baster i lusi Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 z jednej strony szkoda mi tych państwa ale Terri to psiak zbyt żywiołowy i nie dali by sobie z nim rady.Sandra to specjalistka bo ona siedzi w bullowatych a te psiaki potrzebują szczególnych warunków.Sandra ja też dziękuję bo Boguchwała to moje strony i cioteczki są mi szczególnie bliskie.Miłości tam nie brakuje ale sama miłość nie wystarczy. Quote
Agula99 Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Becia66 napisał(a):Ludzie pewnie nie są źli ale całokształt nie spełnia wymogów dla naszego Strzepka. Tak, całkowicie się pod tym podpisuję, no cóż, tak to bywa, trudno się mówi. A jak tam z ogłoszeniami Terrutka?? Karoliciu, bo Ty w temacie?? Może uderzymy w jakieś inne miejsca??? Quote
Becia66 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Dziękujemy również baster i lusi, że poleciła nam do sprawdzenia domku Ardnas, ktora okazała się być bardzo wnikliwą i czujną :buzi: Quote
baster i lusi Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 [quote name='Becia66']Dziękujemy również baster i lusi, że poleciła nam do sprawdzenia domku Ardnas, ktora okazała się być bardzo wnikliwą i czujną :buzi: Cioteczki jak już będzie ciepło to zrobimy grilla w Boguchwale.Wreszcie muszę was odwiedzić. Quote
Agula99 Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 baster i lusi napisał(a):Cioteczki jak już będzie ciepło to zrobimy grilla w Boguchwale.Wreszcie muszę was odwiedzić. Zapraszamy, zapraszamy!!! :) Quote
milena0 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 czekamy w takim razie na kolejne propozycje dla Terriego , może się posypią jakieś lepsze . a kasę chyba i tak zostawię , może się jeszcze przyda :) zresztą tu tyle psików którym trzeba fundusze np na hoteliki czy jakieś inne dramatyczne potrzeby a ja nie wiedziałabym któremu dać, dlatego czekam że może trafi się jakaś sytuacja nagła ,potrzeba . chyba że macie taką ? pozdrawiam Quote
barb Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 milena0 napisał(a): a kasę chyba i tak zostawię , może się jeszcze przyda :) zresztą tu tyle psików którym trzeba fundusze np na hoteliki czy jakieś inne dramatyczne potrzeby a ja nie wiedziałabym któremu dać, dlatego czekam że może trafi się jakaś sytuacja nagła ,potrzeba . chyba że macie taką ? To może kupisz sobie prezent na dogomaniackim bazarku ? Połączysz przyjemne z pożytecznym ? Jeśli chcesz podeślę Ci parę linków do zaprzyjaźnionych bazarkow. :lol: Quote
majuska Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 I ja dołączam się do podziękowań za obecność i każdą pomoc dla naszych psiaków, o wiele "raźniej " się pomaga wiedząc, że tyle pomocnych i życzliwych duszyczek nas wspiera:loveu: No cóż Strzepan, nie tym razem , ale wierzę, że już niedługo...:razz: Quote
barb Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 [quote name='barb']To może kupisz sobie prezent na dogomaniackim bazarku ? Połączysz przyjemne z pożytecznym ? Jeśli chcesz podeślę Ci parę linków do zaprzyjaźnionych bazarkow. :lol: Bazarek z biżuteria dla Herbuska http://www.dogomania.pl/threads/223138-piękna-biżuteria....ponad-150-wzorów....do-30.03.2012-do-22-00 bazarek różnościowy na psiaki z Olkusza http://www.dogomania.pl/threads/224513-Firanki-serwetki-ubrania-dziec.-młodz.-damskie-męskie-na-olkuszaki-do-18.03 Książkowy dla Murzynka http://www.dogomania.pl/threads/224255-Książki-nowe-w-okazyjnych-cenach-i-uzywane-prawie-za-darmo-DO-23.03-20.00 Quote
karolciasz28 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Zrobimy Strzepankowi ( ja już nie wiem jak na niego mówić:evil_lol:) nowy pakiet i się uda tym razem, prawda?? Musi się udać!:razz: Quote
figa33 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 pewnie , chłopakowi trafi się jeszcze super domek !:lol: Quote
Czaruś Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Bardzo dziękuję za miłe słowa :) Nie ma za co dziękować, cieszę się, że mogłam pomóc. Trzymam mocno kciuki za wspaniały dom :kciuki: Quote
