Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulina02 napisał(a):
Nie mała sobie leży ale na moje psy i koty pokazuje zęby , nie wiem czy taki charakter czy pilnuje swojej klatki po tym co przeszła .Puszki nie dotarły a małej jednak smakuje kurczak i wątróbka dałam jej puszkę czapi to próbowała zakopać .Siku i kupa była i zastrzyk znosi dzielnie .:loveu:

Puszki już powinny dotrzeć. Muszę zadzwonić. Animonda bardzo ładnie pachnie i wszystkie moje psy, tymczasy i koty bardzo chętnie jedzą animondę. Nie sądzę, żeby Tosi nie spakowała.
Siooo i koo nie powodują już bólu ?

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulina02 napisał(a):
A może mała jest mała to dużo nie je ;) , a ja mam trzy duże psy w tym owczarka z lasu , jutro jade do tego haskiego jak będzie zrobie zdjęcie .Obdzwoniłam wszystkich ale nigdzie nie ma miejsca zobacze jak pies wygląda , jak da sie dotknąć czy nie ma tatuażu , i dam mu jeść .Bo u nas sypie a on się bardzo trzęsie leży przy płocie i nie chcę się podobno ruszyć :-( nie wiem co z nim zrobić .Mają tam podwórka i nikt nie zabierze go zmierzam do tego że może za to kupicie dla moich psów suchą karmę .Bo jej idzie potrzebuje suchego 4kg dziennie.
A nie wiecie kto by haskiego zabrał na dt...:oops:

matko, na sniegu on zamarznie :( moze napisz do Sfora Husky? masz gdzie go przetrzymac chocby w budszie na noc?

Posted (edited)

Właśnie dzwoniła do mnie pani co mi mówiła wcześniej o piesku ,powiedziała że snieg tak wali i wpuścili ją do garażu ,Dzieciaki ją głaskają a psina taka wdzięczna i zostawią ją u siebie żebym już nic nie szukała .Więc wszystko skończyło się szczęśliwie.

Edited by paulina02
Posted

paulina02 napisał(a):
Właśnie dzwoniła do mnie pani co mi mówiła wcześniej o piesku ,powiedziała że snieg tak wali i wpuścili ją do garażu ,Dzieciaki ją głaskają a psina taka wdzięczna i zostawią ją u siebie żebym już nic nie szukała .Więc wszystko skończyło się szczęśliwie , tak się ciesze .Psinka pod dachem .

a to sunia czy pies? może jednak się komuś zgubiła......myślisz, że dobrze psu będzie u tych ludzi?

Posted

Czytnik , może mieć też tatuaż o by trzeba było jechac do większego miasta , pani nie wiem mówiła żebym już się nikomu nie pytała o psa troche to dziwne .Ale najważniejsze że nie lezy bidula na śniegu bo bardzo sypie .Poprzeglądam gazety jak bym znalazła ogłoszenie o rudej suni to do nich za dzwonie i podam adres gdzie się taka bida przyplątała , nic innego nie zrobie .

Posted

Yv1958 napisał(a):
Tak! Tym bardziej, ze to jest rasa psow, ktora lubi wycieczki/ucieczki!
Pieknie sie podkopuja.

Trzeba skontaktowa sie z http://huskyadopcje.pl/kontakt.html
Moze ktos szuka Pieska?

Dzwoniłam tam bez sensu kobita mi gada i gada to co wiem już .Oni nie mają gdzie zabrać psa , tylko robią psom w schroniskach zdjęcia i wstawiają w internet i w ten sposób szukają domów ..........

Posted (edited)

paulina02 napisał(a):
Czytnik , może mieć też tatuaż o by trzeba było jechac do większego miasta , pani nie wiem mówiła żebym już się nikomu nie pytała o psa troche to dziwne .Ale najważniejsze że nie lezy bidula na śniegu bo bardzo sypie .Poprzeglądam gazety jak bym znalazła ogłoszenie o rudej suni to do nich za dzwonie i podam adres gdzie się taka bida przyplątała , nic innego nie zrobie .

