Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasza napisał(a):
Fajne macie tereny spacerowe... A Norek - przesilenie wiosenne? Czy brak kondycji tak ogólnie?

chyba i przesilenie (jest bardzo cieplo) i brak kondycji (dluga zima, pancia chorowala - krotkie spacery)
a bulwary nad Wisla maja ten mankament, ze duzo ludzi... chodzimy sciezka wydeptana przez psiarzy na trawniku - aby uniknac kolizji z rowerami, rolkami, staruszkami, dziecmi, wozkami, zakochanymi itp.
do tego glowa mi sie obraca jak slonecznik, czy nie biegnie jakis nieznany pies albo nie nadjezdża inny wróg, czyli straz miejska. :diabloti:
ale jakby nie było w pobliżu bulwarów, to byłoby całkiem nie do życia.

• 2 weeks later...
Posted

To już 6 lat?
Gratuluję sześciu lat udanego życia z żółtym psem Norkiem. Wspaniale się prezentuje i w ogóle po nim nie widać upływu lat. Miał dużo szczęścia, jeszcze raz dziękuję za ten dom.
Koniecznie musimy się spotkać w Krakowie lub gdzie indziej, muszę sprawdzić czy Norek mnie rozpozna :)

Posted (edited)

[quote name='Halo (Alfa i Zuzia)']To już 6 lat?
Gratuluję sześciu lat udanego życia z żółtym psem Norkiem. Wspaniale się prezentuje i w ogóle po nim nie widać upływu lat. Miał dużo szczęścia, jeszcze raz dziękuję za ten dom. Koniecznie musimy się spotkać w Krakowie lub gdzie indziej, muszę sprawdzić czy Norek mnie rozpozna :)

nasza majówka:

To my mamy szczęście, że Norek to taki dobry mały/żółty piesek z sercem na łapce!
A dziękować to raczej my powinniśmy - za zaufanie.
I pewnie, że czas byłoby się spotkać!

prace ogrodnicze są męczące, nawet patrzenie

Szczególne pozdrowienia dla Halo (Alfa i Zuzia):

Edited by jotpeg
Posted

Z przyjemnością nadrobiłam zaległości w czytaniu Norkowego wątku... :) U Was jak zwykle pięknie!
A ten uśmiech na ostatnim zdjęciu - miód, cud i malina ... :)

Posted

pogoda przedziwnie się zmieniała, mgła nadeszła w porze obiadowej, a wcześniej było słońce.
Norek szalał na łąkach!

a tu Norka nie ma, za to jest orawski pejzaż

Posted

Norek wędrowiec jak zwykle super wychodzi na fotkach :)
bardzo mu do twarzy z tym żółtym kwieciem :)

widzę ,że spacerujemy tymi samymi trasami nad Wisłą , tylko widocznie w innych porach -ja z Pyśką wędruję dość wczesną porą, kiedy jeszcze nie ma tego tłumu :)
uważajcie na kleszcze, bo nawet tu ,w centrum ich nie brakuje -wyciągałam już z obu piesów !
pozdrawiamy :loveu:

Posted

[quote name='Toska1']widzę ,że spacerujemy tymi samymi trasami nad Wisłą , tylko widocznie w innych porach -ja z Pyśką wędruję dość wczesną porą, kiedy jeszcze nie ma tego tłumu. uważajcie na kleszcze, bo nawet tu, w centrum ich nie brakuje -wyciągałam już z obu piesów
:crazyeye: coś mi umknęło - kto to jest Pysia?? Tofik ma rodzeństwo?? sensacja!!!
my spacerujemy między 12.30 a 13.30 - wtedy też nie ma tłumów.
kleszcza też zaliczyliśmy, oczywiście u nas na trawniku :shake: świństwo.

Posted

Toska1 napisał(a):
Norek wędrowiec jak zwykle super wychodzi na fotkach bardzo mu do twarzy z tym żółtym kwieciem

Jasza napisał(a):
Norkowi pięknie i w zieleni i w żółtym i w moro

dana napisał(a):
Norkowi jest po prostu pięknie w każdym kolorze

i pomyśleć, że jak go Wellington do nas przywiozła, to moja mama powiedziała: "Brzydszego nie było" i "Czy ten pies w ogóle szczeka" :obrazic:
teraz nie mówi o Norku inaczej niż "PIESECZEK"
ja wiem, że to taki zwykły kundelek, ale właśnie takie lubię :p
tak czy inaczej - dziękujemy za docenienie i dobre słowo! :multi:

Posted

Norek jak zwykle pozuje niczym prawdziwy model:lol:, a swoją drogę widzę, że zdjęcia z majówki robione były przy ładnej pogodzie.
Nam się pogoda totalnie nie udała, mam parę zdjęć, ale na razie ich nie wklejam, bo liczę, że uda mi się zrobić lepsze.;)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='jotpeg']i pomyśleć, że jak go Wellington do nas przywiozła, to moja mama powiedziała: "Brzydszego nie było" i "Czy ten pies w ogóle szczeka" :obrazic:
teraz nie mówi o Norku inaczej niż "PIESECZEK"
ja wiem, że to taki zwykły kundelek, ale właśnie takie lubię :p
tak czy inaczej - dziękujemy za docenienie i dobre słowo! :multi:

Jotpeg, a co u Was tak cicho ;). Jotpeg, bo Twoja mama dopiero potem się poznała :diabloti: na Norku :lol:. Ja zawsze myślałam, że podobają mi się tylko takie naprawdę duże psy. Kiedy zawitał do nas nasz Murzynio, okazało się, że uwielbiam też te zupełnie małe :-D. Co słychać u piękności :loveu: Norka ? Jakieś nowe foty please :modla:.

Posted

Pamiątka z wyjątkowo ładnego majowego weekendu

Potem nastąpiły tak zimne i deszczowe dni, że aż nie chce się wierzyć... że mogło być tak pięknie i ciepło.
Nawet w mieście pachnie akacjami i czarnym bzem.
A ja znowu jestem chora, przeziębiona i zakatarzona.

Posted

Na Miciusiu znaleźliśmy 2 kleszcze, niestety, nie wiadomo, skąd się wzięły. Może przywiózł je ze wsi i uhodował?
Norek był się szczepić, obcinać pazurki (nie ściera kciuków - trzeba tego pilnować) i czyścić gruczoły (to ostatnie podobało się Norkowi najmniej)

Pozdrawiamy serdecznie!!!!