Jump to content
Dogomania

ROKI (Kumpel)- ONek po potrąceniu - kolega Dredowej suni - OSTROWIEC

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No niestety pomógł jedynie sedalin - ledwie co zadziałał i miałyśmy się poddać (pomagała mi Wiolka - mam nadzieję że zagości na dogo i w tym wątku), ale jednak kawaler znalazł się w samochodziku (po małych zmianach zamiast na kanapie w bagażniku - na rozłożonych kocykach, ze złożonymi siedzeniami - więc było mu wygodnie. Jak ruszyłam w drogę ciut się zdenerwował, ale szybko uspokoił i droga minęła bez problemu. Z Dt już dostałam info, że psiak współpracuje fajnie - więc będzie dobrze.

W kwestii ogłoszeń - na razie nie ogłaszamy - bo muszę wiedzieć co z psiakiem jest nie tak (więc czekamy na poważną wizytę, rtg) - ale z tego co mówią ludzie, psiak wpadł pod samochód kilka miesięcy temu..

Do DT zawiozłam spore zapasy (makarony, ryże, karma sucha) - chociaż tyle pomogę - rachunek jak tylko znajdę wstawię w rozliczeniu.

Posted

No tak, pustki.. szkoda. Ja niestety jestem z doskoku tylko - jutro postaram się ogarnąć bazarek pomidorowy i wątki pozostałe - ale niestety ratowanie Fifi i Rokiego ma swoje skutki uboczne, które obecnie odczuwam. Tak więc wszelkie PW z zapchanej już skrzynki dogo odczytam jak będę miała siłę na siedzenie w sieci.

Posted

Pustki, bo pewno inni jak i ja jedynie podglądamy, nie wiedząc co napisać. Wiemy, że jesteś zabiegana, stąd i brak newsków, jak się ma Rokuś. Spokojnie więc na nie czekamy, na ich właściwy czas.

Posted

Cieszę się z Waszej obecności u Rokiego i bardzo Wam dziękuję. Na razie z nowych wieści to niewiele - już wie co to buda - bo to wcale takie oczywiste nie było. Jest przekochanym psiakiem, bezkonfliktowym z innymi psimi towarzyszami. Ma apetyt, je zarówno mięsko jak i karmę suchą.

Razem z DT martwi nas ta łapka :( no ale to wszystko na razie zmartwienia - bo niewiele wiemy. Jak będziemy na badaniach to się wszystko okaże, mam nadzieję że będzie dobrze i że będziemy mogli Rokiemu pomóc

Posted

W gruncie rzeczy to są bardzo dobre o nim wieści.
Bardzo fajne punkty przetargowe, że tak to nazwę, do szukania domu. Niech więc ten psiak będzie kwitł samymi, takimi plusami.

Posted

W przyszłym tygodniu będę dzwonić do tego weta i dowiem się o wolne terminy na takie badanie. Pod koniec tygodnia prawdopodobnie będę mogła Rokiego zabrać tam, ewentualnie na początku następnego.

Posted

Mam nadzieję, że nie wyjdzie tu nic operacyjnego, a tylko do... i tak to może będzie, wspomożenia chwilowego lekami p/zap., a docelowo preparatami na stawy.
No i ten... bidny pycholek do... wyjaśnienia.

Posted

Oj, no wprost tłumy się do Ciebie dziś zleciały Rokusiu... No nic, może ja te prawdziwe zapoczątkuję. :-)
Do końca dzionka jeszcze trochę czasu zostało, zatem czekamy na inne ciotki, a niechby i... ;-) wujków. :-)

Posted

Viris napisał(a):
Ja jestem cały czas, ale tyle złego się teraz na dogo dzieje, że nawet nie mam siły pisać :(

Odpocznij, zbierz siły, poczuwam u Rokusia... :-)

Posted

Nowości z DT - Roki nosi już obróżkę - nie obyło się bez focha podczas którego Roki nie widział całego świata i siedział w budzie w ramach buntu ;)

Jedzonko gotowane lubimy tak sobie, najbardziej korpusy kurze surowe - co ja jako fajna Barfa zdecydowanie akceptuję z uśmiechem :loveu:

No i niestety moje obserwacje, że coś z dziąbeczkami nie tak sie potwierdzają w dalszych obserwacjach. Boję się :shake:

Posted

Ja się nie boję kamienia na zębach :( Miałam kiedyś na DT psiaka, który tak samo jak Roki "przegryzał" strzelając zębami - okazało się, że miał przetrąconą rzuchwę i trzeba było to drutować. Na szczęście w Warszawie znalazł się DT i psiak mógł pojechać na taki zabieg.

Posted

majqa napisał(a):
Rokuniu, fochom mówimy - NIEEE!!! Ciesz się każdym podarkiem, nawet obróżką. :-) To jeszcze nie koniec świata. ;-)
Obróżka jest różowa - ma prawo się Rokuś fochać ;D

Posted

Ajć, czyli nie jest chłopaczyńska tylko dziewczyńska??? :roll: :-o

No jasne, teraz go rozumiem... Bida się pewno nawet wiewiórek wstydzi. :-(
Rokuś, no widzisz, są plusy i minusy tego układu, a my właśnie czytamy o jednym z tej drugiej puli...
Wrrr... różowa.... wrrr.... u takiego mena! :shake: