Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yv1958']W sprawie tego psa zadzwon do Bydgoszczy /zapisz nazwisko osoby, z ktora bedziesz rozmawiac/ : http://www.siepomaga.pl/f/animalilex

Już dzwoniłam do Animalsu do p. prezes zobaczymy jak u nas się przejmą .Na pewno komendant już do mnie nie będzie taki miły ale też nie można pozwolić na takie trzymanie i traktowanie zwierzęcia .Zobaczymy...

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulina02 napisał(a):
Dziękujemy i przepraszamy za kłopot .

Nic to, szkoda, że tak wyszło.
Ważne, żeby Tosia zdrowiała jak najszybciej i żeby już nie czuła takiego dużego bólu.

Posted

Tosia juz takiego bólu nie czuje widać to po niej ma dobre zastrzyki przeciwbólowe i chyba nie przepada za kotami na moje pokazuje zęby i apetyt też ma większy i byle czego nie chcę .Jeszcze trochę i będzie można szukać jej domku.

Posted

paulina02 napisał(a):
Tosia juz takiego bólu nie czuje widać to po niej ma dobre zastrzyki przeciwbólowe i chyba nie przepada za kotami na moje pokazuje zęby i apetyt też ma większy i byle czego nie chcę .Jeszcze trochę i będzie można szukać jej domku.

Wspaniałe wiadomości, bardzo mi jej żal więc każda zmiana na lepsze bardzo cieszy.

Posted

Dzisiaj Tosia próbowała bawić się kocykiem i tylko na mnie spoglądała widać że wraca do zdrowia , teraz dostała kolacyjkę i leży .Tylko na moje koty pokazuje ząbki chyba jednak ich nie lubi i nie raz zawarczy na mojego psa , albo nie lubi psów albo pilnuje swojej twierdzy klatki , po za klatke boi się wyjść .Do mnie bardzo się cieszy jak słyszy że przychodze z dworu to już jest pisk radości , nie chciała za bardzo jesć dostała wątróbkę zjadła ,....O teraz już zasnęła na boczku odprężona ....;)

Posted (edited)

Z tego co wiem od weta ,psy ani koty nie powinny jesć zbyt często wątróbki,gdyż zawiera zbyt duzo żelaza/zwieksza ilość czerwonych cialek krwi/ no i gromadzi zawsze jakieś ilosci toksyn z pożywienia.Psy i koty chętnie ją jedzą ,gdy jest smaczna,miękka i ma aromatyczny zapach.Dwa ,czy trzy razy w tyg. najwyżej ..Zapytaj o to weta może.Lepiej będzie ,gdy Tosia dostanie mięso kurczaka got./np.też z porcji rosolowej,czy ze skrzydelek/+ makaron/ryż+wywar/rosół +marchewka.Makaron może być też taki specj.dla psów-do zalewania wrzątkiem/wywarem. Może będzie jej smakowac dodany do gotowej karmy z tacek ,czy puszek? Postaram się przyslać paczkę takiego makaronu,jesli trzeba.Tosia powinna chętnie go jesc. Może jakieś zabawki np.miśki itp.takie do szarpania by Tosi zajęly czas i by mniej nudzila się zamknięta? Tylko trzeba wpierw odciąć nosek,oczy -by Tosia nie połknęla. Na koty może sunia warczy,bo może boi sie kotów ,nie miala z nimi do czynienia. Jak trzeba,to parę zabawek kupię w ciucholandzie i wyslę razem z tym makaronem.

Edited by Olga7
Posted

paulina02 napisał(a):
Tosia boi się wyjść z klatki i zaczęła strasznie linieć nie umie za bardzo się bawić zaraz zakopuje .Tego makaronu nigdy nie miałam jeszcze ...

To niedobrze ,że Tosieńka linieje . Trzeba zapytac koniecznie o to linienie weta . Może to skutek dzialania leków albo alergia na coś ? Na jakiś lek ? A może przestań cioteczko dawać jej tę wątróbkę codziennie i narazie odstaw jej ją ,tylko inne mięsko czy karmę jaką ma niech je ? Trzeba zapytac koniecznie o to linienie weta .Sliczna jest Tosia -powinna trafić do najlepszego domku .

