Agula99 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 rozio napisał(a): Czy lubi psy czy nie lubi to chyba nie ma znaczenia - co maiłby sprawdzić to by pewnie sprawdził :-) Właśnie to jest bardzo ważne czy lubi psy, czy nie. Osoba która nie lubi zwierząt nie jest w stanie dobrze sprawdzić domu, bo to jest jej wszystko jedno. Mówiłam już panu, że nie wiem czy coś z tego wyniknie, bo z transportem krucho. Słuchajcie, jak myślicie, czy taki Szczepanek zdał by się do bloku?? Państwo mieszkają w bloku, same się zastanawiamy, ale co tu można powiedzieć, no i ta odległość, kurcze, dlaczego nikt bliżej nie zadzwoni??? Quote
Roszpunka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Każdy pies nadaje się do bloku ;) Kwestia podejścia opiekunów - jeden z naszych bezdomniaków, trafił prosto z lasu (po kilku latach!) do bloku w centrum miasta. Początkowo było trudno, teraz to prawdziwy śródmiejski bywalec :) Quote
Agula99 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Ja też tak myślę Roszpunko, że może się przyzwyczaić, a nawet polubić, no ale sytuacja jest tutaj ciężka. Quote
Roszpunka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Agula99 napisał(a):Ja też tak myślę Roszpunko, że może się przyzwyczaić, a nawet polubić, no ale sytuacja jest tutaj ciężka. Chodzi o odległość? Myślę, że jeżeli domek chętny, można zaryzykować i kombinować przeprowadzkę chłopaka. Trzeba jednak uświadomić Państwa, że gratisowa dostawa pod drzwi odpada. Quote
baster i lusi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Z Zabrza jest Sandra,jeśli chcecie to ją poproszę. http://www.dogomania.pl/members/102833-ARDNAS Quote
Agula99 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 [quote name='baster i lusi']Z Zabrza jest Sandra,jeśli chcecie to ją poproszę. http://www.dogomania.pl/members/102833-ARDNAS Fajnie, to poproś, tylko czy coś wyjdzie z tego pod względem transportu, oto jest pytanie???? Quote
baster i lusi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Agula99 napisał(a):Fajnie, to poproś, tylko czy coś wyjdzie z tego pod względem transportu, oto jest pytanie???? zaraz do niej napiszę. Quote
majuska Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Słuchajcie, jeżeli to jest super dom, ludzie bardzo chcą Szczepana i pomogą sfinansowac transport, to nie mamy wyjścia tylko trzeba będzie go zorganizować. Tak jak pisałyśmy wcześniej...teriery nie ciesza jakims ogromnym popytem, a szkoda żeby się psisko w boksie mordowało, lada chwila się ciepło zrobi i będzie się tam "gotował" w słońcu. Jeżeli będzie miał odpowiednią porcję miłości i spacerów to oczywiście, że się nadaje do bloku Z Rzeszowa do Zabrza jedzie się ok. 4 godzin Quote
Becia66 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='Agula99']Fajnie, to poproś, tylko czy coś wyjdzie z tego pod względem transportu, oto jest pytanie???? myslę że wszystko należałoby rozpocząć od kontaktu ze Szpilką czy jest w stanie za zwrotem kosztów zawieźć Terriego na miejsce. Niedawno oferowala się dla jakiegos psa ale już nie pamiętam którego. Zwrot kosztów - mam na myśli koszty pokryte w całości przez adoptujących, a więc trzeba sprawdzic jaka to dokladnie odległośc i jaka kwota wchodzi w grę. Jeśli Pan się zgodzi pokryć koszty, wtedy dopiero umawiać wizytę przedadopcyjną. Taka powinna być kolejność bo nawet jak wizyta dobrze wypadnie to co dalej ? Quote
Becia66 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 majuska napisał(a): Z Rzeszowa do Zabrza jedzie się ok. 4 godzin to nawet niedługo, jaka to odległość i jak się ma do Katowic ? Quote
Czaruś Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Witam :) nie ma problemu w weekend mogę zrobić wizytę, a jeśli zależy na czasie to w tygodniu mogę poprosić mojego TZta. Proszę o adres i info na temat chętnych na PW. Teraz schodzę z kompa, ale jutro przejrzę wątek. Trzymam kciuki żeby był to ten dom :) Quote
baster i lusi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ARDNAS napisał(a):Witam :) nie ma problemu w weekend mogę zrobić wizytę, a jeśli zależy na czasie to w tygodniu mogę poprosić mojego TZta. Proszę o adres i info na temat chętnych na PW. Teraz schodzę z kompa, ale jutro przejrzę wątek. Trzymam kciuki żeby był to ten dom :) dziękuję Sandra.jak cioteczki dogadają sprawe to sie odezwiemy. Quote
