Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

neverend napisał(a):
Ważne,że sens.... ten prawdziwy... jak czytałaś Nero czuję się lepiej,ale ma być już odstawiony do kojca z jednym kaukaskim staruszkiem.... Szczerzę... to wolałabym dla niego ciepełka....

Z Hefrenem?

Ja tez tak bym chciala zeby Nerus i Hefren dostali domki na reszte swoich dni...ale moze ktos ich pokocha...Musimy byc dobrej mysli...
Na pocieszenie powiem Ci ze Nero ma bardzo duza ogladalnosc na Allegro...;)

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina02 napisał(a):
Z Hefrenem?

Ja tez tak bym chciala zeby Nerus i Hefren dostali domki na reszte swoich dni...ale moze ktos ich pokocha...Musimy byc dobrej mysli...
Na pocieszenie powiem Ci ze Nero ma bardzo duza ogladalnosc na Allegro...;)

tak do Hefrena cioteczko !!

Oby ta oglądalność przeniosła się w wspaniały domek !!

Posted

No widziałam, oglądalność naprawdę duża...

cieszę się...

Z Hefrenem natomiast jest o tyle lepiej,że razem z Bornem (jak ten wydobrzeje) jadą prawdopodobnie do Ciotki Kasie...

Posted

Sledze watki wszystkich trzech...Tak bardzo chcialabym im wiecej pomoc, ale jestem zbyt daleko. Poza ogloszeniami i jakas kasiorka na AFN to nic wiecej nie moge...:shake: . Czasem taka bezradnosc mnie ogarnia...:shake:

Posted

matusz5 napisał(a):
Oby ta oglądalność przeniosła się w wspaniały domek !!

Do tej pory mialam szczesliwa reke jesli chodzi o ogloszenia :lol: ...Chyba Ktos u gory nademna czuwa... Wierze ze Nerus tez znajdzie domek... ;)

Posted

na dobranoc do góry psinko kochana !!!!

Niech Ci się przyśni wspaniały, ciepły domek, pełna miska, i wiele pieszczot... i oby ten sen się spełnił jak najszybciej !!!!

Posted

Aga Mazury ...........

możesz wytłumaczyć dlaczego nie chcesz oddać Nero do DT ?

Neris proponowała mu domek tymczasowy - tylko za zwrot kosztów żywienia i leków ..... ODMÓWIŁAŚ ........

Teraz daga proponuje DT i też się wahasz ?????!!!!!

Nie bardzo rozumiem .
daga pisze przecież , że zapewni mu opiekę weterynaryjną ...........
Wg mnie to liczy się kazda godzina spędzona prez niego poza sachroniskiem - w cieple ......

Przepraszam , że pojawiam się na watku i od razu pytam i się wtrącam , (sama nie znoszę takich trolli to się nagle zjawiają na watku i czepiają ) , ale po prostu rozmawiałam dziś z Neris i pytałam się dlaczego nie bierze na DT Nero - bo nosiła się z tym zamiarem , a tu okazuje się , że Aga ODMÓWIŁA Neris żeby wzięła Nera do domu........:crazyeye:

Pies potrzebuje natychmiastowego wyszarpania go ze schroniska , dwie osoby proponują tymczas , którego, nota bene, szuka się od początku założenia wątku ("POTRZEBNY TYMCZAS " "KTO DA NERO DOM TYMCZASOWY" itd)., a Aga odmawia dw,óm domkom tymcz.
Ludzie chcą szukać transportu, a Aga milczy ...........

Aga ...trudno jest znaleźć dt staremu i choremu psu ........Daga jasno pisze , że nie pozbędzie się go dopóki nie znajdzie mu domu............Więc o co jeszcze chodzi ?:placz:

Aga ....błagam Cię napisz o co chodzi , bo ja nic nie rozumiem ........
Piszesz , że pies musi dostać leczenie itd........

PIes musi się stamtąd jak najszybciej wydostać !!!!!
To jest najważniejsze dla niego !!!!

Posted

Czy Neris poczuła się urażona, że nie dam jej psa na DT?

czekam zatem na jej wypowiedź :)

że Tiger piszesz takie rzeczy...

nie dam psa Neris bo może jeszcze nie wszyscy są zorientowani, że Neris ma kilkanaśnie psów na tymczasach czy w hotelu, często pozostawiona sama sobie po oddaniu psa. Mam jej na głowę wsadzić kolejnego?
może trochę normalności?

gdzie ja napisałam, że do daga pies nie pojedzie (oczywiście jesli będzie chciała) chcę psa na ile to jest możliwe zdiagnozować i wypuścić go z odpowiednimi zapasem leków, zaleceń itd
a i tak nic nie można wcześniej ustalić nic w sobotę...to jest pies chory, któego wiele schronisk w kraju by nie wydało...
pies nie został sam sobie, dostaje lekarstwa i jest przeniesiony w inne wygodniejsze dla niego miejsce..robimy dla niego co możemy więc po co te teksty....
ręce mi opadają....

