Aga_Mazury Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Wiele nowego nie napiszę... Nero miał operację kiedyś ..........i tutaj za Boga nie pamiętam dokładnie...główki udowej czy coś takiego....dwa tygodnie temu jeszcze chodził...miał problemy ale jednak...wczoraj nie wstał...leżał na siatce...teraz nawet się zastanawiam czy wczołgał się do budy...:-( ... fakt w sobotę przyjechał wet, ale u Nera nie był ... będzie jutro...i ....i...zobaczymy co powie... tyle na chwilę obecną... Nero to starszy psiak...po poważnej operacji, mieszkający na dworzu w schronisku....to nigdy nie służy zdrowiu...i jego ratowaniu...nie wspominając o braku funduszy schroniskowych.. Ja poprosiłam dla niego o pomoc...na koszt AFN więc mam nadzieję, że jutro da radę choć przeciwbólowe i może przeciwzapalne jakieś podać... Quote
Sabina02 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Neruś w ogloszeniach: Allegro Alegratka Adopcje.org 4lapy.pl Animalia BonoPolska E-oferty.com E-oferty.pl Quote
daga_27 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 a wiec tak: nie mialam brac zadnych psow na tymczas, ale jakos nie potrafie sie powstrzymywac:oops: jest u mnie teraz dobermanka, ktora jutro bedzie sterylizowana i po zdjeciu szwow pojdzie do noego domu. po tym czasie moge wziac Nera do siebie. Sa jednak pewne ale:shake: po pierwsze musialby miec poslanie w lazience lub przedpokoju ze wzgledu na to, ze zalatwia sie pod siebie, po drugie musialby miec jakas skarpete w afn bo mnie nie stac by leczyc go za wlasne pieniadze:oops: no i trzecia sprawa - transport. jesli to Wam odpowiada, to sluze pomoca w postaci tymczasu. Quote
Dorothy Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Daga jestes kochana. AFN nigdy nie zawiodlo, nie zostaniesz sama beda pieniadze. Potrzeba tylko tymczasu... i jesli mu go dasz sa szanse. Uwazam jednaki ze wyjac go stamtad trzeba NATYCHMIAST a Twoj tymczas bylby za tydzien dwa, wiec na ten czas moze hotelik? moze lecznica?? cokolwiek!!!! Macie pomysly? Quote
mulinka Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 daga_27 zaoferowała tymczas ale po wyadoptowaniu dobermanki potrzebny hotelik albo dom tymczasowy natychmiast !!! Quote
gamoń Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 daga 27 jeśli Nerus do Ciebie pojedzie to ja mam pieluchy takie dla dorosłych. Wiem, że Kapryskowi który robi pod siebie takie zakładaja i jest ok to Ci wyslę Quote
gamoń Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Pisałam o hoteliku w W-wie i w tym samym pawilonie jest lecznica.tam jest Wilk i dogomaniacy tam przyjeżdZaja 2 razy w tygodniu.;) Quote
Dorothy Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 ja dla mojego Filipa kupuje podklady pieluchowe 60x90 cm i klade na poslaniu. Takie pieluchowe przescieradelka. D Quote
daga_27 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 gamoń napisał(a):daga 27 jeśli Nerus do Ciebie pojedzie to ja mam pieluchy takie dla dorosłych. Wiem, że Kapryskowi który robi pod siebie takie zakładaja i jest ok to Ci wyslęjesli dziewczyny zdecyduja, ze Nero bedzie mogl do mnie przyjechac to na pewno sie przydadza pieluchy. dziekuje! Quote
Asia_M Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Podnosimy!!! Pilne!!! Neruś, zdrowiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Błagam!!!!!!!!!! :modla: Quote
daga_27 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 tez jestem za hotelikiem na teraz. na maksymalnie 10 dni. wtedy moze juz sie pakowac i przyjezdzac do mnie. Quote
