Jump to content
Dogomania

ROKI (Kumpel)- ONek po potrąceniu - kolega Dredowej suni - OSTROWIEC

Recommended Posts

Posted (edited)

Powysyłam zaraz, tylko muszę skrzynkę odetkać :)

majqa - mam 3 wielkie pudła rzeczy na bazarek... i ciągle przybywa zamiast ubywać ;>

Edited by Viris
  • Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Strasznie się ciesze że kumpel ma swój wątek i szanse na zabranie- na razie nic nie wpłacę ale poproszę o numer konta jak tylko będę mogła na pewno coś dorzucę !!

Posted

Viris napisał(a):
(...) majqa - mam 3 wielkie pudła rzeczy na bazarek... i ciągle przybywa zamiast ubywać ;>

Aha, no OK, czyli nie uraczać Cię. ;-)
Dobra, odkładamy sprawę fantów. Jak będą potrzebne będę się starała coś wyszperać.

Posted

Dostałam informację, że jedna z karmicielek chce zabrać Kumpla do siebie na podwórko - z tym, że mam obawy czy zostanie dobrze zbadany i zdiagnozowany. Poza tym jak mrozy odejdą to co? Wypuści na ulicę? Tyle czasu dokarmiany i miejsca nie było, teraz gdy znalazłam dla niego pomoc to nagle się miejsce znalazło? Zła jestem :(

Chciałabym załatwić Kumplowi wizytę w Kielcach może, z rtg - jak tylko zaufa na tyle by dać się przebadać.

Posted

Viris napisał(a):
Dostałam informację, że jedna z karmicielek chce zabrać Kumpla do siebie na podwórko - z tym, że mam obawy czy zostanie dobrze zbadany i zdiagnozowany. Poza tym jak mrozy odejdą to co? Wypuści na ulicę? Tyle czasu dokarmiany i miejsca nie było, teraz gdy znalazłam dla niego pomoc to nagle się miejsce znalazło? Zła jestem :(

Chciałabym załatwić Kumplowi wizytę w Kielcach może, z rtg - jak tylko zaufa na tyle by dać się przebadać.

Hm... nie bardzo rozumiem więc dopytam. Co stoi na przeszkodzie, by jednak trafił tam, gdzie Ty chciałaś?
Przecież można o tym karmicielce powiedzieć.
Wątpię, choć wolę się zaasekurować, że może się mylę, by ta pani poszła na całość i przepadała psa, a on musi być przebadany. :-( Powinien mieć zrobioną: morfo., biochem. RTG bioder z uchwyceniem dolnego odcinka kręgosłupa, względnie RTG innej części nóżki, jeśli wet wypatrzy, że tam leży przyczyna utykania.

Posted

Nie udało się odłowić Kumpla. Za to dwa inne psiaki - suczki - udało się odłowić mimo, że widziałam je pierwszy raz w życiu.

Dla Kumpla zrobiłam już zakupy do DT, tylko psiaka brak :(

Posted

Kumpel musi mieć RTG wszystkiego, łącznie z czaszką. Już sprawa z tą panią wyjaśniona. Ona mogła go zabezpieczyć na kilka dni - ja do czasu adopcji. Nie ma nawet o czym mówić. Byle by Kumpel chciał współpracować :)

Posted

Viris napisał(a):
Kumpel musi mieć RTG wszystkiego, łącznie z czaszką. (...)

To co czytam to miód na moje serce, bo... eeeekhm... :oops: myślałam o tym wszystkim tylko bałam się wychylić.

Kumpel, nie wygłupiaj się, proszę, daj się dorwać. :-(