Miejmy nadzieję,że nie zamierzają rozmnażac tej suni? Może jedna sprawdzić ten dom? Jesli ta kobieta sama prosila,by nikomu o psie nie mówić i nie oglaszać,pytac,czy komuś nie zaginąl ,to trochę to zastanawia.Chyba ,że kierują się glownie tym,że polubili sunię i teraz żal im oddać.Jednak gdyby ktoś szukal tej suni ,to powinni oddać.Wtedy mogliby adoptować innego huskego,takiego szukającego domu,bezdomnego.

Edited by Olga7
Posted

olga7 napisał(a):
...Chyba ,że kierują się glownie tym,że polubili sunię i teraz żal im oddać.Jednak gdyby ktoś szukal tej suni ,to powinni oddać.Wtedy mogliby adoptować innego huskego,takiego szukającego domu,bezdomnego.

Jestem prawie tego samego zdania, z tym, że nawet jeśli polubili sunie to nie powód, żeby przywłaszczyć sobie psa, którego być może ktoś kocha i za nim tęskni, jak i pies tęskni za opiekunem.
Trzeba byłoby poszperać w necie za ogłoszeniami o zaginięciu psa.
Jak Tosi minęła noc ? Spała leżąc, czy siedząc ? I czy dalej popiskuje z bólu ?
Czy wet powiedział, jak długo może odczuwać ból ?

Posted (edited)

Suczka haski pilnie domek potrzebny , na prawde to pilne , i jamnik sunia jest zdjecie w lesie jechałam od kotów z ośrodka i ona była w środku lasu jak sie zatrzymaliśmy to zaraz przybiegła mokra chodzilismy nikogo nie było , zabrałam ją do domu ale ta po wypadku Tosia się boi nie moge jej mieć ....

Edited by paulina02
Posted

paulina02 napisał(a):
Suczka haski pilnie domek potrzebny wyskoczyła mi z kojca na prawde to pilne , i jamnik sunia jest zdjecie w lesie jechałam od kotów z ośrodka i ona była w środku lasu jak sie zatrzymaliśmy to zaraz przybiegła mokra chodzilismy nikogo nie było , zabrałam ją do domu ale ta po wypadku Tosia się boi nie moge jej mieć ....

Piszesz chaotycznie, co to znaczy wyskoczyła Ci z kojca ? Zdjęcia, jak nie z tego okresu, kiedy to zdarzenie miało miejsce ?

Co z Tosią, jak znosi ból ?

Posted

to ta haszczka co u tych ludzi była? od nich z kojca uciekła? qurcze jamnisia sliczna - jakies ciotki są na dogo od jamnisiów...moze by pomogły...........tylki licho nie pamiętam, które...........

Posted

paulina02 napisał(a):
Zdjęcia nie z tego okresy a z jakiego niby ...........

u jamnisi widać śnieg, u haszczki nie ma.....znalazłaś ją w obroży? one we dwie wskoczyły do auta?

Posted

paulina02 napisał(a):
Zdjęcia nie z tego okresy a z jakiego niby ...........

Czy możesz odpowiedzieć na pytania o Tosię, a nie zadawać nowych, jej nie dotyczących. To wątek Tosi.

Posted

elik napisał(a):
Czy możesz odpowiedzieć na pytania o Tosię, a nie zadawać nowych, jej nie dotyczących. To wątek Tosi.

I pani jest z Fundacji , co by się stało jakby pani popytała sie może o domek do tych dwóch piesków .Wątek Tosi jest ale to nie znaczy że przy okazji nie poszukac domku do jakiś innych bid.Myślę że z moim charakterem i tak bym zadawała nowe pytania , jest pani nie miła i nie tym tonem .Proszę nie zbierać już pieniędzy na Tosie , a jeżeli coś pani ma to proszę jej kupić karmę .Jeżeli ktoś kto przekazał pieniążki na małą chce się czegoś o niej dowiedzieć to to jest mój .nr telefonu 693231087 .