BeataJ Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 daga_27 napisał(a):tez jestem za hotelikiem na teraz. na maksymalnie 10 dni. wtedy moze juz sie pakowac i przyjezdzac do mnie. Daga - moze go do Tczewa damy do hotelu. Tylko czy ktos go nam przywiezie tutaj? W czwartek mozna bedzie go u mnie wykapac, jak uda mi sie wykombinowac klatke ( moze z hotelu pozycza na noc ), to bedzie mogl w niej zostac u mnie w domku do piatku. W piatek poszedlby juz do hotelu. Hotel jest kolo nas, tzn mnie i Dagi, dawalysmy juz tam nasze dobeczki. Warunki na pewno lepsze niz w schronie, Nero bylby tam tylko do momentu wyadoptowania Sally - dobermanki, ktora Daga ma teraz na tymczasie. Beata Quote
neverend Posted March 5, 2007 Author Posted March 5, 2007 Aga, gdzie jesteś - pomóż??? No ja myślę,że pomysł z hotelikiem jest baardzo dobry, tylko teraz Pani Prezes niech wyda opinię...Ale pieniądze nadal musimy zbierać...Jak wrócę ze szkoły do domu, to pomyślę coś o bazarku albo coś....u mnie też z kaską ciężko... Ciociu Daga...niezmiernie dzięki za pomoc...mam nadzieje,że wszystko z hotelikiem wyjdzie, może porozmawiam o przeniesieniu Nera chociaż do budynku na jakiś czas...z praniem go jest na razie ciężko - lepiej niech wydobrzeje... No czekamy na Agę.... Quote
agnieszka30 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 coś z wątkiem jest nie tak...ostatni post napisała asiaM,a ja nie widzę jej posta:shake: Quote
agnieszka30 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 a teraz swojego też nie.. na neverend mi sie kończy szlag z uciechowem tak było... Quote
daga_27 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 ja mysle ze taka kapiel sprawi mu duza ulge. ja go moge wykapac u siebie, z tym nie ma problemu. i bym go osobiscie ostrzygla, mysle ze sciete kilogramy w postaci tego futra sprawia mu znaczna ulge. takie futro sporo wazy. przez 9 lat strzyglam pudla francuskiego wiec wiem co to jest. kombinujcie cioteczki jakis transport, bo ja w tym pomoc nie moge :-( a ja go od razu wezme do siebie albo ulokuje na kilka dni w hoteliku. hotel prowadzi wetka, wiec i od strony medycznej tez sie nim zajmie. Na pewno Beatka mi pomoze jak bedzie juz na miejscu. Quote
Aga_Mazury Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Nero dostał dziś leki przeciwzapalne i przeciwbólowe...zobaczymy jak to pomoże.... będzie Ewa kombinować gdzie go przenieść aby miał wygodniej...tzn. nie miał siatki tylko stabilną podłogę... daga_27 jesteś Kochana, ale ...mam pytanie...psiak trafi do Ciebie na tymczas...i??? co zrobimy jak nie znajdzie domu? :roll: bo przecież taka opcja jest bardzo prawdopodobna... ja poprostu muszę mieć wszystkie albo prawie wszystkie możliwości...bo nie wyobrażam sobie np. jego powrotu do schroniska za np. 3 miesiące czy tygodnie..:shake: Quote
daga_27 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 mysle ze bedziemy dalej szukac jakiegos domu w tym czasie. i tak teraz trzeba czegos szukac. a chyba lepiej zeby zdrowial na tymczasie niz w schronisku nadal upadal na zdrowiu. teraz go ratujmy a potem bedziemy myslaly dalej. Quote
daga_27 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 aha do wieczora mnie nie bedzie w necie. w razie czego podaje swoj nr tel., gdybyscie cos wymyslily 506 25 76 76 Quote
Matusz Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 myślę, że tymczas u dagi to dobry pomysł, Nero mógłby dojść do siebie w warunkach domowych, które są o 100% lepsze od schroniskowych... Takie jest moje zdanie :) Aga co ty na to ??? Nie warto zbyt długo czekać... Quote
lidka_park Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 matusz5 napisał(a):myślę, że tymczas u dagi to dobry pomysł, Nero mógłby dojść do siebie w warunkach domowych, które są o 100% lepsze od schroniskowych... Takie jest moje zdanie :) Aga co ty na to ??? Nie warto zbyt długo czekać... Tez tak uważam, ze szybciej dojdzie do siebie na mięciutkim posłaniu w domku niż w schroniskowej budzie Quote
Recommended Posts