Wisłą :lol:. Całusy dla Norka :loveu:. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 To już 6 lat? Gratuluję sześciu lat udanego życia z żółtym psem Norkiem. Wspaniale się prezentuje i w ogóle po nim nie widać upływu lat. Miał dużo szczęścia, jeszcze raz dziękuję za ten dom. Koniecznie musimy się spotkać w Krakowie lub gdzie indziej, muszę sprawdzić czy Norek mnie rozpozna :) Quote
jotpeg Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) [quote name='Halo (Alfa i Zuzia)']To już 6 lat? Gratuluję sześciu lat udanego życia z żółtym psem Norkiem. Wspaniale się prezentuje i w ogóle po nim nie widać upływu lat. Miał dużo szczęścia, jeszcze raz dziękuję za ten dom. Koniecznie musimy się spotkać w Krakowie lub gdzie indziej, muszę sprawdzić czy Norek mnie rozpozna :) nasza majówka: To my mamy szczęście, że Norek to taki dobry mały/żółty piesek z sercem na łapce! A dziękować to raczej my powinniśmy - za zaufanie. I pewnie, że czas byłoby się spotkać! prace ogrodnicze są męczące, nawet patrzenie Szczególne pozdrowienia dla Halo (Alfa i Zuzia): Edited May 7, 2013 by jotpeg Quote
moana Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Z przyjemnością nadrobiłam zaległości w czytaniu Norkowego wątku... :) U Was jak zwykle pięknie! A ten uśmiech na ostatnim zdjęciu - miód, cud i malina ... :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Norek taaki zmęczony http://img560.imageshack.us/img560/8615/img1538s.jpg, musiał chyba ciężko pracować w ogrodzie :-D. Quote
Bjuta Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Na tym zdjęciu http://img211.imageshack.us/img211/968/img1579u.jpg Norek waży z 30 kg jak nic! :) Wielki pies! :) Quote
jotpeg Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='Jasza']Norek się boi burzy? na szczęscie nie. siła spokoju. :p [quote name='Bjuta']Na tym zdjęciu http://img211.imageshack.us/img211/968/img1579u.jpg Norek waży z 30 kg jak nic! :) Wielki pies! :) no gdzie, nie załamuj mnie, powinien ważyć 10 kg góra! (czyli o tym, ile daje kadrowanie) :lol: dzisiejsza wyprawa, czyli... Orawa w słońcu i Orawa we mgle Quote
jotpeg Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 pogoda przedziwnie się zmieniała, mgła nadeszła w porze obiadowej, a wcześniej było słońce. Norek szalał na łąkach! a tu Norka nie ma, za to jest orawski pejzaż Quote
Toska1 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Norek wędrowiec jak zwykle super wychodzi na fotkach :) bardzo mu do twarzy z tym żółtym kwieciem :) widzę ,że spacerujemy tymi samymi trasami nad Wisłą , tylko widocznie w innych porach -ja z Pyśką wędruję dość wczesną porą, kiedy jeszcze nie ma tego tłumu :) uważajcie na kleszcze, bo nawet tu ,w centrum ich nie brakuje -wyciągałam już z obu piesów ! pozdrawiamy :loveu: Quote
Jasza Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Fajne zdjęcia:loveu: Norkowi pięknie i w zieleni i w żółtym i w moro :eviltong: Quote
jotpeg Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 [quote name='Toska1']widzę ,że spacerujemy tymi samymi trasami nad Wisłą , tylko widocznie w innych porach -ja z Pyśką wędruję dość wczesną porą, kiedy jeszcze nie ma tego tłumu. uważajcie na kleszcze, bo nawet tu, w centrum ich nie brakuje -wyciągałam już z obu piesów :crazyeye: coś mi umknęło - kto to jest Pysia?? Tofik ma rodzeństwo?? sensacja!!! my spacerujemy między 12.30 a 13.30 - wtedy też nie ma tłumów. kleszcza też zaliczyliśmy, oczywiście u nas na trawniku :shake: świństwo. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Pan Norek ma tu taki mądry a jednocześnie jakby filuterny wyraz twarzy : http://img690.imageshack.us/img690/5497/img1591vt.jpg :loveu:. Norkowi jest po prostu pięknie w każdym kolorze :eviltong:. A pogoda u nas była też bardzo zmienna, świeciło słońce a za chwilkę już padał mocno deszcz. Ma się podobno poprawić :multi: od wtorku. Quote
jotpeg Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Toska1 napisał(a):Norek wędrowiec jak zwykle super wychodzi na fotkach bardzo mu do twarzy z tym żółtym kwieciem Jasza napisał(a):Norkowi pięknie i w zieleni i w żółtym i w moro dana napisał(a):Norkowi jest po prostu pięknie w każdym kolorze i pomyśleć, że jak go Wellington do nas przywiozła, to moja mama powiedziała: "Brzydszego nie było" i "Czy ten pies w ogóle szczeka" :obrazic: teraz nie mówi o Norku inaczej niż "PIESECZEK" ja wiem, że to taki zwykły kundelek, ale właśnie takie lubię :p tak czy inaczej - dziękujemy za docenienie i dobre słowo! :multi: Quote
dorota1 Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Norek jak zwykle pozuje niczym prawdziwy model:lol:, a swoją drogę widzę, że zdjęcia z majówki robione były przy ładnej pogodzie. Nam się pogoda totalnie nie udała, mam parę zdjęć, ale na razie ich nie wklejam, bo liczę, że uda mi się zrobić lepsze.;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='jotpeg']i pomyśleć, że jak go Wellington do nas przywiozła, to moja mama powiedziała: "Brzydszego nie było" i "Czy ten pies w ogóle szczeka" :obrazic: teraz nie mówi o Norku inaczej niż "PIESECZEK" ja wiem, że to taki zwykły kundelek, ale właśnie takie lubię :p tak czy inaczej - dziękujemy za docenienie i dobre słowo! :multi: Jotpeg, a co u Was tak cicho ;). Jotpeg, bo Twoja mama dopiero potem się poznała :diabloti: na Norku :lol:. Ja zawsze myślałam, że podobają mi się tylko takie naprawdę duże psy. Kiedy zawitał do nas nasz Murzynio, okazało się, że uwielbiam też te zupełnie małe :-D. Co słychać u piękności :loveu: Norka ? Jakieś nowe foty please :modla:. Quote
jotpeg Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Pamiątka z wyjątkowo ładnego majowego weekendu Potem nastąpiły tak zimne i deszczowe dni, że aż nie chce się wierzyć... że mogło być tak pięknie i ciepło. Nawet w mieście pachnie akacjami i czarnym bzem. A ja znowu jestem chora, przeziębiona i zakatarzona. Quote
jotpeg Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Na Miciusiu znaleźliśmy 2 kleszcze, niestety, nie wiadomo, skąd się wzięły. Może przywiózł je ze wsi i uhodował? Norek był się szczepić, obcinać pazurki (nie ściera kciuków - trzeba tego pilnować) i czyścić gruczoły (to ostatnie podobało się Norkowi najmniej) Pozdrawiamy serdecznie!!!! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Co by tu teraz zrobić: http://img811.imageshack.us/img811/5394/img1616pu.jpg, Norek zamyślony :lol:. A jak Miciuś po usunięciu kleszczy ? Quote
moana Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Ojej, ostatnie zdjęcie jest piękne! Kwintesencja psio-ludzkiej miłości. :) Quote
Recommended Posts