Posted

paulina02 napisał(a):
I pani jest z Fundacji , co by się stało jakby pani popytała sie może o domek do tych dwóch piesków .Wątek Tosi jest ale to nie znaczy że przy okazji nie poszukac domku do jakiś innych bid.Myślę że z moim charakterem i tak bym zadawała nowe pytania , jest pani nie miła i nie tym tonem .Proszę nie zbierać już pieniędzy na Tosie , a jeżeli coś pani ma to proszę jej kupić karmę .Jeżeli ktoś kto przekazał pieniążki na małą chce się czegoś o niej dowiedzieć to to jest mój .nr telefonu 693231087 .

po tej wypowiedzi to mnie osobiście odechciało się czytania czegokolwiek......szok.

Posted

paulina02 napisał(a):

Rzeczywiście, tym tonem to nie będziemy się kontaktować.
Każda fundacja stawia przed sobą jakieś zadania. Fundacja KASTOR powstała w celu zmniejszenia populacji niechcianych, bezdomnych zwierząt, zajmuje się więc głównie sterylizacją, kastracją psów i kotów. Zainteresowałam się losem Tosi, ale jeśli Pani nie życzy sobie pomocy, bardzo proszę.
Fundacja nie zajmuje się zakupem karmy, czynimy to tylko w szczególnych przypadkach. Jeśli Pani odpowiada pokrycie kosztów pomocy weterynaryjnej, to proszę podać nasze dane do faktury. Jeśli nie, zwrócę otrzymane pieniądze darczyńcom.

Posted

Husky i ten drugi pies musza miec zalozone osobne watki na Dogo. W przeciwnym razie zrobi sie groch z kapusta.

Mysle Paulina, ze cala ta sytuacja, te ciagle znajnowane psy, ciezkie choroby kotkow, opieka nad tyloma zwierzakami, powoduja, ze reagujesz nerwowo i trudno sie dziwic, choc sama wiesz, ze takie reakcje tylko utrudniaja Ci zycie.

Dopoki wladze w Polsce beda sie "migaly" od pomocy zwierzakom, tak bedzie. To znaczy, ludzie ktorzy nie potrafia byc obojetni na cierpienie, beda miec mnostwo klopotow i zmartwien.

Co robic z tymi wszystkim biednymi psami?

Rejon Strzelna, to lasy i swietne miejsce do pozbywania sie niechcianych zwierzat.

Smutne to wszystko:shake:....

Wiesz, jak staralysmy sie o pomoc TOZ-ow, roznych organizacji. Bezskutecznie.

Taka bezradnosc powoduje frustracje. Niestety!

Posted

[quote name='paulina02']Suczka haski pilnie domek potrzebny , na prawde to pilne , i jamnik sunia jest zdjecie w lesie jechałam od kotów z ośrodka i ona była w środku lasu jak sie zatrzymaliśmy to zaraz przybiegła mokra chodzilismy nikogo nie było , zabrałam ją do domu ale ta po wypadku Tosia się boi nie moge jej mieć ....

gdzie jest teraz husky? pisalas ze ta rodzina já polubila i chciala zatrzymac, teraz ze wyskoczyla Ci z kojca?

[quote name='paulina02']I pani jest z Fundacji , co by się stało jakby pani popytała sie może o domek do tych dwóch piesków .Wątek Tosi jest ale to nie znaczy że przy okazji nie poszukac domku do jakiś innych bid.Myślę że z moim charakterem i tak bym zadawała nowe pytania , jest pani nie miła i nie tym tonem .Proszę nie zbierać już pieniędzy na Tosie , a jeżeli coś pani ma to proszę jej kupić karmę .Jeżeli ktoś kto przekazał pieniążki na małą chce się czegoś o niej dowiedzieć to to jest mój .nr telefonu 693231087 .

czyli ze masz pieniádze na leczenie Tosi i pomoc fundacji byla i jest zbédna?