barb Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ARDNAS napisał(a):Witam :) nie ma problemu w weekend mogę zrobić wizytę, a jeśli zależy na czasie to w tygodniu mogę poprosić mojego TZta. Proszę o adres i info na temat chętnych na PW. Teraz schodzę z kompa, ale jutro przejrzę wątek. Trzymam kciuki żeby był to ten dom :) To super, że tak szybko znalazła się Cioteczka, ktora zgodziła się zrobić wizytę.:lol: A ja powiedziałam Beci, że nie znam nikogo z Zabrza i bylam o tym przekonana. A jestem przecież na wątku Warki razem z Beatkaą i dopiero tutaj - u Terrego dotarlo do mnie, że ona jest z Zabrza. :oops: Quote
Agula99 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Super, super,już wysyłam wszystkie informacje!!! :) Quote
barb Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Agula99 napisał(a):Super, super,już wysyłam wszystkie informacje!!! :) Czyli sprawa z transportem na tak ? Państwo są gotowi pokryć koszty ? Quote
Agula99 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 barb napisał(a):Czyli sprawa z transportem na tak ? Państwo są gotowi pokryć koszty ? Nie barb, nic jeszcze nie wiadomo, wysyłam informacje do sprawdzenia domu. Quote
milena0 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ja mogę dorzucić 100zł na koszty transportu , nie wiadomo czy ludzi nie odstraszy że muszą płacić, bo być może będzie to dla nich duży koszt, a szkoda żeby z takiego powodu zrezygnowali jeśli po wizycie okazaliby się dobrym domem, sorry że tak z nienacka sie wcinam , ale poprostu widzę ogłoszenia tego bidulka od dawna i wiadomo że byłoby cudownie gdyby znalazł domek , więc jeśli byłaby potrzeba to pomogę finansowo w transporcie Quote
figa33 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 myślę ,że trzeba spróbować , nie na siłę , ale jak domek fajny to zaryzykowałabym Quote
Roszpunka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ale nie warto podawać Państwu psiaka na tacy...:shake: Jeżeli są zmotoryzowani, można umówić się z nimi w połowie drogi na przykład. Bo te cztery godziny dają w sumie osiem godzin jazdy dla jednej osoby. A wiadomo, że na transport okazyjny trudno liczyć. Quote
barb Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 milena0 napisał(a):ja mogę dorzucić 100zł na koszty transportu , nie wiadomo czy ludzi nie odstraszy że muszą płacić, bo być może będzie to dla nich duży koszt, a szkoda żeby z takiego powodu zrezygnowali jeśli po wizycie okazaliby się dobrym domem, sorry że tak z nienacka sie wcinam , ale poprostu widzę ogłoszenia tego bidulka od dawna i wiadomo że byłoby cudownie gdyby znalazł domek , więc jeśli byłaby potrzeba to pomogę finansowo w transporcie Dzięki wielkie. To bardzo dużo pieniędzy i ogromna pomoc. Quote
Agula99 Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Milena0 dzięki za chęć niesienia pomocy, no i za tyle pozytywnych myśli w stronę Terrutka!!! To nasze oczko w głowie, zresztą jak każdy psiak i chcielibyśmy, żeby miła super domek, ale nic na siłę. Quote
barb Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Agula99 napisał(a):Milena0 dzięki za chęć niesienia pomocy, no i za tyle pozytywnych myśli w stronę Terrutka!!! To nasze oczko w głowie, zresztą jak każdy psiak i chcielibyśmy, żeby miła super domek, ale nic na siłę. No i mamy nadzieję, że zostaniesz na wątku Terrego a może zajrzysz tez na inne wątki psiakow z Bogchwały ? Quote
karolciasz28 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 No. no widzę, że się coś dzieje. Trzymam mocno. Mam nadzieję, że to TEN dom. :) Quote
milena0 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 ja zaglądam na różne psiaki, dopiero od niedawna tu istnieję, jak będę mogła nieraz w czymś pomóc napewno będę się zgłaszać. akurat niedawno miałam urodziny stąd ta stówka , której jeszcze nie wydałam na prezent , a jeśli tu miałoby się udać to byłby to świetny prezent dla mnie. generalnie nawet mogłabym go zawieźć tylko ja jechałabym z sanoka oraz co jest troszkę problemem moje autko pali hektolitry benzyny :) , więc na taką wycieczkę musiałabym wydać pewnie grubo ponad 300zł. w takich przypadkach lepszy diesel. ale może faktycznie Ci Państwo zaproponują jakies rozwiązanie pośrednie jeśli będzie im zależało. pozdrawiam Quote
milena0 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 a tak a propos , nie wiem czy przypadkiem nie od Was (tzn z Boguchwały) była kiedyś Celinka , taka mała biało brązowa , właściciel zmarł i było tam chyba trzy pieski, pojechała do adopcji do sanoka. Quote
Recommended Posts