majqa Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Łuuu, zeszło ze mnie powietrze... :-) Dziękuję Viris... :-) Ufff... Rokusiu, bądź grzeczny i miły dla swoich opiekunów i koleżanki. Quote
Viris Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 No niestety pomógł jedynie sedalin - ledwie co zadziałał i miałyśmy się poddać (pomagała mi Wiolka - mam nadzieję że zagości na dogo i w tym wątku), ale jednak kawaler znalazł się w samochodziku (po małych zmianach zamiast na kanapie w bagażniku - na rozłożonych kocykach, ze złożonymi siedzeniami - więc było mu wygodnie. Jak ruszyłam w drogę ciut się zdenerwował, ale szybko uspokoił i droga minęła bez problemu. Z Dt już dostałam info, że psiak współpracuje fajnie - więc będzie dobrze. W kwestii ogłoszeń - na razie nie ogłaszamy - bo muszę wiedzieć co z psiakiem jest nie tak (więc czekamy na poważną wizytę, rtg) - ale z tego co mówią ludzie, psiak wpadł pod samochód kilka miesięcy temu.. Do DT zawiozłam spore zapasy (makarony, ryże, karma sucha) - chociaż tyle pomogę - rachunek jak tylko znajdę wstawię w rozliczeniu. Quote
Viris Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 No tak, pustki.. szkoda. Ja niestety jestem z doskoku tylko - jutro postaram się ogarnąć bazarek pomidorowy i wątki pozostałe - ale niestety ratowanie Fifi i Rokiego ma swoje skutki uboczne, które obecnie odczuwam. Tak więc wszelkie PW z zapchanej już skrzynki dogo odczytam jak będę miała siłę na siedzenie w sieci. Quote
majqa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Pustki, bo pewno inni jak i ja jedynie podglądamy, nie wiedząc co napisać. Wiemy, że jesteś zabiegana, stąd i brak newsków, jak się ma Rokuś. Spokojnie więc na nie czekamy, na ich właściwy czas. Quote
zachary Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Viris, śledzimy losy Kumpla-Rokiego.Kibicowałam mocno przy łapaniu go i teraz też z ciekawością zaglądam co u niego słychać?. Quote
farmerka63 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Viris - ja jestem również. Dziergam szalik dla córki i znad robótki zaglądam ciekawie, co u Rocky Balboa ;) Quote
majqa Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Podnosimy Rokunia vel Kumpelka! :-) Pierwszy, bezpieczny, zaopiekowany weekend przed Tobą psiaku. Quote
Viris Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Cieszę się z Waszej obecności u Rokiego i bardzo Wam dziękuję. Na razie z nowych wieści to niewiele - już wie co to buda - bo to wcale takie oczywiste nie było. Jest przekochanym psiakiem, bezkonfliktowym z innymi psimi towarzyszami. Ma apetyt, je zarówno mięsko jak i karmę suchą. Razem z DT martwi nas ta łapka :( no ale to wszystko na razie zmartwienia - bo niewiele wiemy. Jak będziemy na badaniach to się wszystko okaże, mam nadzieję że będzie dobrze i że będziemy mogli Rokiemu pomóc Quote
majqa Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 W gruncie rzeczy to są bardzo dobre o nim wieści. Bardzo fajne punkty przetargowe, że tak to nazwę, do szukania domu. Niech więc ten psiak będzie kwitł samymi, takimi plusami. Quote
azalia Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Wspaniale,że Rokuś już bezpieczny,ciekawe co powie wet na łapkę i ogólnie jak określi stan zdrowia pieska. Quote
Viris Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 W przyszłym tygodniu będę dzwonić do tego weta i dowiem się o wolne terminy na takie badanie. Pod koniec tygodnia prawdopodobnie będę mogła Rokiego zabrać tam, ewentualnie na początku następnego. Quote
majqa Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Mam nadzieję, że nie wyjdzie tu nic operacyjnego, a tylko do... i tak to może będzie, wspomożenia chwilowego lekami p/zap., a docelowo preparatami na stawy. No i ten... bidny pycholek do... wyjaśnienia. Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Oj, no wprost tłumy się do Ciebie dziś zleciały Rokusiu... No nic, może ja te prawdziwe zapoczątkuję. :-) Do końca dzionka jeszcze trochę czasu zostało, zatem czekamy na inne ciotki, a niechby i... ;-) wujków. :-) Quote
Viris Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Ja jestem cały czas, ale tyle złego się teraz na dogo dzieje, że nawet nie mam siły pisać :( Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Viris napisał(a):Ja jestem cały czas, ale tyle złego się teraz na dogo dzieje, że nawet nie mam siły pisać :( Odpocznij, zbierz siły, poczuwam u Rokusia... :-) Quote
zachary Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Viris, optymizm i normalna, ludzka wrażliwość jest naszą siłą!!!!!!To budujące!!!! Czekamy na diagnostykę Rokusia. Quote
Viris Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Nowości z DT - Roki nosi już obróżkę - nie obyło się bez focha podczas którego Roki nie widział całego świata i siedział w budzie w ramach buntu ;) Jedzonko gotowane lubimy tak sobie, najbardziej korpusy kurze surowe - co ja jako fajna Barfa zdecydowanie akceptuję z uśmiechem :loveu: No i niestety moje obserwacje, że coś z dziąbeczkami nie tak sie potwierdzają w dalszych obserwacjach. Boję się :shake: Quote
majqa Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Rokuniu, fochom mówimy - NIEEE!!! Ciesz się każdym podarkiem, nawet obróżką. :-) To jeszcze nie koniec świata. ;-) Quote
farmerka63 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Viris - ale kłopoty z dziąsłami lub zębiskami to takie czysto kosmetyczne są , nie lękaj się - kamień się czyści, ewentualne próchna usuwa i gra gitara :loveu: Quote
majqa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Dzień dobry Roki, pewno już sporo czasu urzędujesz w nowym miejscu. :-) Obchód włości zrobiony? :-) Quote
Viris Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Ja się nie boję kamienia na zębach :( Miałam kiedyś na DT psiaka, który tak samo jak Roki "przegryzał" strzelając zębami - okazało się, że miał przetrąconą rzuchwę i trzeba było to drutować. Na szczęście w Warszawie znalazł się DT i psiak mógł pojechać na taki zabieg. Quote
Viris Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 majqa napisał(a):Rokuniu, fochom mówimy - NIEEE!!! Ciesz się każdym podarkiem, nawet obróżką. :-) To jeszcze nie koniec świata. ;-)Obróżka jest różowa - ma prawo się Rokuś fochać ;D Quote
majqa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Ajć, czyli nie jest chłopaczyńska tylko dziewczyńska??? :roll: :-o No jasne, teraz go rozumiem... Bida się pewno nawet wiewiórek wstydzi. :-( Rokuś, no widzisz, są plusy i minusy tego układu, a my właśnie czytamy o jednym z tej drugiej puli... Wrrr... różowa.... wrrr.... u takiego mena! :shake: Quote
Viris Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Oj nie marudź. Klara oddała z bólem serca - różowa w "emo" czachy ;D Quote
majqa Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 A to niby ja marudzę, czy Rokuś? Ja się tylko wczułam w jego katastrofalno - różowe położenie. :eviltong: Quote
Recommended Posts