Becia66 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Następne zapytanie o Terriego :) Piszę mailowo bo mieszkam w Krakowie, tutaj będzie lepiej zawrzeć parę szczegółów niż przez telefon. Jestem studentką, mam 22 lata. Nigdy nie miałam psa. Chciałabym się zaopiekować psiakiem który da mi trochę radości, ale najpierw chcę się upewnić że będę dobrą "mamą" dla niego. Mój tryb życia w tym momencie jest zróżnicowany, wracam z uczelni o różnych godzinach, bywa, ze nie ma mnie od 8 - 19. To bardzo długi czas, czy pies nie będzie się męczył będąc samemu (wyprowadzany 2 razy dziennie)? Tak nie jest codziennie ale może być tak ze kiedyś zacznę pracować i wtedy będzie sam regularnie. Po powrocie miałby oczywiście dłuższy spacer, tylko czy mógłby tak żyć? Byłoby to mieszkanie w bloku, z reguły kawalerka ( czasami zmieniam mieszkania), ale mogłabym zaoferować mu opiekę i swoją przyjaźń. Poszukuję mądrego psiego towarzysza i kompana do zabaw i długich spacerów. Jak duży jest ten piesek? Na zdjęcia ciężko określić, czy jest powyżej kolana czy nie. Czy dużo je? W razie czego proszę pytać - może coś pominęłam w opisie siebie. Jaki jest ten piesek? Co potrafi? (np. utrzymywanie czystości w mieszkaniu) Na stronie był opis, ale jeśli mogłaby Pani troszkę więcej o nim powiedzieć, będę wdzięczna. Natalia Quote
figa33 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 wielkość mieszkania nie jest aż taka ważna , miłość i przywiązanie Pani jest ważniejsza no ale od 8-19 to nie można psa tak długo zostawiać i określenie ilości zjadanego pokarmu ... a jak zachoruje i trzeba będzie wydać setki złotych ?... 2 razy dziennie siku.. to trzeba sobie uświadomić jak my byśmy chodzili do łazienki tylko 2 razy dziennie nie podoba mi się proponuję chomika Quote
Becia66 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 ale cieszy że jakieś zainteresowanie jest, trzeba tylko czekać na ten jeden rozsądny telefon. Quote
figa33 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 jasne , najgorsza jest taka martwa cisza.... Quote
karolciasz28 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 figa33 napisał(a): proponuję chomika Chomiki też potrzebuję dużo uwagi i miłości!:mad:;) Niby taki mały stwór, ale potrafi zabiegać o te 3 minuty poświęcone tylko i wyłącznie jemu.:lol::lol: Quote
barb Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='Becia66']Następne zapytanie o Terriego :) Piszę mailowo bo mieszkam w Krakowie, tutaj będzie lepiej zawrzeć parę szczegółów niż przez telefon. Jestem studentką, mam 22 lata. Nigdy nie miałam psa. Chciałabym się zaopiekować psiakiem który da mi trochę radości, ale najpierw chcę się upewnić że będę dobrą "mamą" dla niego. Mój tryb życia w tym momencie jest zróżnicowany, wracam z uczelni o różnych godzinach, bywa, ze nie ma mnie od 8 - 19. To bardzo długi czas, czy pies nie będzie się męczył będąc samemu (wyprowadzany 2 razy dziennie)? Tak nie jest codziennie ale może być tak ze kiedyś zacznę pracować i wtedy będzie sam regularnie. Po powrocie miałby oczywiście dłuższy spacer, tylko czy mógłby tak żyć? Byłoby to mieszkanie w bloku, z reguły kawalerka ( czasami zmieniam mieszkania), ale mogłabym zaoferować mu opiekę i swoją przyjaźń. Poszukuję mądrego psiego towarzysza i kompana do zabaw i długich spacerów. Jak duży jest ten piesek? Na zdjęcia ciężko określić, czy jest powyżej kolana czy nie. Czy dużo je? W razie czego proszę pytać - może coś pominęłam w opisie siebie. Jaki jest ten piesek? Co potrafi? (np. utrzymywanie czystości w mieszkaniu) Na stronie był opis, ale jeśli mogłaby Pani troszkę więcej o nim powiedzieć, będę wdzięczna. Natalia Beciu, może byś skierowała dziewczyne na iwoniam? mail ; [email protected] Ona ma psiakow do wyboru i do koloru i na cito szuka im domków. Jest sunia Sarenka, która zostawiona na dłużej umie zalatwić sie na szmatkę. Iwoniam jest na miejscu w Krakowie, szkoda żeby oferta domku calkiem sie zmarnowała. Quote
milena0 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 dokładnie, szkoda żeby nie wykorzystać potencjalnego domu. być może jakiegoś malutkiego pieska (w sensie dorosłego a niewielkich gabarytów) by jej polecić np żeby mógł załatwiać się do kuwety w domu , a przecież lepsze spanie sobie w domku i wyjście dwa razy dziennie na spacer a przede wszystkim kochająca Pani , niż klatka w schronisku. pozdrawiam Quote
Agula99 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 ALe te godziny zostawania w domu, ooo matko katastrosa!! Ona najpierw powinna wyjść na prostą, a potem adoptować psa, to nie kwiatek w domu, ja bym takiej osobie psa nie dała, a co jak jej się znudzi, albo za każdym razem będzie nasikane itp, sprawdzać czy jest dobrą matką to sobie może jak dzieci urodzi, a nie na psie...dla mnie to porażka. Quote
Agula99 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 baster i lusi napisał(a):kwiatka tez trzeba podlewać;) No właśnie o to mi chodzi, kwiatka też trzeba podlewać, ale jak zdechnie to jeszcze nie jest to takie tragiczne dla niektórych :) poza tym przez tyle godzin jakoś wytrzyma i się nie zesika i innych niespodzianek nie zrobi. Quote
Recommended Posts