Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nasz chodniczek nie do poznania :cool3:

po co odlatywać na południe? Ludzie wszystko przyniosą;

będę tu stał i wąchał, a tymczasem...

.... muzeum Kantora się wybuduje;

a złośliwy królik swoje wie!

Posted

Zdjęcia jak zwykle piękne. Koniecznie muszę się wybrać do Krakowa, tylko nie w zimie bo zamarznę.
Norek w domowych pieleszach uroczy. Świetnie wygląda, trzyma się stary wiarus.
Co do wyglądu to pamiętajcie że Norek to zadziorek. Pewnie niejedną bliznę w walkach zdobył. Możliwe że był uwiązany i to prawda że jego życie, paradoksalnie, odmieniło się kiedy potrącił go samochód. Jaki ten los bywa pokręcony..
Miał niezwykle wielkie szczęście, że akurat było to w czasie gdy azylem ktoś się interesował i że udało się go wyciągnąć (w ostatniej chwili) no i że znalazła się Jotpeg i najlepszy dom jaki może mieć.
Teraz w azylu znów ruszył wolontariat więc takie Norki mają szansę.

Posted

[quote name='dana']cudniasty zielony kominek: http://img268.imageshack.us/img268/5016/img3961m.jpg. /QUOTE]

nie , to z knajpy
http://www.karczmarusnakowka.com/
piękne zielone kafle. chciałabym taki mieć.
tym razem byliśmy w górach bez Norka, bo na pogrzebie.
wirtualnie odwiedzamy teraz
http://www.dogomania.pl/forum/threads/198134-Staruszek-Romuś-nadal-niczyj-nawet-pełnej-kwoty-deklaracji-nie-może-uzbierać-(
rudego Romusia, który nie może znaleźć domku, bo ma siwą mordkę :roll:

Posted

wiecie, co najbardziej lubie?
jak Norek biegnie tak, że aż się ziemia trzęsie :multi:
wracam z pracy taka wypluta, przybita, wychodzimy razem na spacer i od razu lepiej, wraca mi chęć do życia, kiedy słyszę tupot łapek i dziarskie szczekanie :p

Posted

Wczoraj było wielkie święto w Krakowie - pierwszy raz od wielu tygodni zobaczyliśmy słońce!!!
Chodziliśmy nad Wisłą i zachwycaliśmy się, na zapas. Bo dziś znowu ciemno, śnieg z deszczem.

Posted

U nas to samo. Od razu chce się żyć! Poza tym, że na głównej aleji w Katowicach wycieli kilkadziesiąt drzew. Urzędnicy pocieszają, że "posadzą nowe", wycieli też krzaki, gdzie gnieździły się wróble. Zaczynam nie znosić swojego miasta.

Posted

[quote name='Jasza']Ładne macie miejsca do spacerowania :p[/QUOTE]

to nasze standardowe codzienne spacery. Nie wiem, co bym zrobiła w centrum miasta bez tych polderów wiślanych, czyli bulwarów, jak kto woli. I tak się duszę, dla mnie to za mało powietrza, przestrzeni...

Posted

[quote name='dana']Piękne tereny... Kraków mi się tak marzy od dawna :lol:. Norek jaki malusi przy tych historycznych murach: http://img802.imageshack.us/img802/3604/img1467c.jpg :lol:.

a to Norek zaprasza!! Najczęściej chodzimy bulwarami nad Wisłą w przeciwnym kierunku (na "słonecznych" fotach), bo tam mniej ludzi. I trawnikiem (jest wydeptana "psia" ścieżka), a nie alejką. Ale wczoraj było tak zimno, że poszliśmy w stronę miasta. Te mury to tak naprawdę nie są stare (jak na Kraków), bo zbudowano je, kiedy tworzono bulwary wiślane, czyli w początku XX w., ale też je lubię...

Posted

Dzięki, a może pan Norek będzie się akurat wybierał nad morze i nas odwiedzicie :lol: ? Po Twoich pięknych zdjęciach mam coraz większą ochotę na wypad do Krakowa. To w końcu nie jest aż tak strasznie daleko ;). U nas codziennie rano jest jeszcze zima (minus 6 lub minus 7 stopni), a przed południem nagle pojawia się wiosna (nawet plus 9 stopni) :crazyeye:.

Posted

[quote name='jotpeg']no i w końcu i ja poległam; kaszlałam, kaszlałam, no lezę - zapalenie oskrzeli. W sumie czuję się juz lepiej, ale życiu tak nie kaszlałam.

Jotpeg, współczuję Ci tym bardziej, że znam to z autopsji. Kaszlę jeszcze troszkę :shake: i wiem aż za dobrze, co to za brzydki kaszel. W dzień pomagał mi Flavamed (Ambroksol), a wieczorem brałam Thiocodin, żeby się w nocy nie dusić ... To minimum dwa, trzy tygodnie z - tak zwanej "głowy" :-(. Zastrzyki, czy tabletki ;) ? Zdrówka :thumbs:, dbaj o siebie.

Posted

dzięki, dziewczyny! czuję się już całkiem dobrze, tylko niepokoi mnie, że kaszel wcale nie przechodzi - co będzie jak wrócę do pracy.
brałam Azycynę (tabletki), najpierw większe dawki, potem mniejsze.
wróciła zima, jest biało, zimno i wilgotno. Kot się nudzi, a Norek ma pseudospacery - czyli krótkie przebieżki po osiedlu, od nowa posypanego solą.
słońca brak.
bardzo chce się wiosny.

Posted

[quote name='jotpeg']dzięki, dziewczyny! czuję się już całkiem dobrze, tylko niepokoi mnie, że kaszel wcale nie przechodzi - co będzie jak wrócę do pracy.
brałam Azycynę (tabletki), najpierw większe dawki, potem mniejsze. (....)
Jotpeg, ja w styczniu właśnie tak chyba nie do końca :roll: się wyleczyłam. Skończyło się tak, że teraz przez miesiąc chorowałam :shake:. Najważniejsze jest to, żeby zbyt szybko nie wychodzić z domu, nie stykać się z ludźmi potencjalnie mogącymi nas nadkazić, jak to fachowo mówią mądrzy lekarze ;). Może jeśli jeszcze kaszlesz, powinnaś pójść na kontrolę do swojego lekarza, żeby ponownie osłuchał oskrzela :roll:. Życzę Ci zdrówka, trzymaj się i całusy dla Norka :lol: (nasi chłopcy też mieli krótsze spacery).