...a że nie siedzę na tym wątku..wiesz Tiger...w schronisku jest 300 psów w tym 4 czy 5 potrzebującej pilnej pomocy....nie dam rady rady wszystkiego robić...sama.

poza tym nie widzę problemu, żey ktoś się zajął Nero, proszę przyjechać, wyadoptować, zabrać do weta i do DT do Neris czy dagi (tu Ciotki bez urazy)czy kogoś innego

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Czy Neris poczuła się urażona, że nie dam jej psa na DT?

czekam zatem na jej wypowiedź :)

że Tiger piszesz takie rzeczy...

nie dam psa Neris bo może jeszcze nie wszyscy są zorientowani, że Neris ma kilkanaśnie psów na tymczasach czy w hotelu, często pozostawiona sama sobie po oddaniu psa. Mam jej na głowę wsadzić kolejnego?
może trochę normalności?

gdzie ja napisałam, że do daga pies nie pojedzie (oczywiście jesli będzie chciała) chcę psa na ile to jest możliwe zdiagnozować i wypuścić go z odpowiednimi zapasem leków, zaleceń itd
a i tak nic nie można wcześniej ustalić nic w sobotę...to jest pies chory, któego wiele schronisk w kraju by nie wydało...
pies nie został sam sobie, dostaje lekarstwa i jest przeniesiony w inne wygodniejsze dla niego miejsce..robimy dla niego co możemy więc po co te teksty....
ręce mi opadają....

...a że nie siedzę na tym wątku..wiesz Tiger...w schronisku jest 300 psów w tym 4 czy 5 potrzebującej pilnej pomocy....nie dam rady rady wszystkiego robić...sama.

poza tym nie widzę problemu, żey ktoś się zajął Nero, proszę przyjechać, wyadoptować, zabrać do weta i do DT do Neris czy dagi (tu Ciotki bez urazy)czy kogoś innego

Przepraszam , oczywiście źle odebrałaś moją wypowiedź .....
ale cóż ......trudno.....
Teraz to mi ręce opadły....

Posted

Dobra...nie kłóćcie się ani nie denerwujcie niepotrzebnie...

Sytuacja jest napięta - to fakt...teraz mamy kryzys w schronisku... tyle chorych psów, dwa za <TM>... ale trzeba się wziąć w garść... w sobotę porozmawiamy z Panią Ewą i wszystko się powoli zacznie wyjaśniać... niech Nero się trochę ustabilizuje... Ciotka daga sama napisała,że jest ciągle szansa na dom tymczasowy u niej,więc jak już wszystko będzie wiadome, to łatwimy transport... Nero jeszcze nie jest do końca zdiagnozowany, nie wiemy jakie leki dokładnie będzie musiał przyjmować...Na razie czuje się lepiej,ale będzie jeszcze badany i dostanie pełną receptę... Po tym wszystkim można myśleć już o transporcie, o domku i o wszystkich finansowych formalnościach...

No, uszy do góry...

Posted

Kochani, nie sądzę żeby z wypowiedzi Tiger można było wywnioskować że poczułam się urażona!

Rozmawiam z nią codziennie i wszystkie moje decyzje i pomysły konsultujemy, więc zapytała mnie wczoraj jak z Nero.

Wszystkim nam chopdzi o dobro tego psa, sądze że im szybciej zniknie z tego miejsca tym lepiej.
Nie mogę przeboleć Borna, to była taka niepotrzebna śmierć, zróbmy wszystko żebyśmy nie musieli tez płakać po Nero.

Posted

rozmawiałam z p. kierownik

Nera można zabierać w każdej chwili

jego stan się nie zmienił, tzn. po otrzymaniu tych środków trochę mu lepiej, ale napewno to doraźne ....
podejrzewam jednak, że zbyt wiele więcej już dla niego nie da rady zrobić tylko poprawiac mu komfort życia dopóty dopóki się da...

never...proszę...działaj

Posted

no to suuper jak jest zgoda na zabranie Nera ze schroniska,

nom cioteczko never działaj :)

cioteczko daga czy twoja propozycja DT jest nadal aktualna ??:razz:

Posted

cioteczko daga czy twoja propozycja DT jest nadal aktualna ??:razz:[/quote]
oczywiscie, tylko w piatek mnie nie ma bo jade do Wroclawia po jednego biedaka. pozniej jestem do Nera dyspozycji.

Posted

daga_27 napisał(a):
wiec ja mam po niego przyjechac sama?

no ja tego nie wiem.... nie wiem ja sie za bardzo nie chce wtrącać, ale skoro jest zgoda.... skontaktuj sie z neverend - to jej watek

pozdr!

Posted

daga_27 napisał(a):
za jakas chwile do niej napisze. terazm mam 2 dobcie w pilnej potrzebie na glowie. musze to uporzadkowac odrobine bo juz sie gubie :-(

No cioteczko jak będzie... Czy dasz radę sama przyjechać i zwrot kosztów?? Czy mam kombinować???

Mnie sobota pasuje, jak najbardziej... mogę Nerowi obciąć dredy i poczesać przed drogą jeszcze, tylko Dagmaro napisz...jak może pasować z Twoim dojazdem, bo jak nie pasuje, to szybko muszę kombinować...