barb Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Agula99 napisał(a):ALe te godziny zostawania w domu, ooo matko katastrosa!! Ona najpierw powinna wyjść na prostą, a potem adoptować psa, to nie kwiatek w domu, ja bym takiej osobie psa nie dała, a co jak jej się znudzi, albo za każdym razem będzie nasikane itp, sprawdzać czy jest dobrą matką to sobie może jak dzieci urodzi, a nie na psie...dla mnie to porażka. Jeśliby dziewczyna reflektowała na innego pieska, to już Iwoniam by podjeła decyzję po sprawdzeniu domku. Chodzi o psiaki wyciagnięte z pseudoschroniska w Olkuszu. Quote
barb Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='barb']Jeśliby dziewczyna reflektowała na innego pieska, to już Iwoniam by podjeła decyzję po sprawdzeniu domku. Chodzi o psiaki wyciagnięte z pseudoschroniska w Olkuszu. to link do ich wątku http://www.dogomania.pl/threads/223045-Pieski-wyciągnięte-z-olkuskiej-mordowni-pod-moją-opieką-pilnie-szukają-domów. Quote
Agula99 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 No jeśli to dobry dom, to niech daje, ale trzeba sobie uzmysłowić, że takie osoby to czasami mogą sobie psa dla zabawy wziąć, ale oczywiście może to też być odpowiedzialna osoba, choć jakoś nie widzę studentki która poświęca się dla psa, kiedy na karku studia, faceci itp, no ale...ja bym psa nie dała, a co na to inni to już nie mnie osądzać. Tylko żeby pies nie wpadł z deszczu pod rynne, bo panna nie będzie miała go czasu wyprowadzać itp. Quote
barb Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Na razie trzeba wiedzieć czy dziewczynę w ogole interesuje inny psiak i dobrej woli Beci, żeby przekierowala mail na Iwonkę. Nie ma co gdybać i bić pianę na zapas. Iwonka jest doswiadczoną, odpowiedzialna osobą. Ogladasz Komisarza Alexa na jedynce ? Quote
Agula99 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Barb ja piany nie biję, napisałam tylko co myślę i tyle. A jak ktoś chce dawać, niech daje. Quote
barb Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Agula99 napisał(a):Barb ja piany nie biję, napisałam tylko co myślę i tyle. A jak ktoś chce dawać, niech daje. Przeciez ona nawet jeszcze o tym nie wie. :lol: Komisarz Alex to film, ktorego bohaterem jest pies. :lol: Quote
baster i lusi Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Agula99 napisał(a): Tylko żeby pies nie wpadł z deszczu pod rynne, bo panna nie będzie miała go czasu wyprowadzać itp. i tu się z Tobą zgodzę bo jak czytam wątek ,,raj u czarodziejki " to nie mogę spać jak wyciągnięte psy ze schronisk nie miały wcale lepszych warunków i jeszcze za to płaciły. Quote
Roszpunka Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Ja bym tej Pani, żadnego psa nie dała... Studentka wynajmująca mieszkanie, w pojedynkę (bo gdyby z kimś mieszkała pies nie musiał by siedzieć tyle godzin w domu), z obiekcjami w kwestii ilości jedzenia :shake: Stara jestem, ale jeszcze życie studenckie pamiętam - nauka, ale także całonocne imprezy, weekendowe wyjazdy i inne atrakcje - gdzie w tym wszystkim miejsce i czas dla psa? A jeżeli będą z nim jakieś problemy, jeżeli nie okaże się wymarzoną maskotką? Nie i jeszcze raz nie. Quote
Agula99 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Baster i Lusi, Roszpunko - dziękuję!! Zgadzam się z Wami!! W życiu takim osobom psa, a w szczególności po przejściach! Quote
barb Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 milena0 napisał(a):dokładnie, szkoda żeby nie wykorzystać potencjalnego domu. być może jakiegoś malutkiego pieska (w sensie dorosłego a niewielkich gabarytów) by jej polecić np żeby mógł załatwiać się do kuwety w domu , a przecież lepsze spanie sobie w domku i wyjście dwa razy dziennie na spacer a przede wszystkim kochająca Pani , niż klatka w schronisku. pozdrawiam Milena dziekuję za poparcie i zrozumienie. Quote
Becia66 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) żeby uciąc dywagacje to powiem, że maila dostalam rano i zaraz odpisałam że Terri nie nadaje się dla niej i wyłuszczyłam dlaczego. Napisłam żeby zastanowiła sie nad adopcją psa bo to chyba jeszcze nie ten czas i pouczyłam o obowiązkach jakie spadają na właściciela, bo to jej pierwszy pies i ona chyba nie za bardzo wie co ja czeka. Odpisała że chyba mam rację i podziękowała. Edited March 18, 2012 by Becia66 Quote
milena0 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 no i temat w związku z tą Panią zamknięty . miejmy nadzieję że kolejne zapytanie o Terrka będzie właśnie TYM czego wszystkie dla niego oczekujemy :) pozdrawiam Quote
Becia66 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 karolciasz28 napisał(a):Szorstki do domku śmigamy. :) on by z chęcią smignął tylko nie ma gdzie :shake: Quote
Agula99 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Terrutku dlaczego nie może ci się udać jakiś fajny domek??? Nooo dlaczeego??? Quote
barb Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Agula99 napisał(a):Terrutku dlaczego nie może ci się udać jakiś fajny domek??? Nooo dlaczeego??? A Pan z Zabrza juz odpuścil ? Wlasnie przeczytalam na dogo, ze schronisko w Zabrzu pęka w szwach, więc możnaby go tam skierować. Quote
majuska Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 barb napisał(a):A Pan z Zabrza juz odpuścil ? Wlasnie przeczytalam na dogo, ze schronisko w Zabrzu pęka w szwach, więc możnaby go tam skierować. wszystkie dziewczyny które miały z nimi kontakt sugerowały takie rozwiązanie Quote
Agula99 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Teruś to taki kochany psiak, takie cudo, taki słodziak i nic...:( Quote
Agula99 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Dziś były w przytulisku małe pomocnice, a tak zabawiały naszego Terrutka :) Quote
karolciasz28 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Boże jak ja zazdroszczę tym Dzieciakom... Quote
majuska Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 he, he, wszyscy na zdjęciach normalnie widoczni, tylko Strzepan rozmazany, żywe sreberko:diabloti: Quote
karolciasz28 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 majuska napisał(a):he, he, wszyscy na zdjęciach normalnie widoczni, tylko Strzepan rozmazany, żywe sreberko:diabloti: Taki jego urok :);) Quote
Recommended Posts