Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W końcu mogę wrócić do świata dogo za sprawą naprawionego komputera... Prosiłam Karmęlcię, żeby jak tylko coś byś się zmieniło, ktoś zobaczyłby choć przez chwilę Igę, to żeby zadzwoniła albo do mnie, albo do pani Ali, ale cisza cały czas, a ja co po chwilę patrzę na telefon... :( Ja nie mam totalnie pomysłu, gdzie ona mogła uciec, czy wprost przed siebie na oślep, czy wraca nocą, kiedy nie ma nikogo w pobliżu... Ale jedzenie nie znika... Kiedyś w pierwszy dzień uciekł pies lękliwy, ale nie tak jak Iga i na drugi dzień rano czekał pod blokiem, czemu nie może być tak z Igą... Ja nie chcę się kłócić, bo kiedyś na dogo przeżyłam już taką kłótnię i nie chce, żeby to się powtórzyło, bo Idze to na pewno nie pomoże. Możecie mi wierzyć lub nie, ale ja mam okropne wyrzuty sumienia i na niczym mi teraz bardziej nie zależy niż na odnalezieniu Iguni... ;(

Posted

[quote name='Poker']Cholera, ona ma taką wyróżniającą się urodę? Rozpłynęła się czy co ?
Czy ktoś pomaga Karmelce czy sama walczy?[/QUOTE]

Sąsiedzi pomagają...

Posted

[quote name='Paula95']Sąsiedzi pomagają...[/QUOTE]kurcze i nic?Nikt przez te tygodnie jej nie widzial?Moze trzeba pozno w nocy pochodzic,moze jak bedzie cicho,zadnych ludzi to wyjdzie do karmelci jak ja zawola...

Posted

Niekiedy bywa tak,że psiak krąży wokół tego miejsca gdzie był zostawiony albo mieszkał.To jest już sporo czasu jak Iga znikła.Czy na plakatach jest wyznaczona nagroda? Jak zrozumiałam to nie jest Opole w takim razie czy pobliskie wsie są też oplakatowane?
Biedna mała,w nocy już zimno,jak ona sobie daje radę,całe życie miała podane jedzonko.Może ktoś z Opola by mógł pomóc szukać Igi tam jest dość spory wolontariat.

Posted

Boję się, że ona z tego strachu poleciała na oślep byle dalej i teraz może być już bardzo daleko od miejsca gdzie uciekła:-(

Iguniu daj sobie pomóć!

Posted

Weszłam na jej wątek, Karmelcia mieszka na wsi, dużo lasów i łąk dookoła.
Dziewczyny, Iga była od urodzenia w schronisku, tak?
Całe swoje życie miała jedzenie podawane, czy znajdując się w takim miejscu jak wieś Karmelci Iga jest w stanie sama znaleźć pożywienie....?
W schronisku miała swoje miejsce, były inne psy, było "ciepło" a czy tu da radę przeżyć sama na odludziu, bez posłanka, bez dachu nad główką....?
Noce są zimne, za kilka dni będą mrozy.
Mnie to przeraża.
Iga nie błąkała się nigdy, nie ma umiejętności jakie mają niektóre psy...

Posted

Awit, niestety jest tak, jak piszesz... :(
Myślę, że warto pisać o nagrodzie, to ludzi zmobilizuje. Ja zrobiłam ogłoszenia na tych najczèściej odziedzanych portalach, ale ich nigdy nie za wiele...

Posted

Dziewczyny jeśli nagroda, to napisać wielkimi literami i porozwieszać tam w okolicy gdzie zginęła.
I napisać by nie łapali tylko dzwonili, że jest tu czy tu.
Ludzie na wsi nie siedzą na necie a tym bardziej na stronach z psami.
Młodzi jak siedzą to też nie na psich.

Posted

[quote name='ulka 1108']Karmelcia ma w dupie Was i psy, zapomnijcie, że tu wejdzie i powie prawdę co się stało, a tak pięknie reklamowała swój dt " wkoło są lasy i pieski biegają sobie luzem "[/QUOTE]Nie wiem slyszalam wiele dobrego o dt karmelci.Jedno co mi sie nie podoba to,ze byla na dogo i nic nie napisala.