diana79 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Justyna Lipicka']Diana rób (jak możesz) też na Kraków, ja na Katowice tylko robiłam, a przecież to niedaleko;)[/QUOTE] no właśnie jutro porobię na Kraków zawsze to większa szansa dla psiaka :) Quote
bora1 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 milama dzis telefon w sprawie Binga, pani z Gliwic chcial by go adoptowac, ale ze wzgledu na to ze ma swoje dwa psy, chciala sie skonsultowac ze swoim wetem i powiedziala ze bedziemy w kontakcie. trzymajcie kciuki, chcociaz ja sie nie natsawiam, ta dzieczyna z Czestochowy tez strasznie go miala adoptowac, a teraz telefon ma wylaczony :/ Quote
Agula99 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Ale czy to ma sens adoptować trzeciego, jak ma już dwa?? Założę się, że wet jej powie, żeby tego nie robiła. Przecież tamte psy mogą go pogryźć, i na co mu to?? Ja bym się nie nastawiała, bo to trochę nie ma sensu. Quote
bora1 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 akurat ta Pani ma dwa mniejsze psy i napewno Binga nie pogryza ;) ja tez mam dwa psy i jak bym mila warunki to bym miala jeszcze ze 3 :D:razz: Quote
bakusiowa Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 To dobrze że jest jakieś zainteresowanie. Binguś to jest całkiem ładny psiak tylko ma taki poważny wyraz pychola. To dlatego że ma ciężkie życie. Pogryzieniem nie ma się co martwić. Mój psiak przyjął nawet kota którego wzięłam z podwórka. Na początku trochę go molestował ale jak kot dał mu łapą po buzi kilka razy to był spokój. Quote
Agula99 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='bora1']akurat ta Pani ma dwa mniejsze psy i napewno Binga nie pogryza ;) ja tez mam dwa psy i jak bym mila warunki to bym miala jeszcze ze 3 :D:razz: A ja nie mówię, że Pani nie może mieć (sama mam 5), tylko czasami ktoś się niby zapali, ale weterynarz odradzi ot tak to bywa, ale trzymam kciuki żeby się bidulkowi udało znaleźć domek, byle dobry!!! :) zapraszam na stronkę, gdzie można klikać, aby przekazać karmę dla schronisk, no i zamieszczać darmowe ogłoszenia http://www.offre.pl/ Quote
Justyna Lipicka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 a ta Pani z Gliwic ma psy czy suczki?? jaki On w ogóle jest do samców Bora? Quote
barbra Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Można się dowiedzieć od jakiegoś stowarzyszenia jak wygląda to wszystko prawnie umowa adopcyjna itp. :) żeby potem nie było sytuacji że coś się z Bingiem stanie. Gdyby się ta Pani zdecydowała. Poza tym jak będzie taka potrzeba mogę się przejść i zrobić wizytę kontrolną. W końcu jestem w Gliwicach. :) Quote
azalia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Agula99']Ale czy to ma sens adoptować trzeciego, jak ma już dwa?? Założę się, że wet jej powie, żeby tego nie robiła. Przecież tamte psy mogą go pogryźć, i na co mu to?? Ja bym się nie nastawiała, bo to trochę nie ma sensu.[/QUOTE] Nie rozumiem Cię Agula,skoro jak piszesz masz 5 psów,to dlaczego napisałaś,czy to ma sens adoptować trzeciego psa. Oczywiście,że ma sens,jeśli ludzie mają warunki,finanse i dają mu miłość.:lol: Quote
Krejzo Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Myślę, że bardziej chodzi o to by Bingo nie stał się niechcianą zachcianką po słomianym zapale. Do tej pory miał skopane życie więc teraz potrzeba mu domu na zawsze. Oby ta Pani dała mu ten jeden jedyny wspaniały wymarzony domek :) Quote
diana79 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 zróbcie koniecznie wizytę bo to może być duża szansa dla niego :) mogę prosić o potwierdzenie wpłaty za bazarek bo widzę że już jest na pierwszej :) http://www.dogomania.pl/threads/222606-rozliczony-LENOVO-myszka-gratis-dla-Binga-z-meliny-w-tragicznym-stanie-do-14.02 Quote
