Jump to content
Dogomania

ROKI (Kumpel)- ONek po potrąceniu - kolega Dredowej suni - OSTROWIEC

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Viris']Dziś nowy dzień i nowe nadzieje - byle do środy - dowiemy się co tam Rokusiowi w środku siedzi :) I będzie dobrze.[/QUOTE]
O... i to podejście jest znacznie lepsze. :-)

Posted

Tu prześwietlenie w dużym rozmiarze : http://img836.imageshack.us/img836/5343/rokiv.jpg

a tu małe:

Roki wymaga 2 operacji. Pierwsza, jak najszybciej dotyczy biodra (głowa kości w tej łapie na którą kuleje), druga operacja to rzepka - która jest bardzo luźna w drugiej "zdrowszej" łapie.

Żebra całe, kręgosłup cały. Odnośnie zębów to nic się nie da zrobić, tak więc krzywa buźka mu zostanie - kieł jest dosłownie wbity w dziąsło - to już się zespoliło i nie ma sensu ruszyć. Ruch żuchwy jest ok, pies jest w stanie z tym żyć normalnie. Ruszenie mogłoby przysporzyć więcej problemu niż pożytku.

Koszt wizyty 60 zł (opłaciłam) plus paliwo 103 zł.

Przewidywany koszt operacji ok 300 zł. Nie wiem czy w tym będzie morfologia, czy morfologia osobno płatna.

Zdjęcia ząbków:

Posted

Czyli dwa, istotne wyzwania... ale i tak jestem dobrej myśli. Pies nie jest stary, urazy nie są mega zadawnione, a same operacje nie do uniknięcia. Tego się farmakologią nie załatwi.

Posted

No niestety jakby trafił na leczenie po wypadku dałoby się o wiele więcej zrobić. Teraz trzeba Rokiego uratować od bólu - to jest priorytet. Ale nie jest tak źle jak podejrzewałam, więc damy radę. Jutro umawiam termin operacji.

Posted

A teraz się poskarżę, Roki wredny się zemścił za to że nie dostał jedzonka (przed RTG głodówka) i mi dwa kupska zasadził w viriskowozie..... Niedobry!