Posted

ewu napisał(a):
Wklejam cytat z wątku Nuki, warto spróbować w sprawie psiaka bez budy...
"Dziewczyny popatrzcie jak działa w waszym rejonie wydział policyjny " ZIELONA STREFA" podobno są w całej Polsce. Mnie dzięki ich interwencji udało się załatwić ze suczka zamiast niespełna metrowego łańcucha ma 3 metrowy, ma schronienie i będę mogła oficjalnie wejsc na podwórko i ja dokarmiac. Panowie policjanci w piątek odpowiedzą mi czy pan zgodzi się zebym wysterylizowała suczke. Pan tez ma się zastanowic czy w ogóle ją chce (!!!!!) Tak czy inaczej wydział działa nieżle ( nawet w Kielcach) Skoro udało mi się cos załatwić w tej dziedzinie w Kielcach to biorę się za wies w której pracuję...Niech już drżą potwory co męcza swoje zwierzęta!!! Nie odpuszczę im... "

informacje o Zielonej Strefie-wydziale policji :
http://www.policja.waw.pl/portal/pl/wolnytekst/12601/
Strona główna / Nie bądź obojętny na krzywdę zwierząt

Każdy z nas powinien pamiętać, że zwierzę nie jest rzeczą. Jest istotą żyjącą, zdolną do odczuwania cierpienia, a człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę.
Jeśli posiadasz informacje o znęcaniu się nad zwierzętami poprzez m.in. torturowanie, zabijanie, przetrzymywanie ich w niewłaściwych warunkach bytowania lub oferowaniu do sprzedaży bądź kupna zwierząt i roślin zagrożonych wyginięciem skontaktuj się z Policją.
Do Twojej dyspozycji stworzyliśmy specjalny adres poczty elektronicznej:

Posted

Doszły puszki dla małej dziękujemy .Tosia może też linieć bo ma zmiane otoczenia na pewno była na dworze a teraz jest w suchym mieszkaniu w bloku i jest brudna , nie ma ładnego zapachu jak będzie się czuła lepiej to ją wykąpie .Tosia zaczyna wstawać co raz lepiej to wygląda .

Posted

paulina02 napisał(a):
Tosia sobie drepta .;)

Oooo fantastyczna wiadomość :)
A czy już można zauważyć czy utyka na którąś nóżkę ?

Posted (edited)

beta ata napisał(a):
Ładna ta Tosia :-)

Tosia jest śliczna ,nie tylko ladna :). A zyje i zdrowieje dzieki dwom kobietom -jednej ktora powiadomila Lidkę o rannej Tosi konająćej prawie na poboczu drogi -oraz samej Lidce ,ktora zaopiekowala się cięzko ranną Tosią i robi b.duzo ,by sunia wyzdrowiala i potem znależc mogla nowy ,szczęsliwy dom .:loveu::loveu:

Kto pokocha śliczną ,miłą kudlaczkę Tosię ?? Ona zasluguje tylko na b.dobry dom i kochających,serdecznych ludzi !!! :loveu:

Edited by Olga7
Posted

Więc Tosia była dziś na spacerku po schodach ją znosze , boi się wejść do klatki , boi się mężczyzn , dużo rzeczy się boi .Utyka na lewą tylną nóżkę i często ma ją w górze ale i tak sobie ładnie idzie .Ale siku nie robi na dworze wszystko w domu może musi się z dworem oswoić to potem zacznie się załatwiać , jest bardzo milutkim psem i tak się domaga głaskania .Ostatnio dostała puszkę samą coś ją przeleciało więc dzisiaj dostała suchy i puszke z ryżem bardzo jej smakowało .Jutro chyba ją wykąpie ona ma takie śliczne kręciołki na sobie po kąpieli będzie wyglądała jak baranek ;)

Posted (edited)

Tosia jest śliczną sunią i ktoś będzie mial z niej dużą pociechę pewnie.Pewnie nie byla nigdy kąpana ,bo przerażona byla w wannie,jak widac.A i kotów mogla nie znać,czy psów innych może też,albo gonily ją może psy ,gdy zostala wyrzucona i bląkala się,dlatego powarkuje a trochę pewnie,bo obolala jeszcze jest i boi sie kontaktu bezposredniego z nimi.

Edited by Olga7
Posted

olga7 napisał(a):
Tosia jest śliczną sunią i ktoś będzie mial z niej dużą pociechę pewnie.Pewnie nie byla nigdy kąpana ,bo przerażona byla w wannie,jak widac.A i kotów mogla nie znać,czy psów innych może też,albo gonily ją może psy ,gdy zostala wyrzucona i bląkala się,dlatego powarkuje a trochę pewnie,bo obolala jeszcze jest i boi sie kontaktu bezposredniego z nimi.

Masz rację, to sliczny psiak :)