bora1 Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 na razie pani juz nie dzwonila, ale jak cos dobrze wiedziec ze barbara moze nam wizyte zrobic, dziekuje bylam wczoraj w tozie, nasze super panie maja kase na Binga, ale co z tego? mi jej nie dadza, nic w tej sparwie nie robia, nawet nie wiedzialy ze ja place caly czas za leczenie Binga, poprostu ludzie kase powplacali i to by bylo na tyle....a nie sorki dostalam "kartecze" na sterylke suczki :] (oczywiscie z kasy Binga) ŻAL nie wiem co mam w tej sprwie zrobic Quote
bakusiowa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Weź od weta fakturę za dotychczasowe leczenie. Musi być wypisana na TOZ. Wszystkie dane jak należy. Niech będzie napisane że za leczenie psa Bingo i wszystko co było. Wtedy muszą Ci oddać kasę. Jak tłumaczą to że nie dadzą kasy? Pieniądze nie są ich. Quote
Dardamell Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Z powodu tego, że odpadła mi jedna deklaracja to przerzucam ją na Binga. I tym sposobem chłopak ma ode mnie 70 zł. Quote
bora1 Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) [quote name='Dardamell']Z powodu tego, że odpadła mi jedna deklaracja to przerzucam ją na Binga. I tym sposobem chłopak ma ode mnie 70 zł.[/QUOTE] o to super, ale to i tak ciagle malo :( bakusiowa one wogole nie wiedza co sie dzieje, masakra Pani z Gliwic sie rozmyslila, nad tym psem chyba jakies fatum wisi :( chyba bedzie musial zostac "tam" do konca zycia :( Edited February 23, 2012 by bora1 Quote
Lobaria Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Może do trzech razy sztuka... Musi się udać psiakowi. Quote
bakusiowa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='bora1']o to super, ale to i tak ciagle malo :( bakusiowa one wogole nie wiedza co sie dzieje, masakra Pani z Gliwic sie rozmyslila, nad tym psem chyba jakies fatum wisi :( chyba bedzie musial zostac "tam" do konca zycia :([/QUOTE] Bleki z mojej sygnaturki będzie w czerwcu dwa lata jak jest w dt. Różne ogłoszenia, na tablicy w tej chwili ma 1781 wejść. Wyróżniane na gumtree i ani jednego telefonu. U Bingo było przynajmniej jakieś zainteresowanie nim. Jak wygląda sytuacja u niego w domu? Quote
Justyna Lipicka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 na fb też cisza... jedna Pani ma pytać po znajomych...ale wiecie jak to jest:( Quote
bora1 Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 no wlasnie taka tu cisza :( jutro kolejny zastrzyk... Quote
bakusiowa Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 (edited) Bora1, jak wygląda sytuacja w domu Bingusia? Poszukajcie mu najlepiej dt gdzies na miejscu. Na razie jest leczony i z tego co widać wetka dobrze prowadzi leczenie. Lepiej go nigdzie nie wywozić dopóki nie będzie leczenie zakończone. Binguś ma już dwie oferty deklaracji stałych. Jeżeli będą zbierane stałe to ja też dam 30 zł. Bez wysyłania zaproszeń to raczej będzie niemożliwe. Edited February 24, 2012 by bakusiowa Quote
azalia Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Jak to TOZ nie chce oddać pieniędzy?Przecież wpłacaliśmy na leczenie i potrzeby Bingusia. No,ale za fakturę z leczenia chyba zapłacą,a co z resztą,gdyby została? Quote
diana79 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 a Bingo dalej może zarażać czy już nie? pewnie szybciej znajdzie się dla niego DT gdyby nie było już obawy że może zarazić Quote
bakusiowa Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 (edited) [quote name='azalia']Jak to TOZ nie chce oddać pieniędzy?Przecież wpłacaliśmy na leczenie i potrzeby Bingusia. No,ale za fakturę z leczenia chyba zapłacą,a co z resztą,gdyby została?[/QUOTE] Dlatego napisałam żeby wzięła fakturę i wtedy muszą zwrócić. Może tez trzeba kupić mu jakieś jedzenie na fakturę? Na koncie tozu są chyba tylko pieniądze wpłaCane przez ludzi z FB? Edited February 25, 2012 by bakusiowa Quote
Recommended Posts